izek77 Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Dzięki monia :) już ogarniam wszystko i odpowiadam DT narazie dostałam 2 tel 1 domek z malamutem -przesympatyczna konkretna Pani przekazałam numer od Iwonki bo tylko ona mogła jej odpowiedzieć na niektóre pytania ( niestety nie jestem w schronisku codziennie i tak naprawdę najwiecej i najbardziej fachowo może odpowiedzieć nasza Iwonka ) zdażyła się przykra sytuacja z psiakiem od Iwony i naprawdę nie było możliwoście do niej zadzwonić a ona napewno nie miała głowy do innych spraw. 2 Domek z 8 letnim dogiem Pani zainteresowana bardzo tylko w tym momencie jest na urlopie i skontaktuje sie ze mną ja wróci . 3 Domek za granicą Polski moim zdaniem nie do zrobienia ,ja takiej odpowiedzialności na siebie nie wezmę chodzi o podróz Piracik to stary schorowany i zestresowany psiak jak dla mnie nie ma szans na taka daleką podróż. Dt pisałam do paru albo nie dostałam odpowiedzi albo wymijające ....wszystkim domkom przekazałam wątek Pirata i przedstawiłam rzetelną i moim zdaniem szczerą nic nie ubrwianą sytuacje łacznie z tym iż taki tymczas może trwać lata ,bo i z taką sytuacją możemy mieć doczynienia. Laseczki Wszystkim nam zależy żeby chłopak miał w końcu swój dom .Wy wszystkie my wolontariusze i pracownicy schroniska naprawdę szukamy ...tylko to musi być pewne odpowiedzialne jeżeli ktoś do mnie zadzwoni i powie chce dac mu dom na 100 jestem przygotowany wana no to i na to idziemy w to .Pirat to najwspanialsze psisko pod słońcem i czeka na taki dom ....czasami lepiej ciut poczekać .Ja wiem studze emocje ale proszę mi wierzyć wiemy co robimy To nie jest tak ze baby szumu narobily i siedzą cicho ,może nie tak spektakularnie ale pomalutku działamy ... CHCIAŁAM WAM WSZYSTKIM BARDZO PODZIĘKOWAĆ ,jeżeli ktoś bedzie miał jakieś info o domku tak jak Madzia to prosimy o przekazanie numeru,zaufajcie nam troszkę ps co do domku z malamutem bede rozmawiać z shanti i danam znać co Panie postanowiły Quote
izek77 Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Jeżeli chodzi o deklaracje na co w tym momencie mamy zbierać jak nic konkretnego nie mamy to chyba by było z naszej strony nie halo :) Jezeli teraz się wykruszą to co by było jakby Piracik był w dt i nie było by wpłat .Mam nadzieje że ludzie sa odpowiedzialni i przemyśleli wszystko .:) Quote
izek77 Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Sorki to było kilkanaście szalonych godzin ,będe informować na bierząco Quote
shanti Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Wybaczcie, moja wina. Ciotki zaangażowały się całym serduchem w szukanie mojego psiaka. Ja 26 godzin odchodziłam od zmysłów, bez spania i jedzenia. Dziś się ogarnę, od jutra nadrobię zaległości. Przed aferą z moim psiakiem próbowałam przetestować Pirata na duże psy. Obiektem doświadczeń był Bajkał, młody Onek. Pirat skakał po nim, Bajkał nie reagował i było ok. Pirat pasował. Niestety później już się wyłączyłam. Wszystko więc zależy od tego drugiego psa i nastawienia państwa. Quote
izek77 Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 [video=facebook;10200350382434436]https://www.facebook.com/photo.php?v=10200350382434436&set=o.37478391595161 5&type=2&theater[/video] Quote
stzw Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Ile on ma lat? czy ja czegoś nie doczytałam, bo nie zauważyłam. Tylko że jest stary. Quote
madziakato Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='stzw']Ile on ma lat? czy ja czegoś nie doczytałam, bo nie zauważyłam. Tylko że jest stary.[/QUOTE] Myślimy że minimum 10lat. Quote
madziakato Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='shanti']Wybaczcie, moja wina. Ciotki zaangażowały się całym serduchem w szukanie mojego psiaka. Ja 26 godzin odchodziłam od zmysłów, bez spania i jedzenia. Dziś się ogarnę, od jutra nadrobię zaległości. Przed aferą z moim psiakiem próbowałam przetestować Pirata na duże psy. Obiektem doświadczeń był Bajkał, młody Onek. Pirat skakał po nim, Bajkał nie reagował i było ok. Pirat pasował. Niestety później już się wyłączyłam. Wszystko więc zależy od tego drugiego psa i nastawienia państwa.[/QUOTE] Boże, zaginął Twój psiak?Znalazł się? Quote
izek77 Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Znalazł sie :) Co do wieku Pirata ,bardzo ciężko oszacować dokładnie wiek ,sugerujemy się opinią weta który stwierdził iż to już jest dojrzały dżentelmen minimum 10 letni Quote
elik Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='alina71'][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-hJfDbaIOQYE/UQ0sNzOS57I/AAAAAAAAThk/edrh5R7xHIk/s640/psiaki%20luty%20034.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-f7P_ZW2X60A/UQ0sI3KsrgI/AAAAAAAAThc/c8wRUvR4ovw/s640/psiaki%20luty%20031.JPG[/IMG][/QUOTE] Moim zdaniem koniecznie trzeba mu skrócić pazurki. To niewiele do roboty, a psu przyniesie ogromną ulgę. Zupełnie inaczej będzie chodził. Quote
madziakato Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='stzw']Qrcze, a nie wygląda :-)[/QUOTE] Przy domowej opiece to dopiero piękniś się zrobi z Piracika!!!!;) Quote
madziakato Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='izek77']Znalazł sie :) Całe szczęscie!!! Quote
alina71 Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Też tak myśle. Ja mogę zaproponować konto do wpłat, mojej mamy nie swoje ale ktorym ja zarządzam. Quote
klaudiam Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Słuchajcie, jeżeli chodzi o mnie, to ja absolutnie nic tu nie poganiam. Dobrze wiem, że należy zachować zimną głowę i zdrowy rozsądek. Zazwyczaj nawet z podchodzę do każdej takiej sprawy z dystansem i sporą dozą sceptycyzmu. I to ja hamuję wszelkie zapendy i hurra, bo ktoś zadzwonił i będzie dom. Chciałabym jakoś pomóc, więc chciałam sie wywiedzieć w sytuacji, na czym się skupić. Szukanie tymczasu, ogłaszanie? Może by zmienić tytuł wydarzenia FB, że szukamy DT, nawet płatnego lub hotelu. Nie każdy później często wchodzi na wydarzenie, bo ich naprawde tysiące. Ale tytuł rzuci sie w oczy. Nie wiem, co wy na to? Quote
klaudiam Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Szczęscie, że piesek Shanti się znalazł. Straszne, przez co musiałaś przejść. Quote
izek77 Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 Dziewczątka moje kochane Pirat dziś miał tyle energii że ja miałam na noc do niego :) Nasza Ali nakręciła filmik jak tylko bedzie zaraz wam wkleje on czuje że jesteście z nim :)))))))))))))))))))))))))))))))) Chłopak wymiziany szukamy domku a tam chłopak nam rozkwitnie ...bo mimo iż pracownicy i wolontariusze tyle rąk bardzo sie starają to on potrzebuje tylko albo aż jednej pary tych odnóży by być szcześliwy i żyć poprostu żyć nie tracąc siebie Quote
madziakato Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='izek77']Dziewczątka moje kochane Pirat dziś miał tyle energii że ja miałam na noc do niego :) Nasza Ali nakręciła filmik jak tylko bedzie zaraz wam wkleje on czuje że jesteście z nim :)))))))))))))))))))))))))))))))) Chłopak wymiziany szukamy domku a tam chłopak nam rozkwitnie ...bo mimo iż pracownicy i wolontariusze tyle rąk bardzo sie starają to on potrzebuje tylko albo aż jednej pary tych odnóży by być szcześliwy i żyć poprostu żyć nie tracąc siebie[/QUOTE] Fajnie to słyszeć. Czekamy z niecierpliwością na filmik!:) Quote
madziakato Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Dziewczyny, mam bardzo złą wiadomość- potencjalny dom zrezygnował(z malamutem). Z tego, co zrozumiałam, Pani chciała prosić swoje dzieci o pomoc przy Piratku, gdy np. będzie musiała zostać dłużej w pracy-dzieci nie chcą pomóc... Od ponad dwóch godzin myślę, jak Wam to napisać.... [U][B] Serce mi pękło na pół...[/B][/U] Quote
izek77 Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 Mycha znam to spokojne szukamy dalej :) będzie dobrze gdzieś tam jest ten domek od niego :) Quote
alina71 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Lepiej, że ktoś zrezygnował przed decyzją. Szkoda, ale trzeba szukać dalej. Ja głęboko wierzę, że dom się znajdzie. [URL]http://www.youtube.com/watch?v=mkce5CRbgF8[/URL] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=MwYwodxqi0I[/URL] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=G2vcpnEJzcM[/URL] Quote
madziakato Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='monika55']A są inne propozycje?[/QUOTE] Tak, jeszcze jeden potencjalny domek- ze starszym dogiem. Tylko Pani gdzieś wyjechała i czekamy na jej powrót. Będzie za około tydzień. Oby coś z tego było... Quote
monika55 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 No tak, ciągle się boję relacji wzajemnych psów. Quote
Recommended Posts