Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam wszystkich, wraz z żoną pod koniec maja jedziemy po Walusia!!! nie możemy się już doczekać!!! w listopadzie ubiegłego roku odszedł nasz wyżlak Hubert w wieku 13 lat a rok wcześniej sunia Emma 15 lat. Strata była to dla nas straszna. Hubert pierwszy zamieszkał na naszej działce...tam ma swój grób...Oboje z żoną wiedzieliśmy że następny psiak to będzie wyżlak. podświadomie snuliśmy plany o wychowywaniu szczeniaczka...dopóki nie zobaczyłem Walusia na zdjęciach i opis Pani która go znalazła...Oboje pomyśleliśmy z żoną : a może niech dziadziuś ma godną starość u nas? telefon do hotelu póżniej do fundacji i Super Babki która go znalazła...miliony pytań, uśmiechów, planów...no i decyzja : adoptujemy!!!! odliczamy czas aby móc w końcu zabrać kłapoucha, szczególnie po odwiedzinach!!!! wszystko zorganizowała nam kochana Pani Agnieszka ( pierwsza mama Walusia) , ok 20-tej poznaliśmy właścicieli psiej sfory ( super para) no i Walusia!!!! stara, kochana ciapa, oczy zmiękczające największego twardziela...spotkanie trwało do póżnych godzin wieczornych...aluś już spał w ciepłym kojcu w ogrzewanym pomieszczeniu na góralskim kocyku i podusi od "pierwszej mamy"...która potem ugościła nas na noc jak starych przyjaciół ( i pomyśleć jak stare, zabiedzone wyżlisko może zjednać ludzi...) dzień drugi : śniadanko i jazda do Walusia znowu!!! na ręce Państwa z psiej sfory, wszyscy pensjonariusze dostali przekąski a żona osobiście częstowała Walka...oczywiście dostała za to od niego buziaka i łapę. widok super...po paru godzinach powrót z Zielonej na śląśk i odliczanie,odliczanie,odliczanie...ale, jeszcze chwilka i las, łąka i polana będzie Walusiowa. A!!!!! na budowę przychodzi wyżlica Frania codziennie!grubaska śliczna...więc na dzień dobry dziadziuś ma chatę i kumpelę do spacerów po okolicy. cieszę się że Walusiowi się udało...dzięki Pani Agnieszko, dzięki Pani Małgosiu, dzięki wspaniałym Państwu ze Stróźnego!!!!! a Wam wszystkim obiecuję częste relacje z życia Walusia!!! on zastąpi nam pustkę po Emmie i Hubercie, a my jemu pomożemy uwierzyć w ludzi...

Posted

Witamy Państwa serdecznie, bardzo się cieszymy ze sa jeszcze tacy ludzie, co starszaki- wyżlaki adoptują. :) My miłośnicy wyżłów wiemy, że to są najcudowniejsze psy pod słońcem, a starszaki to w ogóle. Sama uroda i życiowa mądrość.:) Czekamy za wieści od Walusia.

Posted

no i jak tu nie kochać tego kłapoucha?? to zdjęcia z naszych odwiedzin w "Psiej Sforze" gdzie warunki Waluś miał naprawdę bardzo dobre. Jestem z właścicielami w stałym kontakcie telefonicznym. Walusiowi dobrze robi słoneczko, wygrzewa się na trawce, chłepta wodę ze stawu i podobno ma kumpelę jakąś z którą obszczekuje ludzi wokół płotu...więc jak widać - wraca do świata zadowolonych z życia psiaków. Postaram mu się w tym pomóc... pozdrawiamy Halina i Maciej

Posted

Słodkie psisko jest z Walusia. Ogromnie się cieszę, że spotkał na swojej drodze łańcuszek dobrych dusz i na końcu kochające serca. Mamy już prawie połowę maja i za chwilę Waluś pojedzie do siebie:multi:

Posted

Witamy Was bardzo serdecznie. Ciesze się, że trafiliście tutaj (chciałam wysłac link do wątku gdy już Waluś u Was zamieszka) i super że będziemy mieli wieści o Walusiu. Kiedy Pani, która go znalazła - Pani Agnieszka zadzwoniła do mnie z prosba o pomoc - o znalezionym starszym wyżełku informnując - mimo wielu naszych fundacuyjnych problemów - nie wahałam się. Pomagamy. Udaało sie zobyć miejsce w hoteliku gdzie mieszkał wówczas nasz podopieczny Leoś i tym sposobem - przez kontakty, ogłoszenia - Walus znajdzie swoja nową Rodzinkę.
Bardzo bardzo wam dziekujemy. Dzięki pomopcy wspaniałych ludzi nasz Leoś zresztą też juz w domu....
Walusiu, powoli pakuj walizki!

Posted

oczy się robią mokre, jak się czyta takie wieści :loveu:
żeby takich ludzi jak Maciej i Halina było więcej na świecie, to by nie było tylu psich biedaków

Posted

Cioteczki ,wielka prosba o głosy. Miłosnicy psów łaczcie się.

[FONT=Arial]Prosimy o wsparcie w konkursie!!! schronisko w Oświecimiu.

[/FONT]

[FONT=Arial]Po raz drugi, zgłosiliśmy nasze schronisko do konkursu organizowanego co miesiąc przez sklep zoologiczn Krakvet , w którym można wygrać karmę dla psiaków i kociaków oraz inne artykuły o wartości ok 15 tys zł!!! Wszystko to dzięki rabatom przekazywanym przez klientów oraz dzięki samej firmie Krakvet. Jest nam bardzo ciężko, a rachunki za utrzymanie schroniska dostajemy ogromne Ostatnio niewiele brakowało nam do wygranej, więc tym bardziej jesteśmy zmotywowani, by przystąpić po raz kolejny, miejmy nadzieję z większym wsparciem Pomóż nam wygrać !Zaoszczędzone na karmie pieniądze będziemy mogli wydać na ratowanie zwierząt – leczenie, zabiegi, szczepienia, sterylizacje, wolierę dla kotków, sprzęt itpZasady są następujące:W celu oddania głosu, należy zarejestrować się na forum i napisać minimum jeden post. Jedna osoba ma prawo do oddania 1 głosu i niedozwolone jest tworzenie przez jedną osobę wielu kont.
Z jednego komputera (1 adresu IP) może zostać oddany tylko 1 głos.
Aby mieć możliwość oddania głosu należy podać w systemie głosowania numer telefonu komórkowego w systemie 9 cyfrowym. Na wprowadzony numer zostanie przesłany kod sms w celu autoryzacji poprawności głosowania. Każda osoba identyfikowana jako numer telefonu może oddać głos tylko jeden raz.
Wiemy, że to troszkę skomplikowane ale nie jest aż tak trudne, a może naprawdę przynieść niewymierne korzyści!Krok po kroku jak oddać głos:Trzeba wejść na stronę forum Krakvetu – Pomoc dla schronisk

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=16624

Trzeba się zarejestrować albo zalogować. Jeżeli jest się nowym użytkownikiem, trzeba się przywitać:
Do tego służy wątek – Poznajmy się.
Następnie wracamy na wątek – Propozycje schroniska, które otrzyma pomoc – maj 2013Klikamy teraz na numer przypisany naszemu schronisku – Schronisko w Oświęcimiu i przechodzimy do strony:
gdzie trzeba wpisać numer komórki i WYSŁAĆ !

Następnie należy wpisać kod , który przyjdzie na komórkę i wysłać.
I dopiero wtedy głos zostanie zaliczony.
[/FONT]
[FONT=Arial]Sam wątek jest zamknięty do wpisów i nie należy się tym sugerować.[/FONT][FONT=Arial]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=16624

BARDZO PROSZE O GŁOS.
[/FONT]

Posted

były przekochane...sunia niesamowicie zrównoważona, filigranowa, z rodziny pracującej, łowca w każdym calu z hrabiowskim zachowaniem i ogromny 50-cio kilowy dzieciak do ostatnich swoich dni, który straszył jedynie wyglądem, góral z żywca... dwa różne charaktery... po ich odejściu celowo nie braliśmy psiaka aby go nie krzywdzić poprzez porównanie że Emma była lepsza w tym, a Hubert w tamtym...pomału żal w sercach stawał się mniejszy i łagodniała tęsknota za nimi...dopiero teraz w zasadzie mogę mówić o nich bez łez w oku...ni i wiecie...zobaczyłem prześliczne zdjęcia Walusia...i to ciągłe doszukiwanie się w nim cech, zachowań naszych wyżlaków...Taki dar z nieba w jego postaci...kawałek Emmy i Huberta ciągle gdzieś błyszczy w Walusiu...spokojnie mogę powiedzieć że wzajemnie jesteśmy sobie potrzebni. niech ta Walusiowa ciapa ma się jak najlepiej. Już niedługo...nowy rozdział mam nadzieję ten najlepszy i najdłuższy...

Posted

Moja ukochana wyżlica- w avatarze- odeszła w lutym, zaden pies jej miejsca w naszych sercach nie zajmie, będzie w nich póki my żyć będziemy, ale w kilka tygodni później ja również ujrzałam w internecie, wyżla starego, ślepnącego, który znalazł miejsce w naszym domu i tu dożyje godnie swoich dni.

Posted

tanitka napisał(a):
Moja ukochana wyżlica- w avatarze- odeszła w lutym, zaden pies jej miejsca w naszych sercach nie zajmie, będzie w nich póki my żyć będziemy, ale w kilka tygodni później ja również ujrzałam w internecie, wyżla starego, ślepnącego, który znalazł miejsce w naszym domu i tu dożyje godnie swoich dni.

Masz rację...nikt nigdy nie zastąpi pierwszych miłości...ale gdzie wtedy byłyby ślepnące dziadeczki czy chudziutkie Walusie? tym bardziej że psy, porzucone przez najgorszy gatunek zwierząt - ludzi - nie chcą dużo, chcą trochę...to trochę to i tak dla nich dużo...

Posted

Nie wiem jak Wam to napisać.
Walenty nie będzie miał domu, już nigdzie nie pojedzie. Juz nie trafi do Waszego cudownego domku i nie przytulicie go do siebie.
Nasz Waluś własnie odchodzi za Tęczowy Most.
Nie mogę wiele pisac, bo zwyczajnie płaczę jak dziecko.
Waluś dostał krwotoku - pekł guz który gdzies tam w górnych drogach oddechowych siedział. Pies wykrwawiał się do wewnatrz i na zewnatrz. Wyniki wskazywały, że zamiast krwi w żyłach jest... prawie woda.
Nie przezyłby żadnej operacji, nie miał szans, a powolna śmierć z wykrwawienia byłaby okrucieństwem.
Później może coś dokładniej napiszę, teraz nie mogę.
Nie ma już z nami Walusia - będzie odpoczywał tam, gdzie spędził ostatnie miesiące.
Boże - dlaczego nie dałeś mu szansy na ten wspaniały dom na koniec zycia. Dlaczego.

Maciej - Halina, zadzwońcie prosze do hotelu, wszystko Wam opowiedzą. Spędzili z Walkiem cały dfzisiejszy dzień w klinice próbujac ratować jego życie.
Własnie przed chwilą wspólnie podjelismy decyzje, aby nie przedłużać jego męki. Miał szanse dozyc najwyżej do jutra. Ale to nieludzkie....

Nie ma Walusia - kochanego wyżełka, któremu ktos zgotował ostatnie lata w przydrożnym rowie. Jak dobrze że trafił na Pania Agnieszkę, że pojechał do hotelu... że go pokochali wspaniali ludzie maciej i Halina.
Szkoda, że los nie pozwolił mu tym sie cieszyć.
Będzie w naszych sercach zawsze.