Jump to content
Dogomania

Starsi państwo przygarneli GROMADĘ zwierzaków ,wieś Mętków. CD.starego watku

Recommended Posts

Posted

Dzwoniłam.

U Państwa nie jest wesoło. Pan Maciek miał wycinane czyraki. Dwa dni temu ściągali mu szwy.

Pies z pęcherzycą , Kajtek, czuje się bardzo źle.  Choroba nasiliła się pod wpływem wysokich temperatur. Kotka,  która była chora odeszła. Inny piesek prawdopodobnie zjadł coś co go podtruło, zdawało się, że odejdzie. Poprawa jest, ale nie całkowicie zadowalająca.

Jakby tego było mało, samochód Państwa całkiem się rozkraczył. Nie mają czym dojechać do lecznicy. Na razie nie ruszają się z domu. Jak tylko trochę się ochłodzi, Pani Danusia pojedzie busem do Babic. Może weterynarz zgodzi się przyjechać zaszczepić psiaki. Nie wiem, jak zrobimy. W ub.roku wysyłaliśmy pieniądze  na konto Pani Danusi,  musiała jednak z niego zrezygnować, bo nie ma już sił jeździć do Banku w  Chrzanowie.  Rentę przynosi listonosz. To wszystko bardzo ich załamało, ale i uderzyło po kieszeni. Kajtek bierze leki, które szkodliwe są dla kości. Musi brać dodatkowo Artresan, a to podobno ok 70 zł kosztuje. Można sie załamać.

Jak tylko załatwią z tymi szczepieniami zadzwoni.

Posted

popoisze numer konta.

znowu tez Państwu coś dosle-rzeczy ale nie wiem kiedy może w przyszły tydzień bo cały czas jesem na zwolnieniu

Nr. konta naszej skarbniczki, mam rozumieć?  Juz podeślę.

Nic nie wiem ,co u Państwa. Dzwoniłam kilka razy,ale nie było sygnału. Może po tych burzach jakieś problemy. U nas też długo nie było prądu, internet nie działał przez kilka dni.  Bardzo dziękuję za wszystko.

Posted

Dziś dzwoniła Pani Danusia.  Dobre wiadomości sa takie, że Pani weterynarz zaszczepiła zwierzaki gratisowo,  wzięła jedynie 20 zł, tak symbolicznie, pewnie za benzynę. Stwierdziła, że przy tylu zwierzakach mają na co wydawać. Są jeszcze dobrzy ludzie.na świecie.

W takim razie pieniądze z kasy można będzie przeznaczyć na karmę dla psów. Dla kotków jeszcze mają.   

• 2 weeks later...
Posted

Bardzo  bym prosiła o zamówienie karmy dla psiaków pod nazwą Akana,  jeśli oczywiście znajdzie czas nasza kochana skarbniczka. W kasie  jest chyba 300 zł. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Posted

Wnusia super, na dniach wysle cos materialnego dla Panstwa

Bardzo dziekuje!   Wszyscy chyba na urlopach.:) Cisza tutaj, chociaż ja też bardzo rzadko wchodzę. Zdrowie nie pozwala.

Posted

Nie umiałam znaleźć wątku na dogo, w żaden sposób mi nie wyszukiwało! Dopiero przez google znalazłam stary wątek i jestem. Teraz tez mi tego wątku nie zapisze jak i pozostałych gdzie się wypowiadam.

Javena co kupić psiakom? Mamy ponad 300 zł na psim koncie.

Druga sprawa - dotarły na moje konto prywatne - nie psie - jakieś pieniądze od Ciebie dla jakiegoś psa, ale to pomyłka chyba??? Gdzie mam je odesłać - przelew znalazłam wczoraj przy okazji sprawdzania innych spraw. Rzadko tam zerkam co się działo z przelewami.

Proszę daj znać! Może komuś te pieniądze są bardzo potrzebne!

• 2 weeks later...
Posted

Dziś leci wysyłka dla Państwa - jest to też związane z tym, że zarówno zakupy jak i paczkę musi mi przenieść na pocztę chłopak bo ja nie dam rady;). głównie chemia, herbata, coś słodkiego, coś dla kotów.

Posted

Paczka do Państwa wysłałam: chemie, coś słodkiego, herbata i coś dla kotów - jakieś zabawki i saszetki.

Paczka 18kg, mam nadzieje, że listonosz doniesie a nie zostawi awizo. Powinno dojść w piątek

Posted

Olena dziękujemy - dlaczego nie korzystasz z kuriera - koszt 17 zł do 30 kg i nie trzeba nosić.

A ja ze swojej strony kupię karmę Acana jak wcześniej pisała Javena, chociaż strasznie droga jest ta karma i mam wątpliwości czy powinnam wydać prawie 200 zł na 13 kg tej karmy, no ale dłużej czekać na wskazówki od Javeny nie wypada. 

No i czekam na info co zrobić z tymi dziwnymi pieniędzmi co wpłynęły od Javeny.

edit:

Zerknęłam na rozliczenie i tam nie ma w ogóle rozliczenia z tego roku??? Jest tylko napisane - 2015 i nic więcej. Jeśli tak będzie wyglądało rozliczenie to na pomoc raczej nie ma co liczyć.

Mamy na koncie równe 300 zł (zaraz zamówię karmę) i wpłatę od Javeny na jakiegoś pieska 200 zł - raczej pomyłkową. Javena czekam na info gdzie przesłać te pieniądze!

Posted

Nie umiałam znaleźć wątku na dogo, w żaden sposób mi nie wyszukiwało! Dopiero przez google znalazłam stary wątek i jestem. Teraz tez mi tego wątku nie zapisze jak i pozostałych gdzie się wypowiadam.

Javena co kupić psiakom? Mamy ponad 300 zł na psim koncie.

Druga sprawa - dotarły na moje konto prywatne - nie psie - jakieś pieniądze od Ciebie dla jakiegoś psa, ale to pomyłka chyba??? Gdzie mam je odesłać - przelew znalazłam wczoraj przy okazji sprawdzania innych spraw. Rzadko tam zerkam co się działo z przelewami.

Proszę daj znać! Może komuś te pieniądze są bardzo potrzebne!

Proszę,podaj datę wysyłki i jaka kwota. Ostatnio nie wysyłałam żadnych pieniędzy. Tylko 25 zł ,te o których pisałam wcześniej. 10 zł wysłałam cegiełki ,ale dotarły do adresata. Poza tym nie przypominam sobie,  abym coś wysyłała.

Ja tez nie mogłam się zalogować. Nie mogę znaleźć wątków,choć bywam tylko na dwóch. 

Olena 84,  paczka do Państwa  dotarła. Bardzo dziękują, a i ja ze swej strony  ogromnie dziękuję.

Wydawało mi się ,że uzupełniałam rozliczenie na rok 2015, ale nic nie ma. Nie wiem czemu.

Bywam rzadko na dogo z wielu powodów. No cóż, starość daje o sobie znać.

Posted

Olena dziękujemy - dlaczego nie korzystasz z kuriera - koszt 17 zł do 30 kg i nie trzeba nosić.

A ja ze swojej strony kupię karmę Acana jak wcześniej pisała Javena, chociaż strasznie droga jest ta karma i mam wątpliwości czy powinnam wydać prawie 200 zł na 13 kg tej karmy, no ale dłużej czekać na wskazówki od Javeny nie wypada. 

No i czekam na info co zrobić z tymi dziwnymi pieniędzmi co wpłynęły od Javeny.

edit:

Zerknęłam na rozliczenie i tam nie ma w ogóle rozliczenia z tego roku??? Jest tylko napisane - 2015 i nic więcej. Jeśli tak będzie wyglądało rozliczenie to na pomoc raczej nie ma co liczyć.

Mamy na koncie równe 300 zł (zaraz zamówię karmę) i wpłatę od Javeny na jakiegoś pieska 200 zł - raczej pomyłkową. Javena czekam na info gdzie przesłać te pieniądze!

Tak, pani Danusia bardzo prosiła, jeśli jest to możliwe, o zakupienie Akany. Kajtek je tylko tą,  ze suchych karm. Reszta je gotowane i wszystkie inne karmy suche. 

Zaraz uzupełnię rozliczenie.

Posted

Jeśli chodzi o rozliczenie, ja ostatnio wzięłam sie za podliczanie swoich wątków ile wydałam ile nie moje itp;) i np jak miałam dodane posty na wątkach starszych to one poznikały i teraz nie ma żadnych rozliczeń albo nawet całych wątków nie ma.

Posted

Javena dzięki, ważne żeby było bo to nieładnie wygląda, a ja czuję się głupio. Potem odszukam wpłatę na koncie tą dziwną i dam znać na pw jak to jest opisane.

Olena, wiem, w różnych wątkach rozliczenia poznikały, ale u nas akurat nie. Chodzi mi o ostatnią wpłatę dla Państwa.

Posted

Javena dzięki, ważne żeby było bo to nieładnie wygląda, a ja czuję się głupio. Potem odszukam wpłatę na koncie tą dziwną i dam znać na pw jak to jest opisane.

Olena, wiem, w różnych wątkach rozliczenia poznikały, ale u nas akurat nie. Chodzi mi o ostatnią wpłatę dla Państwa.

Być może ktoś wysłał, a napisał > Javena. Muszę pobrać z banku ostatnie wydruki bankowe, bo w komputerze już nie mam . Jeśli wpłata była od Jadwigi Ż,  znaczy,  że moja . Ja wpłacam tylko na Fundację Viva,  dla Barika, bo tam jestem skarbniczką i do Ciebie.  Poza tym od prawie roku nic nie wpłacam na dogo. Jedną cegiełkę wpłaciłam w ub. miesiącu, ale doszła do adresata. Mam nadzieję ,że się wyjaśni co to za pieniążki. :)

• 2 weeks later...
Posted

Nie wiem o jakie pieniądze chodzi. Nic nie znalazłam. Wysyłałam 20 zł i potem jeszcze 25 zł. 

Mam smutną wiadomość. P. Danusia zachorowała na Różycę. To jakaś choroba, którą można się zarazić od mięsa, lub zwierząt. Ma bardzo opuchnięte ręce i popękaną skórę na palcach . Nic nie może robić.

Posted

Przykre z Panią Danusią, że choruje.

A co do dogomanii to naprawdę można się załamać, próbuję wysłać pw i w ogóle się nie daje, a po każdej próbie w ogóle nie mogę przez kilka minut wejść na forum, to jest jakiś horror.

Javena - piszę więc tu- wpłata 245 zł z 15 lipca od Jadwigi Ż dla Barika z dogomanii V,VI. Proszę sprawdź i daj znać gdzie zwrócić pieniądze. 

Proszę o odliczenie ze skarbonki 173,90 - tyle kosztowała karma Acana.

Posted

Kurcze ,faktycznie. Jak to mogło się stać ,to nie wiem.

Tu jest z kopiowane ze strony mojego konta. Jak wysyłam ,to kopiuję i wklejam na stronę Barika, żeby było wiadome ,że wysłałam.

Teraz dopiero widzę ,że wpisałam Twój nr konta. Ale heca.

Bardzo Cię przepraszam i dziękuję, że zwróciłaś na to uwagę.

Ludzie, serce mi wyskoczyło na ramię.  A  nie mogłam się doczekać potwierdzenia na fb, że taka kwota doszła. Jeszcze posądzona byłabym o przywłaszczenie.

Jak widzicie ,nie bardzo nadaję się już do działalności  na forum. Wszystko wysiada. Ręce, oczy, kręgosłup, jeszcze pamięć.

Bardzo Cię proszę prześlij to na nr konta.

Fundacja MRNRZ Warszawa Kawęczyńska 16 / 42 a      

28 2030 0045 1110 0000 0255 8170  

Tytułem: Dla Barika z Dogomanii ,V,VI  

I jeszcze raz dziękuję. Nie umiem wyrazić słów wdzięczności. Mestudio -jesteś super.