ewatr Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 [quote name='Ulka18'][SIZE=1] zginela moja 5 kotka Sissi, nie ma jej juz od czwartkowego poranka[/SIZE] :shake: [SIZE=1](w srode bylysmy z nia u weta, bo zle sie czula, miala goraczke)[/SIZE][/quote] [SIZE=1]trzymam kciuki żeby się koteczka znalazła szczęśliwie :kciuki:[/SIZE] a seterkowi zrobie zaraz allegro ! [URL]http://www.allegro.pl/item220680200_przerazony_pies_prawie_seter_w_schronisku_.html[/URL] Quote
Justynna Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 sunia jak foxhound po dwóch dniach ma 200 wejść i 2 obserwatorów :) trzymamy kciuki.... Quote
ewatr Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [quote name='Justynna']sunia jak foxhound po dwóch dniach ma 200 wejść i 2 obserwatorów :) trzymamy kciuki....[/quote] :thumbs: :thumbs: :thumbs: / A seterek po jednym dniu ma 260 ;) / Quote
Becia66 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Trzymam mocno za seterka i sunie jak foxhound...;) ;) ;) Quote
Ulka18 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 [QUOTE]Od: [email][email protected][/email] Do: [email][email protected][/email] Temat: adopcja Data: 31 lipca 2007 12:41 [SIZE="3"][B] Mopsik poszedł do adopcji.[/B][/SIZE][/QUOTE] [img]http://mielec.bezdomne.com/galeria/mopsikk%20(4).JPG[/img] Quote
terra Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Ulka18, tak mi przykro z powodu odejścia Twojej kici:-( . Przyjmij najszczersze wyrazy współczucia. Quote
Ulka18 Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Terra, dziekuje za cieple slowa. To juz tydzien odkad Sissi odeszla :bigcry: bardzo nam jej brakuje :-( to byla wspaniala kotka. Dzisiaj do domu miala pojechac Zuzia Onkojamka. Mam nadzieje, ze ta adopcja doszla do skutku. [B]Wiadomosci ze schroniska:[/B] [B][QUOTE] [B]Temat: [/B]adopcje [B]Od: [/B][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [B]Data: [/B]Cz Sierpnia 2 2007, 7:54 pm [B]Do: [/B][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [SIZE=4][COLOR=green][B]Dzisiaj adoptowano Onkojamkę. W lipcu poszło do adopcji 21 psów oraz 5 kotów. [/B][/COLOR][/SIZE] Proszę mi odpisać czy dotarł filmik o bojącym. Pozdrawiam. [/QUOTE][/B] Quote
ewatr Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Dobre wiadomosci ze mimo wszystko adopcje nie ustają :lol: Quote
Becia66 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Dziewczyny, wiem że w schronisku multum psów i marzeniem naszym jest żeby każdy miał domek...Ale tragiczne jest, kiedy szczeniak dorasta w schronisku i przestaje być szczeniakiem, bo jego szanse na adopcje drastycznie maleją. Wiem jak to jest w Rzeszowie ; do 6-7 miesiąca życia szczeniaki biegają luzem, a potem niestety wędrują do boxów gdzie ich szanse na adopcję drastycznie spadają...:-( / ewatr moze potwierdzic /. Ale są przynajmniej zsocjalizowane i otoczone przez te kilka miesięcy wyjątkową troską i miłością. A w Mielcu ? No cóż, wszyscy wiemy ; nie ma wyjścia poza boks , a kontakt z człowiekiem tylko przez karmienie. Błagam, wezmy teraz na tapetę szczeniaka Megę, to w zasadzie już nie szczeniak ale ok.1 roczna sunia. Juz tyle miesięcy czeka, jest taka samotna, cichutka, tłamszona przez inne psy / to przez nią mi sie oberwało od babsztyla, pamiętacie ?/ Cudna, kochana sunia...Myślę że wspólnie mogłybyśmy pomóc szybko znależc jej domek...Ona nie wie co to dom...:-( Quote
Ulka18 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Beciu, Alaa szuka suni, ktora mozna by wziac do tego hoteliku pod Rzeszowem w Niechobrzu. Moze sie zlozymy ( doba kosztuje 12 zl) i wezmiemy ta sunie tam na tymczas. Ja deklaruje co najmniej 50 zl miesiecznie. Mozna by ja nauczyc zycia, chodzenia na smyczy, na spacerki. Ci Wy na to? Beciu, pisz do Alaa plisss. Alaa naprawde ma dobry pomysl na wyciaganie psiakow ze schroniska. Quote
ewatr Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 [quote name='becia66']Dziewczyny, wiem że w schronisku multum psów i marzeniem naszym jest żeby każdy miał domek...Ale tragiczne jest, kiedy szczeniak dorasta w schronisku i przestaje być szczeniakiem, bo jego szanse na adopcje drastycznie maleją. Wiem jak to jest w Rzeszowie ; do 6-7 miesiąca życia szczeniaki biegają luzem, a potem niestety wędrują do boxów gdzie ich szanse na adopcję drastycznie spadają...:-( / ewatr moze potwierdzic /. Ale są przynajmniej zsocjalizowane i otoczone przez te kilka miesięcy wyjątkową troską i miłością. A w Mielcu ? No cóż, wszyscy wiemy ; nie ma wyjścia poza boks , a kontakt z człowiekiem tylko przez karmienie. Błagam, wezmy teraz na tapetę szczeniaka Megę, to w zasadzie już nie szczeniak ale ok.1 roczna sunia. Juz tyle miesięcy czeka, jest taka samotna, cichutka, tłamszona przez inne psy / to przez nią mi sie oberwało od babsztyla, pamiętacie ?/ Cudna, kochana sunia...Myślę że wspólnie mogłybyśmy pomóc szybko znależc jej domek...Ona nie wie co to dom...:-([/quote] [B][COLOR=darkorchid]Potwierdzam Beciu i mysle , że to dobry pomysł z tym wyciaganiem psiaków po jednym ze schroniska i szukaniem im domu - świata calego to nie zbawi ale zawsze to jest konkretna pomoc kierowana do danego psa [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid][/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]Deklaruje 50 zł miesiecznie na Megusie ;) [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]caly czas mysle nad adopcja wirtualna nowego psiaka z Mielca [/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid]ale moze to beda lepiej ulokowane pieniadze ?[/COLOR][/B] [B][COLOR=darkorchid][/COLOR][/B] Quote
Ulka18 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Ewa, lepiej pomozmy w ten sposob pieskom ze schroniska, ze bedziemy regularnie wyciagac po jednym do DT, utrzymywac go tam, oglaszac i wydawac do adopcji. To lepsza lokata niz comiesieczne wplacanie. Z tego co wiem, to Alaa ma zapas za Zuziny hotelik, ja sie dokladam, Ty sie dokladasz i Mega juz jutro moglaby opuscic schron. Mam nadzieje, ze Halcia lub Becia beda w Mielcu i moglyby wyciagna Megunie ze schroniska. Quote
terra Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Mnie zostało 30 zl. ze sprzedaży bluzeczek na bazarku. Gdzie przelać te pieniążki na rzecz MEGI? Quote
Ulka18 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Terra, poczekajmy az Alaa zajrzy na ten watek. Jesli dobrze licze to mamy juz na starcie 130,- zl na Megunie. Cioteczki, napiszcie prosze jakie piesy wystawiacie? Czy ktos wystawia kolaka mixa? I sunie kremową rozowonosa? Quote
terra Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Tylko, że mnie nie będzie znowu jakiś czas, więc jakby co, to ta kaska będzie z poslizgiem. Nie wystawiam na allegro wspomnianych piesków, nadal trzymam się listy wymienionej na początku wątku. Quote
Alaa Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Dziewczyny ja jestem jak najbardziej za ale w tym miesiacu nie dam rady - za wyprawke Zuzi na start zaplacilam 250 zl, obrozka, smycz, odrobaczenie,pierwsza wizyta u weta, worek 15kilowy jedzenia i zwrot kasy za transport. Ja mam jeszcze inne pieski - znaczy sie troche pomagam - tylko nie o wszystkim pisze:oops: Musze policzyc co i jak ale w tym miesiacu nie za bardzo dam rade, powiem za pare dni. Ale pozniej juz systematycznie bede wplacac na sterylizacje suniek ktore bedziemy wyciagac ze schronu. Jeszcze tak mysle glosno, ze pasowaloby pojechac do Pieseczkowa i zobaczyc na miejscu co i jak, dogadac sie w kwestii ew. platnosci, faktur, zalozyc skarpete na psiaki z Mielca . Tanszego tymczasu nie znam, blisko Rzeszowa, blisko Mielca i kochana pani ktora naprawde kocha psy.I ma wlasciwe podejscie , wie o co chodzi w tym interesie ale ma kawal zwyklego ludzkiego serca. Znam ludzi ktorzy pracuja w schronach - a kompletnie sie do tego nie nadaja.Wszyscy takowych znamy. Ale trzeba pewne sprawy najpierw uregulowac, tak mi sie wydaje, ja na pewno bede wspomagac wyciaganie psow z Mielca poniewaz tam jest cyrk.Ale wiadomo jak trudno potem znalezc dobry domek. Taki, ktory mozna sprawdzic - ja po prostu nie uznaje wydawania psa w niewiadome i nieznane. A to tez w naszym kraju normalny proceder. Wiec moze byc tak, ze pies bedzie na tymczasie pare miesiecy. A to sa pieniadze. Quote
Becia66 Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 tak czy siak musimy od czegoś zacząć...proponuję od wizyty w Pieseczkowie, tylko muszę mieć dokładny namiar / Niechobrz to rozległa wieś /i ustalić z właścicielką zasady odpłatności za hotel. Tłoku się tam nie spodziewam, bo hotele dla psów u nas na podkarpaciu są mało popularne i raczej wypatrują klienta niż go odprawiają. Kiedyś był w Rzeszowie hotel ,,Fafik '', ale niestety splajtował . Może ten będzie miał więcej szczęścia, a jak się sprawdzi to możemy mu zrobić reklamę na ościenne województwa / a może wtedy jakaś zniżka dla naszych mieleckich psiaków ?/ :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Kuba P Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Trafiłem tutaj przez przypadek.Mam pytanie do pani Agnieszki. Płacimy na nasze mieleckie 3 pieski 100 zł, a może lepiej by było płacić 60 zł, a te 40 np na Megi oczywiście co miesiąc. Rodzice na pewno by się zgodzili.Więcej niestety nie możemy, bo wysyłamy jeszcze raz w miesiącu paczkę dla kieleckich psiaczków/ zresztą namiary tez z wątku mieleckiego - pani Agnieszki/ Quote
Alaa Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Namiary sa na stronie Pieseczkowa [URL]http://www.pieseczkowo.prv.pl/[/URL] Quote
Justynna Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Witam, już wreszcie w domku :) Ja też się deklaruje na 50 zł miesięcznie na megi. Moge juz przeslac pieniazki, tylko na jaki nr? Pisałam do p. Doroty jeszcze raz w sprawie Łatka. Zero odzewu. buziole Quote
Ulka18 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Podsumowujac : 1/ Becia i/lub inna kochana cioteczka z Rzeszowa pojedzie do hoteliku zobaczyc jaki jest, napisze na tym watku swoja relacje 2/ Alaa wynegocjowala stawke za schroniskowego psiaka w wysokosci 12 zl za dobe, czyli za miesiac ok. 360 zl trzeba bedzie placic. Trzeba zapytac hotelik, czy moze wystawic fakture na AFN 3/ mamy na start nastepujace deklaracje wplat : Ewatr - 50 zl, Ja - 50 zl, Terra - 30 zl, Justynka - 50 zl, KubaP z Rodzicami - 40 zl. [B]Razem : 220 zl. [/B] Mysle i mam nadzieje, ze to nie koniec :modla: i ze inne cioteczki i wujkowie sie przylacza do akcji wyciagania psiakow z mieleckiego schroniska oraz szukania im dobrych, sprawdzonych domow. Quote
Alaa Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Ale 12 zl to nie ja wynegocjowalam hihih tylko taka jest stawka bez jedzenia- czyli musilaloby dojsc jeszcze jedzenie - jakas srednia polka co dwa miesiace 15-kilogramowy wor. Ja w tym miesiacu moge wplacic 50 zl, we wrzesniu na pewno wiecej. Quote
Becia66 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 W Rzeszowie pada od samego rana, więc nici z Pieseczkowa :shake: . Dziewczyny przemyślałam wszystko i proponuję tak : wtorek-środa jadę po Megę do Mielca i daję jej tymczas na 1 tydz. więc:roll: zaoszczędzimy trochę kasy. W tym czasie robię błyskawicznie zdjęcia, wy robicie aukcje / kto wie, może hotel będzie niepotrzebny ? :evil_lol: /, ja w międzyczasie robię kąpiel, zabieram Megunię do weta na przegląd, odpchlenie, odrobaczenie, może szczepienie, nauka chodzenia na smyczce , dobre jedzonko i ciepła podusia . Ufff,wyrzuciłam z siebie wszystko !!!:evil_lol: Jak nie znajdziemy domku przez ten czas/chyba że będzie duże zainteresowanie/, odwiozę Megę do hoteliku ,bo niestety moje serce zbyt się przywiązuje i za każdym razem gdy oddaję psa z mojego tymczasu, przechodzę traumę !!! Tyle mogę zrobić od siebie, chyba że ktoś ma inne propozycje ? Quote
Ulka18 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 [QUOTE]Dziewczyny przemyślałam wszystko i proponuję tak : wtorek-środa jadę po Megę do Mielca i daję jej tymczas na 1 tydz. więc zaoszczędzimy trochę kasy.[/QUOTE] Beciu, czy mam juz pisac do kierownika o przygotowanie Meguni? Jesli bys wziela Megunia na tymczas we wtorek-srode, to juz na drugi dzien mozna by ja dac na allegro, aukcja wyrozniona i podswietlona kosztuje ok. 16 zl, jest duzo wejsc na taka aukcje, szanse na domek tez wieksze. Moze tydzien to za malo, ale juz cos, a najwazniejsze, ze sunia bedzie wykapana, odrobaczona, wyszczotkowana, a zdjecia lepsze niz w schroniskowym boksie :loveu: Jej szanse wzrastaja o kilkadziesiat procent. Quote
Becia66 Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Aga, ja mówię tydzień - bo tyle ustaliłam z mężem :eviltong: , ale jak się przedłuży kilka dni ,to też nic się nie stanie ,tylko że ja już na wstępie czuję do Megi wielką miętę...Oj, będzie bardzo, bardzo ciężko... :bigcry: Quote
Recommended Posts