Jump to content
Dogomania

Petunia teraz Zosia w DS :). Inka w DS. Pozostał dług, prosimy o pomoc !

Recommended Posts

• Replies 678
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='toyota']Tak, jest tam jeszcze jeden pies, często leżą wtulone w siebie, obie boją się wyjść, ale ta druga jest czarna, więc prawie w ogóle jej nie widać. Nie wiem jak pomóc psu, którego prawie nie ma :(.

Petunię pamiętam z innego boksu, sprzed pogryzienia i wiem, że jest łagodna i spokojna, pamiętam jakiej jest postury, coś o niej wiem. Natomiast o tej drugiej czarnej nie wiem nic poza tym, że też wygląda na staruszkę :(.

[IMG]http://img822.imageshack.us/img822/8772/sta2c.jpg[/IMG][/QUOTE]

chyba Gabrysiu ta druga sunia tez jest na tym zdjeciu, ktore zamiescilas wczesniej... prawie nie widac tej suni..

Posted

Od wczoraj przybyło dwie strony takich dobrych wiadomości :) WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla obieżyświat75 i Hałabajówki !
A czy gdyby dzisiaj ta pani zdecydowała się adoptować Petunię, to na jej miejsce mógłby do Ciebie, Hałabajówko pojechać ten starszy łaciaty piesek, o którym wspomniała Gabi ?

Posted

Kolejna kobietka, zastanawiam się czy ten pies, obok Petuni z jasnym pyszczkiem, o którym pisałaś w poście 99, czy to nie jest przypadiem brat Ledy (tej ze świerzbowcem z baneru toyoty) ? Wprawdzie on był w innym boksie, ale może go przenieśli.

Posted

cioteczki zanim doczytam wasze posty, napisze tylko, ze Petunia pojechala do domku! :) jak sie okazalo, byla to Pani z wydarzenia na fb... wiecej pozostawiam toyocie, chociaz nie wiem, czy jeszcze dzisiaj cos napisze, bo musi pochowac Pusie :-(
rozmawialam z toyota i chcialybysmy na miejsce Petunii wyciagnac te druga starowinke, ktora byla razem z Petunia w boksie, dzisiaj ja toyota widziala, niestety nie mamy zdjec... czy jezeli Petunia zostala wyadoptowana, to ta druga sunia moglaby pojechac zamiast niej? :-(

dodam tylko, ze ta dominujaca suka zostala kilka dni wczesniej adoptowana, pewnie do budy :sad: a do tego boksu, do tak malych psow, dolozyli kaukaza i suke owczarka niemieckiego, dosyc agresywna :-(

Posted

[quote name='Kryzia']Kolejna kobietka, zastanawiam się czy ten pies, obok Petuni z jasnym pyszczkiem, o którym pisałaś w poście 99, czy to nie jest przypadiem brat Ledy (tej ze świerzbowcem z baneru toyoty) ? Wprawdzie on był w innym boksie, ale może go przenieśli.[/QUOTE]

nie wiem Kryziu, ciezko na tych zdjeciach cokolwiek zobaczyc...

Posted

[quote name='Kryzia']Od wczoraj przybyło dwie strony takich dobrych wiadomości :) WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla obieżyświat75 i Hałabajówki !
A czy gdyby dzisiaj ta pani zdecydowała się adoptować Petunię, to na jej miejsce mógłby do Ciebie, Hałabajówko pojechać ten starszy łaciaty piesek, o którym wspomniała Gabi ?[/QUOTE]

tez bym chciala wyciagnac Zuczka, ale mysle, ze ta druga sunia, ktora jest w tym boksie, gdzie Petunia jest w gorszym polozeniu, z uwagi na towarzystwo :-( ale niech tooyta sie rowniez wypowie...

Posted

[quote name='kolejna kobietka']jak wyciagali Petunie, to te suke owczarka niemieckiego musieli przywiazac do pretow tak sie rzucala, z tego co zrozumialam teraz w tym boksie jest kaukaz, ta suka owczarka i ta mala co z Petunia sie tulila, ponoc tez starowinka...[/QUOTE]

tylko 3 psy ? bo na zdjęciach było ich więcej

Posted

W tym kojcu były tylko 4 psy. Petunia, ta staruszka czarna z siwym pyszczkiem, ON-ka bardzo dominująca i kaukazka w ciąży (zaciążona zanim tu przyjechała). Teraz po adopcji Petunii są 3.

Ta kaukazka to umowne określenie, po prostu wielka i futrzasta. To są jej zdjęcia jeszcze z izolatki, bo nie widzieli gdzie ją ulokować. Wtedy jeszcze wszyscy myśleli, że to samiec.

[IMG]http://img824.imageshack.us/img824/2013/26308199.jpg[/IMG]

Posted

toyota miala aparat i zdjecia Petunii beda potem, niestety tej drugiej starowince nie mogla zrobic, bo w schronie sobie ubzdurali, ze w boksach nie ma fotografowac psow, tylko po wyjeciu, a przeciez jakby wyciagneli te druga, to by jej nie byli w stanie wlozyc z powrotem.. wiec te w boksach to ma albo takie, ktore jej sie wczesniej udalo zrobic, albo takie, ktore zrobi po kryjomu... ps. ja bede potem, jeszcze nawet obiadu sobie nie ugotowalam :eviltong: papa

Posted

Dzwoniła p. Basia - Petunia jest już po kąpieli, trochę zjadła i odpoczywa. Z kotem super, za to sunia rezydentka obrażona i trochę się ciska. Ale p. Basia była na to przygotowana.

Posted

[quote name='Kryzia']Od wczoraj przybyło dwie strony takich dobrych wiadomości :) WIELKIE PODZIĘKOWANIA dla obieżyświat75 i Hałabajówki !
A czy gdyby dzisiaj ta pani zdecydowała się adoptować Petunię, to na jej miejsce mógłby do Ciebie, Hałabajówko pojechać ten starszy łaciaty piesek, o którym wspomniała Gabi ?[/QUOTE]

Przyłączam się do pytania, czy przyjęła byś Żuczka???????????????

[quote name='kolejna kobietka']cioteczki zanim doczytam wasze posty, napisze tylko, ze Petunia pojechala do domku! :) jak sie okazalo, byla to Pani z wydarzenia na fb... wiecej pozostawiam toyocie, chociaz nie wiem, czy jeszcze dzisiaj cos napisze, bo musi pochowac Pusie :-(
rozmawialam z toyota i chcialybysmy na miejsce Petunii wyciagnac te druga starowinke, ktora byla razem z Petunia w boksie, dzisiaj ja toyota widziala, niestety nie mamy zdjec... czy jezeli Petunia zostala wyadoptowana, to ta druga sunia moglaby pojechac zamiast niej? :-(

dodam tylko, ze ta dominujaca suka zostala kilka dni wczesniej adoptowana, pewnie do budy :sad: a do tego boksu, do tak malych psow, dolozyli kaukaza i suke owczarka niemieckiego, dosyc agresywna :-([/QUOTE]

Nie macie pojęcia, jak się cieszę, że Pani adoptowała Petunię.
Oby tylko teraz wszystko było ok. i sunia została tam na zawsze i przeżyła jeszcze wiele, wiele szczęśliwych chwil

Posted

[quote name='toyota']Dzwoniła p. Basia - Petunia jest już po kąpieli, trochę zjadła i odpoczywa. Z kotem super, za to sunia rezydentka obrażona i trochę się ciska. Ale p. Basia była na to przygotowana.[/QUOTE]

ufff nie jest tak zle i mam nadzieje, ze sunia rezydentka jednak polubi nasza babunie :) zobaczymy jak bedzie jutro, oby lepiej... ciekawe jak kapiel przebiegla :cool3: