Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

psy z 1 i 2 strony mają już teksty, ale... gdybyś koniecznie chciałą napisac tekst dla któregoś z nich- zapraszamy :) z 3 strony tekst maja tylko Jaro i Lazy-reszta nie :(

Posted

[B]Fliper[/B]

Cześć! Jestem Fliper! Jak ten delfin z serialu, bo też jestem taki mądry, jak on. Mam już 2 lata, ale od jakiegoś czasu jestem w psim bidulu. Tu jest strasznie! Wszędzie psy i one wszystkie tak głośno szczekają. Boję się ich! One nie są takie miłe, jak te panie, które przyszły do mnie i zrobiły mi zdjęcia. One powiedziały, że jestem mały i mam fajniutkie pysio, więc na pewno ktoś mnie adoptuje. Czy adoptuje to znaczy, że będę miał swoje spanko, miskę z wodą i kogoś, kto mnie podrapie za uszami? Jeśli tak, to ja bardzo chcę, tylko się wstydzę poprosić, bo jestem trochę nieśmiały. Z dnia na dzień boję się schroniska coraz bardziej. Proszę Cię, weź mnie do domu! Będę Ci codziennie merdać ogonem, witać, kiedy wrócisz z pracy! Weźmiesz mnie?

Skleiłam coś takiego z własnej głowy i informacji podanych przy zdjęciach. Chyba mi nieźle poszło, bo aż się wzruszyłam, jak to przeczytałam. Napiszę coś jeszcze o Martinie i Amorze, tylko powiedz ciotencjo, czy to może być?

[B]Amorek[/B]

„Hau hau!” – głośne szczekanie dobiega z boksu 144! To Amorek oznajmia całemu schronisku, że kocha cały świat zgodnie z tym, co głosi jego romantyczne imię. Ten rudy „bożek miłości” ma około roku i uwielbia zabawy i ruch. Kocha dosłownie wszystkich, którzy do niego przyjdą. Zaprzyjaźnia się z każdym po kolei i namawia go na igrce i swawole. W małym, ciasnym boksie nie może dać upustu swojej energii. Bez towarzysza zabaw i dużego terenu, na którym można szaleć, Amorek stanie się smutny i zamyślony. Teraz ciągle jeszcze ma nadzieję, że ktoś go pokocha tak, jak on kocha wszystkich. Nie pozwól „bożkowi miłości” zejść do krainy Hadesa. Daj mu dom, a w zamian dostaniesz worek bez dna pełen psiej miłości i radości. Amorek ożywi każdego ponuraka, każde smutne dziecko uśmiechnie się do niego. Tylko trzeba go szybko pokochać, zanim zamieni się w kolejna szarą, psią bidę z przytuliska.

Dobra, teraz zabieram swojego zwierza na dwór. Może na spacerze coś wymyślę.

[B]Martin[/B]

Nieśmiały uśmiech i dwa szybkie merdnięcia ogonem. To 3-letni Martin dopomina się o porcję głasków. Gdy tylko ktoś przechodzi koło boksu, Martin już czeka, by się z nim przywitać. Wszak jest dobrze wychowany i wszystkich darzy sympatią, bez różnicy czy są dwunożni, czy czworonożni. Nie ma drugiego tak przyjacielskiego psa w całym schronisku. Z każdym chce zawrzeć znajomość, nie wchodzi w spory z psiakami, z ludźmi zawiera sojusze. Bardzo przydałby mu się ktoś, z kim Martin zaprzyjaźniłby się na resztę swojego psiego życia. Ktoś, kto odwzajemniłby z chęcią uczucie, kogo psiak nie musiałby się dopraszać o głaskanie, przytulanie. Szukasz wesołego, wiernego przyjaciela? Przygarnij Martina, odmień jego los, żeby był psiejski-czarodziejski!

Chwila oddechu, bo skończyły mi się pomysły! ;-)

Posted

Super,Dobrze ze mamy kolejną teksciare.Byłysmy w schronie z Aga,beda nowe zdjecia w galeri.W boksach czyściutko,garnki wyszorowane,w każdym pełno świezej wody,az serce raduje.Dziekujemy P.Izo w imieniu psiaków.Tylko psiaki upałem wymeczone,tak jak i my,a upał ani mysli ustapic..Zawiozłam kolejne gary,by był zapasik.Buduje sie 5 nowych dużych boksów.

Posted

Świetnie! Mam garnki IKEA do wydania... ale chyba wysyłać ich do Mielca nie ma sensu (przesyłka wyjdzie drożej niż garnki ;) )

Idę zobaczyć, czy są zdjęcia Rudusia :D

Jelena - nie łatwo tak wymyślać non stop, chyba każdy w końcu zaczyna popadać w rutynę ;) Twoje teksty są świetne!

Posted

[B]Radunia[/B], niestety ja taka szybka jak Halcia nie jestem ;-) Obrabiam zdjecia po kolei, zeby sie nie pomylic, mam kilka kartek z opisami i scisle trzymam sie kolejnosci robienia boksow. Jestem przy boksie 36. Do Radusia jeszcze troche mi zejdzie, bo jutro normalnie do pracy, a Radus jest w b. 171. Na pocieszenie jedno zdjecie Radusia :
[URL=http://img834.imageshack.us/i/dsc4837.jpg/][IMG]http://img834.imageshack.us/img834/103/dsc4837.jpg[/IMG][/URL]

Potwierdzam, boksy wysprzatane, garnki czyste i swieza woda, czysto; nie wiem, ale jakos tak widac, ze Kobitka rządzi, tak mi sie to rzucilo w oczy. Chcialam dolewac, ale nie bylo gdzie, wszedzie woda byla. Psy poszczepione, nie widac zadnych chorych, tylko troche niektorym amory w glowie, ale to zglosilysmy i Pani Iza zapisala suczki do kolejki. Duzo nowych psiakow, w zwiazku z tym duzo zdjec, ponad 600 zrobilysmy z Halcia w ciagu 4 godzin, na razie tylko 3 psiaki w galerii, bo niestety wrocilam pozno do domu. Prosze oglaszajcie klona Ambo, suczke Sarenke oraz malenkiego psiaczka z b. 36.
Jest mlodziutki ast, bialy jak snieg. Sa podrostki roznej masci, dosc ruchliwe, fajne, jedna tylko bojąca sunia, reszta garnąca sie pod ręce. Zdjecia niedlugo beda na stronie.

PS. Wypatrzylysmy Gaje 2, w boksie 162 jest, ale jej nie robilysmy, bo spala. Prosilam P.Ize o dorobienie.
PS2. Halcia miala isc po schronisku do spoldzielni, ale po ocenie 'organoleptycznej' stwierdzilysmy, ze sie nie nadaje ;)

Posted

Dziewczyny ślicznie zdjęcia zrobiłyście!w tym(tej) się zakochałam..:loveu:
[IMG]http://mielec.bezdomne.com/galeria/DSC_4982.JPG[/IMG]Dobrze żeby poszła do adopcji,tylko że nie będzie wiadomo czy do kogoś dobrego...

Posted

zakochałam się w Radusiu :loveu:
Bidulek troszkę przestraszony, ale ogonek ma w górze :D
Cudny jest!
Dziękuję za zdjęcie :) Jak będzie w galerii założę mu wątek.:loveu:

Posted

Co to znaczy, ze nie sa dlugo w schronisku? Wszystkie szczeniaki sa szczepione, takze gdyby komus przeszlo przez mysl jakies zarazenie od zwierzaka, to nie ma takiej opcji. Poza tym psimi chorobami sie czlowiek nie zaraża. Szczeniak ma byc do terapii czy ogolnie jako przyjaciel?

[B]Yoko[/B], bedziesz wystawiac bazarki? potrzebna jest kasa na psiaki u Murki, bo konczy sie karma podarowana jeszcze przez Kierownika i wskoczymy niedlugo na normalne stawki.

Posted

[quote name='Jelena Muklanowiczówna']A to szit, ciotki, szkoda, że teraz mówicie, bo miałam trochę książek na bazarek, ale oddałam świętokrzyskim dogomaniaczkom, gdyż wysnułam wniosek, że Murce idzie na tyle dobrze, iż niepotrzebne jej wsparcie finansowe.[/QUOTE] [B]Jelena[/B], za mieleckie psiaki my placimy, my wolontariusze, nie Murka ; Murce hotelik idzie dobrze, wiadomo renoma. Przewaznie jestesmy na plusie z naszymi psami, ale teraz jest duzo mielczakow u Murki : Lori, Rufi (weteran), Aprilka, Dianka oraz Ilian. Konczy sie podarowana karma i bedziemy placic wyzsze stawki juz za miesiac.

[B]SS[/B], kolaczka z b. 164 niestety odeszla za TM, serce prawdopodobnie nie wytrzymalo. Mozna oglaszac Sarenke i ta druga starsza trikolorke, jej zdjec nie robilysmy (upal).

Posted

[quote name='Ulka18']

[B]SS[/B], kolaczka z b. 164 niestety odeszla za TM, serce prawdopodobnie nie wytrzymalo. Mozna oglaszac Sarenke i ta druga starsza trikolorke, jej zdjec nie robilysmy (upal).[/QUOTE]

Co za strata... mogłam ją poogłaszac wczesniej ;( Żegnaj Maleńka

Ogłosze dziś tą 2 sunie... jak będą lepsze zdjęcia to zamienie

Posted

Ciotki, nasz Foksik chyba wróci z adopcji i to ponoć bardzo chory:(:(:( Potrzebna kasa i deklaracje na hotelik i ew. leczenie, a już miałam nadzieję, że małemu się udało!!!

Posted

bede robic bazarek, szczenik ma byc jako przyjaciel, ta dziewczynka miala juz podrosnietego szczeniaka ale strasznie nad nia dominowal dlatego musi byc jak najmniejszy

Posted

[quote name='agusiazet']Ciotki, nasz Foksik chyba wróci z adopcji i to ponoć bardzo chory:(:(:( Potrzebna kasa i deklaracje na hotelik i ew. leczenie, a już miałam nadzieję, że małemu się udało!!![/QUOTE]
co za wiadomość :( Skąd o tym wiesz Agusiu?

Co do szczeniaka dla tej dziewczynki, też uważam, że to głupota i szybciej sprawdziłby się dorosły, łagodny i ciapowaty psiak.

Posted

tutaj można poczytać.... :(
potrzebne nam deklaracje na hotelik [url]http://www.dogomania.pl/threads/184641-Malutki-nie%C5%9Bmia%C5%82y-Foksik-w-domu-w-Tychach-kt%C3%B3ry-Go-kocha-trzymamy-kciuki-Mielec[/url]

Posted

Niech to szlag, tych wszystkich co adoptuja i oddaja, jak tylko cos nie tak po prostej idzie !!! Nie mam juz cierpliwosci do tych ludzi. Zapalaja sie jak dzieci do nowej zabawki, a potem weg !

Dodalam nowe psy na strone, oglaszajcie pls, bez ogloszen psy nie znajda dobrych domow. Radus juz jest na stronie, mlody astek tez czeka ->czy moze ktos z Was napisac do DODDY, ze jest astus do adopcji. Jutro mnie nie ma na kompie az do wieczora i nie zdaze. Jest sunia szczeniak taki cukiereczek -> ogloszenia potrzebne. Reszte psow dodam jutro i pojutrze.