Don_toffino Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 jakbyś miała czas, chęci i możliwości to pewnie Quote
Izabela124. Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Jeśli w sobotę będzie ładna pogoda to jestem do dyspozycji. A jak ona do innych psów? Bo nie wiem czy brać swoje ze sobą Quote
Don_toffino Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 Z moim super. W sensie na początku przychodziła do psa potem do mnie. Niektóre trochę obszczekuje, ale na pewno nie jest agresywna. Tylko sobota to mi niestety nie pasuje żadna, bo mam zajęcia w Białymstoku. Quote
Izabela124. Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Don_toffino']Z moim super. W sensie na początku przychodziła do psa potem do mnie. Niektóre trochę obszczekuje, ale na pewno nie jest agresywna. Tylko sobota to mi niestety nie pasuje żadna, bo mam zajęcia w Białymstoku.[/QUOTE]Czyli weekend Ci opada? Quote
doris66 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Oto link do watku bazarkowego. Mozna na nim wykupić ogłoszenia. Natie jest niezawodna, robi ogłoszenia bardzo szybko. Polecam. http://www.dogomania.pl/forum/threads/240887-OG%C5%81OSZENIA-SZYBKO-tanio-20-25-og%C5%82osze%C5%84-dla-Ibisa-i-Teriego-do-7-04-20-00!?p=20566501#post20566501 Quote
Izabela124. Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Na razie nie mogę umówić się na sesję zdjęciowa, bo mam problemy ze swoim psem. Jak wyzdrowieje odezwę się Quote
Don_toffino Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 OK. W takim razie poczekam z ogłoszeniami jak będę miała jakieś ładniejsze zdjęcia. Quote
zachary Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 No to Frodka wymarznie tej nocy, bo ma być na Suwalszczyźnie -20C przy gruncie.... Quote
Don_toffino Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 No niestety mróz okropny, ale teraz śpi w takiej firmie/fabryce i tam ma taki swój kącik- ochroniarze ogarnęli dla niej jakąś kryjówkę, więc miejmy nadzieję, że da radę. W ogóle wszyscy wokół ją teraz dokarmiają ją do tego stopnia, że suchą karmą gardzi i jada tylko to, co lubi najbardziej- mięsko. Bałabym się choroby, ale zamiast tracić to zyskuje na wadze. Rozmawiałam z tymi ochroniarzami i się śmieją, że wszyscy jej się trochę boją, bo nie jest typem, co podbiega od razu do wszystkich, więc ją przekupują smakołykami- co jej na dobre wychodzi. Dziś na spacerku była w świetnym nastroju- biegała, szalała. A i dodam, że na spacerku znaleźliśmy dziś 3 czarnego psiaka do kompletu- pinczerek- na szczęście z chipem więc już wrócił do swojej pani, ale od wczoraj się błąkał i był okropnie przemarznięty. Ciężko teraz mają te psiaki... Quote
zachary Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Wow, to super! A myślałam,że ona ma tylko do dyspozycji leśne ostępy...Ważne, że ma jakiś kącik, to nie odmrozi doopki...I nakarmiona! Quote
kaska0304 Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 no to jestem u panny może wydarzenie na fb ?? ma czy nie?? Quote
Don_toffino Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 No właśnie niestety nic nie ma. Właśnie z Izabela124. próbujemy umówić się na zdjęcia w tym tygodniu. Może uda nam się jakoś dopasować :) Quote
zachary Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Frodka jest sunią wyjątkowej urody. Ma piękną sylwetkę! Quote
Don_toffino Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 Teraz ta sylwetka trochę się zaokrągliła. Na pewno się poprawiło futro no i ma stały dostęp do jedzonka (ostatnio cały worek pedigree do jej dyspozycji) + jakieś smaczki od wszystkich wokół, ale trochę się boję czy nie będzie miała tych szczeniaków. Dziś mój psiak ją olał- zajęła go jego pasja tropicielska; to ona zajęła się mną. Pół spaceru z uwieszonym na ramieniu psem- ciężkim psem:lol:. Ja właściwie zastanawiam się jaki jest teraz jej stosunek do innych, bo już nie reaguje paniką, ale nie widziałam, żeby z kimś tam spacerowała oprócz mnie. Ostatnio pani jedna prosiła, żebym pomogła jej się z nią zapoznać- ale Frodka jakoś jej się bała, ale potem sobie przypomniałam, że pani coś tam w ręku sporego trzymała, a ona trochę się jeszcze takich rzeczy boi. Ale daje się ściskać, czochrać i nawet po głowie głaskać- co wcześniej w ogóle było nie do pomyślenia. Quote
zachary Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Teraz niestety cieczki dookoła, psy pogryzione, sunie bezdomne będą rodzić kolejne bezdomniaki i to jest okropne! Quote
Don_toffino Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 Nawet rozważałam sterylkę, ale bez jakiegoś DT to chyba nie ma sensu, bo to poważny zabieg i musi mieć jakieś lepsze warunki. Quote
zachary Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Oj tak, bo domek powinien ją przypilnować po zabiegu.Różnie sunie się zachowują później...No i warunki lepsze też niezbędne... Quote
kaska0304 Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 ok to jak będziecie miały nowe foteczki sklejcie tekst zrobie wydarzenie na fb Quote
Don_toffino Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 Ok, dzięki za pomoc :) mam nadzieję, że uda nam się to w tym tygodniu ogarnąć. Quote
Don_toffino Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Dziś rozmawiałam z kolejnym przemiłym panem ochroniarzem i był pod wrażeniem faktu, że Frodka do mnie tak bliziutko podchodzi. A jak skoczyła się przytulać i chciała lizać po buzi to był w totalnym szoku. Okazało się, że pan próbuje się z nią zaprzyjaźnić od paru miesięcy, regularnie ją dokarmia, a ona nie chce do niego podchodzić. Trochę się zmartwiłam, bo myślałam, że ona ogólnie już do ludzi się przekonała a okazuje się, że tylko do mnie, mojej siostry i tej jej koleżanki. Chyba to dzięki Tofiemu tak się przekonała do nas, bo ona kocha cały świat i jakoś przyciąga do siebie psich przyjaciół. Albo , może ona mężczyzn ogólnie się boi. Sama nie wiem... Ale z drugiej strony pan mnie pocieszył, bo z jego wyliczeń wynika, że gdyby miała mieć szczeniaki to by było 10 marca i w takim razie sunia po prostu się roztyła- się nie dziwie skoro wszyscy wokół ją tak zawzięcie karmią :) Quote
zachary Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Być może została skrzywdzona przez faceta i stąd ta zachowawcza postawa do karmiącego ją ochroniarza...Oby on się nie mylił,że Frodka się tylko poprawiła z przekarmiania... Quote
Don_toffino Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 No i udało się, dziś będą zdjęcia! Quote
Recommended Posts