Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Perpe-tua wysłała mi resztę pieniążków za styczeń. Dziękuję bardzo.

Dodatkowo wpłynęło od kory na luty 87 zł - jako wyrównanie Keksa w styczniu, co przechodzi na Simka. Więc jest zapłacone za luty 87 zł.

Simon uwielbia damskich gości, przywłaszcza je sobie, pcha się do głaskania i na kolanka ;)

Posted

Straszne zamieszanie z tym Simkowym kontem. Mam nadzieje, że od lutego wyjdzie na prostą i rozpiska będzie jaśniejsza. Teraz to wszystko co udało mi się z tym bałaganem zrobić. Odkąd jestem skarbnikiem Simka na moje konto wpłynęło razem 528 zł przelałam Dominice 499 zł, na moim koncie zostało 29 zł.

Posted

[quote name='kora78']a doszla kasa ode mnie?
to juz wiesz, ze to nie jest takie proste :diabloti: a mi sie wszyscy dziwia, co sie wyprawialo u Keksa.[/QUOTE]

te ponad 200 zł? to doszło

Posted

oki ciotki sluchajcie, nie mamy pieniedzy na oplacanie hotelu Simka juz.
Co radzicie? Ja mam w zaszadzie 1 rade ogloszenia ogloszenia i ogloszenia.

Czy ktos moglby powiedziec mi kto oglasza do cafeanimalia? Mysle ze to jedyne gazetowe ogloszenie ktore moze pomoc. Tam sie nie placi, nie kupuje. Oni losuja jakos czy cos podobnego.

Ciotki moze podzielimy sie jakos obowiazkami z oglaszaniem? Jakby 4 osoby robily regularnie na 5-7 roznych stronach i pilnowaly, zeby Simek zawsze byl na 1 stronie? Ogloszenia 50 pakietowe sa z reguly malo warte bo 30 stron z tamtad nikt nie zna i nikt tam nei zaglada.
Warto by pozbierac wszytskie Simkowe teksty i oglaszac na okraglo z kazdym z nich.

I jeszcze jedno, czy ktos z was jest z TOZu albo SDZ ?

Posted

kizi, najpierw sie upoewnij, ze to cafe animal jeszce dziala, bo mi sie wydaje, ze to juz nie jest tak, jak kiedys, ze do metro daja. trzeba do metro maila napsiac z pytaniem, jak mozna u nich psa oglosic.

ja moge sie zglosic do tych 5 ogloszen. jako pierwsza wybieram sobie:
gumtree
tablice
adopcjapsa
morusek i do adopcji0 idzie automatycznie.

na innych loginy pogubilam i nie chce mi sie wnikac w odzyskiwanie tego. a drugiego maila nie mam. niewazne. ja na tych portalach tylko moge.

kizi, zarzuc tekst i fotki. i tytul.

to kto nastepny? do oglaszania

Posted

Perpe-tua wysłała mi resztę pieniążków za luty, dziękuję.

Odkąd się przeprowadziliśmy, Simi dostał olśnienia. Zrobił się grzecznym pieskiem, to zdecydowanie typ wieśniaka :eviltong:. Ma naturę, swój ogródek, spokój, ciszę, słoneczko, jedzonko, swojskie zapachy, żadnych konkurentów (czasami dwójka owczarków za płotem przejdzie, ale to za płotem, więc ma ich w nosie), żadnego zagrożenia, żadnych przeprowadzek i wyjazdów ... totalna sielanka. Czasami jeszcze coś mu odbije, ale wystarczy go lekko i krótko skorygować i staje się znowu potulny jak baranek. Do tego zrobił się z niego szczeniak. Ciągle bawi się z Herą, [B]c i ą g l e ![/B] Na dworze się obskubują, polują na siebie, podgryzają, bawią w ganianego, wspólnie przeciągają piłeczki i gumowe zabawki, raz Simi goni za Herą, raz Hera za nim. W domu to samo, nie da się ich odkleić od siebie. No 10 latek z 5 miesięcznym szczeniaczkiem, hehe ... rozkręcił sie chłopak na całego.

Posted

nowym szczeniaczkiem tez sie nie chwalila ;D
i jeszcze nowym "słoniątkiem" ;D

ja bym powiedziala, ze Simon to pedofil........ hehe

to po roku wyszlo, ze typ wiesniaka. a moze w tekstach bedziemy pisac, ze to pies na wies najlepszy? jak ktos ma gospodarstwo. ale nie lancuch i bude. takie domy tez przeciez sa.
ludzie na wsiach nie maja skad psow brac. nie chce im sie jezdzic do miasta do schroniska. a jak akurat im pies odejdzie to musza czekac na wiosne, na wysyp szczeniakow, zeby od sasiada wziasc. ja wlansie takie przemyslenia niedawno mialam. ze ludzie z miejscowosci, gdzie nie ma schronisk, a sa na tyle cywilizowani, by miec internet,, lub ich wnuk ma internet, to tam psow szukaja. jak im sie spieszy i nie chca czekac, az suka sasiada z lancucha sie oszczeni.

Posted

teresaa188 dziekujemy serdecznie za wplate dla Simona :)

sluchajcie, trzeba psa oglaszac, zeby mu dom znalezc. jedna seria na miesiac to stanowczo za malo. w takim tempie to jeszcze rok nam to zajmie.
kizi jest teraz w PL, w sumie to dzis wraca do siebie. kizi od wtorku/srody bierzemy sie za te oglsozenia, co?

a moze jakis pakiet za 5zl kupimy u Javeny? wysle jej zapytanie na pm.

Posted (edited)

perpe tua, jaka kwote? od teresa118?

poszla moja deklaracja. doszlo tez 100zl od Grubej berty. pospiedzylam sie i bede musiala drgi przelew robic. czy cos jeszcze jestem winna? jakies 10zl mi sie cos kojarzy? z keksa.

Edited by kora78
Posted

kora78 napisał(a):
kizi, najpierw sie upoewnij, ze to cafe animal jeszce dziala, bo mi sie wydaje, ze to juz nie jest tak, jak kiedys, ze do metro daja. trzeba do metro maila napsiac z pytaniem, jak mozna u nich psa oglosic.

jeśli chodzi o metro, to ja 2 lata temu ogłaszałam tam Masaja, na śląskie to było obok mazowieckiego najdroższe woj. i koszt był ok. 90 zł za czw, za weekend było chyba ze 120 zł;

Posted

kora78 napisał(a):
ja bym powiedziala, ze Simon to pedofil........ hehe

Nie, nie, Simek Hery nie ruszał dopóki nie urosła do jego wzrostu, a jak zauważyłam, dla wielu psów szczeniak właśnie staje się dorosły, kiedy zaczyna ich wielkością przerastać, tak u Hery było.

teresaa118 napisał(a):
No i wyslane. Ten pies ma cos w sobie. Nie jest klasyczna pieknoscia, ale baaardzo charakterystyczny. Taki inny.Mam nadzieje, ze znajdzie swego"ludzia". Bede dalej obserwowac jego losy.

Nie można mieć nadziei, trzeba w to mocno wierzyć ;)

kora78 napisał(a):
a moze jakis pakiet za 5zl kupimy u Javeny? wysle jej zapytanie na pm.

Jeśli się nie zgodzi wykupię na aktualnym bazarku ogłoszeniowym pakiet, z tekstem, który ostatnio umieszczałam i z tymi fotkami. Ja nie mam czasu teraz robić.

kora78 napisał(a):
czy cos jeszcze jestem winna? jakies 10zl mi sie cos kojarzy? z keksa.

Tego już nikt oprócz Ciebie się nie doliczy.

Dzisiaj przyszły ciuszki na bazarek, dziękuję :loveu: