Jump to content
Dogomania

Na dom wciąż czeka Bibiś;( Sterka, Bieluch, Bohun, Brioszka i Baja w nowych domach!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Malgoska']Widziałam dwa maluszki Sterki, śliczne:)
Missia miło mi było Cię poznać, szkoda, że tak krótkto...
No i że Szelosława taki brytan chciała Cię zjeść...[/QUOTE]
Szelunia szczekała ma missię ?

Posted

[quote name='Malgoska']no....i to jak.....[/QUOTE]
no Szelcia nie przyjeła mnie z otwartymi ramionami. Jestem ciekawa jakby zareagowała na moją mamę bo to przede wszystkim ona wyciągnęła ją ze schronu, ona codziennie karmiła i opiekowała się nią calutki czas, aż do adopcji.
Ciekawe czy na nią też by tak szczekała. Może zaprosisz nas kiedyś razem(wpraszam się niegrzecznie ?:diabloti:) i zrobimy test pamięci dla Szeleczki:)

Posted

[quote name='missiaa']no Szelcia nie przyjeła mnie z otwartymi ramionami. Jestem ciekawa jakby zareagowała na moją mamę bo to przede wszystkim ona wyciągnęła ją ze schronu, ona codziennie karmiła i opiekowała się nią calutki czas, aż do adopcji.
Ciekawe czy na nią też by tak szczekała. Może zaprosisz nas kiedyś razem(wpraszam się niegrzecznie ?:diabloti:) i zrobimy test pamięci dla Szeleczki:)[/QUOTE]

bardzo chętnie:)
już zapraszam:)

Posted

Ładna suma się uzbierała z bazarku
dziękujemy Javena !!

[quote name='missiaa']no Szelcia nie przyjeła mnie z otwartymi ramionami. Jestem ciekawa jakby zareagowała na moją mamę bo to przede wszystkim ona wyciągnęła ją ze schronu, ona codziennie karmiła i opiekowała się nią calutki czas, aż do adopcji.
Ciekawe czy na nią też by tak szczekała. Może zaprosisz nas kiedyś razem(wpraszam się niegrzecznie ?:diabloti:) i zrobimy test pamięci dla Szeleczki:)[/QUOTE]

Prawdopodobnie, niestety.... Szelunia mamy Twej pamiętać nie będzie..
;( ale może coś tam sobie przypomni..

Posted

[quote name='iwoniam']Ładna suma się uzbierała z bazarku
dziękujemy Javena !!

[/QUOTE]

Wponiedziałek wysle. Ja tez sie ciesze ,że bazarek ,choc z problemami zakończył sie i to dosć przyzwoita sumą.

Posted

[quote name='Javena']Wponiedziałek wysle. Ja tez sie ciesze ,że bazarek ,choc z problemami zakończył sie i to dosć przyzwoita sumą.[/QUOTE]
no to jak pieniażki dotrą to jaką karmę kupić maluchom? patrzyłam na boscha junior- suchą karmę([CENTER][COLOR=#C45F2B][FONT=Verdana]BOSCH Junior Lamb & Rice 15kg) za 119zł[/FONT][/COLOR][/CENTER], a za resztę pieniążków kupić puszki. Bosch wydaje się przyzwoity, bo za tyle kg cena nie jest ogromna jak w przypadku innych karm junior(chyba?). Chyba że macie sprawdzone coś innego, może tańszego? żeby na dłużej im starczyło? Nie wiem, w jakim tempie one zjedzą 15 kg? Iwoniam na pewno będzie wiedzieć z doświadczenia:P

Posted

[quote name='missiaa']no to jak pieniażki dotrą to jaką karmę kupić maluchom? patrzyłam na boscha junior- suchą karmę([CENTER][COLOR=#C45F2B][FONT=Verdana]BOSCH Junior Lamb & Rice 15kg) za 119zł[/FONT][/COLOR][/CENTER]
, a za resztę pieniążków kupić puszki. Bosch wydaje się przyzwoity, bo za tyle kg cena nie jest ogromna jak w przypadku innych karm junior(chyba?). Chyba że macie sprawdzone coś innego, może tańszego? żeby na dłużej im starczyło? Nie wiem, w jakim tempie one zjedzą 15 kg? Iwoniam na pewno będzie wiedzieć z doświadczenia:P[/QUOTE]

Jesli mnie o to pytasz,to ja kompletnie nie wiem. Swojemu psu gotuje ,a karmy suchej nie chce. Jedynie kocie lubi.:):evil_lol:

Posted

[quote name='Malgoska']Szelka i Sonia też się obraziły na suchą karme, tylko gotowany filecik z jarzynkami, ryżem lub makaronem a tak to jeść nie będą....[/QUOTE]
niestety ja nie dam rady im gotować, sama nie mam kiedy ugotować dla siebie obiadu i zazwyczaj jem cokolwiek co wpadnie mi w rękę i da się zjeść na już :( w grę wchodzi tylko sucha karma lub puszki/

Posted

[quote name='missiaa']niestety ja nie dam rady im gotować, sama nie mam kiedy ugotować dla siebie obiadu i zazwyczaj jem cokolwiek co wpadnie mi w rękę i da się zjeść na już :( w grę wchodzi tylko sucha karma lub puszki/[/QUOTE]
Przeciez nie chodzi o to ,zebys gotowała,tylko kupisz to, co uwazasz za słuszne i co lubia psy .Masz już doswiadczenie.:razz:.

Posted

Bosch mini junior
ale najpierw, choć przez tydzien starter - RC niestety... choć drogi, to najlepszy

inne dobre - Josera, poza tym Purina Dog chow junior
Brit junior i Arion junior

[quote name='missiaa']no to jak pieniażki dotrą to jaką karmę kupić maluchom? patrzyłam na boscha junior- suchą karmę([CENTER][COLOR=#C45F2B][FONT=Verdana]BOSCH Junior Lamb & Rice 15kg) za 119zł[/FONT][/COLOR][/CENTER]
, a za resztę pieniążków kupić puszki. Bosch wydaje się przyzwoity, bo za tyle kg cena nie jest ogromna jak w przypadku innych karm junior(chyba?). Chyba że macie sprawdzone coś innego, może tańszego? żeby na dłużej im starczyło? Nie wiem, w jakim tempie one zjedzą 15 kg? Iwoniam na pewno będzie wiedzieć z doświadczenia:P[/QUOTE]

Posted

ja nie pamiętam czym karmiłam Lune jak była szczeniakiem, ale jak Sziba u mnie była to dostawała Ariona Junior i Purinę Dog Chow junior, opłaca się chyba kupić Purinę DC 2x15kg:)

[url]http://www.krakvet.pl/purina-chow-puppyjunior-2x15kg-p-10933.html[/url]

Posted

Pieniązki wysłane. Prosze o potwierdzenie na wątku bazarku.

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235865-KONIEC-ROZLICZAM-Kalendarze-poszewki-ciuszki-28-11-2012-22-001/page17[/url]

Posted

[quote name='Javena']Pieniązki wysłane. Prosze o potwierdzenie na wątku bazarku.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235865-KONIEC-ROZLICZAM-Kalendarze-poszewki-ciuszki-28-11-2012-22-001/page17[/URL][/QUOTE]
Pieniążki jeszcze nie dotarły,ale myślę, że jutro się pojawią. Wtedy zerknę na proponowane przez was papciu i podejmę ostateczną decyzję co zamawiać :)

Posted

[quote name='missiaa']Pieniążki jeszcze nie dotarły,ale myślę, że jutro się pojawią. Wtedy zerknę na proponowane przez was papciu i podejmę ostateczną decyzję co zamawiać :)[/QUOTE]

Tak, powinny być jutro.

Posted

Nie mam kiedy tych zdjęć zrobić:( Ciągle gdy wracam jest już ciemno. Dziś miałam jeden dzień kiedy mogłam zrobić zdjęcia ale pożyczyłam aparat. Piątek, sobota znów wrócę późno. Mam nadzieje, że w niedzielę mi się uda, bo mam wolną.
Maluszki są przekochane! Jak myję im podłogę to zaczepiają mnie i próbują się bawić, chcą mi zabierać mokrą szmatę. A szmata którą przecieram na sucho, staje się nagle ich legowiskiem i się tak cisną wszystkie na małym skrawku. Mój faworyt to czarny podpalany ma takie mądre spojrzenie, siada, przekręca główkę i się we mnie wpatruje. Gdy wchodzę do nich leci do mnie piątka merdających ogonków. Za każdym razem gdy z nimi siedzę jedne tracą po jakimś czasie zainteresowanie i idą spać, ale zawsze jeden siada przy mnie i zostaje- raz rudy, raz beżowy, raz czarny. Tak jakby dyżury miały.

Mamusia już częściej woli siedzieć na przedpokoju... gdy otwieram drzwi do kuchni to ona ucieka właśnie na przedpokój.
Zamówiłam karmę, mam nadzieję że szybko dojdzie. Jeszcze raz przejrzałam skład wszystkich zaproponowanych karm. Purina miała dużo pozytywnych komentarzy ale pierwszym składnikiem w składzie tej karmy są zboża i zaledwie 4% mięsa, podobnie Arion. Dlatego ostatecznie zdecydowałam się jednak na Boscha mini. Tym bardziej, że znalazłam promocję i za 2 worki 15 kg zapłaciłam 209 zł.. czyli podobnie ile zapłaciłabym za Ariona czy Purine Dog chow.
A skład boscha mini jest taki:
[FONT=Arial]Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego >60% (sproszkowane mięso drobiowe, tłuszcze zwierzęce, sproszkowane mięso, mięso suszone i odtłuszczone, sproszkowane ryby, ekstrakt z mięsa), rozdrobniona pszenica, kukurydza, kaszka pszenna, ryż, krajanka buraczana, siemię lniane, suszone drożdże, chlorek sodu.[/FONT]

Posted

[quote name='iwoniam']Bosch mini junior
ale najpierw, [B]choć przez tydzien starter - RC niestety... choć drogi, to najlepszy[/B]

inne dobre - Josera, poza tym Purina Dog chow junior
Brit junior i Arion junior[/QUOTE]

ja widziałem u weta na błonia 61b (chyba) r.c. starter 1,5kg + 1,5kg gratis za 70zł

Posted

[quote name='iwoniam']Fajnie, że karma jest - mamusia odpocznie
moje maluszki mają się źle...
na przemian któryś ma kryzys
teraz najgorzej z Lati...[/QUOTE]
no jeszcze karma nie dotarła, ale powinna przyjść w poniedziałek :) a mamusia już troszkę odpoczywa od karmienia, daje im puszki do wcinania.