Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

Pan z Jeżewa szuka niedużego pieska coś w typie teriera choć nie koniecznie [ podobają mu się np.moje kurdupelki biało-rude] byłe nie urósł duży,coś tam przebąkiwał,że raczej suczka,ma juz jednego pieska i chciałby drugiego do towarzystwa dla niego.Ma dużą posiadłość,psy maja kojec a w nim ocieplane budy...no oczywiście wszystko do sprawdzenia bo pan zaprasza żeby przyjechać;aha i raczej młode....;był już u mnie kilka razy bo przejeżdża tirem przez Sokółkę..czy byłoby coś dla niego?

Posted

[quote name='Asencja']Pan z Jeżewa szuka niedużego pieska coś w typie teriera choć nie koniecznie [ podobają mu się np.moje kurdupelki biało-rude] byłe nie urósł duży,coś tam przebąkiwał,że raczej suczka,ma juz jednego pieska i chciałby drugiego do towarzystwa dla niego.Ma dużą posiadłość,psy maja kojec a w nim ocieplane budy...no oczywiście wszystko do sprawdzenia bo pan zaprasza żeby przyjechać;aha i raczej młode....;był już u mnie kilka razy bo przejeżdża tirem przez Sokółkę..czy byłoby coś dla niego?[/QUOTE]

Asia pamiętam o tym panu. Dostałaś fotki Kubusia? On nie terierowaty, ani nie maleńki, ale może mu przypadnie do gustu, bo bardzo ładny jest ;)

Guest monia3a
Posted

Pan jeżdzi tirem ale mam nadzieję jest ktoś poza nim w domu kto opiekuje się psem podczas jego nieobecności ??

Posted

Żle to powiedziałam-to taki duży ciężarowy samochód i pan jest co dzień w domu bo jeżdzi tu w okolicy po budowach bodajże;zresztą i tak musiałybyście sprawdzić i ocenić bo ja nie mam jak;pan wydaje się sympatyczny;tego pieska co ma wykarmił butelką;mam telefon do pana jeśli ktoś będzie zainteresowany to mogę podać;mówiłam o wizycie i umowie...
Asiu fotek nie dostałam-może pomyliłaś mejla? podaję [I][email protected][/I]

Guest monia3a
Posted

Myślę, że warto Pana sprawdzić i pewnie wybierze się mu jakiegoś psiaka.

Posted

Skąd wy wytrzasnęłyście tyle chodliwych mikrusów ? Już widzę jak się ludzie biją o "biedne bezdomne yorki i chihuahua" bo przecież mają "takie wielkie serce i chcą jakiegoś biednego pieska przygarnąć" :diabloti: śmieję się, ale za tego futrzaka od Moni to sama bym szaty darła jakbym szukała kogoś do adopcji :evil_lol:

Posted

Monika a odnoście twojej futrzastej ciułałki - to ta rasa występuje jako krótkowłosa i długo :) Krótko jest bardziej rozpowrzechniona i znana.

Odnośnie owczarków - oddzwonili do mnie z BONO - maja jednego ośmiolatka, i biedzą sie znim bo nikt nie chce za bardzo starych psów, więc nie wiem czy sie zdecydują. Czekam na odpowiedź.

Posted

[quote name='Vicky62']Dziewczyny mam znajomą ,która zaadoptuje cziłałkę ... obojętnie pies czy suczka...jest jakaś jeszcze do adopcji?[/QUOTE]

Vicky mój Kiler jest do adopcji. Reszta już chyba ma DS ;) Napisz co więcej o znajomej, bo kolejka zaczyna się ustawiać. Przede wszystkim, czy są w domu małe dzieci?

Guest monia3a
Posted

Pamiętajcie dziewczyny o lisku w schronisku on też jest w typie chihuahua :D

Posted

[quote name='joanna83']Vicky mój Kiler jest do adopcji. Reszta już chyba ma DS ;) Napisz co więcej o znajomej, bo kolejka zaczyna się ustawiać. Przede wszystkim, czy są w domu małe dzieci?[/QUOTE]
Domek oczywiście do sprawdzenia...dzieci nie ma.

Posted

[quote name='Vicky62']Domek oczywiście do sprawdzenia...dzieci nie ma.[/QUOTE]

Jeśli pies się podoba (zdjęcia są kilka stron wcześniej), to proszę, żeby ludzie skontaktowali się ze mną na kom. 662 187 309.

Posted

[quote name='joanna83']Jeśli pies się podoba (zdjęcia są kilka stron wcześniej), to proszę, żeby ludzie skontaktowali się ze mną na kom. 662 187 309.[/QUOTE]
Ok ... a ile to maleństwo waży, jeśli mogę zapytać

Posted

[quote name='Vicky62']Ok ... a ile to maleństwo waży, jeśli mogę zapytać[/QUOTE]

Kiler waży 3,2 kg. Monika twierdzi, że do odchudzenia. Ja się nie znam, bo nigdy takich chomików nie miałam ;)

Posted

[quote name='joanna83']Kiler waży 3,2 kg. Monika twierdzi, że do odchudzenia. Ja się nie znam, bo nigdy takich chomików nie miałam ;)[/QUOTE]
Dzięki ;-)

Posted

Chyba im dobrze.. co... ;)

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/889/a2df112396f42f05.jpg[/IMG][/URL]

A Doris waży 5 kg.. Jedzonko jest pod kluczem :mad:

Posted

Posłuchajcie, bo nie wiem gdzie napisać.

Mam trochę karmy i innych rzeczy do oddania.
Nie wiem gdzie mam to zawieźć, komu przekazać...:

Mam niepełny 3kilogramowy worek Acana Adult Small Breed (niepełny bo moje psy po dwóch michach acany przeszły na barfa - a acana stoi i się marnuje)
Jakąś próbkę Orijena, taką chyba 400-500g.
Witaminy, suplementy.
Zabawki.
Szamponu p/pchelne.
Smakołyki, gryzaki (dostaję dużo gratisów go karmy, nie mam co z tym robić).

I mam możliwość zakupienia pewnej ilości podrobów/mięsnych kości/ogonów/łapek kurzych.
Tylko nie wiem czy surowizna się przyda, czy lepiej kupić same podroby ewentualnie jakieś mięso czystsze (bez kości)?

Mówcie czego potrzebujecie, bo ja planuję poczyścić magazyny a przy okazji pomóc jakkolwiek psiakom.

Posted

[quote name='Aysel']Posłuchajcie, bo nie wiem gdzie napisać.

Mam trochę karmy i innych rzeczy do oddania.
Nie wiem gdzie mam to zawieźć, komu przekazać...:

Mam niepełny 3kilogramowy worek Acana Adult Small Breed (niepełny bo moje psy po dwóch michach acany przeszły na barfa - a acana stoi i się marnuje)
Jakąś próbkę Orijena, taką chyba 400-500g.
Witaminy, suplementy.
Zabawki.
Szamponu p/pchelne.
Smakołyki, gryzaki (dostaję dużo gratisów go karmy, nie mam co z tym robić).

I mam możliwość zakupienia pewnej ilości podrobów/mięsnych kości/ogonów/łapek kurzych.
Tylko nie wiem czy surowizna się przyda, czy lepiej kupić same podroby ewentualnie jakieś mięso czystsze (bez kości)?

Mówcie czego potrzebujecie, bo ja planuję poczyścić magazyny a przy okazji pomóc jakkolwiek psiakom.[/QUOTE]

[B]Aysel[/B] te rzeczy, które można bezpiecznie przechować bez lodówki najlepiej chyba zawieść do TOZu na Świętojańską. Z pewnością przydadzą się w DT, albo na bazarki. Generalnie wszystkie psie rzeczy są mile widziane. Wiesz jak to jest z tymi bezdomniakami zebranymi z ulicy, każdy potrzebuje lepszego jedzonka i dodatków.
Co do podrobów itp to nie wiem, muszą szefowe się zjawić ;)

Guest monia3a
Posted

Pewnie, że się przyda :multi: wszystko się przyda, mamy teraz sporo psiaków pod opieką.
Tak jak pisała Asia jeśli możesz to podrzuć do TOZu w poniedziałek lub czwartek między 17 a 19 ewentualnie powiedz gdzie to można odebrać a postaramy się przyjechać.

[B]tłamsik[/B] Doris zdecydowanie powinna się odchudzić ale nie będzie to niestety maleństwo 3 kilogramowe ona jest większą cziłką aczkolwiek też jest maleńka. Na zdjęciach wygląda na dużą ona jest wielkości mojego Tito, który w tej chwili waży ponad 3 kg i powinien nieco przytyć :p

[B]Tito[/B] chodzi za mną krok w krok i nie odpuszcza, jak idę do łazienki to siedzi pod drzwiami i piszczy, pcha się do łóżka i nie ma siły na niego. Ładnie już chodzi na smyczy, boi się obcych mijanych na spacerze, staje i nie ma zamaru iść dalej. Wczoraj byliśmy u weta i chłopak dostał antybiotyk i leki przeciw zapalne, ponieważ jak przyjechał był pogryziony i ma rozwalony nos i lewą wargę. Kastrację ma umówioną na wtorek :)

[B]Kiler[/B] ma bardzo usyfione zęby jest tam sam kamień i nie widać ząbków tak więc na początek trzeba zrobić porządek z ząbkami, a później za jakiś czas kastracja. Biedak pewnie połowę ich straci przy czyszczeniu, bo już mu się kilka rusza, a to przecież młody około 2 letni psiaczek. Moja Molly, która jest z tego samego miejsca miała podobnie ale na szczęście usunięty został tylko jeden kieł więc jest szansa, że i u Kilerka będzie tak samo. Tak wogóle to niezły z niego amant, tak przez cały czas był normalnya nawet mogę powiedzieć smutny, a jak zobaczył Ani yorczkę to chłopak ożywił się i próbował ją podrywać :D