_beatka_ Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 my już jesteśmy po czipowaniu:razz: mój mały twardziel nawet nie pisnął:cool2: Quote
elmira Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 W mediach podawali, że jeszcze 50% czipów jet do wykorzystania. Może po ogłoszeniach ludziska się ruszą? Quote
_beatka_ Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 jak pytalam weterynarza to mówil ze u niego bardzo dużo się zaczipowalo:razz: Quote
elmira Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Ja jesem z wsi:D Ale mówili,ze mało czipomaniaków:) Quote
zurdo Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 a ja z kolei jestem z poprzedniego wieku i nie rozumiem, na jakiej zasadzie to działa, to znaczy jak jest zorganizowane... Czy dane wprowadzane są do systemu ogólnokrajowego, czy każde miasto ma swój własny system (w tym kraju każdy idiotyzm jest możliwy). Kto ma do tego dostęp? Czy jak znajdę psa i wet odczyta numer chipa to będzie mógł też sprawdzić dane właściciela, czy zacznie się wędrówka po instytucjach w poszukiwaniu kogoś, kto ma uprawnienia i możliwość, żeby ustalić jego dane? Kto może wprowadzić zmiany w danych, np. kiedy zmienię adres? Kto będzie wprowadzał info o tym, że zapłaciłam podatek? Quote
lothia Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 warszawskie są wprowadzane do warszawskiej bazy danych,moze z czasem coś się zmieni Quote
Maupa4 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Warszawa podobno znowu w maju będzie czipowac za darmo. Quote
GameBoy Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 czy da sie jakos bez meldunku? czy szukac znajomych z meldunkiem a bez psa? Quote
zurdo Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Ode mnie nikt dowodu nie brał, sprawdzali tylko książeczkę psa i adres, który jest tam wpisany. Quote
GameBoy Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 ja dopiero 30.12.07 adoptowalam psa i na tamta akcje sie nie zalapalam mam nadzieje, ze w maju naprawde sie odbedzie i ze jakos moze sie uda... :roll: Quote
_beatka_ Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 mi też dowodu nie sprawdzali a w książeczce adresu nie mam wpisanego;) Quote
Kamilapon Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Mnie wzlegitmowali :) Czipowałam na Białołęce Quote
baffi2 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 szkoda że darmowe chipowanie już się skończyło... Quote
McDzik Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Od razu z czipem wyrabiali paszport, czy wpisywali ta naklejke z numerem czipu tylko po prostu do ksiązeczki zdrowia psa? Quote
_beatka_ Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 wpisywali do książeczki i dawali resztę pasków kresowych jakbyś chciala zakladać paszport wyrobienie paszportu to koszt ok 50zl Quote
McDzik Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Wiem, bo wyrabiałam mojej pierwszej suni razem z czipem. Będzie jeszcze taka akcja kiedyś? Quote
zurdo Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 W tym roku też ma być darmowe czipowanie, tylko jeszcze nie ustalili kiedy. Quote
Agnieszka K. Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Ja mam inne pytanie - kto jest producentem chipów wszczepianych w Warszawie?? Quote
GameBoy Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Pytalam dzis przy okazji wizyty weta i nic o tym nie wiedzial, tzn o akcji majowej Quote
Agnieszka K. Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Tak, tylko że wszystkie zachipowane psy w tej akcji zostały wpisane do warszawskiej bazy zachipowanych psów. Po co tworzyc jeszcze jedna baze, jakby tych baz mało było :( Quote
WŁADCZYNI Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 A nie da się tych małych baz połączyć w jedną? Su zaczipowana, ale adresówkę ma na wszelki wypadek. Jeszcze paszport je wyrobię na wszelki wypadek - jakaś emigracja czy coś;) Czipowanie będzie powtarzane do momentu zaczipowania wszystkich zwierząt, ale z pierwszej akcji chyba zostały czipy w lecznicach - czemu ludzie nie czipują?. Quote
Agnieszka K. Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Ja zachipowałam u swojego weta. Nie skorzystałam z akcji. Pytałam na forum o producenta chipów, ale osoby tak reklamujace akcje zadnej odpowiedzi nie udzieliły. Poza tym wole, zeby był w bazie firmy Merial, niz tylko warszawskiej. Quote
an1a Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 [quote name='Agnieszka K.']Tak, tylko że wszystkie zachipowane psy w tej akcji zostały wpisane do warszawskiej bazy zachipowanych psów. Po co tworzyc jeszcze jedna baze, jakby tych baz mało było :([/quote] jak w tej bazie można zmienić swoje dane? chodzi mi o numer telefonu... Quote
Recommended Posts