Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byliśmy z odwiedzinami. Pojechaliśmy rano, by uniknąć korków nad morze. Pan Marian czekał na nas na ławce. I Reks i Pan Marian ucieszeni. Foto z torebką - Foto

Rozpakowaliśmy zakupy, kupione w Szczecinie - Foto. I cały bagażnik kartonów do palenia.

Dałam Reksowi tabletki na odrobaczanie z puszką. Wciągnął chętnie, jadł mi z ręki delikatnie. (nie pomyślałam tylko, by kupić drugą dawkę, by Pan Marian powtórzył odrobaczanie za dwa tygodnie, kupię tabletki i wyślę pocztą. Tak by przed szczepieniem czysty wewnątrz chłopak był). I zgadzacie się bym zamówiła obrożę na kleszcze/pchły dla Reksa ? W tym roku był zakrapiany w marcu tylko. (po wizycie pojechaliśmy z TZ i naszym psem na spacer do lasu/na łąki za Stepnicą. I wróciłam do domu z wbitym kleszczem ! A Bragi z jakimiś pajączko-kleszczami w sierści).

Reks radosny, z nieodłączna piłką. :) Siedzieliśmy z Panem Marianem na ławce przed domem nim zaczęło padać. Później usiedliśmy na ganku. Reks usilnie chciał usiąść pomiędzy nami. :D (filmik na dole postu). Przyjrzałam się jego zębom. Jak na starszego psa ma je bardzo ładne, czubki pościerane, ale kamienia zbytnio nie widać. Foto ; Suche trzeba by zamówić chłopakowi w tym tygodniu.

Zamrażarkę obejrzałam, górna szuflada, przestronna. Coś w niej Pan Marian miał, szron na sobie miało. To jakoś tam mrozi. Dopytałam Pana co kupić i pojechaliśmy do Biedronki. Zakupy zrobiłam znaczne, to się przyda, to się przyda to i tamto, to może postać długo. I wyszły dwa koszyki... Z mięs wzięłam udka, gulaszowe z indyka i całego kurczaka. Foto1 ; Foto2 ; Foto3 ; Paragony

Z tymi zakupami i z zasiłkiem z gminy (270 zł) za czerwiec, który dostał w zeszłym tygodniu - lipiec przetrwa.

W lipcu jedzie Pan Marian do Urzędu Pracy (ostatnie "odhaczanie" było telefoniczne, ale teraz musi się stawić osobiście). To przy okazji poproszę by podszedł od salonu Orange i zarejestrował kartę Njumobile na siebie (zgodnie z nowymi zmianami).

Gaz jeszcze jest, ale w sierpniu pewnie trzeba będzie zamówić, bo częściej teraz używany.

Pan Marian dziękuje, życzy udanych urlopów i pozdrawia was Wszystkie /-ich.

Reks pozdrawia. :)

4b970738.jpg

efb15039.jpg

4821b131.jpg

Reks poznał się z naszym Bragim. :) Mój przed większymi psami chodzi spięty jak agrafka. Tu też się spiął, ale wyszło w porządku. Reks był zainteresowany Bragim. Foto

FILMY :

1. https://youtu.be/lFGofzjK0qc

2. https://youtu.be/cQYYoKrnXZE

3. https://youtu.be/HbBFfjpNFcY

• Upvote 2
Posted

Fajne, porządne zakupy tobciu. Będzie Pan Marian miał z czego pokucharzyć.

Muszę tu trochę pochwalić Gminę - w tamtym roku nie przyznawali Mu zasiłku, a w tym roku dostał i to już kolejny raz. Świetnie, oby tak dalej.

I sprawa kleszczy - koniecznie trzeba zabezpieczyć Rexa przed kleszczami, popieram zakup dobrej obroży przeciwkleszczowej  (np. Kiltix Bayera moja sunia taką nosi). Będzie zabezpieczony na kilka miesięcy. Po wypłacie ślę przelew.

Posted

Tabciu i inne cioteczki jesteście kochane. Miło widzieć uśmiechniętego P. Mariana i pycholek Reksa. Zęby ma rzeczywiście super.

Zgadzam się brawo Gmina. A i  zakupy super. 

Po 20,VII jak wrócę z urlopu wysyłam grosz na potrzeby Panów.

Posted

Piękna fotorelacja :)

Zakupy świetnie zrealizowane, jak zawsze :)

Tobciu ukłony za Twoją energię i zaangażowanie :)

Myślę, że obroża jest jak najbardziej wskazana, tobciu kupisz i wyślesz razem z tabletkami? Wystarczy funduszy na zakupy?

Dobrze wiedzieć, że na lipiec Panowie są zabezpieczeni, jakoś tak troszkę lżej na sercu...

Posted
O 3.07.2016 o 16:15, lilka105 napisał:

Tobciu dzisiaj wieczorem mogę zamówić z zooplusa karmę dla Reksa,a te pieniądze które są niech zostaną na inne potrzebne rzeczy.

Lilka105 - dziękuję. :) Karma we wtorek już dotarła. Reks dziękuje pięknie. :)

Posted

Wpłynęły pieniądze od Patrycja96. Dziękujemy. :)

Zamówiłam wczoraj obrożę Kiltix, z wysyłką bezpośrednią do Pana Mariana. Zamówienie. Zadzwonię dziś do Pana powiedzieć jak ją ma założyć. Tabletki też kupiłam, wyślę je pocztą jutro, albo w poniedziałek, zależnie kiedy na pocztę dojdę. To drugie odrobaczanie w kolejny weekend powinno być.

Dziewczyny, jak zawsze powtórzę - to pomaganie, to WSZYSTKO DZIĘKI WAM. :) Same z Tosia&Lesio nie dałybyśmy rady tyle pomóc i to tak systematycznie. Cała zasługa w WAS. :)

Posted

Wpłynęły pieniądze od b-b i KrystynaS - dzięki wielkie. :)

Jutro uzupełnię rozliczenie. Dzwonił dziś Pan Marian, napiszę jutro, bo dziś już padam.

Posted
O ‎15‎.‎07‎.‎2016 o 09:49, PATRYCJA96 napisał:

WYsłałam mały grosik dla chłopaków

Doszły oba przelewy. :) Dziękujemy.

O ‎15‎.‎07‎.‎2016 o 12:39, KrystynaS napisał:

Tobciu a obroża już doszła? Rex zakiltixowany? 01icon_lol2.gif - prawdopodobnie wymyśliłam tu neologizm.

Obroża doszła w zeszły piątek. Stara wyrzucona, nowa założona. :) Jak dzwoniłam do Pana powiedzieć, że przyjdzie obroża i jak ją ma założyć, że luźno, że musi pociągnąć za dwa końce by substancja się uwolniła - to Pan Marian mówi, tak, tak wiem, jak ostatnio Pani przysyłała, to czytałem ulotkę o obroży. :)

**

Wpłynęły pieniądze od Aga76 - dziękujemy :) Zapisałam je w skarbonce gaz/prąd, to akurat w sierpniu na gaz użyjemy.

**

W czwartek zadzwonił Pan Marian podziękować za tabletki (drugie odrobaczanie) i wysłałam koszulę dla pana wraz z tabletkami. Miał podać Reksowi tabletki w piątek i Tosia&Lesio zamówi Panią weterynarz do szczepienia.

Wydrukowałam Panu mapkę i wysłałam jak dojść z Urzędu Pracy do salonu Orange w Goleniowie, by będąc teraz jakoś pod koniec miesiąca na wizycie podszedł i zarejestrował kartę na siebie.

Posted

Zadzwoniłam dziś do Pana króciutko, upewnić się, że dał 4 tabletki Reksowi a nie jedna. :) Dał 4.

List z mapką doszedł. W czwartek do Urzędu Pracy jedzie, to do Orange podejdzie.

**

Chciałabym jeszcze poinformować, że Tosia&Lesio została ponownie MAMĄ Synka. :)