ULKA12 Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Kastracja przebiegła pomyślnie. Jedyny minus to ten, że Spajk to panikarz i są problemy z zastrzykami na to trzeba uważać i zakładać mu kaganiec. Teraz chodzi po domu i baaaardzo cierpi. Quote
malawaszka Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 następny... jeszcze kilka takich i zmieniam "branżę" na jakieś :hmmmm: sama nie wiem na co - kanarki albo co... Quote
ULKA12 Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Cierpienie, cierpieniem ale kolacji nie odpuścił :-) Quote
Pink Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Moja babcia miala takie dwa kanarki, ze reki do klatki wlozyc nie mozna bylo - ptaszyska dziobaly gdzie popadlo :diabloti: Quote
zerduszko Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='malawaszka']następny... jeszcze kilka takich i zmieniam "branżę" na jakieś :hmmmm: sama nie wiem na co - kanarki albo co...[/QUOTE] Na koty zamień, zapewne zastrzyki i rożne inne zabiegi znoszą cierpliwiej niż sznupy :evil_lol: Kolacja po kastracji? Dobrze, ze dobrze :) Quote
wilczy zew Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='zerduszko']Na koty zamień, zapewne zastrzyki i rożne inne zabiegi znoszą cierpliwiej niż sznupy :evil_lol:[/QUOTE] moja psica jest baaardzo cierpliwa u weta Quote
malawaszka Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 bardzo dobrze, tylko coś nie mamy szczęścia do chętnych na jego adopcję... jeden pan napisał, że jest zainteresowany Spajkiem albo Felixem, ma 5 letnią córkę... no może zacytuję, żeby nie przeinaczyć: "[FONT="]Miałem już pieska… To był jamnik więc mam jakieś tam doświadczenie u takich psów. Jamnik miał 13 lat kiedy musiałem go uśpić ze względu na dziecko. Niestety był wychowany z dorosłymi osobami."[/FONT] napisałam więc, że nie dam panu żadnego pieska bo jaką mam gwarancję, że piesek nie zostanie uśpiony jak mu się zdarzy warknąć w obecności dziecka... na to pan: "[FONT="]Przepraszam ale źle się wyraziłem… (Już dziś nie myślę racjonalnie..). Nie chodzi o to że uśpiłem bo mi się urodziło dziecko… Tyle że już był staruszek i miał już problemy z kręgosłupem i jak to bywa u staruszków (już nie panował bardzo nad swoimi potrzebami fizjologicznymi i miał problemy z dyskiem) to było bardziej zalecenie weterynarza niż moje. Proszę mnie źle nie zrozumieć. Wiadomo, że jak psiak jest przyzwyczajony do dzieci to całkiem inaczej na nie będzie reagował niż pies dojrzały. " [/FONT]no źle się pan wyraził no.... Quote
Pink Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Nie wiem jak Spineczka ale Felix potrafi warknac i mysle, ze dla mniejszych dzieci sie nie nadaje. On jest super psiakiem ale "bledow" narazie nie "wybacza". Ja juz sie "boje" poniedzialku :diabloti: ale jatka bedzie przy ciachaniu. Quote
malawaszka Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 Spinki tez nie dam tam - żadnego psa nie dam :shake: Quote
Pink Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Waszku spoko, domy sie znajda - czasu tylko potrzeba. Quote
wilczy zew Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='malawaszka']bardzo dobrze, tylko coś nie mamy szczęścia do chętnych na jego adopcję... jeden pan napisał, że jest zainteresowany Spajkiem albo Felixem, ma 5 letnią córkę... no może zacytuję, żeby nie przeinaczyć: "[FONT=&]Miałem już pieska… To był jamnik więc mam jakieś tam doświadczenie u takich psów. Jamnik miał 13 lat kiedy musiałem go uśpić ze względu na dziecko. Niestety był wychowany z dorosłymi osobami."[/FONT] napisałam więc, że nie dam panu żadnego pieska bo jaką mam gwarancję, że piesek nie zostanie uśpiony jak mu się zdarzy warknąć w obecności dziecka... na to pan: "[FONT=&]Przepraszam ale źle się wyraziłem… (Już dziś nie myślę racjonalnie..). Nie chodzi o to że uśpiłem bo mi się urodziło dziecko… Tyle że już był staruszek i miał już problemy z kręgosłupem i jak to bywa u staruszków (już nie panował bardzo nad swoimi potrzebami fizjologicznymi i miał problemy z dyskiem) to było bardziej zalecenie weterynarza niż moje. Proszę mnie źle nie zrozumieć. Wiadomo, że jak psiak jest przyzwyczajony do dzieci to całkiem inaczej na nie będzie reagował niż pies dojrzały. " [/FONT]no źle się pan wyraził no.... oj kręci,kręci... Quote
malawaszka Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 otóż to.... ale trzymać kciuki! jest szansa na fajny domek, będziemy szukać na wizytę w Oświęcimiu Quote
Pink Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Waszku znalezliscie kogos w tym Oswiecimiu? jeny jak kciuki zacieskam zeby malcowi sie udalo :loveu: Quote
malawaszka Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 To się nazywa desperacja :loveu: Pani z Oświęcimia tak bardzo chciała Spajka, że sama w końcu znalazła inspektorkę OTOZu na wizytę i dziś się wizyta odbyła - tym sposobem w niedzielę Spajkuś się przemeldowuje od Ulki12 do nowego domu :multi: a na jego miejsce zabieramy Didżeja z Łodzi Quote
ULKA12 Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Czy jest tutaj ktos z Bydgoszczy chętny na wizytę przedadopcyjną dla NIESZNAUCERA? Quote
malawaszka Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 tutaj to już w ogóle nikogo nie ma a co dopiero z Bdg :lol: napisz do Lorien i schronisko.bydgoszcz Quote
danyww Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 malawaszka napisał(a):tutaj to już w ogóle nikogo nie ma a co dopiero z Bdg :lol: Jak to nie ma, jak to nie ma :mad: Ja zawsze jestem bo czytam wszystkie wątki o sznupkach ..ale się nie ujawniam :evil_lol: Quote
Recommended Posts