Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 373
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Romka']Chciałam BARDZO PODZIĘKOWAĆ elik za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej w przyszłym domu Tomika.Elik przerwała pobyt w swoim domu letniskowym i specjalnie dla Tomisia pojechała do Krakowa.Jeszcze raz dziękuję!:lol:

A w sobotę zabieram Tomiego ze schroniska i jedziemy pociągiem do Warszawy,skąd przyszły domek Tomiego zabierze go ,także pociągiem, do Krakowa.W sobotę wieczorem Tomi będzie już w swoim domku.:lol:

Bardzo się cieszę.:lol: W schronisku także wszyscy już wiedzą ,Tomi jest zarezerwowany.:lol:

Może to jeszcze trochę za wcześnie ale już dziękuję wszystkim ,którzy pomogli Tomiemu znaleźć domek.DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY!:lol:[/QUOTE]
[B]A niech go tam dobrze pilnują. Uczul Panią koniecznie... solidne szelki i dobra smycz szczególnie na początku i oczywiście w podróży są niezmiernie ważne:)[/B]
Powodzenia Tomciu Paluszku:)

Posted (edited)

Ewu,jakbym czytałam mojego maila do Pani...napisałam dokładnie tak samo...solidne szelki:lol:

[QUOTE] Eliku, a co się stało z pieskami ze schroniska, które poprzednio były w rodzinie? [/QUOTE]

Zadałam Pani pytanie o które pytały dziewczyny.Oto odpowiedź:

"Psy ze schroniska miałam dwa, kolejno, ale było to od roku 1985, więc to raczej historia odległa. Po śmierci pierwszego, Hektora, w 1991 wzięliśmy ze schroniska Sunię, ona dożyła jeszcze czasów gdy Gabrysia, moja córka była mała, ona nawet mówi, że trochę ją pamięta. Pozostały więc tylko nieliczne zdjęcia i opowieści. Mam nadzieję, że Tomiego dzieci pokochają równie mocno."

Edited by Romka
Posted (edited)

[quote name='Gosiapk']Eliku, a co się stało z pieskami ze schroniska, które poprzednio były w rodzinie?[/QUOTE]
Widzę, że już Roma odpowiedziała :)

[quote name='Romka']Ewu,jakbym czytałam mojego maila do Pani...napisałam dokładnie tak samo...solidne szelki:lol:[/QUOTE]
Podczas wizyty także uczulałam Panią Dorotę, że konieczne są szelki i dodatkowo obroża, gdyż nie wiadomo jak Tomi będzie reagował na ruch uliczny.

[quote name='Romka']
Oczywiście z przyjemnością zlecimy Ci wizytę poadopcyjną[IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG][B]Już nie mogę się doczekać[/B][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG][/QUOTE]
Ja także :)
A pisząc: [I]"Z przyjemnością[/I] [I]spotkam się z Rodzinką w komplecie - 4 + 2[/I]" miałam na myśli czworo dwunożnych + dwa czterołapki :)

[quote name='Jara']Może Pani zasugeorwać kupienie siatki w Castoramie aby zabezpieczyć balkon? Nie musi być wysoka, taka na 30cm ? ;)[/QUOTE]
Tak właśnie radziłam Pani Dorocie. Powiedziałam, że zabezpieczeń nigdy za wiele. To mu ludzie musimy myśleć i przewidywać sytuacje, jakie mogą się zdarzyć naszym zwierzaczkom.

Edited by elik
Posted

jesteśmy już w domu, Tomi na koniec dnia został jeszcze wykąpany i wyczesany:mad:, pięknie zjadł ( w końcu..........), za chwilę spacer koło domu - poznajemy Kraków!
Mamy pytanie dotyczące chipa - powinniśmy w nim zmienić dane...jak to zrobić?

Posted

[quote name='Tomcio']jesteśmy już w domu, Tomi na koniec dnia został jeszcze wykąpany i wyczesany:mad:, pięknie zjadł ( w końcu..........), za chwilę spacer koło domu - poznajemy Kraków!
Mamy pytanie dotyczące chipa - powinniśmy w nim zmienić dane...jak to zrobić?[/QUOTE] Czy to nowy domek Tomiego? :) Zmianę danych robi się u weta, który ma dostęp do bazy danych (tj. taki, który zakłada chipy). Trzeba mieć książeczkę zdrowia psiaka z wpisanymi własnymi danymi właściciela i aktualne szczepienie na wściekliznę.

Posted

Witamy nową Panią Tomciową:multi:

Bardzo, bardzo się cieszę, że maluch już u Państwa i powolutku będzie poznawał życie u boku człowieka:) Mam nadzieję, że będą Państwo mieli z niego pociechę, bo zasłużył na swój własny, kochający domek po tym co przeszedł, bardzo długo o to walczyłyśmy.

Posted

Tak, to my, nowy domek Tomiego. Wczoraj byliśmy wykończeni, dziś w o wiele lepszej formie. Tomi nadal jest bardzo spokojny i nieśmiały, ale je, pije, zagląda do klaki świnki i troszkę merda ogonkiem, polubił nas. Na spacerze trzyma się blisko naszego bloku, jakby bał się że znowu będzie gdzieś transportowany, więc planujemy spokojny dzień w domu. Mamy trochę problem ze schodami, Tomi na razie odmawia wejścia na trzecie piętro, mamy nadzieję na lepszą współpracę, na razie go wnosimy. Ogólnie jest to super piesek!!!!! Zdjęcia zamieścimy wkrótce.

Posted

Witam serdecznie nowy domek Tomiego,bardzo się cieszę,że zalogowaliście się na forum.

MAM DUUŻO zdjęć z podróży ale wszyscy muszą poczekać aż do...następnego piątku.Wyjeżdzam za 10 minut.Wczoraj po powrocie z Warszawy musiałam wszystko poukładać przed wyjazdem-mam 3 psiaki.Musicie poczekać...DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO dziewczynom na wątku bez Was Tomi nie miałby takiego domku.Do zobaczenia...:lol:

Posted

[quote name='Tomcio']Tak, to my, nowy domek Tomiego. Wczoraj byliśmy wykończeni, dziś w o wiele lepszej formie. Tomi nadal jest bardzo spokojny i nieśmiały, ale je, pije, zagląda do klaki świnki i troszkę merda ogonkiem, polubił nas. Na spacerze trzyma się blisko naszego bloku, jakby bał się że znowu będzie gdzieś transportowany, więc planujemy spokojny dzień w domu. Mamy trochę problem ze schodami, Tomi na razie odmawia wejścia na trzecie piętro, mamy nadzieję na lepszą współpracę, na razie go wnosimy. Ogólnie jest to super piesek!!!!! Zdjęcia zamieścimy wkrótce.[/QUOTE]

Na szczęście Tomi jest kompaktowy, można wziąć go pod pachę i wnieść po schodach :D Powolutku będzie się chłopak przyzwyczajał do schodów, do Państwa obecności, do nowego miejsca, dla niego to też ogromne przeżycie i szok, więc na pewno potrzebuje trochę czasu, żeby się tego wszystkiego nauczyć i ze wszystkim oswoić :)

Posted

[quote name='Tomcio']Tak, to my, nowy domek Tomiego. Wczoraj byliśmy wykończeni, dziś w o wiele lepszej formie. Tomi nadal jest bardzo spokojny i nieśmiały, ale je, pije, zagląda do klaki świnki i troszkę merda ogonkiem, polubił nas. Na spacerze trzyma się blisko naszego bloku, jakby bał się że znowu będzie gdzieś transportowany, więc planujemy spokojny dzień w domu. Mamy trochę problem ze schodami, Tomi na razie odmawia wejścia na trzecie piętro, mamy nadzieję na lepszą współpracę, na razie go wnosimy. Ogólnie jest to super piesek!!!!! Zdjęcia zamieścimy wkrótce.[/QUOTE] :multi: :multi: :multi:

Posted

[quote name='Romka']Witam serdecznie nowy domek Tomiego,bardzo się cieszę,że zalogowaliście się na forum.

MAM DUUŻO zdjęć z podróży ale wszyscy muszą poczekać aż do...następnego piątku.Wyjeżdzam za 10 minut.Wczoraj po powrocie z Warszawy musiałam wszystko poukładać przed wyjazdem-mam 3 psiaki.Musicie poczekać...DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO dziewczynom na wątku bez Was Tomi nie miałby takiego domku.Do zobaczenia...:lol:[/QUOTE]
nie martw się, może w między czasie i nowy domek Tomyego opanuje trudną sztukę wklejania zdjęć na dogo i będą jakieś świeżynki??

Posted

Tomi jest zmęczony upałem, leży na panelach lub płytkach w kuchni, z przytulnego legowiska na razie nie korzysta. Dużo pije, mało je. Wychodzimy tylko blisko domu, bo nadal panicznie boi się samochodów, ale do naszego wsiadł już dwa razy. Byliśmy w parku, ale lęk budzą też rowery, piłki, nawet liście na drzewie, gdy szumią. Na szczęście w domu czuje się dobrze i bezpiecznie, ogląda świnkę, raczej z odległości i nie sprawia żadnych kłopotów, jest cichutki, ale bardzo pogodny. Wzbudził żywe zainteresowanie większości sąsiadów, którzy bardzo go polubili, nawet obdarowali prezentami. Czekamy na chłodniejsze dni, aby wyjść dalej i na dłużej. Zdjęcia zamieścimy, jak się nauczymy jak to robić.