Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kiłi']A to niby czemu? Jeżeli suka w wieku 3/4 lat nie ma hodowlanki, to chyba ma jeszcze czas ją zrobić? Ja mam zamiar mieć rodowodową suke i nie zamierzam jej kastrować.[/quote]

Ale niehodowlana to znaczy także, z jakąś tam wadą (niezgodnosc ze wzorcem... umaszczenie , kolor oczu, wady genetyczne)

Posted

[quote name='Kiłi']A to niby czemu? Jeżeli suka w wieku 3/4 lat nie ma hodowlanki, to chyba ma jeszcze czas ją zrobić? Ja mam zamiar mieć rodowodową suke i nie zamierzam jej kastrować.[/quote]
To chyba oczywiste, że tu nie chodziło o sukę, która nie była [B]jeszcze[/B] wystawiana, tylko o sukę, która z góry jest niehodowlana ze względu na wady genetyczne, bądź oczywiście, jeżeli właściciel nie zamierza jej [B]w ogóle[/B] wystawiać

Posted

[quote name='nathaniel']Ale niehodowlana to znaczy także, z jakąś tam wadą (niezgodnosc ze wzorcem... umaszczenie , kolor oczu, wady genetyczne)[/quote]
A no chyba, że tak. Ale nie traktowałabym tego jako przymusu, raczej jako dobrą wole właściciela.

[quote name='sugarr']To chyba oczywiste, że tu nie chodziło o sukę, która nie była [B]jeszcze[/B] wystawiana, tylko o sukę, która z góry jest niehodowlana ze względu na wady genetyczne, bądź oczywiście, jeżeli właściciel nie zamierza jej [B]w ogóle[/B] wystawiać[/quote]
sugarr, nie nie było to oczywiste.

Posted

Co do wzrostu to nie orientuję ię ale wiem ,że jak porównać w miocie szczeniąt odległo,ści od mostka do pępka to ten z najmniejszą będzie najkrótszy.

• 2 weeks later...
Posted

a co to za różnica czy wyrośnie na dużego czy na małego? boisz się ze za duzo będze jadł albo do windy nie wlezie? to zawsze możan iść do schronu i wymienić. Proste.

Posted

To moj pierwszy post na forum wiec jaezeli popelnie jakis blad to prosze wybaczyc. ja korzystajac z okazji chcialem zapytac jakiej wielkosci psem moze byc moja Tina piesek ma ok 3 - 3,5 miesiaca jest ze schroniska.

[url]http://student.wieik.pk.edu.pl/~mt62451/tina/img_6893.html[/url]
wiecej zdjec na macek.xt.pl/tina
[IMG]http://student.wieik.pk.edu.pl/%7Emt62451/tina/img_6893.html[/IMG]

Posted

Zdjęciem psiaka niestety nie dysponuje w wieku 8 tygodni waży 4,5 kg.
Ma dosyć grube łapki ale nie bardzo grube.
Wyglądem ciut przypomina onka.
Jaki będzie duży?? matka taka średnia z tego co mówili w schronisku ojciec NN

Posted

[quote name='macek_']To moj pierwszy post na forum wiec jaezeli popelnie jakis blad to prosze wybaczyc. ja korzystajac z okazji chcialem zapytac jakiej wielkosci psem moze byc moja Tina piesek ma ok 3 - 3,5 miesiaca jest ze schroniska.

[URL="http://student.wieik.pk.edu.pl/%7Emt62451/tina/img_6893.html"]http://student.wieik.pk.edu.pl/~mt62451/tina/img_6893.html[/URL]
wiecej zdjec na macek.xt.pl/tina
[IMG]http://student.wieik.pk.edu.pl/%7Emt62451/tina/img_6893.html[/IMG][/quote]

Jak dla minie Twój pies jest mieszańcem z husky.
Wszystko wskazuje na to, że posturą i wzrostem będzie zbliżony do husky.

PS>
Fajowe umaszczenie :razz:

[quote name='BeataSabra']Zdjęciem psiaka niestety nie dysponuje w wieku 8 tygodni waży 4,5 kg.
Ma dosyć grube łapki ale nie bardzo grube.
Wyglądem ciut przypomina onka.
Jaki będzie duży?? matka taka średnia z tego co mówili w schronisku ojciec NN[/quote]

Myślę ,że będzie sięgać do - w przybliżeniu- kolana.
Szkoda ,że nie masz fotek :roll:

Posted

[quote name='*hania']Myślę ,że będzie sięgać do - w przybliżeniu- kolana.
Szkoda ,że nie masz fotek :roll:[/quote]

Niestety nie mam ale suńka wygląda jak mini onek. Umaszczenie również.
No nic zobaczymy co z niej wyrośnie.

Posted

[quote] *hania napisal
Jak dla minie Twój pies jest mieszańcem z husky.
Wszystko wskazuje na to, że posturą i wzrostem będzie zbliżony do husky.[/quote]Na zdjeciach nie widac jego slicznych oczek sa takie niebieskie. W schronisku pan powiedzial ze to moze byc mieszaniec z wyzlem. Dla mnie nie jest wazne jego arystokratyczne pochodzenie. Wazne ze jest zywy kochany i cudowny :)

Posted

piszecie glownie o wielorasowcach, ale przeciez psy rasowe tez moga roznic sie wielkoscia (nie az tak bardzo, ale jednak wzorzec pozwala na pewne wahniecia). chcialabym zapytac doswiadczonych dogomaniakow: czy duzy szczeniak zawsze/zazwyczaj wyrasta na duzego psa? moje "malenstwo" jest spore jak na swoj wiek i tlusciutkie, wedlug slow hodowcy jest najbardziej dominujacym szczeniakiem z miotu i podbieral jedzenie braciom :lol: - co zreszta widzialam na wlasne oczy :lol:... zastanawiam sie, czy wyrosnie na ogromnego psa, czy z wiekiem roznica sie wyrowna.

Posted

[quote name='Ca Eivissenc'] czy duzy szczeniak zawsze/zazwyczaj wyrasta na duzego psa? moje "malenstwo" jest spore jak na swoj wiek i tlusciutkie, .. zastanawiam sie, czy wyrosnie na ogromnego psa, czy z wiekiem roznica sie wyrowna.[/quote]

Różnica może się wyrównać - ale nie musi.
Sprawdź rodowód psa. To jaki Twój pies będzie w przyszłości w zdecydowanej mierze zależy od jego przodków.

Posted

[quote name='sugarr']Przepraszam, że się wtrącę nie na temat, ale KOBIETO czy Ty masz PODENCO IBICENCO? :cry: :loveu:[/QUOTE]
Zapraszamy na pierwotne :cool3: : [url=http://dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6363020]link[/url]

Posted

[quote name='*hania']Różnica może się wyrównać - ale nie musi.
Sprawdź rodowód psa. To jaki Twój pies będzie w przyszłości w zdecydowanej mierze zależy od jego przodków.[/QUOTE]

Mój pies jest większy od swoich rodziców :diabloti:

• 1 month later...
Posted

[B][SIZE=3]HALLO! Kto mi pomoże??[/SIZE][/B]

Mam od 4 dni na odchowaniu maluszka- dziewuszkę, porzuconą w wieku ok. 3 tyg. (tak określił wet).

Ma jeszcze odruchy ssania, dlatego dostaje mleko ze strzykawki, ale równie dobrze radzi sobie z suchym pokarmem rozmiękczonym w ciepłej wodzie.

We wtorek postawilam ją na wadze sklepowej i ważyła między 1,2 kg, a 1,4 kg- jakoś tak, bo sie wierciła, a waga elektroniczna to skacze, jak głupia...

Jak duża może być w przyszłości??- proszę o spekulacje!;)

Posted

[quote name='Mudik']Co do wzrostu to nie orientuję ię ale wiem ,że jak porównać w miocie szczeniąt odległo,ści od mostka do pępka to ten z najmniejszą będzie najkrótszy.[/quote]

Albo będzie miał najdłuższy mostek :diabloti:

[quote name='Talagia']Mój pies jest większy od swoich rodziców :diabloti:[/quote]

To czym ty go karmiłaś/eś :diabloti: :lol: