Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

Około godziny temu byłam na dworcu PKP. Zobaczyłam jak poszukiwana suczka idzie za bezdomnym.Suczka ma chyba obroże przeciwkleszczową. Dałam jej puszkę,zjadła. Bezdomny mówił, że ktoś ją wyrzucił, była bita, teraz oswoiła się trochę i trzyma się grupy bezdomnych koczujących w pobliżu dworca.Obiecał, że pomoże ję złapać, będzie jutro i pojutrze o 17 za pocztą w pobliżu rampy-powiedziałam, że po nią przyjadę.Suczka ma coś na oko 6-8 m-cy, pewnie niedługo pierwsza cieczka, zaropiałe oczy. HELP!!!
To okazja, żeby ją złapać, mogę pomóc, ale co dalej, nie mogę wziąć jej do siebie.

Posted

ktoś może ma możliwość potymczasowania suni z pkp? kurcze, młoda, w typie... myślę że nie czekała by długo na domek, szkoda jej do schroniska :(

Guest monia3a
Posted

Ja niestety nie mogę - dwa szczeniaki + Linda i na dniach przyjedzie mamuśka maluszków.
Jeśli nikt się nie znajdzie zostaje tylko schronisko, przed tym dobrze by było zrobić zdjęcia i ogłaszać, bo wiadomo jak w schronie ogłaszają psiaki.

Posted

[quote name='gradka']ktoś może ma możliwość potymczasowania suni z pkp? kurcze, młoda, [B]w typie[/B]... myślę że nie czekała by długo na domek, szkoda jej do schroniska :([/QUOTE]

wiem, że na pewno jest to napisane, ale przy moim necie, jak zaczne szukac, to szlag mnie trafi i dam sobie spokój:shake:
W typie czego? bo jeżeli ON, to być może miałabym dla niej dom... tylko musi byc jak najbardziej w typie... nasza Luka nie jest:roll:

Guest monia3a
Posted

[quote name='Kuna']wiem, że na pewno jest to napisane, ale przy moim necie, jak zaczne szukac, to szlag mnie trafi i dam sobie spokój:shake:
W typie czego? bo jeżeli ON, to być może miałabym dla niej dom... tylko musi byc jak najbardziej w typie... nasza Luka nie jest:roll:[/QUOTE]

A może ludzie chcieli by psa ON długowłosego, baardzo w typie :)

Guest monia3a
Posted

Nie pojawili się bezdomni z sunią czy poprostu nie dała się złapać ??

Posted

[quote name='monia3a']Nie pojawili się bezdomni z sunią czy poprostu nie dała się złapać ??[/QUOTE]
Bezdomny nie przyszedł, martwi mnie ta obróżka, którą ma sunia założoną, może któryś z nich będzie chciał ją jakiś czas zatrzymać...

Posted

Słuchajcie, ja tą sunię widziałam 9 albo 16 maja, sunia do mnie nawet nie podeszła. jak ją wołałam to stawała, ogon pod siebie i patrzyła na mnie tylko.... później widziałam ją 9 czerwca na dworcu pkp a ostatnio widziałam ją w tamtą niedzielę czyli 27 czerwca przy kebabach na dworcu pks... qrde pytałam koleżanki czy by jej nie wzięla na DT ale wówczas miała 5 małych kotków z TOZ-u teraz już ich nie ma może zapytam... może się zgodzi...

Posted

Randa, jak bezdomny nie przyszedł z sunią, to może.... wpadł na szatański sposób wykorzystania jej : na żebry, na szczeniaki do sprzedaży w przyszłości, albo zapił i zapomniał, poszedł na imprezę z kumplami.....może.....
A sunia gdzieś się włóczy w poszukiwaniu jedzenia....,czyli nadal nie wiadomo...Szkoda jej...oczka się ropią,nieleczone...chuda jest....

Guest monia3a
Posted

W niedzielę i po niedzieli popołudniami pokręcę się w okolicach dworca - może będzie gdzieś się kręciła.

[B]ula_cz[/B] zapytaj i daj znać to będzie wiadomo co dalej jakby się złapała.

Posted

Jak ją widziałam w czwartek to minęłam ją dosłownie o 3m, wcale nie wyglądał na wystraszona, grzecznie dreptała za jakimś bezdomnym. Nie mogłam jej łapać bo leciałam z Julką na pociąg do Warszawy. Randa ty poważnie z tym dt? Bo jeśli sunia ma taką szansę to może warto się tam w okolicy zebrać i spróbować ją zgarnąć? nie sztuka łapać jak nie ma gdzie jej wcisnąć, ale jeśli jest dt to umówmy się na dworcu, każdy ze smyczą i obrożą oraz obowiązkową parówką w ręce i szukajmy. Ja się piszę. Kto jeszcze?

Odnośnie mojej dzikuski - Roxi to dziś mi się przypomniało, że po ostatnim szczeniaku na dt powiedziałam sobie, że szczeniak już nigdy;) Przedwczoraj przegryzła kabel od netu (czeka mnie już 3 wymiana), dom zalany, osikała wszystkie 3 psie posłania a wczoraj moja kanapę, jak zabrałam przykrycie do łazienki to po powrocie zastałam ją walącą kupę na sam środek.. kanapy:crazyeye: A dziś wykolegowała moja dziady z ich posłania. Nie wspomnę o pogryzionych moich kapciach, Julki trampkach i Marka klapkach. Jednym słowem pies wraca do normy:evil_lol:

Guest monia3a
Posted

Czyli standardowo, Aniu może chcesz moje dwa smrody do kolekcji, jak juz gryzą to może w jednym domu ;)

Jeśli chodzi o łapanie to jak pisałam jutro popołudniu jak najbardziej się piszę :)

Posted

mnie jutro najlepiej pasowałoby być pod telefonem, jeśli sunię udałoby się złapać-przyjechałabym do Białegostoku i ją zawiozła do DT

Posted

Przepraszam za offa,zapraszam serdecznie w imieniu Koss i Kossu 32, [url]http://www.dogomania.pl/threads/188035-Najpiękniejsze-wakacyjne-biżu-świata-dla-Olusia-i-Skubiego.-Zapraszamy-do-11-lipca-!/page13?p=14978879#post14978879[/url]

Posted

Myślę, że trzeba się zebrać ok.18tej jak już będzie na dworcu trochę ciszej. Podajcie mi swoje numery tel, ci których nie mam, żebym mogła się z wami połapać na miejscu ;)

Guest monia3a
Posted

To o 18 :) oby tylko psiunieczka była :)