Jump to content
Dogomania

ślepy,stary,niewidzialny thomas od 4lat w schronisku czy już zostanie tam na zawsze?

Recommended Posts

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='yoshi22']A pytam o czy jesteś na fejsie, bo są nowe fotki Thomasa :) To mogłabyś cioci pokazać :evil_lol:[/QUOTE]
Pewnie,że pokażę :) wydarzenie znalazłam,dołącyłam-widocznie wcześniej mi umknęło w całym morzu zaproszeń :(

[quote name='piescofajnyjest']a mozna prosic o foty Thomaska tutaj?:modla:[/QUOTE]
wieczorkiem przeklekę-Ciocie fotografujące się chyba nie obrażą?

Posted

Hmmm ortopedy dla psa nigdy nie potrzebowałam więc zwyczajnie się nie orientuję w temacie. W internecie może warto coś poszperać, o ile jeszcze tego nie zrobiłaś ;) Zdjęcia Thomaska z fejsa jak najbardziej można tu zamieścić. Myślę, że Zioberek by chciała, żeby też tu były, tylko same wiecie, że ona nie może tego zrobić. Odwiedzę Thomaska po świętach to też postaram się o nowe fotki. Ostatnio z nim byłam we wtorek na spacerze, ale rzadko mam za sobą aparat. Wesołych Świąt!

Posted

[quote name='yoshi22']Hmmm ortopedy dla psa nigdy nie potrzebowałam więc zwyczajnie się nie orientuję w temacie. W internecie może warto coś poszperać, o ile jeszcze tego nie zrobiłaś ;) Zdjęcia Thomaska z fejsa jak najbardziej można tu zamieścić. Myślę, że Zioberek by chciała, żeby też tu były, tylko same wiecie, że ona nie może tego zrobić. Odwiedzę Thomaska po świętach to też postaram się o nowe fotki. Ostatnio z nim byłam we wtorek na spacerze, ale rzadko mam za sobą aparat. Wesołych Świąt![/QUOTE]
Dzięki :) Dzwoniłam do Ulv-mówi,że mają dobrych we Wrocku...oby mała święta przetrzymała...nie jest dobrze :(

Posted

[quote name='piescofajnyjest']przykro mi, ze Malutka ma problemy....:(
ps. czy na jednym zdjeciu Thomasek kupala wali??[/QUOTE]
A,tego to nie wiem :)
lecę z małą na sioo

Posted

Ale ciągle myślimy o Thomasku ;) Dziś byliśmy na spacerku. Thomas na początku jakby zdziwiony, że aż tyle tego białego paskudztwa jest, ale jak doszliśmy na łąkę to zaczął szaleć w śniegu jak miś :) Komicznie to wyglądało, a szczerze to jeszcze go w takiej śnieżnej akcji nie widziałam. Nawet mi dziś buziaka sprzedał - pierwszy raz :loveu: Chyba zaczyna się do mnie przyzwyczajać i mnie poznaje po zapachu. Mimo, że nie znamy się krótko, ale teraz nasze spacery stały się bardziej regularne. Jak się pogoda poprawi to wezme aparat, bo w tej lawinie to ciężko ogólnie się spaceruje nie mówiąc o jakiś sensownych fotkach. Jeszcze Wam powiem, że Thomas się pięknie zaokrąglił!

Posted

A moja ciocia się waha:placz: ktoś jej durnot nagadał-że stary to się nie przyzwyczai i jeszcze gorsze durnoty:placz: oj,niech no ja sie dowiem kto jest taki "mądry":mad:

Posted

Wrrrr!!!! Może warto żeby osobiście poznała Thomasa. Zobaczy jaki to fajny psiak i wtedy sama się przekona! Co do przyzyczajenia do nowych warunków to wiadomo, że w jeden dzień się tego nie załatwi. Ale drogą czasu i cierpliwości oczywiście i wtedy sobie pomyśli co za durna, niedoświadczona osoba mi tak nagadała... Thomas na pewno odnajdzie się na podwórku jak je dokładnie obada węchem i pozna wszystkie przeszkody. Będzie wtedy bardzo szczęśliwy :) Wiadomo, że gorzej by było w mieszkaniu go przystosować, bo to raczej pies podwórkowy. I ze względu na ślepotę trudniej byłoby mu się odnaleźć w warunkach domowych. Trzeba mu dać szansę.... Proszę o to w imieniu Thomaska bardzo bardzo...

Posted

yoshi-ja to wszystko wiem...mam staruszka z baaardzo nieciekawą przeszłością (bicie-i to takie,że cud,że żyje-wyszedł z tego "tylko" z paraliżem mordeńki)-i tymczaskę starowinkę (też bitą-walczymy o to,żeby mogła chodzić)-i powiem szczerze-w porównaniu z moim psem,którego mam od szczeniaka-nie widzę żadnej różnicy w zachowaniu (poza tym,że mój Hades to totalna ciapa jest-tak ugodowy,że nawet kocurowi daje sie nabijać...)
Poza tym-myślę,że takie psy z "przeszłością" za okazany kawałek serca,trochę ciepła-odpłacają taką wiernością...jaką tylko pies może okazać... i do tego muszę postarać się przekonać ciocię...

Posted

No ja to też wszystko wiem, bo mam dwa psy z opolskiego schronu.. Jeden z nich dołączył do nas niecały rok temu. Długo trwało zanim mi zaufał, bo również był w przeszłości bity i nie wiadomo co jeszcze... Jak już mi zaufał to nie mogłam go nie wziąć... Jest też już starszawy, ale uważam, że to była jedna z lepszych decyzji w moim życiu! A jamnik którego mam od szczeniaka to też taka ciapa i również daje się kotom... Czyli bardzo podobnie jak u Ciebie :) Dlatego zachęcam bardzo do adopcji Thomasa! Naprawdę warto ;)

Posted

Ja sądzę,że rozsądni ludzie powinni stać w kolejce do Thomaska- bo nie ma czego się bać, wystarczy go zobaczyć,pogłaskać...zajrzeć w te jego ślepka...
Ehhh ludzie...