malawaszka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [B]Ulka18[/B] a on już do adopcji czy kwarantanna? Quote
Ulka18 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [B]Malawaszko[/B], Tytus jest do adopcji. Juz po kwarantannie. Przydalby sie dobry dom, nie taki z ulicy. On mi ze zdjecia wyglada na sredniaka, jest tak mniej wiecej do kolana, ale ja sie nie znam kompletnie na sznaucerach. Moze Halcia jutro do niego zajrzy. Quote
malawaszka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 byłoby fajnie jakby się udało cokolwiek o nim dowiedzieć - chociaż czy jest ze tych spokojniejszych czy charakternych, nam wygląda na takiego wyrośnietego minika, ale to tylko zdjęcia więc kurcze cięzko ocenić :( dużo więcej niż 10 kg waży? tego pewnie nie ma jak sprawdzic kurcze Quote
Ulka18 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [B]Malawaszko[/B], juz wszystko wiemy, Tytus jest spokojnym, grzecznym, ulozonym pieskiem, pieknie chodzi na smyczy, podaje łapki. Beda zdjecia z kocich testow; w kociarni Tytus byl zainteresowany bardziej kocim jedzeniem, niz kotami. Halcia mowila, ze wielki miziak z niego. Jak Halcia wroci to napisze wiecej. Quote
agusiazet Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 No, to ja mu nie wróżę długiego siedzenia w schronie, bo super psiak z niego! Quote
halcia Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Tytus jest spokojnym ułozonym psiakiem ,na koty w ogóle nie reaguje,natomiast interesowała go ich karma,wiec sobie pojadł.UŁOZONY,podaje łapke,nie denerwuje sie,/pies sie zerwał z łancucha/ale nie widziałam warczenia czy nerwów.Usiadł spokojnie przy mnie i czekał.Uwielbia mizianie.Nie przyszło mi do głowy wziażc go na rece,by wiedziec wage na oko.z 10-12 kg.ale to w ciemno,po wyglądze.Na pewno nie wiecej,moze mniej!Niesamowicie miły psiak,Nie szarpie na smyczy,czeka,słucha.Ktos go strasznie pokocha.Zdjec zrobiłam 15,wysłałam do Ulki. Quote
malawaszka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 no to jak wazy koło 10 kg to nie może być średniak - a dokąd sięga kłębem? możesz mi też wysłać zdjęcia? chyba że to te co na stronie? to je mam [email][email protected][/email] Quote
halcia Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Przesłałam Ci to,co wczesniej wysłałam Ulce.Moze wazyc sporo mniej,bo duzo siersci.Jest to drobny psiak,tylko mocno kudłaty.Drop do niedawna dziki,tak sie cieszył z wizyty,ze niedługo kołam do góry bedzie lezał.Niesamowicie miły psiak.Dzis duzo pieszczot,nawet do budy na momet nie wszedł,tylko...miziac,miziac.Wymiziałam Barona,A Krzesimir uwaza,ze przyjezdzam do niego.Ogonem wali prawa-lewa jak mnie widzi.Niestety,nie poszłam do Zorzy,bo druga osoba by sie przydała do boksia,by jej nie poniewierał z radosci przepychajac sie do mnie.A koło ronda chciało mi sie płakac,ze nie poszła,tak sie cieszyła w boksie,ze jestem. Quote
Reno2001 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 [quote name='Sabina02']Wlasnie bylam na watku Buby... :shake:[/QUOTE] Ja też. I powiem Wam, że jakoś nie zadziwiła mnie sytuacja. Chyba bardziej chciałam wierzyc, że sie uda, niż na prawdę wierzyłam. Quote
Ulka18 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Mialam dom dla Buby, ale jakos nikt mnie nie sluchal. Teraz to sie juz nie bede mieszac do tego, tamta Pani, ktora chciala Bube juz ma innego starszego psa. Mam liste psow, ktore zostaly adoptowane i nie zostaly sciagniete ze strony w ciagu ostatnich lat. Takze teraz powinna byc aktualna galeria. [quote]Temat: adopcje Od: mtoz Data: Cz Marca 25 2010, 10:57 am Do Adopcji poszły : 1) Maślak 2) Pies pręgowany z Tarnobrzega wyb. 114 3) suka HOSSA - NOWE BOKSY 4) SUCZKA BRAZOWA WYB. 3 5) SUCZKA MAŁA Z TARNOBRZEGA 6) PARKA Z TARNOBRZEGA 7) BOKSER RAMZES 8) PIESEK ŁACIATEK WYB. 158 9) HALUŚ 10) OLAF 11) PIES MIX OWCZARKA Z JEDLICZA 12) LOLEK Z OSTROWCA 13) PIES OWCZAREK 3-CIA BUDA 14) SUCZKA CZARNA PODROSTEK 15) SUCZKA ZE SKOLOSZYNA 16) MANFRED 17) SUCZKA JAK JAMNIK WYB. 1 18) ILIAN 19) PIESEK RUDY Z OSTROWCA WYB. 2 20) IWA 21) 182 PIESEK Z OSTROWCA 22) 20-2 GA SUCZKA OD DZIELNEJ Z WNYKÓW 23) KREMOWA PODROSTKA 24) KUDLATEK NA KOŃCU SCHRONISKA 25) SUNIA KUBUNIA 26) PIES JAK OWCZAREK 27) SUNIA RUDA 3 BUDA OD BRAMY 28) SUNIA Z DZIAŁEK 1 SZCZENIAK 29) OWCZAREK MIESZANIEC WILKOWATY Z HALI 30) AS II - OWCZAREK NIEMIECKI Z HALI 31) CZARNULKA PRAWIE LABLADORKA 32) POLO MIESZANIEC OWCZARKA 33) BEN - ŁAGODNY MIESZANIEC OWCZARKA 34) PIES NOWY NA ŁANCUCHU OBOK BOKSU 133-135 35) SYLWESTER 36) SUNIECZKA Z BOKSU ZA KONTENEREM 37) PIES MAŁY Z BOKSU ZA KONTENEREM 38) STARSZY KUNDELEK KŁAPCIAK NA ŚRODKU SCHRONISKA 39) ON-EK Z HALI 40) SZCZENIAK CZARNO BIAŁY Z WYB. 90[/quote] Quote
MagdaNS Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 O rany, ale lista szczęśliwców!!! A ja mam dla Was pozdrowienia od Ra_duni: [QUOTE] Zdrówka wszystkim na dogo życzę i przesyłam uściski ze słonecznego (ale niestety chłodnego Mamlo). Radka [/QUOTE] Quote
agusiazet Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 O kurczę szkoda Buby, tak jak pisałam w Anglii mieć zwierzaka nie jest wcale łatwo! Ulki domek mógł wypalić, a teraz już za późno. Emigrantka powinna to wszystko wcześniej sprawdzić!!! Dobrze, że Buba nie wraca do schronu, może uda jej się znaleźć dom w Polsce! Quote
Ulka18 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Mialaby taki dom jak Boyka. Ale teraz niestety juz sie nie bede mieszac tam na watku. Cale szczescie, ze Buba nie wroci do schroniska. [URL=http://img521.imageshack.us/i/beule3.jpg/][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/2130/beule3.jpg[/IMG][/URL] Zapraszam na watek dobermanow, sa zdjecia Orfeusza. [URL=http://img717.imageshack.us/i/img01012.jpg/][IMG]http://img717.imageshack.us/img717/473/img01012.jpg[/IMG][/URL] Quote
aganela Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 W. takim razie Ilianek ma domek-Halcia na pewno się ucieszy:)Teraz może sobie na miejsce Ilina jeszcze jednego ulubieńca wybrać,:)wezmę szczeniaki w weekend na tapetę-trochę ogłosz. Edit.sunia ta;[URL]http://www.ogloszeniadrobne.rzeszow.pl/13650[/URL] ma jeszcze;adopcjapsa, pineska, pajęczyna, morusek,szerlok rzeszow, rzeszowiak,rozgłos i aukcje zwierząt. i sunia ta;ma na tych samych stronach(jeśli się dało)ogłoszenia! [URL]http://www.rzeszowiak.pl/kudlatka-czarna-maluchyjak-bezdomny-pies-ma-szczescie-to-trafia-669338[/URL] Quote
halcia Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 A odmienie sobie troche...teraz mam faze z miłoscia na dropiatego Dropa.Byłam u niego chyba 4 x,juz super miziak.I bardzo ładny.Do Ilanka nie chodziłam specjalnie ,bo on powolny,a siedział z taka"jędzą",ktora jego i mnie odganiała.Pamietam tylko jego spokój i fajny charakter podczas robienia zdjec.A tak siedział tak długo....Strasznie P.Ize prosiłam o uaktualnienie-czyli wypisanie które znalazły dom.A i tak zawsze jestem peła niepokoju,ze którys mógł trafic,na debila jak kiedys Malinka-przykuta do jakiegos wózka,nawet bez budy....Halus wyszedł ze schroniska,ale domu nie ma ,czeka w hoteliku...Na Portosa juz chetny jest,tylko musi poczekac 2-3 dni/kwarantanna/NIESTETY...Ilian podobno jest. Quote
yoko100 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 w przyszkym tygodniu pojade do schroniska wplacic pieniazki wszystkie z 3 bazarkow, wszystko tak z opoznieniem ale ostatnio mialam malo czasu chorowalam, wczoraj moj Dzordz mial operacje i tak ciagle cos takze na pocatku tygodnia rozlicze wszystko Quote
Ulka18 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [B]Yoko[/B], trzymamy za Ciebie i Dzordza mocne kciuki :kciuki: Na co mial operacje Twoj pies? Super, ze wplacisz pieniadze, jest sporo nowych suczek, ktore pasowaloby wysterylizowac. Dodalam nowe psy na strone, kilka szczeniakow, wszystkie potrzebuja ogloszen. Quote
majuska Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Ulka, jeżeli potrzebne pieniądze na sterylki to powiedz tylko słowo, jest u mnie kasa z bazarku na te cele, tyle, że ja na tyle krótko jeżdżę do Mielca, że trudno mi decyzje podejmować, niech Halcia lub Ty wyda mi dyspozycje;) Quote
kaskadaffik Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Będę chyba jutro w schronisku, chciałby ktoś coś?? Dziękuje Wam za pomoc przy sterylce Kocinki, pamiętacie z bazarku parę osób zgodziło się żeby dla Niej było 50 zł, Malutka już za TM :( :( nie mogę do siebie dojść, cały czas buczę :( :( :( Albo kocury ja tak potargały, albo życzliwy sąsiad przyłożył pałą, kręgosłup złamany, nic nie dało się zrobić, ciągnęła cały tył za sobą, na zdjęciu wyszło poważne złamanie, po 11 Kocinka już spała......Jestem strasznie rozwalona po tym .... Quote
majuska Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Oj............... Jakbyś tam jutro Zorzeńkę podwójnie wymiziała to będe wdzięczna ...i Gustiego....i Skoczylasa:) Quote
Ulka18 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [B]Kasiu[/B], wspolczuje z powodu Kocinki :-( Tacy u nas sa 'luzie' wszystko im przeszkadza, koty szczegolnie. Wola chyba szczury i myszy. Lata sa potrzebne, zeby sie cos zmienilo w tym temacie. Ja bym potrzebowala filmik z maluchami z b. 90 do aukcji allegro. Napisalam do P.Izy zapytanie nt. sterylek, ile doktor moglby teraz ciachnac, to pls zapytaj o to tez ponownie, to Majuska/Yoko wplacilyby. Jest sporo nowych suczek dodanych na strone, trzeba by je wysterylizowac i oglaszac. Zapytaj tez pls czy na operacje malego pieska z guzem na szyi z b.111 sa potrzebne srodki. Halcia go ostatnio wylookala, nie dawalam go na strone. Quote
yoko100 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='Ulka18'][B]Yoko[/B], trzymamy za Ciebie i Dzordza mocne kciuki :kciuki: Na co mial operacje Twoj pies? Super, ze wplacisz pieniadze, jest sporo nowych suczek, ktore pasowaloby wysterylizowac. Dodalam nowe psy na strone, kilka szczeniakow, wszystkie potrzebuja ogloszen.[/QUOTE] Pieniazkow bedzie sporo jeszcze przeleje dla Loriego, Dzordz mial krwiaka w uchu z litr krwi tak mu sie uzbieralo. Niedawno przestala mu krew leciec bo to oni opatrunku nie da sie zrobic bo ciagle zdejmuje i telepie glowa wszystko w domu we krwi, jeszcze szwy ma, opuchlizna nie zeszla jeszcze ale pewnie zagoi sie szybciutko Quote
MagdaNS Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [B]Yoko , kaskadaffik [/B]współczuję dziewczyny bardzo trudnego weekendu. Mam nadzieję, że Dzordz szybko dojdzie do siebie. Co do kocinki - to brak słów na bestialstwo ludzi.... nie sądzę, żeby inne koty były w stanie tak ją poszarpać, koty mają bardzo gibkie kręgosłupy... Będzie lepiej kochane, ściskamy Was obie bardzo mocno!!!! Quote
Recommended Posts