wanda szostek Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 [quote name='enia']Może właściciele ją odnaleźli...oby.[/QUOTE] Nie to była adopcja tak się dowiedziałam. U Carka vel Sonika wszystko dobrze. Ząbki traci , rozrabia. Pani wczoraj uszyła mu fajne posłanko i malec w czasie naszej długiej rozmowy uciął tam sobie drzemkę. Moim zdaniem można by było odpuścić tą wizytę, ale szukajcie kogoś kto może ją zrobić i niech pro forma się odbędzie. Za długo rozmawiałam i teraz mam mało czasu na spakowanie się i pędzę na pociąg. Jak dam radę to spróbuję wieczorem zajrzeć co z pieskiem u Atomówki. Zajrzyjcie na odłowione nowa bieda odłowiona, czyli już dwie czekają na wywóz do schroniska [URL="http://www.siedlce.pl/components/download/send.php?pos_id=1723"][IMG]http://www.siedlce.pl/data/images/psy/07_2013/07,2013-1Graniczna_m.jpg[/IMG][/URL] [B]suka mix czarna-podpalana ok. 6 miesięcy[/B] / SM Miejsce znalezienia: ul. Graniczna Znaleziono dnia: 2013-07-01 [URL="http://www.siedlce.pl/components/download/send.php?pos_id=1715"][IMG]http://www.siedlce.pl/data/images/psy/06_2013/06,2013-Sosnowa_m.jpg[/IMG][/URL] [B]suka mix czarna-podpalana ok.3 m-cy [/B]/ SM Miejsce znalezienia: ul. Sosnowa Znaleziono dnia: 2013-06-2 [url]http://www.siedlce.pl/index.php?option=18&action=articles_show&art_id=99&menu_id=174&page=17[/url] Quote
ewu Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Martwię się o maluszki. Jak wrócę coś spróbuję podziałać. Quote
an1a Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 Masakra.. A teraz wakacje i zastój w adopcjach.. O Bonnie nadal nikt nie pyta :( kończy jej się karma, będziemy zamawiać w przyszłym tygodniu. Myślałam o zrobieniu jej wydarzenia na FB, może uda mi się w ten weekend. Fajna pozytywna sunia, a taka cisza :( Quote
wanda szostek Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Zajrzyjcie na wątek [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244758-Prawie-PINCZEREK-w-schronisku-m%C5%82odziutki-!!!-szukamy-domu!?p=21069554#post21069554[/url] Chyba do Atomówki ktoś się władował poza kolejką. Quote
an1a Posted July 10, 2013 Author Posted July 10, 2013 Zapraszam na wydarzenie Bonnie, zaproście swoich znajomych, niech coś ruszy w jej sprawie... Bo będę miała nierozsądne plany co do niej, a strasznie nam się towarzystwo przy niej rozkręciło ;) [url]https://www.facebook.com/events/296700997143414/[/url] Quote
ewu Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 [quote name='wanda szostek']Zajrzyjcie na wątek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244758-Prawie-PINCZEREK-w-schronisku-młodziutki-!!!-szukamy-domu!?p=21069554#post21069554[/URL] Chyba do Atomówki ktoś się władował poza kolejką.[/QUOTE] Nie Wandziu wszystko jest zgodnie z kolejnością. Figielek to psiak , który był pierwszy w kolejce. Quote
enia Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 To kto weźmie bezogonkowe maleństwo?? :) Wanda kiedy będziesz na działce bo chciałam Cię odwiedzić? Quote
wanda szostek Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 [quote name='enia']To kto weźmie bezogonkowe maleństwo?? :) Wanda kiedy będziesz na działce bo chciałam Cię odwiedzić?[/QUOTE] Enia niby jestem cały czas na działce a wyjeżdżam tylko na wizyty lekarskie no i ostatnio ciągle wypadają mi wizyty u weta. Odszedł mi niespodziewanie Maciuś i osierocił czwórkę malców. W tą sobotę Ania Tygrysiczka mówiła, że może wpadnie do Siedlec i porobi mi zdjęcia na Bazarek. Jest to bardzo pilne, stado chce jeść a ja jestem bez grosza i jeszcze muszę pojechać do Warszawy z Mimi na badania kontrolne. Będzie mi miło jak się spotkamy Przy okazji złożę zamówienie kwiatowe:evil_lol: Quote
Mazowszanka13 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Ja już powoli pracuję nad bazarkiem, uwzględnię Twoje problemy finansowe :) Quote
enia Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 A kto to Maciuś i jego dzieci? napisz na pw co chcesz z kwiatów.... czy te dwie osoby co tu na wątku proponowały DT mogą wziąć mikro sunie bez ogonka i szczeniaczka??? Quote
an1a Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Paragon za karmę Boćwinową [IMG]http://i508.photobucket.com/albums/s323/an1a1987/DSC_0377.jpg[/IMG] Quote
ewu Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 (edited) Dziewczyny proszę o wsparcie bo ja teraz zaczynam sama pokrywać wydatki szczeniaków. Nie liczę Figielka bo jego wspiera Enia:) Wyszło na to ,że skarbnik to sponsor:eviltong: Muszę Ani zwrócić za karmę. Ja mam teraz dwa psy w hoteliku , sunię z Olkusza w dt , którą muszę utrzymać, masę deklaracji i chyba na żebry pójdę. Trzeba zrobić jakiś bazarek dla szczeniaczków bo sama tego nie uciągnę. Mam fanty ale nie mam chwili ,żeby je sfotografować, Może któraś z Was zrobi jakiś bazarek na prędce a ja w końcu znajdę chwilę i przygotuję te zdjęcia. [B]Kto pomoże?[/B] Edited July 11, 2013 by ewu Quote
an1a Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 (edited) Dziękuję Basiu :) my jeszcze zaszczepiliśmy Bonnie na wściekliznę i jest regularnie zakraplana Advantixem (rzeczywiście odstrasza komary :cool3:). Również bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu małej. Mamy teraz dwa chore psy, nasz Max musi dostawać tonę antybiotyków i sterydów... i mieć robione inhalacje ze względu na zdiagnozowane COPD (Przewlekła obturacyjna choroba płuc) i spłukaliśmy się totalnie na leczenie jeszcze drugiego z zakażeniem bakteryjnym. Edited July 12, 2013 by an1a Quote
Mazowszanka13 Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 [B]ewu[/B], za moment coś wymyślę, tylko niech mi internet na wsi dobrze chodzi. Quote
ewu Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 (edited) Mazowszanko2:):):)( nadal Ci nie oddali profilu?) Dziękuję:) Edited July 15, 2013 by ewu Quote
ewu Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 [B]Dziewczyny trzeba pomyśleć o maluszkach w schronie. Wandziu zadzwoń do Olivy, znasz Ją osobiście - to łatwiej się rozmawia niż zupełnie obcej osobie.[/B] Quote
ewu Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 [B]Figielek ma dom:)[/B] [B]Atomówko dzięki za uratowanie chłopaczka:)[/B] Quote
ewu Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Martwią mnie te dwie bidusie, bezogonka i czarna dziewczynka. Quote
an1a Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Są rozwieszone w naszej okolicy, będę jej co kilka dni odnawiać ogłoszenia na najpopularniejszych portalach i podbijamy wydarzenie na FB. Nie dość, że pospolita z wyglądu, to jeszcze bezpieczna w DT :niewiem: Quote
ewu Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 [quote name='an1a']Są rozwieszone w naszej okolicy, będę jej co kilka dni odnawiać ogłoszenia na najpopularniejszych portalach i podbijamy wydarzenie na FB. Nie dość, że pospolita z wyglądu, to jeszcze bezpieczna w DT :niewiem:[/QUOTE] Wg mnie jest bardzo ładna, ma króciutką sierść, wysokie łapki, średni rozmiar- idealna:) Może coś w tekście "odstrasza".. Nie wiem ale czasem tak bywa. Kiedyś ogłaszano Stasia -małego psiaka z Pszczyny. Autorka tekstu napisała niefortunnie,że Staś wyje jak zostaje sam... Nie było pół telefonu... Jak zmieniła tekst i napisała ,że Staś płacze jak zostaje sam- natychmiast znalazł fantastyczny dom. Wiem ,że Bonnie ma fajny tekst ale może pomyślmy nad zmianą. Quote
an1a Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Byłabym wdzięczna za korektę. Tu jest tekst z wcześniejszych ogłoszeń [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Urocza 5-miesięczna Bonnie została uratowana przed schroniskiem i szuka swojej rodziny. Przebywa w Domu Tymczasowym, w którym niestety nie może już dłużej zostać, dlatego PILNIE poszukujemy dla niej domku. Mieszka razem z innymi psami, z którymi świetnie się dogaduje. Została znaleziona razem z bratem na ulicy. Clyde szybko znalazł nowy dom, niestety do tej pory nikt nie zainteresował się Bonnie... Może dlatego, że wygląda jak pospolity kundelek...? [/FONT][/COLOR] [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Jest nauczona czystości, ale jak to u szczeniaków - zdarzają się jeszcze 'wpadki' ;) [/FONT][/COLOR] [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Jest bystra i ciekawska, szybko się uczy i uwielbia się bawić. Grzecznie przesypia całą noc i zostaje sama w domu. Ładnie chodzi na smyczy, lubi aportować zabawki, a jej miłością są patyki :) [/FONT][/COLOR] [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Ma komplet szczepień, jest zachipowana. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Docelowo będzie ważyć ok. 15 kg. Podpisujemy umowę adopcyjną, zobowiązującą do sterylizacji suczki po osiągnięciu dojrzałości. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Bonnie przebywa w okolicach Warszawy, zapraszamy do odwiedzin A tu z wydarzenia na FB: [/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Bonnie jest naszą tymczasowiczką od marca. Trafiła do nas ze swoim bratem, który szybko znalazł dom. Clyde był brązowy, pręgowany, a Bonnie bardziej pospolita... Może przez to nikt do tej pory nie zainteresował się sunią?[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Ogłaszamy ją od samego początku, ale jeszcze nie chwyciła za serce.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Pomóżcie nam znaleźć dla niej super dom, bo ona sama jest wulkanem pozytywnej energii i nieskończonej ilości ciekawych pomysłów :)[/FONT][/COLOR] [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Bonnie ma aktualnie ok. 6 miesięcy, jest w trakcie wymiany zębów. Super dogaduje się ze wszystkimi naszymi psami. Zostaje grzecznie sama w domu, spokojnie przesypia noc. Sygnalizuję potrzebę wyjścia na dwór, jednak zdarzają się jeszcze 'wpadki', jak to u szczeniaków. Na początku jest nieśmiała i ostrożna, ale po chwili merda się całą sobą, ciesząc się z chwili uwagi. Głośno ziewa i zaczepia, jeśli chce być przytulona :) Docelowo będzie mniej więcej do kolana, weterynarz oceniał ją na 15kg. Ma komplet szczepień, jest odrobaczona i zachipowana. [/FONT][/COLOR] Quote
ewu Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 (edited) Aniu ja bym usunęła niektóre zdania:) [COLOR=#414141][FONT=Verdana] Urocza 5-miesięczna Bonnie została uratowana przed schroniskiem i szuka swojej rodziny. Przebywa w Domu Tymczasowym, w którym niestety nie może już dłużej zostać, dlatego PILNIE poszukujemy dla niej kochającego,odpowiedzialnego domku - na zawsze. Bonnie mieszka razem z innymi psami, z którymi świetnie się dogaduje,[/FONT][/COLOR] jest przyjazna całemu światu. [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Jest bystra i ciekawska, szybko się uczy i uwielbia się bawić. Grzecznie przesypia całą noc i zostaje sama w domu. Ładnie chodzi na smyczy, lubi aportować zabawki, a jej miłością są patyki :smile: [/FONT][/COLOR]Generalnie zachowuje czystość w domu,jak na szczeniaka jest bardzo dobrze wychowana i posłuszna. [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Ma komplet szczepień, jest zachipowana. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Docelowo będzie ważyć ok. 15 kg. Podpisujemy umowę adopcyjną, zobowiązującą do sterylizacji suczki po osiągnięciu dojrzałości. [/FONT][/COLOR][COLOR=#414141][FONT=Verdana]Bonnie przebywa w okolicach Warszawy, zapraszamy do odwiedzin [/FONT][/COLOR] Edited July 15, 2013 by ewu Quote
Recommended Posts