Jump to content
Dogomania

Samotny, głodny ONek na ulicach miasta.Bruno juz w swoim domu !!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='bela51']Dziekuje bahlsa oraz dominikabankert. Konto bede rozsyłac jak pies bedzie w hotelu.
I błagam Was, nie dołujcie juz mnie tymi czarnymi scenariuszami, bo ja nie spie juz trzecia noc przez tego Onka.:-([/QUOTE]

[B]Belu[/B], nie daj się zwariować :)
Słyszałam w schronie to samo co Ty i jestem dobrej myśli
Nie każdy czarny scenariusz się sprawdza :)
Wierzę, że tym razem się uda :thumbs:
Jeszcze tylko 6 dni...

[B]Ogłaszam ONka na owczarku i pojawił sie tam taki wpis [/B]:):):)

[quote name='AFRA']Zakochałam się w tym Onku z Bytomia. Jak będzie w hoteliku to mu pomogę, bo mój poprzedni ukochany, czyli Marko, będzie pewnie już szczęsliwy w DS[IMG]http://www.owczarek.pl/forum/smileys/smiley4.gif[/IMG].
Nie mogę zrozumieć ludzi, którzy krzywdzą psy. Przecież jak się patrzy w te ich oczy (a już szczególnie ONkowe[IMG]http://www.owczarek.pl/forum/smileys/smiley2.gif[/IMG]), to serce musi zmięknąć. Ślepi są, czy co?
[/QUOTE]

• Replies 497
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Belu nie chciałem Cię zdołować ale też byłem taki spokojny o los psiaka na kwarantannie i ...po psie.Z Bytomiem też miałem bardzo przykry przypadek.Nawet tam nici chirurgiczne dowoziłem,by wspomóc.Niby brakowało :roll:......... a słowo szefowej można w ziemię wdeptać.Mam nadzieję,że Wam a przede wszystkim onkowi się uda.Napisałem tylko fakty,które mnie spotkały.Aaaa ...w Bytomiu często zgony tłumaczą nosówką.

Posted

Nie wiem, kiedy tam byles. Ja tez słyszałam wiele złego, ale dwukrotnie wyciagałam stamtad psy i moje doswiadzcenia sie nie potwierdziły.
Psy czekały, zarezerwowane przeze mnie.
Mysle, ze ostatnio zmienilo sie tam nieco. I chyba szefowa rowniez ( jesli myslimy o tej samej ).

Posted

Belu czasami lepiej uprzedzić,że w danym schronie zdarzyły się takie rzeczy niż z "uprzejmości" by nie martwić,przemilczeć.Napisałem to co osobiście przeżyłem.Nie powtarzam pogłosek,bo to byłoby straszenie.Faktycznie Bytom ma nieciekawą opinię ale jeśli jest nowe kierownictwo,to może jest lepiej .Tamta kierowniczka to była wyjątkowo ......................itd.Ciekawe czy śni o tych wszystkich psach????

Posted

Witam!

Trafiłam przez przyapdek... dostałam zaproszenie na bazarek. Niestety z bazarku nie skorzystam, bo ciuszki za malunie. Może jakaś szczuplizna w coś wejdzie, ja odpadam.
Ale wspomogę biedaka, i jednorazowo wpłacę. Niestety mogę to zrobić dopiero najwcześniej w poniedziałek wieczorem, bo zablokowałam sobie kartę z kodami. (pomyliłam nr konta ).

Co w ogóle z psiakiem? Gdzie on teraz?

Posted

[quote name='MALWA']Witam!

Trafiłam przez przyapdek... dostałam zaproszenie na bazarek. Niestety z bazarku nie skorzystam, bo ciuszki za malunie. Może jakaś szczuplizna w coś wejdzie, ja odpadam.
Ale wspomogę biedaka, i jednorazowo wpłacę. Niestety mogę to zrobić dopiero najwcześniej w poniedziałek wieczorem, bo zablokowałam sobie kartę z kodami. (pomyliłam nr konta ).

Co w ogóle z psiakiem? Gdzie on teraz?[/QUOTE]

Dziekujemy za pomoc. ale bede zbierac pieniazki dopiero wtedy gdy Onek znajdzie sie w hotelu.
Mamy nadzieje, ze 30 listopada.
Niestety mielismy pecha i dzien przed akcja został odłowiony do schronu. Odbywa kwarantanne, a my odliczany godziny.:-(

Posted

[quote name='bela51']Dziekujemy za pomoc. ale bede zbierac pieniazki dopiero wtedy gdy Onek znajdzie sie w hotelu.
Niestety mielismy pecha i dzien przed akcja został odłowiony do schronu. Odbywa kwarantanne, a my odliczany godziny.:-([/QUOTE]

A, rozumiem. To chociaż wiadomo co z nim, gdzie jest. Ale to chociaż nie będzie głodny w schronie. Mam nadzieję, ze 30 listopada bez problemu bediz emożna go odebrać i zawieźc do hoteliku?

Posted

[quote name='bela51']Dziekujemy za pomoc. ale bede zbierac pieniazki dopiero wtedy gdy Onek znajdzie sie w hotelu.
Niestety mielismy pecha i dzien przed akcja został odłowiony do schronu. Odbywa kwarantanne, a my odliczany godziny.:-([/QUOTE]
Nie zagladałam tu wczoraj i proszę onek jest...Mam nadzieję ,że to dobra karta dla niego ten schron?Trzymam kciuki to już jakiś mały uśmiech od losu

Posted

W sprawie formalnej, mówiłam już Martice, jak rozmawiałyśmy przez tel., że jeśli chodzi o 30 listopad, to psiaka mogę przyjąć tylko albo w godzinach dopołudniowych, max do godz. 13, lub dopiero 1 grudnia. W razie czego jestem mobilna i mogę za zwrotem kosztów paliwa podjechać do Bytomia, jednak ze schroniska musi go wyciągnąć ktoś na siebie, kto będzie prawnym opiekunem.

Posted

[quote name='Emiś']W sprawie formalnej, mówiłam już Martice, jak rozmawiałyśmy przez tel., że jeśli chodzi o 30 listopad, to psiaka mogę przyjąć tylko albo w godzinach dopołudniowych, max do godz. 13, lub dopiero 1 grudnia. W razie czego jestem mobilna i mogę za zwrotem kosztów paliwa podjechać do Bytomia, jednak ze schroniska musi go wyciągnąć ktoś na siebie, kto będzie prawnym opiekunem.[/QUOTE]

Tak tak Emilko wszystko przekazałam naszej Belci :)

Posted

[quote name='Emiś']W sprawie formalnej, mówiłam już Martice, jak rozmawiałyśmy przez tel., że jeśli chodzi o 30 listopad, to psiaka mogę przyjąć tylko albo w godzinach dopołudniowych, max do godz. 13, lub dopiero 1 grudnia. W razie czego jestem mobilna i mogę za zwrotem kosztów paliwa podjechać do Bytomia, jednak ze schroniska musi go wyciągnąć ktoś na siebie, kto będzie prawnym opiekunem.[/QUOTE]
Szkoda,że nie mieszkam blizej choc pomogła bym biorąc go na siebie.Chętny niech się zgłasza bo biedulek cierpi

Posted (edited)

[quote name='elzunia']Szkoda,że nie mieszkam blizej choc pomogła bym biorąc go na siebie.Chętny niech się zgłasza bo biedulek cierpi[/QUOTE]
Z tym jest najmniejszy problem. Ja go wyadoptuje ze schroniska na siebie.
Martwi mnie problem jego noclegu. MUSZE go odebrac w piatek, bo tak sie umówiłam, nie chce ryzykowac, gdyz w sobote ( 1.12.) w biurze schronu bedzie inna osoba.
Jesli dalej dziala przy schronie hotel, najwyzej Onek tam przenocuje, juz jako mój pies, a nie schroniskowy. Nie wiem tylko co z tym hotelem, bo słyszałam, ze juz go nie ma. NIe zapytalam, bo nie przypuszczałam, ze powstanie taki problem.

Edited by bela51
Posted (edited)

[quote name='bela51']Z tym jest najmniejszy problem. Ja go wyadoptuje ze schroniska na siebie.
[B]Martwi mnie problem jego noclegu[/B]. MUSZE go odebrac w piatek, bo tak sie umówiłam, nie chce ryzykowac, gdyz w sobote ( 1.12.) w biurze schronu bedzie inna osoba.
Jesli dalej dziala przy schronie hotel, najwyzej Onek tam przenocuje, juz jako mój pies, a nie schroniskowy. Nie wiem tylko co z tym hotelem, bo słyszałam, że już go nie ma. NIe zapytalam, bo nie przypuszczałam, ze powstanie taki problem.[/QUOTE]

[B]Belu[/B], jeśli ten nocleg w hotelu nie wypali to może na tą jedną noc ja coś wykombinuję
Zdzwonimy się :)

Edited by DONnka
Posted

dobrze, że się znalazł; ja bym się bała może nie tyle pobytu w schronisku, co tego pożal się boże "opiekuna" prawnego; tak zwanego "właściciela";
skoro podjęte zostały próby kontaktu z nim, to wcześniej czy później on odbierze ten telefon;
i jak się uprze, a z jakiegoś powodu ci, co najmniej dbają o psy, są najbardziej uczulenia na punkcie prawa "własności", to będzie problem...

Posted

[quote name='Emiś']Bela, a o której mogłabyś być najwcześniej tego 30 w schronisku?[/QUOTE]
Onkowi 30 -go dopiero konczy sie kwarantanna. Umowiłysmy sie, ze wydadza go nam przed zamknieciem schronu, czyli tuz przed godz. 15.00.

Posted

Hmm, kurcze, trochę późno. Co Ty na to, żebym podjechała w takim razie na powiedzmy 14:30, może te parę minut wcześniej nie będą robić problemów i ekspresowo bym go przewiozła. Przesunę troszkę swoje popołudniowe plany, ale musiało by to sprawnie pójść.

Posted

Emis, nie zmieniaj swoich planów, bo nie wiem czy sie uda odebrac go wczesniej, nawet te pół godziny.
Ledwo ubłagałysmy, aby to był piatek, a nie sobota. :shake: