Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Hope2']Dzisiaj Frodo ma problem z zrobieniem kooopki-wychodzimy,mały się składa-i nic:-( wczoraj wymiotował pianą(apetyt miał normalny,chęć do zabawy też),dzisiaj przed chwilą na dworze zwymiotował wodą,jesć nie chce:-(jak nie polepszy mu się w ciągu godz-jedziemy do weta[/QUOTE]
I jak Frodzio??? Nie strasz ciotek...

Posted

Wet przyjmuje od 15-jak nie będzie żadnej poprawy-jedziemy. Na razie dostał ciekłej parafiny z wodą w zadek-ugryzł mnie przy okazji. Teraz idziemy pochodzić-może będzie lepiej? Jak wrócimy to napiszę

Posted

[quote name='Hope2']Wet przyjmuje od 15-jak nie będzie żadnej poprawy-jedziemy. Na razie dostał ciekłej parafiny z wodą w zadek-ugryzł mnie przy okazji. Teraz idziemy pochodzić-może będzie lepiej? Jak wrócimy to napiszę[/QUOTE]
A to hultaj gryzolda, ale musi czuć się niekomforowo skoro kłapie :shake: Trzymamy kciuki robaczku, oby to tylko jakaś niestrawność drobna :lol:

Posted

Jeszcze nic-składa się do koopki,ciśnie az stęka i nic:bigcry:wypił teraz sporo wody,spaceruje po domu sam-na dworze szedł dziarskim krokiem za kotem...czekam,może parafinka jednak zadziała. Nochal zimny,siusiu normalnie,tylko ta koopka,żeby w reszcie chciała wyjsc

Posted

[quote name='keakea']Hope, daj mu jeszcze gluta z siemienia lnianego...[/QUOTE]
siemienia nie mam-mam kleik ryżowy,ryż i kaszkę kukurydzianą...zaraz pójdziemy jeszcze raz na dwór-i po co ja go uczyłam,że w domu się nie robi??? Teraz biedulek albo śpi na rękach albo wędruje pod drzwi

Posted

[quote name='Energy']Pewnie pojechali do weta...[/QUOTE]
Już jesteśmy z powrotem. Mały śpi-trzeba było go uśpić lekami,bo nie chciał nic sobie dać zrobić. Okazało się,że to nie koopka go blokuje,tylko pęcherz-przepełniony,coś blokuje cewkę moczową. Frodo miał 2 razy robione USG i raz RTG. Nie udało się go zcewnikować-miał mocz wyciągany strzykawka przez powłoki brzuszne,dostał leki rozkurczowe...teraz czekamy-aż się obudzi i może uda mu się załatwić

Posted

[quote name='keakea']Oj, kurczę :([/QUOTE]
dokładnie. Załamana jestem,już tak dobrze było-teraz trzymajcie kciuki,żeby się odlokowała cewka,wyniki badania moczu będą jutro

Posted

[quote name='keakea']Hope, a pisałaś o godz. 14, że siusiu normalnie... to skąd to przepełnienie pęcherza???[/QUOTE]
Bo siusiał-i bardzo dużo pił. Wg wet mocz miał kolor normalny-sami jeszcze nie wiedzą co to jest,pierwszy raz nie udało im się zcewnikować psa

Posted

[quote name='Energy']A o kupie co mówili? znaczy jej braku?[/QUOTE]
Trochę go opróżnili (palcem),później poszłam z nim na dwór-bo może coś pójdzie. Potem było drugie USG i RTG.

Posted

Miałam pekińczyka,który miał problemy z oddawaniem moczu.Okazało się,że w kostnej części cewki moczowej utkwił kamień,który blokował odpływ moczu.Weci nie rozpoznali problemu.Zalegający w pęcherzu moczowym mocz spowodował wystąpienie mocznicy.Wet operował pieska,usunął kamień,ale po kilku godzinach mój piesek zmarł.

Posted

[quote name='Fatiha']Miałam pekińczyka,który miał problemy z oddawaniem moczu.Okazało się,że w kostnej części cewki moczowej utkwił kamień,który blokował odpływ moczu.Weci nie rozpoznali problemu.Zalegający w pęcherzu moczowym mocz spowodował wystąpienie mocznicy.Wet operował pieska,usunął kamień,ale po kilku godzinach mój piesek zmarł.[/QUOTE]
No i takie jest też poderzenie weta-1-2 maleńkie kamyczki w cewce...Mam nadzieję,że mały załatwi się normalnie po przebudzeniu

Posted

Kamyki trzeba operacyjnie usunąć,one mogą być zaklinowane w kostnej części cewki moczowej,która się nie rozszerza.Zalegający mocz w pęcherzu wypełnia go i powoduje silny ból.