dreag Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='dreag'] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Co Wy na to koleżanki:cool3:, żeby pokryć koszt sterylki Łajki (200zł)? Wszak to była bardzo pilna potrzeba:roll:. [/B]Koszt Agi pokryję ja (120zł). [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Przypomnę kto wpłacał na Skarpetę z dogo: [/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman][I][COLOR=#3e3e3e]magda7k, [COLOR=blue]anecik60[/COLOR], majreq, dogomaniaczka, [/COLOR][COLOR=black]piove, [COLOR=blue]Anna&137[/COLOR], [COLOR=blue]kaszanka,[/COLOR] [/COLOR][/I][COLOR=#3e3e3e][I][COLOR=blue]jaanna019[/COLOR], yup, [COLOR=blue]dreag[/COLOR], [COLOR=blue]jolasek[/COLOR].[/I] [B]Proszę o wyrażanie/nie wyrażanie zgody[/B];)[/COLOR][/FONT][/SIZE][/QUOTE] Osoby na niebiesko wyraziły zgodę, poproszę jeszcze ze 2 głosy, jak będzie większość, to jutro zapłacę;). Jak ma być założony oddzielny wątek Skarpety to proszę zainteresowane osoby o podawanie TU propozycji zasad jej funkcjonowania, np. na jakie przypadki, kto decyduje itp, żeby wszystko było jasne:) Quote
gawronka Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='Bakteria']Szczeniaki długo nie szukają domów, nie zajmują dużo miejsca, nie są jakieś specjalnie problemowe, ale zawsze łatwiej oddać do skażonego parwowirozą i innymi syfami schroniska, do zasranego boksu, bo tak wygodniej.. [/QUOTE] Schronisko jest od tego jak tyłek nie powiem od czego i ma /powinno przyjmować bezpańskie psy. jakie tam warunki panują to inna sprawa. I nie pisz mi tu,że szczeniaki długo nie szukają domów bo widać po ogłoszeniach jaka jest prawda. Nie jest problemem nazbierać psów tylko zapewnić im godziwe warunki. Na skarpetę chętnie wpłacę proszę na PW nr konta. Quote
kaszanka Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ja w sumię myślę, ze mogłybyśmy coś takiego stworzyć. to nie jest zły pomysł. Każdą kolejną wpłatę by sie dopisywało i jasno określało, na co poszły pieniądzę, ale właśnie albo jakimś głosowaniem decydować albo wybrać przedstawicieli, nie wiem. No i skarbinika konieczie. Quote
gawronka Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Myślę,że dreag jest wiarygodna:lol: i mogłaby decydować(z kimś jeszcze?) na co poszły pieniądze informując nas. Quote
dreag Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='gawronka']Myślę,że dreag jest wiarygodna:lol: i mogłaby decydować(z kimś jeszcze?) na co poszły pieniądze informując nas.[/QUOTE] Dzięki za zaufanie, ale na pewno nie sama, takiej odpowiedzialności wolę nie podejmować;). Poza tym umówmy się, że nowe wpłaty będziemy zbierać po założeniu nowego wątku z zasadami, kto ma jakąś kasę na zbyciu niech się deklaruje i na razie trzyma. A tak w ogóle to kto chciałby taki wątek założyć i zbierać:razz:? Quote
gawronka Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ja raczej deklaruję wpłatę ; pomyslę jeszcze ile bo mam też inne "psie" zobowiązania :roll: Quote
kaszanka Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Agnieszka słyszałam, że ty sobie nieźle radzisz jako skarbik :D Quote
joanna83 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Dreag, a czy przekazałaś może numer z ogłoszenia tej pani, która ma tego czarnego psiaka? Może tamci go szukają (jakimś cudem). Albo komuś wyadoptowali i zwiał? :shake: Quote
kaszanka Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='dreag']A tak w ogóle to kto chciałby taki wątek założyć i zbierać:razz:?[/QUOTE] Agnieszka chyba najlepiej będzie jak ty założysz wątek, napiszesz stan obecny skarpety ... i tak się zacznie. A na nowym wątku jeszcze raz zagłosujemy na sterylkę Łajki - bo chyba na dzień dzisiajszy nie ma większości głosów. Ja myślę jeszcze nad jednym - żeby w komitecie skarpety były przynajmniej 3 (nieparzysta liczba) osoby które są częstymi użytkownikami forum. Ja mogę się pisać - jak nikt nie ma nic przeciwko - bo jestem umysł analityczny i nie bawię się w subiektywizm. Quote
dreag Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='kaszanka']Agnieszka słyszałam, że ty sobie nieźle radzisz jako skarbik :D[/QUOTE] Tak, mogę być Waszym [B]skarbikiem:loveu:[/B], to najchętniej, reszta niekoniecznie:roll:. Po pierwsze, ja wcale na dogo tak często już nie będę, po drugie nie chcę być odpowiedzialna za kasę. [B]Kaszanka[/B] - a może Ty byś się zajęła:razz:? Taka obrotna z ciebie babeczka:lol:. No i ten Twój analityczny umysł - warunki idealne do takiej roboty;). Ja mogę ewentualnie wejść (za zgodą innych) do proponowanej przez Ciebie trójcy. Jak nikt się nie znajdzie, to po prostu zostawimy wszystko jak jest do czasu, aż zostanie wyczyszczona do zera i bedziemy zbierać na bieżąco, gdy zajdzie potrzeba. [quote name='joanna83']Dreag, a czy przekazałaś może numer z ogłoszenia tej pani, która ma tego czarnego psiaka? Może tamci go szukają (jakimś cudem). Albo komuś wyadoptowali i zwiał? :shake:[/QUOTE] Wysłałam pani to ogłoszenie, ale ona twierdzi z całą stanowczością, że to na pewno nie ten. W dodatku dostałam przed chwilą maila, że..."Moge wykupic jeszcze kilka kodow do ogloszen jesli bylabys tak mila i zajela sie zamieszczaniem ogloszen ( ja nie potrafie i nie mam czasu)..." Tak najlepiej, a co, inni to mają czas i chęć:mad:. Pogłoszam, bo szkoda mi psiaka, ale co myślę, to myślę:angryy:. A swoją drogą jesteśmy już chyba koleżankami:-o. Quote
kaszanka Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Aga to zakładam dzisiaj wątek i ruszamy ok? Quote
dreag Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='kaszanka']Aga to zakładam dzisiaj wątek i ruszamy ok?[/QUOTE] Ok, przekopiuj sobie z bielskiego stan Skarpety (post 2) i podaj mi potem nr konta to Ci przeleję kasę. Fajnie, że się zgodziłaś:). Quote
kaszanka Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Agnieszka ale zrozumiałam, że skarbnikiem skarpety nadal bedziesz ty? Quote
dreag Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='kaszanka']Agnieszka ale zrozumiałam, że skarbnikiem skarpety nadal bedziesz ty?[/QUOTE] No właśnie chodziło o to, żebym nie była;). Osobą prowadzącą wątek powinna być osoba zbierającą kasę, wtedy będzie wszystko grało jak w zegarku. Quote
jolasek Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Zgadzam się na skarpetę i na opłacenie sterylki Łajki.:lol: Quote
jaanna019 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 To ja też się porządzę :diabloti::evil_lol: wg mnie najlepiej robi za "skarbika" dreag (wybacz Aga ale muszę być obiektywna) i mi najbardziej pasuje, żeby to szanowna koleżanka prowadziła skarpetę. Jako, że mam umysł ścisły i posiadam zdolność analitycznego myślenia z chęcią wejdę do trójcy (nie ma jak to dzielić kasę i to cudzą ;) ). Co do przeznaczenia skarpety to moim zdaniem powinna być przeznaczona na steryli i leczenie bo to zazwyczaj najpilniejsze potrzeby w przypadku znalezionego psa. Dziś rano miałam pobudkę, przyszła sąsiadka: Pani Aniu ktoś u nas na klatce szczeniaka podrzucił. Wychodzę i co widzę, ano psiak, który jeszcze wczoraj chodził z "pańciem" na smyczce - bo ktoś mu podrzucił :angryy: . Zanim ogarnęłam moje stado maluch gdzieś przepadł. jolasek to ci twoi sąsiedzi od Kajtka tacy miłosierni :mad: pod jakim oni numerem mieszkają? Ja się do nich dziś po robocie wybieram w odwiedziny:mad: Quote
gawronka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Zwariować mozna z tym podrzucaniem szczeniaków :angryy: i co to za "metoda"?! :mad: Quote
kaszanka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Agnieszka zostałaś przegłosowana :). Ja też jestem za sponsorowaniem sterylek w trybie "niecierpiące zwłoki", leczenie ratujące życie i inne przypadki , w których nie ma czasu na zbieranie kasy a które trzeba od ręki wykonać. Agnieszka - jeżeli zgadasz sie być skarbnikiem - to zapisuj się na drugi post a ja wcześneijsze dwa swoje "zjem" :) i bedzie wszystko git. Quote
jolasek Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='jaanna019']To ja też się porządzę :diabloti::evil_lol: wg mnie najlepiej robi za "skarbika" dreag (wybacz Aga ale muszę być obiektywna) i mi najbardziej pasuje, żeby to szanowna koleżanka prowadziła skarpetę. Jako, że mam umysł ścisły i posiadam zdolność analitycznego myślenia z chęcią wejdę do trójcy (nie ma jak to dzielić kasę i to cudzą ;) ). Co do przeznaczenia skarpety to moim zdaniem powinna być przeznaczona na steryli i leczenie bo to zazwyczaj najpilniejsze potrzeby w przypadku znalezionego psa. Dziś rano miałam pobudkę, przyszła sąsiadka: Pani Aniu ktoś u nas na klatce szczeniaka podrzucił. Wychodzę i co widzę, ano psiak, który jeszcze wczoraj chodził z "pańciem" na smyczce - bo ktoś mu podrzucił :angryy: . Zanim ogarnęłam moje stado maluch gdzieś przepadł. jolasek to ci twoi sąsiedzi od Kajtka tacy miłosierni :mad: pod jakim oni numerem mieszkają? Ja się do nich dziś po robocie wybieram w odwiedziny:mad:[/QUOTE] Jakoś, niestety mnie to nie zaskoczyło. Teraz lecę z dreg, jak wrócę to wyśledzę pod którym numerem mieszkają. Figa też jest już u swojego dobrego pana, mam nadzieję że nie na zawsze.:cool3: Quote
jaanna019 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Figę dziś widziałam jak zbierała "złote runo" z panem czyli butelki ;) Tak mnie wpienia ten nowe BO :angryy: wrzucam zdjęcia a ogłoszenie jest bez zdjęć. Może wiecie o co w tym chodzi? Quote
kaszanka Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 A czy patrzysz jakiego rozmiaru jest zdjecie które wklejach.? Ja zawsze je edytuję i zmienjszam rozmiar. Quote
Bakteria Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='gawronka']Schronisko jest od tego jak tyłek nie powiem od czego i ma /powinno przyjmować bezpańskie psy. jakie tam warunki panują to inna sprawa. I nie pisz mi tu,że szczeniaki długo nie szukają domów bo widać po ogłoszeniach jaka jest prawda. Nie jest problemem nazbierać psów tylko zapewnić im godziwe warunki. Na skarpetę chętnie wpłacę proszę na PW nr konta.[/QUOTE] No cóż, myślałam, że jestem na forum miłośników psów, ale jak widać miłość niektórych ogranicza się do postów "o matko, jaki biedny piesek". Schronisko nie ma wykrywacza kłamstw, a historie o psach podrzuconych przez płot słyszy pewnie codziennie od osób oddających swoje psy, więc trochę zrozumienia i nie dziw się, że tak Cię potraktowali. Dobrze, że w ogóle przyjęli bo właściwie mieli tylko Twoje słowo, że podrzucony, a z tego co mi wiadomo psów prywatnych nie mają obowiązku przyjmować, tym bardziej, że przepełnienie. Quote
suślik Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Do skarpety to jednorazowe deklaracje czy stałe czy takie i siakie? bo ja chętnie się dołożę ale raczej jako jednorazowe wielorazowe niż stałe. Nr konta poproszę jak już wszystko ustalicie :) Quote
Anna & 137 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 zgadzam sie na oplacenie sterylki Łajki ze skarpety Quote
Recommended Posts