Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdola']Bazarek dla suni : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240206-Chrzcimy-się-Imienny-do-01-03-2013r?p=20479618#post20479618[/URL][/QUOTE]

Dziękujemy :)))

Posted

[quote name='Olena84']A co u suni taka cisza?[/QUOTE]
[B]Hałabajówka[/B] tak zajęta jej oswajaniem, że nie ma kiedy napisać, co u łobuziaka słychać ;)

Posted

Minął miesiąc Perełki w PDT u [B]Hałabajówki[/B]. Bardzo prosimy o wsparcie na kolejny miesiąc i o pomoc w ogłoszeniach.

[B]Hałabajówka[/B], dasz radę jakiś opisik zrobić, żeby na tej podstawie tekst napisać? Jest jakaś poprawa?

Posted

Jeśli dobrze liczę to:

[INDENT] [B][COLOR=#b22222]ROZLICZENIE
[/COLOR]

Wpłaty na konto Fundacji dla Zwierząt Hałabajówka, która udostępniła konto do wpłat na Perełkę:[/B]

230 zł z bazarku [B]beataczl[/B]
10 zł od [B]Rity91[/B] (stała deklaracja I)
20,20 zł, które zostało na moim koncie po zakupie karmy i szczepieniu (od Enigmy79, Rity91 i Kundelkowej Skarbonki)
35 zł z mojego bazarku miskowego
50 zł - [B]Olena84[/B]
25 zł - [B]Ulka18 [/B]

[B]
wydatki:[/B]
I miesiąc PDT (od 22.01 do 22.02): worek karmy Bosch + 200 zł

pozostało w skarbonce Perełki 170,20 zł

(moje konto - styczeń 2013):

[B]Enigma79[/B] 20 zł (doszła wpłata)
[B]Rita91[/B] 10 zł (doszła wpłata)
[B]Kundelkowa Skarbonka[/B] 150 zł (na karmę i szczepienia)

wydatki:
szczepienie [URL="http://imageshack.us/a/img252/1745/p1140673m.jpg"](wścieklizna + choroby wirusowe)[/URL] [B]60 zł[/B], 8/01/2013
karma Bosch Light 12,5 kg [B]99,80 zł [/B](zamówiona 13.01.2013)

Bardzo dziękuję za wpłaty na utrzymanie Perełki w PDT :smile:

+ 10 zł od Rita91, które wpłynęło na moje konto.
Na miesiąc potrzebujemy 300 zł, mamy 180 zł, więc sporo brakuje...

[/INDENT]

Posted

[quote name='Cudak']Jeśli dobrze liczę to:

[INDENT] [B][COLOR=#b22222]ROZLICZENIE
[/COLOR]

Wpłaty na konto Fundacji dla Zwierząt Hałabajówka, która udostępniła konto do wpłat na Perełkę:[/B]

230 zł z bazarku [B]beataczl[/B]
10 zł od [B]Rity91[/B] (stała deklaracja I)
20,20 zł, które zostało na moim koncie po zakupie karmy i szczepieniu (od Enigmy79, Rity91 i Kundelkowej Skarbonki)
35 zł z mojego bazarku miskowego
50 zł - [B]Olena84[/B]
25 zł - [B]Ulka18 [/B]

[B]
wydatki:[/B]
I miesiąc PDT (od 22.01 do 22.02): worek karmy Bosch + 200 zł

pozostało w skarbonce Perełki 170,20 zł

(moje konto - styczeń 2013):

[B]Enigma79[/B] 20 zł (doszła wpłata)
[B]Rita91[/B] 10 zł (doszła wpłata)
[B]Kundelkowa Skarbonka[/B] 150 zł (na karmę i szczepienia)

wydatki:
szczepienie [URL="http://imageshack.us/a/img252/1745/p1140673m.jpg"](wścieklizna + choroby wirusowe)[/URL] [B]60 zł[/B], 8/01/2013
karma Bosch Light 12,5 kg [B]99,80 zł [/B](zamówiona 13.01.2013)

Bardzo dziękuję za wpłaty na utrzymanie Perełki w PDT :smile:

+ 10 zł od Rita91, które wpłynęło na moje konto.
Na miesiąc potrzebujemy 300 zł, mamy 180 zł, więc sporo brakuje...

[/INDENT]
[/QUOTE]

A no czasu właśnie nie ma na nic a jeszcze się mój prywatny przychówek powiększył ehhh...Cudak czy wszystkie wpłaty na konto fundacji potweirdziłam czy trzeba coś sprawdzić ?

Pewnie że jest postęp daje się glaskać i na ciastko przychodz :) tylko ciągle szczeka i szczeka i nie wiem co z tym zrobić

Posted

[quote name='Olena84']Czyli niby jest na plus ale dzieki bazarkowi, a jak w przyszlym miesiacu bazarku nie bedzie to zrobi sie minus:([/QUOTE]

Dokładnie :(

[B]Hałabajówka[/B], sprawdź konto, jak będziesz miała chwilkę, bo [B]Ladymonia0610 [/B]deklarowała stałe wpłaty 10 zł.

A z tym szczekaniem - może zmęczyć ją trzeba? Potrafi aportować?

Posted

[quote name='Cudak']Dokładnie :(

[B]Hałabajówka[/B], sprawdź konto, jak będziesz miała chwilkę, bo [B]Ladymonia0610 [/B]deklarowała stałe wpłaty 10 zł.

A z tym szczekaniem - może zmęczyć ją trzeba? Potrafi aportować?[/QUOTE]

Sprawdziłam nie mam takiej wpłaty.
Nie umie aportować, mi tam nie przeszkadza że szczeka :)

Posted (edited)

Cudak myślę na d tekstem do ogłoszenia Perełki i ooooo dooopa jestem totalne beztalencie w tym temacie :(

Bardzo potrzebuję wsparcia w zakupie słomy...miałam mieć słomę od sąsiada ale spalił się doszczętnie nawet było to w gazetach....sam ma zwierzęta i musi kupować teraz słomę, a nam się kończy zapas z lata zostało może na 3 tygodnie do ścielenia kojców i bud :( tona słomy kosztuje ok 240zł plus koszta transportu :( a do następnych żniw potrzebujemy ok 2,5tony :(

Edited by Hałabajówka
Posted

[quote name='magdola']Ja tam oddalam dla ciiotki swoj 1 % (wiem, ze nieladnie sie chwalic...:oops:) ale polecam wszystkim![/QUOTE]

Oooo, można oddawać 1% dla Fundacji Hałabajówka?

Posted

[quote name='Hałabajówka']Cudak myślę na d tekstem do ogłoszenia Perełki i ooooo dooopa jestem totalne beztalencie w tym temacie :(
[/QUOTE]

Ja napiszę tekst, ale napisz coś o niej, jak się zachowuje, czy może mieszkać z dziecmi, psami, kotami...?

Brzuch jej nie rośnie? ;)

Posted (edited)

[quote name='magdola']Ja tam oddalam dla ciiotki swoj 1 % (wiem, ze nieladnie sie chwalic...:oops:) ale polecam wszystkim![/QUOTE]

Jak to oddałaś...powiedzieli mi żebym mogła dostać 1% fundacja musi działać dwa lata aby dostała status organizacji pożytku publicznego...

A ja nie mam dzieci więc nie wiem jak ona z dziećmi, na koty się jakoś specjalnie nie sadzi...nie rośnie :)

Edited by Hałabajówka
Posted

[quote name='Hałabajówka']Jak to oddałaś...powiedzieli mi żebym mogła dostać 1% fundacja musi działać dwa lata aby dostała status organizacji pożytku publicznego...

A ja nie mam dzieci więc nie wiem jak ona z dziećmi, na koty się jakoś specjalnie nie sadzi...nie rośnie :)[/QUOTE]
Mi w urzedzie nic nie mowili....:p

Posted

[quote name='magdola']Mi w urzedzie nic nie mowili....:p[/QUOTE]
A sprawdziłaś numer KRS na liście uprawnionych OPP? Urząd tego nie sprawdza od ręki i jak Hałabajówka napisała, ze nie ma na razie prawa do 1% to rzeczywiście go nie ma :shake:.

Posted (edited)

[quote name='AlfaLS']A sprawdziłaś numer KRS na liście uprawnionych OPP? Urząd tego nie sprawdza od ręki i jak Hałabajówka napisała, ze nie ma na razie prawa do 1% to rzeczywiście go nie ma :shake:.[/QUOTE]

Każde stowarzyszenie i fundacja itp musi działać 2 lata żeby być organizacją pożyku publicznego i dopiero wedy może dostać 1% :( takie są przepisy niestety ale za dwa lata się upomnę :)

Edited by Hałabajówka
Posted

[quote name='Cudak']Dużo. Ostatnio za małe sunie płaciłam po 150 zł.[/QUOTE]

Wiem ze dużo :( najlepsze jest to ze w Koszalinie ani jeden wet nie przystąpił do akcji sterylizacja marcowa... zważyłam dzisiaj Perelke bo robaki trujemy :) i nie ma więcej niż 20kg wiec pewnie będzie za nią 250zl. A co najlepsze to nie jest najwyższa cena jaka chcą w koszalińskich lecznicach... a mam a oprócz naszej laski mam w tym roku na ta chwile 9 zwierzaków do kastracji/sterylizacji w tym Zdrapke bo właśnie rujkę dostała :mad:

Wiem ze w mniejszych miejscowościach mona duża sukę za 160zl ciachnąć. Jest ktoś z okolic Koszalina i ma sprawdzonego weta do srterylek za rozsądna cenę?

Posted

Przy takiej ilości musisz się targować ;)

Ja w tym samym mieście, co płaciłam 150 zł, wcześniej (w innej lecznicy) zapłaciłam za sterylkę małej suni 240 zł :angryy:
U nas na miejscu (w wiejskiej lecznicy) ceny sterylek od 200 zł za małe sunie, za to za kotki bezdomne liczą 80 zł (chyba, że aborcja, to wtedy +40 zł).