bela51 Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Czekamy na wiesci z konkretami. A do Pani dzwon i Ją dopieszczaj, zeby cierpliwie czekała:lol: Quote
ala123 Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 [quote name='bela51']Czekamy na wiesci z konkretami. A do Pani dzwon i Ją dopieszczaj, zeby cierpliwie czekała:lol:[/QUOTE] Tak,tak jestem z Panią w kontakcie,ona rozumie,że to duża odległość i trzeba dograć transport. Już wiadomo,że reksio24 w poniedziałek ok.godz.9 przyjeżdża i zabiera psiaki. Mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku. Pani ze Złotnik dorzuci do transportu 200zł,pani z Zielonki,do której jedzie suczka Łasiczka (funia z handzią ogłaszały i znalazły dom) również coś dorzuci,ale nie wiemy ile. Czy Pani od Redki też - nie wiemy jeszcze. Oj,chciałabym,aby już był poniedzialek. Quote
ala123 Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 Dzwonił do mnie z drogi reksio24,jadą z Redką i Dżekim do ich nowych domków. Oby wszystko przebiegło szczęśliwie. Quote
Cantadorra Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Szczęśliwej podróży Dżeki i Reksiu :) Quote
bela51 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Ja tez trzymam kciuki za szczesliwą podróz:lol: Będzie dobrze:lol: Quote
DORA1020 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Za chwilę pewnie dojadą,Pani dzwoniła do ali123,że nie może się już doczekać,trzymajmy kciuki za szczęsliwe zakończenie i podróży i tułaczki życiowej Dżekiego. Czy może ktoś móglby zaoferować jakieś fanty na bazarek? Gdyby były zdjęcia i opisy,ala123 mogłaby zorganizować resztę,rozmawiałam z nią, tylko bazarki mogą pomóc w zapłaceniu za ten transport, bo krucho z finansami Quote
ala123 Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 Dojechali! Dzwonił reksio24,Dżeki już w domu. Na razie nie będę dzwonić do Pani,bo zajęci zapoznawaniem Dżekiego z nowym terenem. Acha,Pani zgodnie z obietnicą dopłaciła do transportu 200zł,natomiast Pani od Redki - 50zł. Jutro mam dostac podsumowanie kosztów,zdaje się,że tak,jak było wstępnie ustalone wyszlo 740zł, czyli pozostało by do zapłaty 490zł Quote
Cantadorra Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Ależ to duża kwota za transport. Nie dziwi, dużo km duż pln. Cieszę się,że dojechali bez przygód, cało i zdrowo. Quote
ala123 Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 [quote name='Cantadorra']Ależ to duża kwota za transport. Nie dziwi, dużo km duż pln. Cieszę się,że dojechali bez przygód, cało i zdrowo.[/QUOTE] No,dużo,600 w jedną stronę:roll: Quote
Ingrid44 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Ciesze sie ze Dzekus dojechal do nowego domku. Quote
ala123 Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 Pani dzisiaj nie dzwoniła,trochę się martwię:roll:. Na razie jeszcze zaczekam. Quote
Cantadorra Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Może lepiej zadzwonić, będziesz spokojniejsza........ Quote
ala123 Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 [quote name='Cantadorra']Może lepiej zadzwonić, będziesz spokojniejsza........[/QUOTE] Wczoraj ok.10 wieczorem Pani dzwoniła,zdała mi podekscytowana relację z wszystkiego,na przemian z Panem mówili,Dżekuś zjadł kurczaka z ryżem,był na spacerku w celu zapoznania się z terenem i małą sunią Sonią,która sama została po śmierci poprzednich ONków;wszystko brzmiało OK. Jakoś nie chciałabym ludzi nękać już dzisiaj, wydają się odpowiedzialni Quote
ala123 Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 U Dżekiego wszystko w porządku.Dzisiejszą noc spędził w domu obok łóżka Pani; niestety nie jest przyzwyczajony i cztery razy wychodził sikać (oczywiście z Panią). Dzisiaj będzie spać już pewnie w kojcu,bo Pan właśnie zrobił dodatkowe zabezpieczenie z siatki ,przykrywające kojec,gdyż Dżekuś,pomimo 3 metrowej wysokości - opuszczał sobie kojec kiedy chciał:evil_lol:. Państwo wyjechali wczoraj na kilka godzin,zostawiając psa grzecznie leżącego w kojcu,więc jakież bylo ich zdziwienie,kiedy po powrocie zastali go biegającego wesoło po posesji:lol:; na szczęście nie próbował pokonywać ogrodzenia:roll:. Ludzie są bardzo w porządku,więc myślę,że dadzą sobie radę ze wszystkim. Quote
Ty$ka Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Wspaniałe wieści :) A Dżeki faktycznie okropny uciekinier :P Quote
ala123 Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 Wreszcie dałam radę zrobić bazarek na transport Dżekiego,zapraszam: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248207-R%C3%B3%C5%BCne-rzeczy-do-domu-ubrania-itd-itp-na-transport-dla-D%C5%BCekusia?p=21463607#post21463607[/url] Quote
bela51 Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 [quote name='Ingrid44']Czy sa jakies wiesci od Dzekusia ? :)[/QUOTE] Ja tez jestem ciekawa, co u Dzkusia :lol: Quote
ala123 Posted October 26, 2013 Author Posted October 26, 2013 [quote name='bela51']Ja tez jestem ciekawa, co u Dzkusia :lol:[/QUOTE] Dostałam maila od córki Pani,pozdrawiają wszyscy łącznie z Dżekim oczywiście,na razie tyle wieści,pewnie po niedzieli zadzwonię Quote
ala123 Posted November 1, 2013 Author Posted November 1, 2013 (edited) dzwoniłam,rozmawiałyśmy długo,Pani obiecała zdjęcia,tylko czeka na córkę,która ma je zrzucić na komputer i wysłać. Dżeki w ciągu dnia mieszka w domu,wieczorem ,na noc jest zaprowadzany do kojca,bo niestety nadal dużo pije i dużo sika. Kilkakrotnie zdarzyło mu się to w domu,bo Państwo nie zrażają się tą jego przypadłością i dążą do tego,aby docelowo zamieszkał z nimi na dobre w domu;chcą go mieć cały czas blisko.Ludzie cudowni,Pani z wielkim oddaniem opowiada o Dżekim,jego postępach; w ogóle są bardzo przejęci nowym domownikiem.Miejmy nadzieję,że wszystko potoczy się w dobrym kierunku. czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Edited November 2, 2013 by ala123 Quote
Ingrid44 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Bardzo sie ciesze ze Dzekus doczekal sie takiego wspanialego domku :) :) :) Quote
ala123 Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 Proszę o wsparcie w głosowaniu za schroniskiem w Szczebrzeszynie: [url]http://www.szczebrzeszyn.info/aktualnosci/[/url] Quote
Recommended Posts