Ty$ka Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Trafiła do DT czy DS? :) Kurka, potrzebne kolejne bazarki... Quote
elik Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 (edited) [quote name='Ty$ka']Trafiła do DT czy DS? :) Kurka, potrzebne kolejne bazarki...[/QUOTE] To jest płatny hotelik, bazarki pod każdą postacią bardzo potrzebne. BDT zaopiekował się w międzyczasie innym psiaczkiem. Na poprzednioej stronie napisałam: [quote name='elik']... Ponieważ DT, który miał przyjąć Lisę, przyjął już innego psiaka w potrzebie, a [B]Lisa[/B] musiała być zabrana z kliniki, by nie generować dalszych kosztów, [B]została zawieziona do hoteliku pod Kielcami za co zapłaci z prywatnej kasy Emilka, podobnie jak i za transport.[/B][/QUOTE] Edited February 1, 2013 by elik Quote
emilia2280 Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 Jestem po rozmowie z Mireczká, u której jest teraz Lisa na hoteliku. Otóz sunia narazie jest jeszcze chyba w szoku zmian, poniewaz boi sié wychodzic z domu - kiedy Mirka otwiera drzwi do ogrodu, sunia ucieka jak oparzona, nie chce juz chyba nigdy byc na zimnie, widac ze dobrze jeszcze pamiéta jak prawie zamarzla na sniegu :( Takze narazie biedaczka zalatwia sié w domu, ale to jej minie raczej, jak sié oswoi. Spala grzecznie pierwszá noc, czlowiekowi pozwala ze sobá zrobic wszystko- jest przeslodka, przytulasna, sama nadstawia glówké podczas zakraplania oczka :O jakby wiedziala ze to jej pomoze, jest bardzo pro-ludzka. Na szczeniaka z kolei warczy, nie ma ochoty na zabawy, ale to tez nic dziwnego w jej stanie. Na kota tez nie patrzy przychylnie :p Dla Lisy istnieje tylko czlowiek, reszta zwierzát já nie interesuje, dopóki jej sié nie narzucajá. Poniewaz Lisa nie byla szczepiona (jest w trakie leczenia antybiotykami), balismy sié zabrac já do weta do gabinetu, dlatego wet przyjedzie do Lisy jutro. Poda jej antybiotyk i moze jakás masc, bo ucho nadal jest cieple i widac ze suni jeszcze przeszkadza. I ostatnia informacja na dzis: Lisa jest przeglodna- zjadlaby wszystko i w kazdej ilosci. Mireczka daje jej po trochu karmédla szczeniát, gotowane miéso i ryz, Lisa pochlania to blyskawicznie. Zamówié jej karmé dla szczeniát biedaczce. Quote
Becia Lublin Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Lisuniu kochana teraz będzie już tylko lepiej :) Quote
DORA1020 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Tak,biednej suni apetyt dopisuje,po ogoleniu widac jeszcze zebra na wierzchu. Quote
cockermanka Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Świetnie,że Lisa trafiła właśnie do tego hoteliku! Biedulka, mam nadzieję,że szybko wróci do formy. Quote
elik Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Emilka zamówiła już małej kubraczek z polaru od spodu i ortalionu na wierzchu więc nie będzie marzła. Dostanie jeszcze wełniany golfik na mroźniejsze dni, to Mireczka założy pod kubraczek :) Quote
DORA1020 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 To dobrze,ze bedzie miala ten kubraczek,bo zima jeszcze nie odpuszcza,napewno przyjda mrozy. Quote
emilia2280 Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 a kto to? [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Jx3qVxOpw8c/UQ6TZsq5FYI/AAAAAAAAX3M/lcDXHlRRwsk/s640/DT%2003.02.13%20%283%29.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-8K_kp_ePAbk/UQ6TZT3xZ2I/AAAAAAAAX3E/hdKaCazzyfw/s640/DT%2003.02.13.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-3uoZ5Pg0las/UQ6TZqqdL-I/AAAAAAAAX3Q/uLSepLiNXzk/s640/DT%2003.02.13%20%282%29.JPG[/IMG] Quote
cockermanka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Słodzinka! A ma jakiś kubraczek? Bo jeszcze nie koniec zimy ... Quote
Kama202 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 O to sie juz Emilka postarała. ma i kubraczek i golfik:loveu:[quote name='cockermanka']Słodzinka! A ma jakiś kubraczek? Bo jeszcze nie koniec zimy ...[/QUOTE] Quote
emilia2280 Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 [quote name='Kama202']O to sie juz Emilka postarała. ma i kubraczek i golfik:loveu:[/QUOTE] ba, nie moglam wybrac golfik czarny czy czerwony, to kupilam jej obydwa, czyli ma dwa golfy i kubrak :) czekamy i przebieramy nózkami kiedy dojedzie. byl wet, to uszko moze byc...odmrozone :OOOOO Quote
cockermanka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 To będzie elegantka :D Oj...biedne uszko...mam nadzieję,że będzie dobrze... Quote
Becia Lublin Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Lisa pamiętaj, że dużo osób Cie kocha, walcz maleńka Quote
emilia2280 Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Uszka mam nadziejé nie trzeba bédzie amputowac :( Dziékujemy za kolejne wplaty, juz powola leczenia Lisy jest uzbierana! Pozostaje narazie minus 447.67zl ale to i tak wspaniale biorac pod uwagé rachunek z kliniki: 816zl :OO Wplaty i wydatki uaktualnione w pierwszym poscie i naszym fundacyjnym rozliczeniu. Czy bylby ktos mily pooglaszac Lisunié? Sama oglaszam na full 9 psów i lapy mi nie nadázajá tego nawet :/ Quote
Sara2011 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Przelałam właśnie z bazarku 36 zł + 14 zł dorzuciłam od siebie dla równego rachunku = razem 50zł. Jak pieniążki zostaną zaksięgowane na koncie Fundacji proszę o potwierdzenie wpłynięcia kwoty na wątku bazarkowym (zgodnie z regulaminem bazarkowym). Poniżej link do bazarku. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238964-Bazarek-dla-zagłodzonej-i-chorej-spanielki-do-27-01-2013-do-godz-20?p=20312025#post20312025[/URL] Quote
elik Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 [quote name='Sara2011']Przelałam właśnie z bazarku 36 zł + 14 zł dorzuciłam od siebie dla równego rachunku = razem 50zł. Jak pieniążki zostaną zaksięgowane na koncie Fundacji proszę o potwierdzenie wpłynięcia kwoty na wątku bazarkowym (zgodnie z regulaminem bazarkowym). Poniżej link do bazarku. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238964-Bazarek-dla-zagłodzonej-i-chorej-spanielki-do-27-01-2013-do-godz-20?p=20312025#post20312025[/URL][/QUOTE] Bardzo pięknie dziękujemy i oczywiście jak tylko kasa wpłynie na konto, zaraz potwierdzimy :) Quote
cockermanka Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 A co się konkretnie dzieje z tym uszkiem? Poza tym, że łyse? Quote
emilia2280 Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 [quote name='Sara2011']Przelałam właśnie z bazarku 36 zł + 14 zł dorzuciłam od siebie dla równego rachunku = razem 50zł. Jak pieniążki zostaną zaksięgowane na koncie Fundacji proszę o potwierdzenie wpłynięcia kwoty na wątku bazarkowym (zgodnie z regulaminem bazarkowym). Poniżej link do bazarku. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238964-Bazarek-dla-zagłodzonej-i-chorej-spanielki-do-27-01-2013-do-godz-20?p=20312025#post20312025[/URL][/QUOTE] Potwierdzone na bazarro, zaraz dodam na pierwszej stornie tu. Pieknie dziékujemy! [quote name='cockermanka']A co się konkretnie dzieje z tym uszkiem? Poza tym, że łyse?[/QUOTE] Ono jest prawdopodobnie odmrozone, dlatego takie biedne, ale chyba nie jest najgorzej, bo nie widac martwicy, nie wiem czy to moze sie pojawic potem? Teraz jest takie czerowno-purpurowe i goráce :/ Z dobrych wiesci, dotarl jeden golfik (czarny) i kurteczka czerwona. I co? I Lisa przestala panicznie unikac dworu :O Wychodzi elegancko i nawet chwilé pobryka na sniegu - nie to co na poczátku, ze wolala nawet zalatwic sie w domu, byle nie wyjsc, jakby to bylo najgorsze zlo :( Zdjécia w weekend, bo Mireczka ma mlyn :) Quote
__Lara Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='emilia2280']Uszka mam nadziejé nie trzeba bédzie amputowac :( Dziékujemy za kolejne wplaty, juz powola leczenia Lisy jest uzbierana! Pozostaje narazie minus 447.67zl ale to i tak wspaniale biorac pod uwagé rachunek z kliniki: 816zl :OO Wplaty i wydatki uaktualnione w pierwszym poscie i naszym fundacyjnym rozliczeniu. Czy bylby ktos mily pooglaszac Lisunié? Sama oglaszam na full 9 psów i lapy mi nie nadázajá tego nawet :/[/QUOTE] Biedne uszko :( Quote
cockermanka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Na szczęście nie mam doświadczenia z odmrożeniami,ale wydaje mi się,że jak jest ciepłe, to jest krążenie...i chyba powinno byc ok ...ale przy najbliższej okazji podpytam mądrzejszych ode mnie w tym temacie ;) Cieszę się,że malutka w ubranku chętniej wychodzi :) Quote
mira145 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Mała Lisa myślę, że wraca do zdrowia :).Zjada duuuże ilości jedzenia.Uwielbia gotowaną marchewkę,jabłka i sałakę warzywną z majonezem. Biega za piłką i kotką, z którą nie chce się zaprzyjaznić.Jest grzeczna w czasie kąpieli zakrapianiu uszu czy oczek.Ubrana w golfik i kubraczek chętnie biega po ogrodku :). Uszko obejrzy jeszcze wet. ale temp. ma taką jak drugie i juz nie jest takie fioletowe. Quote
Recommended Posts