nathaniel Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 [quote name='Kiłi']A to niby czemu? Jeżeli suka w wieku 3/4 lat nie ma hodowlanki, to chyba ma jeszcze czas ją zrobić? Ja mam zamiar mieć rodowodową suke i nie zamierzam jej kastrować.[/quote] Ale niehodowlana to znaczy także, z jakąś tam wadą (niezgodnosc ze wzorcem... umaszczenie , kolor oczu, wady genetyczne) Quote
sugarr Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 [quote name='Kiłi']A to niby czemu? Jeżeli suka w wieku 3/4 lat nie ma hodowlanki, to chyba ma jeszcze czas ją zrobić? Ja mam zamiar mieć rodowodową suke i nie zamierzam jej kastrować.[/quote] To chyba oczywiste, że tu nie chodziło o sukę, która nie była [B]jeszcze[/B] wystawiana, tylko o sukę, która z góry jest niehodowlana ze względu na wady genetyczne, bądź oczywiście, jeżeli właściciel nie zamierza jej [B]w ogóle[/B] wystawiać Quote
Kiłi Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 [quote name='nathaniel']Ale niehodowlana to znaczy także, z jakąś tam wadą (niezgodnosc ze wzorcem... umaszczenie , kolor oczu, wady genetyczne)[/quote] A no chyba, że tak. Ale nie traktowałabym tego jako przymusu, raczej jako dobrą wole właściciela. [quote name='sugarr']To chyba oczywiste, że tu nie chodziło o sukę, która nie była [B]jeszcze[/B] wystawiana, tylko o sukę, która z góry jest niehodowlana ze względu na wady genetyczne, bądź oczywiście, jeżeli właściciel nie zamierza jej [B]w ogóle[/B] wystawiać[/quote] sugarr, nie nie było to oczywiste. Quote
Kiłi Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 [quote name='nathaniel']No tak rozmnażajmy sobie chore pieski ...[/quote] A czy ja pisałam o rozmnażaniu! Zastanów się... Quote
Mada&Teodor Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 [B][COLOR=Blue]Wątek zostanie przeniesiony z WoP do działu Hodowla! [/COLOR][/B] Quote
Mudik Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Co do wzrostu to nie orientuję ię ale wiem ,że jak porównać w miocie szczeniąt odległo,ści od mostka do pępka to ten z najmniejszą będzie najkrótszy. Quote
Lawinka Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 [quote name='Kiłi']Jak dla mnie góra do kolana;)[/quote] Tez tak mysle :) Poza tym jest sliczna :) Quote
NightQueen Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 no 2 tyg mnie nie bylo a tu takie zmniany :P wiem wiem chefrenku ze to off :D ale nie moglam sie powstrzymac, widze ze tu tu rzadzisz nadal hehe Quote
Kwiecień Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 a co to za różnica czy wyrośnie na dużego czy na małego? boisz się ze za duzo będze jadł albo do windy nie wlezie? to zawsze możan iść do schronu i wymienić. Proste. Quote
macek_ Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 To moj pierwszy post na forum wiec jaezeli popelnie jakis blad to prosze wybaczyc. ja korzystajac z okazji chcialem zapytac jakiej wielkosci psem moze byc moja Tina piesek ma ok 3 - 3,5 miesiaca jest ze schroniska. [url]http://student.wieik.pk.edu.pl/~mt62451/tina/img_6893.html[/url] wiecej zdjec na macek.xt.pl/tina [IMG]http://student.wieik.pk.edu.pl/%7Emt62451/tina/img_6893.html[/IMG] Quote
arkana Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Wedlug mnie to bedzie sredni piesek. Czyli do 40 kg. Ale oczywiscie moge sie mylic ;) Quote
BeataSabra Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Zdjęciem psiaka niestety nie dysponuje w wieku 8 tygodni waży 4,5 kg. Ma dosyć grube łapki ale nie bardzo grube. Wyglądem ciut przypomina onka. Jaki będzie duży?? matka taka średnia z tego co mówili w schronisku ojciec NN Quote
*hania Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 [quote name='macek_']To moj pierwszy post na forum wiec jaezeli popelnie jakis blad to prosze wybaczyc. ja korzystajac z okazji chcialem zapytac jakiej wielkosci psem moze byc moja Tina piesek ma ok 3 - 3,5 miesiaca jest ze schroniska. [URL="http://student.wieik.pk.edu.pl/%7Emt62451/tina/img_6893.html"]http://student.wieik.pk.edu.pl/~mt62451/tina/img_6893.html[/URL] wiecej zdjec na macek.xt.pl/tina [IMG]http://student.wieik.pk.edu.pl/%7Emt62451/tina/img_6893.html[/IMG][/quote] Jak dla minie Twój pies jest mieszańcem z husky. Wszystko wskazuje na to, że posturą i wzrostem będzie zbliżony do husky. PS> Fajowe umaszczenie :razz: [quote name='BeataSabra']Zdjęciem psiaka niestety nie dysponuje w wieku 8 tygodni waży 4,5 kg. Ma dosyć grube łapki ale nie bardzo grube. Wyglądem ciut przypomina onka. Jaki będzie duży?? matka taka średnia z tego co mówili w schronisku ojciec NN[/quote] Myślę ,że będzie sięgać do - w przybliżeniu- kolana. Szkoda ,że nie masz fotek :roll: Quote
BeataSabra Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 [quote name='*hania']Myślę ,że będzie sięgać do - w przybliżeniu- kolana. Szkoda ,że nie masz fotek :roll:[/quote] Niestety nie mam ale suńka wygląda jak mini onek. Umaszczenie również. No nic zobaczymy co z niej wyrośnie. Quote
macek_ Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 [quote] *hania napisal Jak dla minie Twój pies jest mieszańcem z husky. Wszystko wskazuje na to, że posturą i wzrostem będzie zbliżony do husky.[/quote]Na zdjeciach nie widac jego slicznych oczek sa takie niebieskie. W schronisku pan powiedzial ze to moze byc mieszaniec z wyzlem. Dla mnie nie jest wazne jego arystokratyczne pochodzenie. Wazne ze jest zywy kochany i cudowny :) Quote
Ca Eivissenc Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 piszecie glownie o wielorasowcach, ale przeciez psy rasowe tez moga roznic sie wielkoscia (nie az tak bardzo, ale jednak wzorzec pozwala na pewne wahniecia). chcialabym zapytac doswiadczonych dogomaniakow: czy duzy szczeniak zawsze/zazwyczaj wyrasta na duzego psa? moje "malenstwo" jest spore jak na swoj wiek i tlusciutkie, wedlug slow hodowcy jest najbardziej dominujacym szczeniakiem z miotu i podbieral jedzenie braciom :lol: - co zreszta widzialam na wlasne oczy :lol:... zastanawiam sie, czy wyrosnie na ogromnego psa, czy z wiekiem roznica sie wyrowna. Quote
*hania Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 [quote name='Ca Eivissenc'] czy duzy szczeniak zawsze/zazwyczaj wyrasta na duzego psa? moje "malenstwo" jest spore jak na swoj wiek i tlusciutkie, .. zastanawiam sie, czy wyrosnie na ogromnego psa, czy z wiekiem roznica sie wyrowna.[/quote] Różnica może się wyrównać - ale nie musi. Sprawdź rodowód psa. To jaki Twój pies będzie w przyszłości w zdecydowanej mierze zależy od jego przodków. Quote
sugarr Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Przepraszam, że się wtrącę nie na temat, ale KOBIETO czy Ty masz PODENCO IBICENCO? :cry: :loveu: Quote
Incunabula Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 [quote name='sugarr']Przepraszam, że się wtrącę nie na temat, ale KOBIETO czy Ty masz PODENCO IBICENCO? :cry: :loveu:[/QUOTE] Zapraszamy na pierwotne :cool3: : [url=http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6363020]link[/url] Quote
Talagia Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 [quote name='*hania']Różnica może się wyrównać - ale nie musi. Sprawdź rodowód psa. To jaki Twój pies będzie w przyszłości w zdecydowanej mierze zależy od jego przodków.[/QUOTE] Mój pies jest większy od swoich rodziców :diabloti: Quote
Koperek Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 [B][SIZE=3]HALLO! Kto mi pomoże??[/SIZE][/B] Mam od 4 dni na odchowaniu maluszka- dziewuszkę, porzuconą w wieku ok. 3 tyg. (tak określił wet). Ma jeszcze odruchy ssania, dlatego dostaje mleko ze strzykawki, ale równie dobrze radzi sobie z suchym pokarmem rozmiękczonym w ciepłej wodzie. We wtorek postawilam ją na wadze sklepowej i ważyła między 1,2 kg, a 1,4 kg- jakoś tak, bo sie wierciła, a waga elektroniczna to skacze, jak głupia... Jak duża może być w przyszłości??- proszę o spekulacje!;) Quote
Selenne Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 A moja sunia jest kundelkiem. Ma 5 miesięca a waży ok 8 kg. Jej matka była spanielem a ojciec nie znany. To na jakiej wielkości psinę może wyrosnąć? Quote
*hania Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='Mudik']Co do wzrostu to nie orientuję ię ale wiem ,że jak porównać w miocie szczeniąt odległo,ści od mostka do pępka to ten z najmniejszą będzie najkrótszy.[/quote] Albo będzie miał najdłuższy mostek :diabloti: [quote name='Talagia']Mój pies jest większy od swoich rodziców :diabloti:[/quote] To czym ty go karmiłaś/eś :diabloti: :lol: Quote
Talagia Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='*hania']To czym ty go karmiłaś/eś :diabloti: :lol:[/quote] Karmilam Royalem, ale jego brat jest tak samo wyrosniety :diabloti::diabloti: Quote
Recommended Posts