Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wreszcie odważyliśmy się puścić Kamę na podwórko z Julkiem , wcześniej znali się tylko przez siatkę bo Kama często reagowała na Julka takim niezbyt radosnym podnieceniem . Bałam się ,że źle na niego reaguję . Okazało się ,że obawy były zupełnie bezpodstawne .Jedynym celem Kamy była wylizanie Julka od stup do głowy :D 

Dziecko moje oczywiście było w pełni szczęścia :) Myślę ,że zdjęcia można wykorzystać do ogłoszeń tylko z zamazaną buzią Julka .

11147088_1060302070666008_89061522240148

21777_1060302073999341_69769107621616757

11156364_1060302060666009_81498622537373

11147585_1060302150666000_53256132582968

• Upvote 1
Posted

Coraz częściej myślę o wolnym boksie po Pieszczochu , nie chce brać na DT psiaka który będzie siedział i siedział , bo zwyczajnie chce go do zimy wy adoptować , zimą  mam stanowczo mniej czasu na zajmowanie się psami , bo nie zabiorę tak  jak teraz Julka na kilka godzin na dwór . Myślę o jakimś szczeniaku , podrostku , takim łatwiej dom znaleźć , a i zagrożenie ,że dziecka nie zaakceptuje sporo mniejsze niż u dorosłego psa po przejściach . Może być duży szczeniak , raz , że wolę duże psy , dwa ,jednak taki mały brzdąc sam w boksie to nie to .Nie zdecydowałam jeszcze na 100 % , ale jak macie jakiegoś malucha w potrzebie to piszcie .

Posted

Coraz częściej myślę o wolnym boksie po Pieszczochu , nie chce brać na DT psiaka który będzie siedział i siedział , bo zwyczajnie chce go do zimy wy adoptować , zimą  mam stanowczo mniej czasu na zajmowanie się psami , bo nie zabiorę tak  jak teraz Julka na kilka godzin na dwór . Myślę o jakimś szczeniaku , podrostku , takim łatwiej dom znaleźć , a i zagrożenie ,że dziecka nie zaakceptuje sporo mniejsze niż u dorosłego psa po przejściach . Może być duży szczeniak , raz , że wolę duże psy , dwa ,jednak taki mały brzdąc sam w boksie to nie to .Nie zdecydowałam jeszcze na 100 % , ale jak macie jakiegoś malucha w potrzebie to piszcie .

Ja, ja mam!!! Ale nie wiem, czy się nada... Szukam dt dla małej (ok. 10 kg) suni, młodej, sympatycznej i - mam nadzieję - adopcyjnej. Jest bardzo miła, więc myślę, że  nie będzie kłopotu z dziećmi. Oczywiście pomogę w kosztach, to jasne.

Aha, ona jest bezdomna, mieszka w mojej rodzinnej wsi. Muszę koniecznie ją wykastrować, bo nie wyobrażam sobie, żeby miała szczeniaki... :(

Posted

Ale nie wszyscy mają FB , myślałam ,że może tu na dogo też kogoś nasz wątek zainteresuje , ale nikt się nie pojawił :(

Mam wrażenie ,że na dogo już niewiele się dzieje .

Posted

Zauważyłam , kiedyś jak się wątek założyło to za godzinę już kilka stron było , teraz od kilku dni pusty stoi :(

Nawet mój wpis o DT bezpłatnym został bez odzewu prawie .Tylko Nette napisała .

Posted

Niestety znów wykluło się u nas robactwo , tym razem Uncinaria Stenocephala i Toxocara canis ( glista psia i nicienie ) , niestety tym razem już musimy odkazić też wszystkie psie pomieszczenia i wybieg , koszt to 250 zł , pomożecie ? Nie stać mnie na to , a bez tego nigdy się cholerstwa (przepraszam ) , nie pozbędziemy , wraca już 4 raz od listopada . Leki zamówione , ale nie mam jak zapłacić :( Oczywiście cześc kosztów biorę na siebie , bo  moje prywatne psy też będą odrobaczane .

Posted

Tak , to samo .Bardzo dziękuję :)

Całość ( odrobaczanie i odkażanie boksów i wybiegu  ) wyjdzie 130zł , tyle jest na koncie psiaków , jeszcze nadwyżka na karmę zostanie :)

Bardzo wam dziękuję ,że jesteście z nami !!!

Posted

Dorciu w tym , tamten już zostawiamy jakby archiwalnie :) Tyle ,że tu zbieramy na wszystkie tymczasy , nie tylko na Magika , a Ty byś chciała wpłacać tylko Magikowi ?