Aleks89 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Unbelievable']aż przykro się patrzy na aprobatę tak strasznej niewiedzy i głupoty :roll: I to u osób mających psy po przejściach i siedzących na dgm od X czasu. http://images39.fotosik.pl/1870/2aea0ff4c47e2e1amed.jpg to w tle to buda.... Quote
Maupa4 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Aleks89']I to u osób mających psy po przejściach i siedzących na dgm od X czasu. http://images39.fotosik.pl/1870/2aea0ff4c47e2e1amed.jpg to w tle to buda.... I tu pojawia się kolejne pytanie: jest łańcuch czy go nie ma ... ? Quote
FredziaFredzia Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Maupa4']I tu pojawia się kolejne pytanie: jest łańcuch czy go nie ma ... ?[/QUOTE] Dobre pytanie. Quote
Aleks89 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Maupa4']I tu pojawia się kolejne pytanie: jest łańcuch czy go nie ma ... ?[/QUOTE] Maupa4-daje 50zł ,że jest. I daje drugie 50 ,że owa Łatka jak zeszcza się 5razy w domu czy pogryzie buty podzieli los mamusi. Quote
angineuuka Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Ty naprawdę chodzisz do 3klasy liceum? Bo poziom twojej niewiedzy i głupoty wskazuje na to, że chodzisz do 3 klasy, ale podstawówki.. Co jeżeli nie znajdziesz domków dla reszty psów? Podzielą los innych schroniskowych bid? A może jednak pójdziesz na łatwiznę, i psy wylądują w lesie? ( o ile wcześniej nie zamarzną w tej marnej budzie...) Jeżeli masz jakieś uczucia, to zalecam wizytę w schronisku... Quote
Aleks89 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Angi-myślę ,że nasze słowa trafiają w eter...:shake:A szkoda. Dodam ,że na dogo niewiele osób ma coś przeciw trzymaniu w budzie psa z odpowiednią sierścią ,ale TAKA buda to mi podchodzi pod moją wycieczkę do wiochy słowackiej gdzie w każdym domu pies był uwiązany do beczki ,tudzież dwóch desek opartych o siebie.W tym jamniki ,westie itd. Quote
Vectra Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 takie maleństwa w budzie , bez sierści ... troszkę nieludzkie ... takie szczeniaki potrzebuje ok 22-25 stopni , by prawidłowo trawiły i przyswajały dobrodziejstwa z pokarmu Quote
Alicja Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Ja proponuję zaraz po odchowaniu szczeniąt z suką wizytę u weterynarza celem STERYLIZACJI ( w gogelkach sobie poszukaj co to takiego ) . W tej chwili jedno co możesz zrobić to przygotować kojec dla szczeniąt i SUKI-MATKI W DOMU . Jak można zostawiać 2 szczeniaki i matkę w budzie a jedno wybrane brac na chwilkę do domu po czym znów , sioooooooooooo do budy !!!! I aż żal w dupie ściska że żadna z osób co od pierwszej strony piała z zachwytu nad pieseczkiem nie zauważyła co się dzieje ...żal.pl kokardkę mu kurna od razu zawiązcie a reszta do schronu Quote
Vectra Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Juska27']Dzisiaj tak myślałam o szczepieniach i odrobaczaniu mojej suni; możecie mi powiedzieć kiedy isc do weterynarza by odrobaczyć pieska ? I co ile tyg/miesięcy to się robi i czy te szczepienia są konieczne jak u was to było robliście to ? Liczę na waszą wiedzę większą w tym temacie niż u mnie :) Sunia ma miesiąc i nie była odrobaczana ? oooooo :) już powinna wraz z matką być odrobaczona tydzień temu , bo rozumiem że teraz ma 4 tygodnie ? kolejne odrobaczanie powinno być za tydzień , potem po 2 dobach i kolejne po 8 tygodniu , poprzedzone szczepieniem Tylko odrobacza się za każdym razem całe rodzeństwo i mamę. Twoja suczka nie będzie miała niebieskich oczek , na tym etapie rozwojowym , każde szczenie ma takie oczka. To są naturale "okulary przeciwsłoneczne" o to będziesz miała śliczną parę hodowlaną , poprzednia zabaweczka też w łateczki .. http://images44.fotosik.pl/531/a87e9ffe8890853emed.jpg Zamiast bawić się w przynoszenie tego szczeniaka do domu , by przymierzyć do posłanka. Zadbaj o odrobaczanie , prawidłowe żywienie szczeniaków i ich matki. One już powinny być dokarmiane , karmą przeznaczoną dla takich glutków. Skoro przynosisz ją do domu , to musi być blisko ciebie ? czyli mamą szczeniaków jest twoja suka ? bo tak wynika z opowieści. Wstyd dogomanio , że tak się onanizujecie , że ktoś rozmnaża kolejne kundle ... w myśl nowej ustawy jest to zakazane .. To że miesięczny szczeniak warczy i szczeka , to też jest naturalne i normalne. Uczy się komunikacji i używania głosu. Quote
Rinuś Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Ręce opadają po prostu...matka ze szczeniakami siedzi w budzie w taki mróz? Nieodrobaczone? Sukę macie zamiar wysterylizować? Taki łańcuszek dla szczeniaka w zime to też nie za dobry pomysł,metal się bardzo szybko mrozi, zwykła obroża wystarczy :roll: Ogólnie to dlA mnie jest szokiem to co tutaj zobaczyłam :angryy: Quote
Sonka95 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Ale matka i szczeniaki mieszkają w domu , a nie w budzie :/ Chyba , że ja coś źle przeczytałam ... Quote
Aleks89 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Sonka95 to nie potrafisz czytać.W domu bierze się do ręki szczenięta w rękawiczkach wampirkach i kurtce waciaku?A w tle jest buda rodem z Bieszczad?Widziałaś co chciałaś widzieć. Quote
Alicja Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Sonka95']Ale matka i szczeniaki mieszkają w domu , a nie w budzie :/ Chyba , że ja coś źle przeczytałam ...[/QUOTE] wydaje mi się jednak , ze źle przeczytałaś ....poza tym jak Aleks napisał , warto spojrzeć na zdjęcia , są bardzo wymowne ..... Quote
Sonka95 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Justyna ty naprawdę trzymasz szczeniaki w budzie ? One w ogóle żyją , bo teraz są straszne mrozy :( Jeżeli jeszcze są to weź je koniecznie do domu ! One są za malutkie , aby je trzymać na dworze ... Gupio mi , że wcześniej tego nie zauważyłam i koniecznie wysterylizuj matke szczeniaków ! Quote
omry Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Sonka95'] i koniecznie wysterylizuj matke szczeniaków ![/QUOTE] Teraz zdrowy rozsądek się odezwał? :lol!: Quote
Aleks89 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Teraz się odezwał rozsądek.Ale wcześniej nie napisałaś jej NIC sensownego ,a sama masz suczkę od 6lat.Więc chyba podstawową wiedzę o szczepieniach itd masz. Quote
Leokadia Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Kurcze głupio mi, że sie wcześniej nie skapnęłam, no cóż teraz to mogę sobie tylko wyrzuty robić, ale byłam pewna, że to nie jej suka, a jakichś sąsiadów czy cuś:-( Quote
jonQuilla Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 w pierwszym poście napisała że piesek jest po jej suczce i ciekawe czy to nie Dropsik jest ich ojcem :roll: Quote
Aleks89 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Raczej na 99% tak...a skoro nie wie nic o szczepieniach/odrobaczeniach to tamte psy też nie są szczepione i odrobaczone ,a co za tym idzie szczeniaki pewnie są robaczywe jak dojrzała śliwka węgierka. Quote
jonQuilla Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 to się nazywa droga dedukcji, szkoda że w tej kwestii zapewne ta droga jest słuszna Quote
WATACHA Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='jonQuilla']w pierwszym poście napisała że piesek jest po jej suczce i ciekawe czy to nie Dropsik jest ich ojcem :roll:[/QUOTE] Nie to, żebym "kapowała":oops: [quote name='Juska27']:smile: to jest mieszaniec jego mama to ruda z puszysta sierscia sunia a tata to mieszaniec szarpeia :smile: :smile:[/QUOTE] :siara::siara: Quote
omry Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Ta Saba to też mieszaniec shar peia. Co tu się wyrabia? :niedowia: Quote
Recommended Posts