ttossa Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 z nami mieszka Amelka , jestesm pełni wyrozumiałości dla chorej "Małej Czarnej" i prosimy o "co łaska" na wsparcie dalszego leczenia cukrzycowego PACJENTA , potrzbujemy insuliny,szczykawek,drogiej karmy - pani kupiła juz 20kg za 300pln ale jeszcze "sterylizacja- i moze operacja oczu - bo nasza Amelka jest NIEWIDOMA - przygarnelismy ją i staramy sie jak możemy - przybrała juz po tygodniu 1 kg i czuje sie coraz lepiej ale tyle nas jeszcze czeka :placz: prosimy wiec o wsparcie na rzecz Amelki :oops: Quote
jayo Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Ale wielkolud..... Moze jakies cegielki na allegro wystawic? Kto juz to robil? Potrzebna zbiorka kasy na leczenie cukrzycy, oczu i sterylizacje - jak juz wspominalam, kazda cieczka to bardzo duze ryzyko dla jej zycia :shake: :shake: Tossa, dasz rade jakis tekst napisac? Moze sie ktos pomocny znajdzie, zeby wystawic cegielki .... Quote
ttossa Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 jayo napisał(a):Nikt juz do nas nie zaglada?? jak widać -nie :cool3::crazyeye::cool3: Quote
karusiap Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 ja tez zagladam tylko czesciej Was "podgladam" niz pisze;) Quote
aisaK Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Ja też zaglądam....Czytam i kibicuję...tyle narazie mogę :( Quote
ttossa Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Moje drogie miło,ze jesteście ale napiszcie choc własnie kilka słów i podnoście wątek bo jak do dzisiaj to nic pozytywnego w temacie "co łaska" nie słychc- Jayo sama postanowiła opłacic rachunek w klinice :roll: aby wstydu nie było a z resztą co? Quote
aisaK Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Podnoszę więc-pomoc potrzebna!!! Nie zostawiajmy Amelki!!! PROSZE!!! Quote
wobie Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Ja również tu jestem zaglądam i piszę i proszę o pomoc. Nie mogłabym zapomnieć o Amelce. Udało mi się kilka osób skłonić na wpłaty i mam nadzieje że już cosik wpłaciły każda złotówka się liczy dla naszej Amelci. Nie zapomne o Tobie Amelko!!! :loveu: Quote
ttossa Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Amelka serdecznie dziękuje :lol: za pamięć :loveu: [SIZE=3]Martuś i co miałas wpaść dzisiaj i nic-cisza? :oops: kupiłam kilka rzeczy na bazarku aby zobaczyc jak to działa i chetnie jak bede miała czas założe bazarek dla Amci :lol: Quote
Estera Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 [quote name='ttossa'] [SIZE=3]Martuś i co miałas wpaść dzisiaj i nic-cisza? :oops: kupiłam kilka rzeczy na bazarku aby zobaczyc jak to działa i chetnie jak bede miała czas założe bazarek dla Amci :lol: Nie chcę sięwtrącać,ale jeśli to było do WOBIE to Wobie ma na imię Justyna :eviltong: Ja na bazarku założyłam aukcje dla Amelki, szukam cały czas rzeczy jakie jeszcze mogłabym wystawić :loveu: ttossa a zciekawości zapytam- gdzie dokładniej mieszkasz? Quote
ttossa Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 nie Esterko to było do martiki- dziewczyny co odwiedzała Amelke w lecznicy- a teraz kilka fotek naszego GRUBASSSSSA :razz: Quote
martik b Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 [quote name='ttossa'] [SIZE=3]Martuś i co miałas wpaść dzisiaj i nic-cisza? :oops: Ależ Ttossa ja chcę wpaść bardzo tylko Ty napisałaś tak: chyba przełożymy wizytę do następnej niedzieli, jeszcze się odezwę ..chyba się źle zrozumiałyśmy:roll:, bo ja czekałam na Twój ruch, ja nie chcę się narzucać i nic o tym nie pisałam czekając aż dasz mi znać tak jak pisałaś, kiedy mogę do Małej przyjechać i też o tej karmie, bo mi nie napisałaś jaką mam kupić i czy w Korze..wczoraj jeszcze zajrzałam na wątek Amelki..nic nie pisałam, bo ja od czwartku zawsze pracuję cały weekend i jestem zawalona tak robotą, że nie miałam czasu nic pisać ale wchodziłam na wątek i na szybciocha czytałam czy coś napisałaś o tej wizycie, ponieważ nic nie było to myślałam, że nie znajdziesz czasu..przepraszam..gdybym wiedziała to bym się pierwsza odezwała..no to trzeba ustalić nowy termin ale teraz już dokładnie co.. jak.. gdzie ..kiedy..żeby nie było nieporozumień;) Quote
martik b Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 [quote name='ttossa'] [SIZE=3] kupiłam kilka rzeczy na bazarku aby zobaczyc jak to działa i chetnie jak bede miała czas założe bazarek dla Amci :lol: ja chyba też założę, mam kilka ciuszków, dużo biżuterii, smycze dla psiaków, bo kolega ma z tym hurt, może ktoś się skusi na coś i parę grosików będzie :) A poza tym chyba powysyłam do swoich znajomych maile z info o Amelce, że potrzebujemy wsparcia finansowego, bo coś ciężko z tym:placz::placz::placz: Quote
martik b Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 [quote name='ttossa'] a teraz kilka fotek naszego GRUBASSSSSA :razz: Rzeczywiście grubasss i to jaki słodki:loveu: Quote
Edyta_D_R Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 martik b napisał(a):ja chyba też założę, mam kilka ciuszków, dużo biżuterii, smycze dla psiaków, bo kolega ma z tym hurt, może ktoś się skusi na coś i parę grosików będzie :) A poza tym chyba powysyłam do swoich znajomych maile z info o Amelce, że potrzebujemy wsparcia finansowego, bo coś ciężko z tym:placz::placz::placz: i Ja tez zagladam i Amelko hop do gory , sloneczko , moze Tobie sie uda odzyskac wzrok. Dziewczyny apelujmy do wszytstkich, moze uda sie uzbierac fundusze na operacje. I wogole na karme i insuline. bo to naprawde pozadny wydatek- nie wiedza Ci co sei nie zetkneli z chorym psem. Amelko ja i moja sunia jestesmy z Toba!!!Trzymaj sie!!! A ludzi dobrego serca prosze - po prostu pomozcie!!!!:sad: Quote
wobie Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Ale ładnie zrobiła się z ciebie panienka tłuściutaka :) nie przepraszam masz ładne kształty korpulentne lub rubensowskie :) Ttossa czy mogłabym również wpaść na kawkę do Was? Quote
Estera Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 wobie napisał(a):Ale ładnie zrobiła się z ciebie panienka tłuściutaka :) nie przepraszam masz ładne kształty korpulentne lub rubensowskie :) Ttossa czy mogłabym również wpaść na kawkę do Was?A ja? Ja też bym chciała :oops: I ja mogę z dziewczynami bo i Justynkę i Martę znam :loveu: Quote
Edyta_D_R Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Edyta_D_R napisał(a):i Ja tez zagladam i Amelko hop do gory , sloneczko , moze Tobie sie uda odzyskac wzrok. Dziewczyny apelujmy do wszytstkich, moze uda sie uzbierac fundusze na operacje. I wogole na karme i insuline. bo to naprawde pozadny wydatek- nie wiedza Ci co sei nie zetkneli z chorym psem. Amelko ja i moja sunia jestesmy z Toba!!!Trzymaj sie!!! A ludzi dobrego serca prosze - po prostu pomozcie!!!!:sad: Co tam u Amelki??? Quote
Klementynkaa Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 słuchajcie a co z pieniążkami? czy coś podochodziło? Quote
ttossa Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 była u nas Dorota-jayo, no trafiła na słabszy dzien Amki, cos dzisiaj nie bardzo sie czuła - cukier skoczył i była lekko snięta i piła ,piła ,piła az brzuszek do ziemi sie prawie zrobił.Po wyjezdzie Doroty zrobiłam jej insulinę i zaraz dziwczyna odzyskała humor :razz: Wskoczyła na kanapke i spi teraz , choc opity brzuszek widac ciazy jej - posapuje i bączkuje.Mam nadzieje, ze jutro znów bedzie dobry dzień. Ja serdecznie zapraSZAM DZIEWCZYNY i umówmy sie na piątek Quote
martik b Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Mam nadzieję, że już jutro u Małej będzie lepiej..bidulka.. Ttossa na którą godzinę mamy być :cool3: , bo ja muszę pracę dostosować do wizyty i chciałabym wcześniej wiedzieć żeby móc się pozamieniać.. Ślę Amelce wielgachne całuski!!! Quote
Malibu Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 [quote name='ttossa']Malibu - Ula Ama je o 7 rano i o 8 dostaje 4 kreski= 8 jedn. insuliny potem je ok.11 ,17,20 i o 20.00 ma insuline. rano i wieczorem - badanie cukru. Nie widzi prawiec całkowicie ale ze jest leczona dopiero o 14 dni więc zapewne jeszcze to nie czas na cokolwiek.Joyo-Dorota dostanie wyniki jutro i ma sie konsultować z psim okulistą i zobaczymy co dalej .Ama je bardzo dobrze i lezy własnie z duzym brzuszkiem - hm dla mnie to ona wyglada jakby była w ciązy - tyje jej tylko brzuch :evil_lol: Pani dr. Ewa traktuje temat powaznie i jakoś postaramy sie aby było w miare dobrze :lol: a to ranne pośniadankowe leżenie Pisałam już o tym , ale zapytam jeszcze raz. Dlaczego Amelka rano dostaje najpierw jeść, a dopiero później zastrzyk z insuliny? Może jest osoba na forum która zetkneła sie z psem lub człowiekiem chorym na cukrzyce? Pytałm znajomego który choruje na cukrzyce i przyznał mi racje, że najpierw zastrzyk z insuliny, a nastepnie za ok. 30 minut jedzenie. tossa dlaczego w przypadku Amelki dzieje sie to odwrotnie? Być może dlatego u niej takia huśtawka z poziomem cukru, zwiekszonym pragnieniem i wieksza sennościa. Moja "Demolka" ma prawie 10 lat i od półtora roku choruje na cukrzyce . Także dostaje insuline i jest na ścisłej diecie dla cukrzyków , ale takich przypadłości jak dzisiaj opisywałas nigdy nie miała. Czy dostaje lek osłonowy na watrobe 2 razy dziennie Esseliv lub Esentiale Forte? Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts