Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kastracja przebiegła pomyślnie. Jedyny minus to ten, że Spajk to panikarz i są problemy z zastrzykami na to trzeba uważać i zakładać mu kaganiec. Teraz chodzi po domu i baaaardzo cierpi.

Posted

[quote name='malawaszka']następny... jeszcze kilka takich i zmieniam "branżę" na jakieś :hmmmm: sama nie wiem na co - kanarki albo co...[/QUOTE]
Na koty zamień, zapewne zastrzyki i rożne inne zabiegi znoszą cierpliwiej niż sznupy :evil_lol:

Kolacja po kastracji?

Dobrze, ze dobrze :)

Posted

bardzo dobrze, tylko coś nie mamy szczęścia do chętnych na jego adopcję... jeden pan napisał, że jest zainteresowany Spajkiem albo Felixem, ma 5 letnią córkę... no może zacytuję, żeby nie przeinaczyć:
"[FONT=&quot]Miałem już pieska… To był jamnik więc mam jakieś tam doświadczenie u takich psów. Jamnik miał 13 lat kiedy musiałem go uśpić ze względu na dziecko. Niestety był wychowany z dorosłymi osobami."[/FONT]

napisałam więc, że nie dam panu żadnego pieska bo jaką mam gwarancję, że piesek nie zostanie uśpiony jak mu się zdarzy warknąć w obecności dziecka...

na to pan:
"[FONT=&quot]Przepraszam ale źle się wyraziłem… (Już dziś nie myślę racjonalnie..). Nie chodzi o to że uśpiłem bo mi się urodziło dziecko… Tyle że już był staruszek i miał już problemy z kręgosłupem i jak to bywa u staruszków (już nie panował bardzo nad swoimi potrzebami fizjologicznymi i miał problemy z dyskiem) to było bardziej zalecenie weterynarza niż moje. Proszę mnie źle nie zrozumieć. Wiadomo, że jak psiak jest przyzwyczajony do dzieci to całkiem inaczej na nie będzie reagował niż pies dojrzały. "

[/FONT]
no źle się pan wyraził no....

Posted

Nie wiem jak Spineczka ale Felix potrafi warknac i mysle, ze dla mniejszych dzieci sie nie nadaje. On jest super psiakiem ale "bledow" narazie nie "wybacza".
Ja juz sie "boje" poniedzialku :diabloti: ale jatka bedzie przy ciachaniu.

Posted

[quote name='malawaszka']bardzo dobrze, tylko coś nie mamy szczęścia do chętnych na jego adopcję... jeden pan napisał, że jest zainteresowany Spajkiem albo Felixem, ma 5 letnią córkę... no może zacytuję, żeby nie przeinaczyć:
"[FONT=&amp]Miałem już pieska… To był jamnik więc mam jakieś tam doświadczenie u takich psów. Jamnik miał 13 lat kiedy musiałem go uśpić ze względu na dziecko. Niestety był wychowany z dorosłymi osobami."[/FONT]

napisałam więc, że nie dam panu żadnego pieska bo jaką mam gwarancję, że piesek nie zostanie uśpiony jak mu się zdarzy warknąć w obecności dziecka...

na to pan:
"[FONT=&amp]Przepraszam ale źle się wyraziłem… (Już dziś nie myślę racjonalnie..). Nie chodzi o to że uśpiłem bo mi się urodziło dziecko… Tyle że już był staruszek i miał już problemy z kręgosłupem i jak to bywa u staruszków (już nie panował bardzo nad swoimi potrzebami fizjologicznymi i miał problemy z dyskiem) to było bardziej zalecenie weterynarza niż moje. Proszę mnie źle nie zrozumieć. Wiadomo, że jak psiak jest przyzwyczajony do dzieci to całkiem inaczej na nie będzie reagował niż pies dojrzały. "

[/FONT]
no źle się pan wyraził no....

oj kręci,kręci...

Posted

To się nazywa desperacja :loveu: Pani z Oświęcimia tak bardzo chciała Spajka, że sama w końcu znalazła inspektorkę OTOZu na wizytę i dziś się wizyta odbyła - tym sposobem w niedzielę Spajkuś się przemeldowuje od Ulki12 do nowego domu :multi:

a na jego miejsce zabieramy Didżeja z Łodzi

Posted

malawaszka napisał(a):
tutaj to już w ogóle nikogo nie ma a co dopiero z Bdg :lol:

Jak to nie ma, jak to nie ma :mad:
Ja zawsze jestem bo czytam wszystkie wątki o sznupkach ..ale się nie ujawniam :evil_lol: