Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Maupa4']I tu pojawia się kolejne pytanie: jest łańcuch czy go nie ma ... ?[/QUOTE]

Maupa4-daje 50zł ,że jest.

I daje drugie 50 ,że owa Łatka jak zeszcza się 5razy w domu czy pogryzie buty podzieli los mamusi.

Posted

Ty naprawdę chodzisz do 3klasy liceum?
Bo poziom twojej niewiedzy i głupoty wskazuje na to, że chodzisz do 3 klasy, ale podstawówki..
Co jeżeli nie znajdziesz domków dla reszty psów? Podzielą los innych schroniskowych bid? A może jednak pójdziesz na łatwiznę, i psy wylądują w lesie? ( o ile wcześniej nie zamarzną w tej marnej budzie...)
Jeżeli masz jakieś uczucia, to zalecam wizytę w schronisku...

Posted

Angi-myślę ,że nasze słowa trafiają w eter...:shake:A szkoda.

Dodam ,że na dogo niewiele osób ma coś przeciw trzymaniu w budzie psa z odpowiednią sierścią ,ale TAKA buda to mi podchodzi pod moją wycieczkę do wiochy słowackiej gdzie w każdym domu pies był uwiązany do beczki ,tudzież dwóch desek opartych o siebie.W tym jamniki ,westie itd.

Posted

takie maleństwa w budzie , bez sierści ... troszkę nieludzkie ... takie szczeniaki potrzebuje ok 22-25 stopni , by prawidłowo trawiły i przyswajały dobrodziejstwa z pokarmu

Posted

Ja proponuję zaraz po odchowaniu szczeniąt z suką wizytę u weterynarza celem STERYLIZACJI ( w gogelkach sobie poszukaj co to takiego ) . W tej chwili jedno co możesz zrobić to przygotować kojec dla szczeniąt i SUKI-MATKI W DOMU . Jak można zostawiać 2 szczeniaki i matkę w budzie a jedno wybrane brac na chwilkę do domu po czym znów , sioooooooooooo do budy !!!!

I aż żal w dupie ściska że żadna z osób co od pierwszej strony piała z zachwytu nad pieseczkiem nie zauważyła co się dzieje ...żal.pl
kokardkę mu kurna od razu zawiązcie a reszta do schronu

Posted

[quote name='Juska27']Dzisiaj tak myślałam o szczepieniach i odrobaczaniu mojej suni; możecie mi powiedzieć kiedy isc do weterynarza by odrobaczyć pieska ?
I co ile tyg/miesięcy to się robi i czy te szczepienia są konieczne jak u was to było robliście to ? Liczę na waszą wiedzę większą w tym temacie niż u mnie :)
Sunia ma miesiąc i nie była odrobaczana ? oooooo :)
już powinna wraz z matką być odrobaczona tydzień temu , bo rozumiem że teraz ma 4 tygodnie ? kolejne odrobaczanie powinno być za tydzień , potem po 2 dobach i kolejne po 8 tygodniu , poprzedzone szczepieniem
Tylko odrobacza się za każdym razem całe rodzeństwo i mamę.
Twoja suczka nie będzie miała niebieskich oczek , na tym etapie rozwojowym , każde szczenie ma takie oczka. To są naturale "okulary przeciwsłoneczne"

o to będziesz miała śliczną parę hodowlaną , poprzednia zabaweczka też w łateczki ..

http://images44.fotosik.pl/531/a87e9ffe8890853emed.jpg

Zamiast bawić się w przynoszenie tego szczeniaka do domu , by przymierzyć do posłanka. Zadbaj o odrobaczanie , prawidłowe żywienie szczeniaków i ich matki. One już powinny być dokarmiane , karmą przeznaczoną dla takich glutków.
Skoro przynosisz ją do domu , to musi być blisko ciebie ? czyli mamą szczeniaków jest twoja suka ? bo tak wynika z opowieści.

Wstyd dogomanio , że tak się onanizujecie , że ktoś rozmnaża kolejne kundle ... w myśl nowej ustawy jest to zakazane ..

To że miesięczny szczeniak warczy i szczeka , to też jest naturalne i normalne. Uczy się komunikacji i używania głosu.

Posted

Ręce opadają po prostu...matka ze szczeniakami siedzi w budzie w taki mróz? Nieodrobaczone? Sukę macie zamiar wysterylizować?
Taki łańcuszek dla szczeniaka w zime to też nie za dobry pomysł,metal się bardzo szybko mrozi, zwykła obroża wystarczy :roll:

Ogólnie to dlA mnie jest szokiem to co tutaj zobaczyłam :angryy:

Posted

Sonka95 to nie potrafisz czytać.W domu bierze się do ręki szczenięta w rękawiczkach wampirkach i kurtce waciaku?A w tle jest buda rodem z Bieszczad?Widziałaś co chciałaś widzieć.

Posted

[quote name='Sonka95']Ale matka i szczeniaki mieszkają w domu , a nie w budzie :/ Chyba , że ja coś źle przeczytałam ...[/QUOTE]

wydaje mi się jednak , ze źle przeczytałaś ....poza tym jak Aleks napisał , warto spojrzeć na zdjęcia , są bardzo wymowne .....

Posted

Justyna ty naprawdę trzymasz szczeniaki w budzie ? One w ogóle żyją , bo teraz są straszne mrozy :( Jeżeli jeszcze są to weź je koniecznie do domu ! One są za malutkie , aby je trzymać na dworze ... Gupio mi , że wcześniej tego nie zauważyłam i koniecznie wysterylizuj matke szczeniaków !

Posted

Raczej na 99% tak...a skoro nie wie nic o szczepieniach/odrobaczeniach to tamte psy też nie są szczepione i odrobaczone ,a co za tym idzie szczeniaki pewnie są robaczywe jak dojrzała śliwka węgierka.

Posted

[quote name='jonQuilla']w pierwszym poście napisała że piesek jest po jej suczce i ciekawe czy to nie Dropsik jest ich ojcem :roll:[/QUOTE]

Nie to, żebym "kapowała":oops:
[quote name='Juska27']:smile: to jest mieszaniec jego mama to ruda z puszysta sierscia sunia a tata to mieszaniec szarpeia :smile:
:smile:[/QUOTE]

:siara::siara: