PaulinaT Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Ja z pisania jestem noga. Tekst faktycznie długi ale bardzo bardzo działający - mam nadzieję, ze odniesie skutek zamierzony. Quote
basiaap Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='GoniaP']Usztywnienie. Tzn.porażka chirurga... Tzn. że jedyne co można zrobić, to wsadzić płytki, ustawić łapę w pozycji anatomicznej... Nie będzie sie zginać, ale będzie prosta...[/quote] Ja Ci dam porażkę chirurga:mad: :lol: Nasz Fuks też ma artrodezę, płytkę znaczy (jeszcze miesiąc, potem wyjmujemy) jak powiem jego chirurgowi że to jego porażka a nie sukces marny Twój los:evil_lol: Quote
caroolcia Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Może jest długi i szczegółowy, ale wzruszający i jeżeli ktoś będzie poważnie zainteresowany sułtanem przynajmniej pozna juz z góry sporo szczegółow dotyczacych jego historii i co najważniejsze zdrowia i skali problemu. Poza tym od razu widać, że aukcja dotyczy faktycznego problemu i nie jest żadnym naciąganiem. Quote
GoniaP Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='basiaap']Ja Ci dam porażkę chirurga:mad: :lol: Nasz Fuks też ma artrodezę, płytkę znaczy (jeszcze miesiąc, potem wyjmujemy) jak powiem jego chirurgowi że to jego porażka a nie sukces marny Twój los:evil_lol:[/quote] Łomatko, Anka, to kryj mnie ;):diabloti: Quote
basiaap Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='GoniaP']Łomatko, Anka, to kryj mnie ;):diabloti:[/quote] Spoko. Fuksio nasz lata jak torpeda Sułtan jest większy to może aż tak różowo nie być, zwaszcza ze druga noga jeszcze ale i tak to nie będzie żadna kaleka:lol: Quote
basiaap Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Piękny ci on:iloveyou: Ja tam myślę, ze chętnych będzie dużo zwłaszcza że pies rasowy i bedzie naprawiony bo ze komuś samemu by sie zachciało naprawiać, to szanse mniejsze - niestety tacy ludzie są... w większości mali ale Wy dałyście mu szansę znajdzie:) Quote
GoniaP Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Cytuję ze strony Fundacji Emir: "10.05.07:SUŁTAN - dziś opuścił klinike i przeniósł się do fundacji. Wczoraj był konsultowany przez chirurga dr. Degórską, która zadecydowała, że w chwili obecnej stan psa i jego sprawnośc ruchowa jest na tyle dobra, że druga operacja nie jest teraz konieczna. Tak więc : dobre jedzenie+ Caniviton, umiarkowany ruch na świeżym powietrzu oraz dużo czułości - to są rzeczy najbardziej potrzebne naszemu Sułtankowi." Quote
basiaap Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='GoniaP']Cytuję ze strony Fundacji Emir: "10.05.07:SUŁTAN - dziś opuścił klinike i przeniósł się do fundacji. Wczoraj był konsultowany przez chirurga dr. Degórską, która zadecydowała, że w chwili obecnej stan psa i jego sprawnośc ruchowa jest na tyle dobra, że druga operacja nie jest teraz konieczna. Tak więc : dobre jedzenie+ Caniviton, umiarkowany ruch na świeżym powietrzu oraz dużo czułości - to są rzeczy najbardziej potrzebne naszemu Sułtankowi."[/quote] Gosiu, super wieści:multi: A ta druga operacja to jest tylko odłożona, czy w ogóle nie będzie trzeba? Quote
MonikaP Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 [quote name='basiaap']Piękny ci on:iloveyou: Ja tam myślę, ze chętnych będzie dużo zwłaszcza że pies rasowy i bedzie naprawiony bo ze komuś samemu by sie zachciało naprawiać, to szanse mniejsze - niestety tacy ludzie są... w większości mali ale Wy dałyście mu szansę znajdzie:)[/quote] Aniu, nie do końca tak...:-( Wystarczy poczytać sobie fora zaprzęgowców...pies z felerem, nie w 100% sprawny, nie nadający się do biegów - to nie pies... Tak więc adopcja przez miłośnika rasy pewnie odpada...chyba, że znajdzie się ktoś, kto pokocha Sułtana dla jego urody i wspaniałego charakteru... Quote
GoniaP Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='basiaap'] A ta druga operacja to jest tylko odłożona, czy w ogóle nie będzie trzeba?[/quote] Chyba odłożona, bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić by tak to miało zostać:shake: Quote
basiaap Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='MonikaP']Aniu, nie do końca tak...:-( Wystarczy poczytać sobie fora zaprzęgowców...pies z felerem, nie w 100% sprawny, nie nadający się do biegów - to nie pies... Tak więc adopcja przez miłośnika rasy pewnie odpada...chyba, że znajdzie się ktoś, kto pokocha Sułtana dla jego urody i wspaniałego charakteru...[/quote] Mówisz? No fakt że w życiu nie czytałam forum zaprzęgowców i klimaty te są mi obce... pewnie masz rację w takim razie. Ale i tak wydaje mi się, że rasowe to wieksze branie mają niż taki powiedzmy mały, przysadzisty, grubiutki rudy "burek", jakich tysiace gnije w schronach Nie, myślę, że uroda, rasowość Sułtana + jego dramatyczna, poruszająca historia zrobią swoje. Quote
GoniaP Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='basiaap'] myślę, że uroda, rasowość Sułtana + jego dramatyczna, poruszająca historia zrobią swoje.[/quote] Za to trzymam kciuki!!! Anula 1959 wystawi dziś dla Sułtana Allegro. Trzymajcie kciuki!!! Quote
PaulinaT Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 To bardzo przykre Monika co piszesz o miłośnikach rasy. Ja - jako miłośnik cc - nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy na forum rasy pojawia się apel o pomoc i pozostaje on bez odpowiedzi. Trzymam kciuki za powodzenie aukcji Sułtana! Quote
basiaap Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='PaulinaT']To bardzo przykre Monika co piszesz o miłośnikach rasy. Ja - jako miłośnik cc - nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy na forum rasy pojawia się apel o pomoc i pozostaje on bez odpowiedzi. Trzymam kciuki za powodzenie aukcji Sułtana![/quote] A ja z ciekawości zajrzałam sobie na te fora. No i faktycznie - masz rację, Moniko. Czekamy zatem nie na miłośnika rasy, ale po prostu na kogoś, kto zakocha się w Sułtanie, który nie będzie biegał w zaprzęgu:) Quote
MonikaP Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 [quote name='PaulinaT']To bardzo przykre Monika co piszesz o miłośnikach rasy. Ja - jako miłośnik cc - nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy na forum rasy pojawia się apel o pomoc i pozostaje on bez odpowiedzi. Trzymam kciuki za powodzenie aukcji Sułtana![/quote] Bo widzisz, Paulino, zaprzęgowiec to pies "sportowy" - ludzie, którzy pasjonują się tymi rasami zwykle biegają z nimi, startują w zawodach....a pies kaleki - cóż, do niczego się nie przyda... Ja jestem tylko bardzo ciekawa, czy właściciel Sułtana wie,że jego pies był w schronisku i w jakim był stanie.... Nie zdziwiłabym się, gdyby tak było... Quote
basiaap Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='MonikaP']Bo widzisz, Paulino, zaprzęgowiec to pies "sportowy" - ludzie, którzy pasjonują się tymi rasami zwykle biegają z nimi, startują w zawodach....a pies kaleki - cóż, do niczego się nie przyda... Ja jestem tylko bardzo ciekawa, czy właściciel Sułtana wie,że jego pies był w schronisku i w jakim był stanie.... Nie zdziwiłabym się, gdyby tak było...[/quote] Wiedział jego hodowca. Nie żebym była zdziwiona faktem, że uznał, iż to nie jego problem - ale zrozumieć tego nie potrafię Quote
MonikaP Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 [quote name='basiaap']Wiedział jego hodowca. Nie żebym była zdziwiona faktem, że uznał, iż to nie jego problem - ale zrozumieć tego nie potrafię[/quote] Pewnie, że hodowca wiedział - sama z nim rozmawiałam...i ja też nie mogę zrozumieć... Quote
anula1959 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Allegro wystawione: [URL]http://www.allegro.pl/item194873544_piekny_sultan_hasky_skazany_na_kalectwo.html[/URL] Quote
MonikaP Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 [quote name='anula1959']Allegro wystawione: [URL]http://www.allegro.pl/item194873544_piekny_sultan_hasky_skazany_na_kalectwo.html[/URL][/quote] Dziękujemy, Aniu! :-). Quote
PaulinaT Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='MonikaP']Bo widzisz, Paulino, zaprzęgowiec to pies "sportowy" - ludzie, którzy pasjonują się tymi rasami zwykle biegają z nimi, startują w zawodach....a pies kaleki - cóż, do niczego się nie przyda... Ja jestem tylko bardzo ciekawa, czy właściciel Sułtana wie,że jego pies był w schronisku i w jakim był stanie.... Nie zdziwiłabym się, gdyby tak było...[/quote] a co będzie z tymi wszystkimi sportowymi wspaniałymi psami gdy się zestarzeją lub ulegną wypadkowi? to samo co z Sułtanem tak? będą musiały się usunąć żeby zrobić miejsca nowemu pokoleniu sportowców? przykro mi - ja czegoś takiego pojąć nie potrafię i tak jak występuję przeciw hodowcom, którzy pozbywają się starszych zwierząt czy takich, które nie sprawdziły się w hodowli - tak występować będę przeciw traktowaniu psów-sportowców na takich zasadach :angryy: Quote
lupak Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Szanowne panie zanim zaczniecie pisać rozne niemile rzeczy moze dokladniej poczytajcie te fora zaprzęgowe. Zapoznajcie sie może z działalnoscią bezdomnych szpiców, iloscią wyadoptowanych zaprzęgowcow, a potem rzucajcie oskarżenia. Ze znanych mi sportowych emerytów WSZYSTKIE dożywają emerytury u mushera, albo są oddane w dobre ręce i pracują jako nauczyciele, albo dożywają w spokoju swoich dni.Sułtan jest pod opieką fundacji, a ile jest ofiar mody , którym nie ma kto pomóc ?. Pojemność domów musherskich jest ograniczona. Zasoby finansowe też. Quote
Recommended Posts