Jump to content
Dogomania

spanielka Sara i szpic bialy Puszek - Puch vel Prezes i Sara w swoich domach!

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

M&S napisał(a):
Bardzo dzielny szpikulec:multi:

Oby tak dalej:)

Szelki, nie, będzie brzydko chodził, wydłuży się.

Szelki tylko na polu, i tylko na pierwszy okres, kilka miesiecy, oczywicie.

Co by sie mialo wydluzyc, nie rozumiem ?

Posted

wellington napisał(a):
Szelki tylko na polu, i tylko na pierwszy okres, kilka miesiecy, oczywicie.

Co by sie mialo wydluzyc, nie rozumiem ?

Sylwetka się wydłuży. Pies inaczej porusza się w szelkach, a inaczej gdy chodzi w obrozy na smyczy. Inaczej trzyma głowę, inne mięśnie pracują, ładniej chodzi.:)

Posted

[quote name='M&S']Sylwetka się wydłuży. Pies inaczej porusza się w szelkach, a inaczej gdy chodzi w obrozy na smyczy. Inaczej trzyma głowę, inne mięśnie pracują, ładniej chodzi.:)

Ale bezpieczniejszy jest w szelkach obecnie.
Pies jest wyrosniety, ma skonczone 7 lat, tu juz nie ma co mu sie wydluzyc.
Pal szesc jego sylwetke, byle by byl bezpieczny !

Mysle ze za jakis czas bedzie chodzil nago , bez niczego przy nodze - nie zapominaj o genach :eviltong:

A kazde pociagniecie obroza , nawet najlzejsze, pociaga za soba caly szereg zmian w ukladzie kostnym :angryy:

Posted

to sie dwie baby od szpiców za lby wziély ;pppp

ale najwazniejsze ze Król Puszek juz u siebie na wlasnych wlosciach, bo u Ani juz zaczynal czuc sié jak u siebie, wiéc byloby im coraz trudniej sié rozstac.

Ja tez dziékujé Shy za wspaniale BDT dla Puchowskiego :)

Posted

Lepiej byłoby, gdyby jednak bez smyczy nie chodził po ulicy.

Ważne, że ma dom. A jak dom da sobie wejść na głowę, to będzie miał się z pyszna;)

Posted

[quote name='M&S']Lepiej byłoby, gdyby jednak bez smyczy nie chodził po ulicy.

Ważne, że ma dom. A jak dom da sobie wejść na głowę, to będzie miał się z pyszna;)

Najwazniejsze jest bezpieczenstwo psa.

Wlasciciel na podstawie sygnalow od szpica sam bedzie mogl ocenic kiedy zrezygnowac z szelek .

Przez poczatkowy okres szelki i smycz to absolutny mus .
Po jakims czasie bedzie mozna zrezygnowac i z obrozy i z szelek.
W koncu mamy do czynienia nie z psem tylko ze szpicem :)
/gdyby ktos tego jeszcze nie zauwazyl /
A szpikulce to odmiana ponad....:)

A jak dom da sobie wejść na głowę, to będzie miał się z pyszna;-)

Jesli sobie nie da wejsc na glowe to nie wart szpikulca !

Posted

wellington napisał(a):
Watpisz moze w umiejetnosci szpikulca przekazania swoim ludziom ze maja do czynienia z bostwem :eviltong:

Z tym bóstwem to bym nie przesadzała;)

Posted

M&S napisał(a):
Troszkę przesadzasz. Szpic to jest szpic, niezależnie od gabarytów i trzeba mieć do niego właściwe podejście.

M&S napisał(a):
Z tym bóstwem to bym nie przesadzała;)

Ktos tutaj stara sie jak moze zeby moje tezy podwazyc - nieladnie :mad:
Ja nie przesadzam. Jesli chodzi o szpice - nigdy ;)

Posted

wellington napisał(a):
Ktos tutaj stara sie jak moze zeby moje tezy podwazyc - nieladnie :mad:
Ja nie przesadzam. Jesli chodzi o szpice - nigdy ;)

Dobra, dobra;)

Posted

[quote name='wellington']Dzis wieczorem mam zamiar zadzwonic do niego i sie go o wszystko wypytac :)[/QUOTE]

Fajnie, będę czekała na wieści :)

Posted

Puszek nazywa sie teraz Prezes :)

Wklejam co jego pani o nim napisala :

[FONT=arial]Po dłuższym zastanowieniu i konsultacjach podjęliśmy decyzję, że tak będzie lepiej, bo stare imię będzie mu przypominało dawne czasy. Prezes jest Prezesem. Reaguje na to imię, a my traktujemy go ... jak prezesa . Często wyleguje się na swoim czerwonym foteliku, najwyraźniej jest mu tam dobrze. Wciąż nie jest jeszcze w pełni wyluzowany, jednak nadal robi postępy. Wodzi oczami za domownikami chodzącymi po mieszkaniu lub biega od pokoju do pokoju. Wczoraj (piątek - 14. jego dzień w nowym domu) wieczorem przed spaniem biegł do każdej osoby tak, jakby chciał powiedzieć "dobranoc". Do pokoju syna, gdy ten go pogłaskał to do córki i też chciał pieszczot, po czym wrócił na legowisko, które na noc kładziemy w sypialni przy łóżku. Chętnie wieczorem zmienia miejsce spania. Pierwszego dnia miał chwilę zastanowienia. Teraz, gdy mówię " idziemy spać" ja biorę legowisko, a on biegnie do sypialni przede mną.[/FONT]
[FONT=arial]Po powrocie z dzisiejszego popołudniowego spacerku też podbiegał do każdego domownika, czyli witanie się w takich sytuacjach z nami zaczyna być zwyczajem.[/FONT]
[FONT=arial]Dziś też, gdy ja i mąż wróciliśmy z zakupami, razem z dziećmi pojawił się w kuchni i ani mu w głowie było wyjść tak długo, aż całe zamieszanie się skończyło. Przy robieniu obiadu również towarzyszył nam w kuchni. Chodzi sobie, merda ogonkiem,częstowany chętnie zajada się smakołykami.[/FONT]
[FONT=arial]Choć jeszcze sporo brakuje, to jest coraz lepiej.[/FONT]

[FONT=arial]
[/FONT]

[FONT=arial]
[/FONT]

Posted

[FONT=arial]pan coś kroi w kuchni, trzeba sprawdzić co?[/FONT]

[FONT=arial] pani wstała, to ja się położę..,[/FONT]

[FONT=arial] idę po smakołyk,[/FONT]

[FONT=arial]w kuchni się gotuje, to ja sobie zajmę pozycję,[/FONT]

Posted

[quote name='M&S']Odleciał;)
http://img820.imageshack.us/img820/6247/zdjcie0055e.jpg

ciekawe, co było na obiad:evil_lol:

Moze sie dowiemy co sie szykowalo do jedzenia - zaprosilam nowy domek na dogo zeby nam doreczac wiadomosci z pierwszej reki.

Musze jeszcze dodac ze nowa pani Prezesa mi powiedziala ze szpikulec jest niesamowicie madry, ze zauwaza jego blyskotliwosc na kazdym kroku :loveu:
Potwierdzila cos, o czym wiem od dawna - ze kazdy szpikulec to istny tornado intelektu :eviltong:

Posted

[quote name='wellington']Moze sie dowiemy co sie szykowalo do jedzenia - zaprosilam nowy domek na dogo zeby nam doreczac wiadomosci z pierwszej reki.

Musze jeszcze dodac ze nowa pani Prezesa mi powiedziala ze szpikulec jest niesamowicie madry, ze zauwaza jego blyskotliwosc na kazdym kroku :loveu:
Potwierdzila cos, o czym wiem od dawna - ze kazdy szpikulec to istny tornado intelektu :eviltong:[/QUOTE]

BYłoby super, gdyby Prezes i jego Pani zawitali na dogo:)

Prezes-Tornado Intelektu:lol:

A co z Sarą?