Fatiha Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Tak wygląda gorset stabilizujący kręgosłup.[IMG]http://www.petphysio-shop.de/pic/1654p.jpg[/IMG] Quote
hektor2461 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Energy']Nie no dobrze się rozumiemy, stabilizując kręgosłup osłabia mięsnie, bo one nie muszą tak pracować jak bez gorsetu ;) Edit: dopiero doczytałam post po edycji nie chodzi mi o żaden gorset gipsowy, cały czas pisałam o usztywnieniu nie o gipsie i oczywiście można szukać analogii tak samo mogą osłabnąć mięśnie u człowieka jak i psa[/QUOTE] Uważam, że te dywagacje są pozbawione profesjonalizmu, a zatem należy je zakończyć. Quote
Energy Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='hektor2461']Uważam, że te dywagacje są pozbawione profesjonalizmu, a zatem należy je zakończyć.[/QUOTE] zgadza się, a dopisałam to dlatego, że Twoja edycja była po moim wpisie i dopiero ją zobaczyłam Quote
Hope2 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='Energy']Hope co u Was? Jak Fodzik?:)[/QUOTE] U nas ok,dziękuję. Mały nadal ma ADHD-ale woli być na wolności niż przy słupku (obgryzł go bezlitośnie) i zrezygnował z kaskaderki. Moje duże psy eksmitowałam do drugiego pokoju-wtedy Frodo jest spokojniejszy zdecydowanie ma rozdwijenie jaźni-taki dr Jekyll i mr Hyge. Gorset jest nie potrzebny,jutro najdalej pojutrze wyślę filmik z jego "chodem" do kliniki-żeby mogli zobaczyć jak on popyla na tych swoich któtkich nóżkach-prawie biegnie...chociaż woli kicać-zapewne z lenistwa,bo tak łatwiej. Jak się tylko czegoś konkretnego dowiem-od razu napiszę. Wydzwaniam do kliniki,nescci,Toyoty,piszę do Isadory-pewnie wszyscy mają mnie po dziurki w nosie :eviltong:jeśli ktoś ma ochotę poczytać-tu wczorajszy wpis do bloga-sorki,ale dzisiaj nie dam rady nic napisać-ledwo na oczy patrzę [URL]http://toleslaw237.blogspot.com/[/URL] Quote
Energy Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Cudowne są Te blogowe opowieści:) dziękuję za info:) Quote
Hope2 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='Energy']Cudowne są Te blogowe opowieści:) dziękuję za info:)[/QUOTE] Dobranoc-mały chrapie obok mnie-a to usypia lepiej niż kubek mleka:sleep2: Quote
Energy Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Nie ma to jak czworonóg przy boku:)dobranoc:) Quote
Gusiaczek Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 DzieńDoberek Państwu:) Miłego dnia. Quote
Lu_Gosiak Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [IMG]http://images35.fotosik.pl/1740/a2cd0b5e8e23b707.jpg[/IMG] o i Tolus:loveu: sie załapał - wyglada super:) dzieki Aniu, za to , ze w koncu ma prawdziwy dom:) Quote
Hope2 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Tolo-miał być na chwilę-ale nigdy w życiu go nie oddam!!! A jak cudnie grzeje w nocy ten mój kaloryferek....:eviltong: aaa Gosiu-jak będziesz w okolicy-to Tolo zaprasza na kawkę;) Quote
Lu_Gosiak Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Aniu z mila checia:):) a tu watek tolka - jak mozesz napisz tam słówko o Nim:) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/115683-Tolek-znowu-u-Wiosny-potrzebne-wsparcie-na-karme!!?p=10472148#post10472148[/URL] Quote
Hope2 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='Lu_Gosiak']Aniu z mila checia:):) a tu watek tolka - jak mozesz napisz tam słówko o Nim:) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/115683-Tolek-znowu-u-Wiosny-potrzebne-wsparcie-na-karme!!?p=10472148#post10472148[/URL][/QUOTE] już piszę-i ba blogu dzisiaj machnę post o nim-a co! Zdjęć na dogo wrzucać nie umiem... A Tolo z odwiedzin się ucieszy-dodatkowego miziania,przytulania,całowania-nigdy dosyć:eviltong: Quote
pola53 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 (edited) OK, znalazłam, już przelałam :) Jutro pewnie znajdą się na koncie. Edited December 13, 2012 by pola53 Quote
anica Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Miód na serce... taki Froduś!...i takie opowieści!... [IMG]http://images35.fotosik.pl/1740/a2cd0b5e8e23b707.jpg[/IMG] ps... tak w biegu się tylko wtrącę w dyskusję....to tylko w trosce o dobro chłopaka... jeśli chodzi o gorset to też jestem na tak! rzecz w tym ,że zakłada się go tylko, czasowo w okresie rekonwalescensji i ograniczając pewne sfery ruchowe pomaga w procesie gojenia!.. jakoś tak to jest!... a nie ma możliwości np wypożyczenia takiego gorsetu w lecznicy?... Quote
Energy Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Odpowiedź weta dotycząca gorsetu już padła na wątku, nie jest potrzebny. Quote
Hope2 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='anica ps... tak w biegu się tylko wtrącę w dyskusję....to tylko w trosce o dobro chłopaka... jeśli chodzi o gorset to też jestem na tak! rzecz w tym ,że zakłada się go tylko, czasowo w okresie rekonwalescensji i ograniczając pewne sfery ruchowe pomaga w procesie gojenia!.. jakoś tak to jest!... a nie ma możliwości np wypożyczenia takiego gorsetu w lecznicy?...[/QUOTE'] Skoro lekarze mówią,że nie potrzebny...to czy mam działać wbrew ich zaleceniom? Dzisiaj piątek-płyty z ćwiczeniami brak...może będzie w poniedziałek? Frodo jeździł dzisiaj pół dnia z nami-wiecie jak jest-zakupy itp, jak to przed świętami. Lansował się wszędzie gdzie mógł-i gdzie nie ;) Jedna Pani się w nim z miejsca zakochała-a mówiłam,że dziad,że ADHD,że gryzie-nic nie pomogło-kocha jamniki:roll: Powiedziłam,że o adopcji możne myśleć najwcześniej za miesiąc-obiecałam,że w miarę możliwości będziemy ją odwiedzać-w sensie Frodo będzie:lol: Quote
Hope2 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 A-deklaracja poszła dzisiaj-powinna się zaksięgować na koncie w poniedziałek Quote
Energy Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Wiesz Hope myślę, że zanim dojdzie ta płyta to mały będzie już całkiem sprawny. Dzięki Tobie:) Quote
Hope2 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='Energy']Wiesz Hope myślę, że zanim dojdzie ta płyta to mały będzie już całkiem sprawny. Dzięki Tobie:)[/QUOTE] Raczej dzięki temu,że on młodziutki jeszcze. I dzięki tylu dobrym myślom wysyłanym dla niego:lol: ja nic szczególnego nie robię:shake: Quote
Energy Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='Hope2']Raczej dzięki temu,że on młodziutki jeszcze. I dzięki tylu dobrym myślom wysyłanym dla niego:lol: ja nic szczególnego nie robię:shake:[/QUOTE] Hope wiesz, że lubię mieć swoje zdanie:diabloti: robisz i to bardzo, bardzo wiele:loveu: Quote
Hope2 Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='Energy']Hope wiesz, że lubię mieć swoje zdanie:diabloti: robisz i to bardzo, bardzo wiele:loveu:[/QUOTE] To co ja robię-robiłby każdy. I robi to codziennie milion innych-kocha,przytula,karmi, wyprowadza. A jak mi kiedyś dawno temu powiedział mój tata- "zwierzęta są mądre-jak im coś jest,to leżą i są smutne,nie chcą się bawić-wtedy trzeba się martwić. A jak są zdrowe-to pokazują to całym sobą" I tego się trzymam Quote
ewu Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Jak go nie kochać:) Byłam bez netu i tęskniłam za wieściami o Frodo. A tu takie fotki:) Quote
ewu Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 W przyszłym tygodniu wpłacę drugą ratę z deklaracji, czyli 200 zł:) Quote
Recommended Posts