Asencja Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Pan z Jeżewa szuka niedużego pieska coś w typie teriera choć nie koniecznie [ podobają mu się np.moje kurdupelki biało-rude] byłe nie urósł duży,coś tam przebąkiwał,że raczej suczka,ma juz jednego pieska i chciałby drugiego do towarzystwa dla niego.Ma dużą posiadłość,psy maja kojec a w nim ocieplane budy...no oczywiście wszystko do sprawdzenia bo pan zaprasza żeby przyjechać;aha i raczej młode....;był już u mnie kilka razy bo przejeżdża tirem przez Sokółkę..czy byłoby coś dla niego? Quote
joanna83 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Asencja']Pan z Jeżewa szuka niedużego pieska coś w typie teriera choć nie koniecznie [ podobają mu się np.moje kurdupelki biało-rude] byłe nie urósł duży,coś tam przebąkiwał,że raczej suczka,ma juz jednego pieska i chciałby drugiego do towarzystwa dla niego.Ma dużą posiadłość,psy maja kojec a w nim ocieplane budy...no oczywiście wszystko do sprawdzenia bo pan zaprasza żeby przyjechać;aha i raczej młode....;był już u mnie kilka razy bo przejeżdża tirem przez Sokółkę..czy byłoby coś dla niego?[/QUOTE] Asia pamiętam o tym panu. Dostałaś fotki Kubusia? On nie terierowaty, ani nie maleńki, ale może mu przypadnie do gustu, bo bardzo ładny jest ;) Quote
Guest monia3a Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Pan jeżdzi tirem ale mam nadzieję jest ktoś poza nim w domu kto opiekuje się psem podczas jego nieobecności ?? Quote
Asencja Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Żle to powiedziałam-to taki duży ciężarowy samochód i pan jest co dzień w domu bo jeżdzi tu w okolicy po budowach bodajże;zresztą i tak musiałybyście sprawdzić i ocenić bo ja nie mam jak;pan wydaje się sympatyczny;tego pieska co ma wykarmił butelką;mam telefon do pana jeśli ktoś będzie zainteresowany to mogę podać;mówiłam o wizycie i umowie... Asiu fotek nie dostałam-może pomyliłaś mejla? podaję [I][email protected][/I] Quote
Guest monia3a Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Myślę, że warto Pana sprawdzić i pewnie wybierze się mu jakiegoś psiaka. Quote
Bakteria Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Skąd wy wytrzasnęłyście tyle chodliwych mikrusów ? Już widzę jak się ludzie biją o "biedne bezdomne yorki i chihuahua" bo przecież mają "takie wielkie serce i chcą jakiegoś biednego pieska przygarnąć" :diabloti: śmieję się, ale za tego futrzaka od Moni to sama bym szaty darła jakbym szukała kogoś do adopcji :evil_lol: Quote
gawronka Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='monia3a']I to dopiero początek :shake:[/QUOTE] :crazyeye: To ile tych "chodliwych" psów jeszcze macie?!:shake: Quote
kaszanka Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Monika a odnoście twojej futrzastej ciułałki - to ta rasa występuje jako krótkowłosa i długo :) Krótko jest bardziej rozpowrzechniona i znana. Odnośnie owczarków - oddzwonili do mnie z BONO - maja jednego ośmiolatka, i biedzą sie znim bo nikt nie chce za bardzo starych psów, więc nie wiem czy sie zdecydują. Czekam na odpowiedź. Quote
ani@ Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Na dzień dzisiejszy mamy pod opieką 12 psów w naszych 8 DT. Bardzo chcielibyśmy pomóc białaskom ale nie damy rady. :shake: Quote
Vicky62 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Dziewczyny mam znajomą ,która zaadoptuje cziłałkę ... obojętnie pies czy suczka...jest jakaś jeszcze do adopcji? Quote
joanna83 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Vicky62']Dziewczyny mam znajomą ,która zaadoptuje cziłałkę ... obojętnie pies czy suczka...jest jakaś jeszcze do adopcji?[/QUOTE] Vicky mój Kiler jest do adopcji. Reszta już chyba ma DS ;) Napisz co więcej o znajomej, bo kolejka zaczyna się ustawiać. Przede wszystkim, czy są w domu małe dzieci? Quote
jaanna019 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Na moje dwuzdaniowe, nie wyróżnione ogłoszenie o yorku od 14stej mam już 5 zapytań od "cudownych domków" ;) sprawdzimy dokładnie. Quote
Guest monia3a Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Pamiętajcie dziewczyny o lisku w schronisku on też jest w typie chihuahua :D Quote
Vicky62 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='joanna83']Vicky mój Kiler jest do adopcji. Reszta już chyba ma DS ;) Napisz co więcej o znajomej, bo kolejka zaczyna się ustawiać. Przede wszystkim, czy są w domu małe dzieci?[/QUOTE] Domek oczywiście do sprawdzenia...dzieci nie ma. Quote
joanna83 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Vicky62']Domek oczywiście do sprawdzenia...dzieci nie ma.[/QUOTE] Jeśli pies się podoba (zdjęcia są kilka stron wcześniej), to proszę, żeby ludzie skontaktowali się ze mną na kom. 662 187 309. Quote
joanna83 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Bakteria']zaczyna się :diabloti:[/QUOTE] Emilka jak będzie wysyp tych małych wypierdków, to Ty też się szykuj, tzn rób miejsce ;) Quote
Vicky62 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='joanna83']Jeśli pies się podoba (zdjęcia są kilka stron wcześniej), to proszę, żeby ludzie skontaktowali się ze mną na kom. 662 187 309.[/QUOTE] Ok ... a ile to maleństwo waży, jeśli mogę zapytać Quote
joanna83 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Vicky62']Ok ... a ile to maleństwo waży, jeśli mogę zapytać[/QUOTE] Kiler waży 3,2 kg. Monika twierdzi, że do odchudzenia. Ja się nie znam, bo nigdy takich chomików nie miałam ;) Quote
Vicky62 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='joanna83']Kiler waży 3,2 kg. Monika twierdzi, że do odchudzenia. Ja się nie znam, bo nigdy takich chomików nie miałam ;)[/QUOTE] Dzięki ;-) Quote
tłamsik Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Chyba im dobrze.. co... ;) [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/889/a2df112396f42f05.jpg[/IMG][/URL] A Doris waży 5 kg.. Jedzonko jest pod kluczem :mad: Quote
Aysel Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Posłuchajcie, bo nie wiem gdzie napisać. Mam trochę karmy i innych rzeczy do oddania. Nie wiem gdzie mam to zawieźć, komu przekazać...: Mam niepełny 3kilogramowy worek Acana Adult Small Breed (niepełny bo moje psy po dwóch michach acany przeszły na barfa - a acana stoi i się marnuje) Jakąś próbkę Orijena, taką chyba 400-500g. Witaminy, suplementy. Zabawki. Szamponu p/pchelne. Smakołyki, gryzaki (dostaję dużo gratisów go karmy, nie mam co z tym robić). I mam możliwość zakupienia pewnej ilości podrobów/mięsnych kości/ogonów/łapek kurzych. Tylko nie wiem czy surowizna się przyda, czy lepiej kupić same podroby ewentualnie jakieś mięso czystsze (bez kości)? Mówcie czego potrzebujecie, bo ja planuję poczyścić magazyny a przy okazji pomóc jakkolwiek psiakom. Quote
joanna83 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='Aysel']Posłuchajcie, bo nie wiem gdzie napisać. Mam trochę karmy i innych rzeczy do oddania. Nie wiem gdzie mam to zawieźć, komu przekazać...: Mam niepełny 3kilogramowy worek Acana Adult Small Breed (niepełny bo moje psy po dwóch michach acany przeszły na barfa - a acana stoi i się marnuje) Jakąś próbkę Orijena, taką chyba 400-500g. Witaminy, suplementy. Zabawki. Szamponu p/pchelne. Smakołyki, gryzaki (dostaję dużo gratisów go karmy, nie mam co z tym robić). I mam możliwość zakupienia pewnej ilości podrobów/mięsnych kości/ogonów/łapek kurzych. Tylko nie wiem czy surowizna się przyda, czy lepiej kupić same podroby ewentualnie jakieś mięso czystsze (bez kości)? Mówcie czego potrzebujecie, bo ja planuję poczyścić magazyny a przy okazji pomóc jakkolwiek psiakom.[/QUOTE] [B]Aysel[/B] te rzeczy, które można bezpiecznie przechować bez lodówki najlepiej chyba zawieść do TOZu na Świętojańską. Z pewnością przydadzą się w DT, albo na bazarki. Generalnie wszystkie psie rzeczy są mile widziane. Wiesz jak to jest z tymi bezdomniakami zebranymi z ulicy, każdy potrzebuje lepszego jedzonka i dodatków. Co do podrobów itp to nie wiem, muszą szefowe się zjawić ;) Quote
Guest monia3a Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Pewnie, że się przyda :multi: wszystko się przyda, mamy teraz sporo psiaków pod opieką. Tak jak pisała Asia jeśli możesz to podrzuć do TOZu w poniedziałek lub czwartek między 17 a 19 ewentualnie powiedz gdzie to można odebrać a postaramy się przyjechać. [B]tłamsik[/B] Doris zdecydowanie powinna się odchudzić ale nie będzie to niestety maleństwo 3 kilogramowe ona jest większą cziłką aczkolwiek też jest maleńka. Na zdjęciach wygląda na dużą ona jest wielkości mojego Tito, który w tej chwili waży ponad 3 kg i powinien nieco przytyć :p [B]Tito[/B] chodzi za mną krok w krok i nie odpuszcza, jak idę do łazienki to siedzi pod drzwiami i piszczy, pcha się do łóżka i nie ma siły na niego. Ładnie już chodzi na smyczy, boi się obcych mijanych na spacerze, staje i nie ma zamaru iść dalej. Wczoraj byliśmy u weta i chłopak dostał antybiotyk i leki przeciw zapalne, ponieważ jak przyjechał był pogryziony i ma rozwalony nos i lewą wargę. Kastrację ma umówioną na wtorek :) [B]Kiler[/B] ma bardzo usyfione zęby jest tam sam kamień i nie widać ząbków tak więc na początek trzeba zrobić porządek z ząbkami, a później za jakiś czas kastracja. Biedak pewnie połowę ich straci przy czyszczeniu, bo już mu się kilka rusza, a to przecież młody około 2 letni psiaczek. Moja Molly, która jest z tego samego miejsca miała podobnie ale na szczęście usunięty został tylko jeden kieł więc jest szansa, że i u Kilerka będzie tak samo. Tak wogóle to niezły z niego amant, tak przez cały czas był normalnya nawet mogę powiedzieć smutny, a jak zobaczył Ani yorczkę to chłopak ożywił się i próbował ją podrywać :D Quote
Recommended Posts