Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziś napisała na fb do mnie pani z Radomia, twierdzi że to jej pies, czekam na info kiedy zaginął bo jak niedawno to masakra, ze taki zasyfiały byl - jego filce nie robiły się krótko...

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to teraz bedzie miala pieknie zrobionego (Ulka uklon sie w strone Pani hihi) - na nastepny rok-dwa wystarczy ech zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie biora sobie psy intensywne w pielegnacji a jest przeciez tyle psow przy ktorych jest latwo i przyjemnie.

Posted

[quote name='Pink']No to teraz bedzie miala pieknie zrobionego (Ulka uklon sie w strone Pani hihi) - na nastepny rok-dwa wystarczy ech zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie biora sobie psy intensywne w pielegnacji a jest przeciez tyle psow przy ktorych jest latwo i przyjemnie.[/QUOTE]
Bo tak naprawdę nie wiedzą ile tej pielęgnacji trzeba czasem włożyć w psa :oops: A biorą z lenistwa, bo sznupy nie linieją, więc będzie mniej sprzątania :diabloti:

Posted

[quote name='ULKA12']Ale to niebyły zwykłe kołtuny, to były filce do samej skóry.[/QUOTE]
Mojej filc na długich kudłach w miejscach najgorszych robi się ok 1 miesiąc niedokładnego czesania :shake: Ale ona ma całkiem inne kudły z tego co widzę, więc pewnie wiele sporo dłużej mu to zajęło :roll:

Posted

[quote name='zerduszko']Mojej filc na długich kudłach w miejscach najgorszych robi się ok 1 miesiąc niedokładnego czesania :shake: Ale ona ma całkiem inne kudły z tego co widzę, więc pewnie wiele sporo dłużej mu to zajęło :roll:[/QUOTE]

dłużej na pewno, bo filc to jedno, ale on miał te filce już zbrązowiałe - stare

Posted

Ten maluch co do mnie przyjedzie, tez nie lepszy az sie boje hihi juz sobie dwa akkusy maszynkowe do pelna zaladowalam. Mysle, ze tez do skory trzeba bedzie zgolic a tu tak zimno jest i sypie u mnie na okraglo snieg.

Posted

[quote name='Pink']Ten maluch co do mnie przyjedzie, tez nie lepszy az sie boje hihi juz sobie dwa akkusy maszynkowe do pelna zaladowalam. Mysle, ze tez do skory trzeba bedzie zgolic a tu tak zimno jest i sypie u mnie na okraglo snieg.[/QUOTE]

na pewno do skóry... Monika mówiła, że on ma taki zbity do samej skóry korzuch :( ale ludzie są podli - drugiego psa mają berneńczyka - i tak jak myslałam, berneńczyk ładny, zadbany, wyczesany - ba nawet na spacery i lans po wsi z nim chodza, a sznupka zaniedbali i siedzi w klatce :angryy: masz jakieś ubranko czy podać też????

Posted

[quote name='malawaszka']na pewno do skóry... Monika mówiła, że on ma taki zbity do samej skóry korzuch :( ale ludzie są podli - drugiego psa mają berneńczyka - i tak jak myslałam, berneńczyk ładny, zadbany, wyczesany - ba nawet na spacery i lans po wsi z nim chodza, a sznupka zaniedbali i siedzi w klatce :angryy: masz jakieś ubranko czy podać też????[/QUOTE]

:angryy: :angryy: :angryy:

Posted

uhu widzialam na zdjeciach i az sie przerazilam... a jak ten maluch musi sie czuc z takim futrem. Ona ma w tym przeciez pelno martwych wlosow kurna....no nic wiecej nic nie mowie, bo to topik Spinki a nie "mojego" gnojka ;)

Posted

no i teraz zagadka - czy nasz Spajki to Borysek???

[URL=http://img826.imageshack.us/i/borysek.jpg/][IMG]http://img826.imageshack.us/img826/703/borysek.jpg[/IMG][/URL]

jedyna fotka :lol: Borysek zaginął 06-10-2012 w Radomiu

Posted

[quote name='zerduszko']No to jak Pani chce udowodnić, ze to jej pies? Po focie, to on mi wygląda bardziej jak mój Timi :lol:[/QUOTE]

odszczekuję - Borysek ma chipa - więc sprawdzimy i będzie sprawa jasna; a zdjęcia z fajką się nie czepiajcie bo nie jedna na dogo wstawiała różne śmieszne foty z pustymi flaszkami :p

Posted

mnie samo zdjecie nie przeszkadza tylko fakt ze to jedyne zdjecie jest akurat takie. mozna robic sobie zabawne foty no ale jakby pies mi zaginął to dałabym normalne a nie z browcem czy fajurą...

Posted

Podobny jest - morde ma z ciemniejsza maska, bardziej na cz-s wygladajaca ale reszta jest bardziej zszarzala pieprzakowa i Spajk tez tak ma. Do tego i jeden i drugi ma "lekkie" prawe ucho - u Spajka nie bylo widac jak byl zarosniety ale po obcieciu juz jest widoczne. Z tym ze duzo psiakow tak ma. Troche mi uklad wlosow na paszczy nie pasuje kolorystycznie ale to tez nie wiadomo jak Ulka maszynka go potraktowala. Szkoda ze znaczen na klatce nie widac.
Jak zginal w pazdzierniku, to wloczac sie do lutego mogl tez tak zarosnac - tym bardziej, ze mogl byc nie ciety przed zima. Teraz zostaje tylko sesja rozpoznawcza w realu, bo nic innego i tak sie nie wymysli.

ps za dlugo pisalam, no i sie wymysli - chipa trzeba sprawdzic ... a ja sie tu produkuje hihi

Posted

[quote name='Pink']Podobny jest - morde ma z ciemniejsza maska, bardziej na cz-s wygladajaca ale reszta jest bardziej zszarzala pieprzakowa i Spajk tez tak ma. Do tego i jeden i drugi ma "lekkie" prawe ucho - u Spajka nie bylo widac jak byl zarosniety ale po obcieciu juz jest widoczne. Z tym ze duzo psiakow tak ma. Troche mi uklad wlosow na paszczy nie pasuje kolorystycznie ale to tez nie wiadomo jak Ulka maszynka go potraktowala. Szkoda ze znaczen na klatce nie widac.
Jak zginal w pazdzierniku, to wloczac sie do lutego mogl tez tak zarosnac - tym bardziej, ze mogl byc nie ciety przed zima. Teraz zostaje tylko sesja rozpoznawcza w realu, bo nic innego i tak sie nie wymysli.[/QUOTE]

no i nie przeczytała co odszczekałam :lol: CHIPA musimy sprawdzić i będzie jasne bo psiak zachipowany jest