Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety poniżej wrzucam najnowsze info z DT :(((

Niestety dziś nie mam pozytywnych wieści:(
[h=5]Rupercik nabawił się krwotocznego zapalenia pęcherza, byliśmy dziś u weterynarza, dostał serię zastrzyków - przeciwbólowych, przeciwzapalnych, rozkurczowych i antybiotyk. W poniedziałek będę wyniki badań i będzie wiadomo jak go dalej poprowadzić. Niestety znów musi chodzić w kołnierzu...

Póki co dużo śpi, ale całe szczęście zjadł trochę i pije, bo rano zupełnie nic nie chciał...[/h]

Posted

Najpierw ucieszyły mnie zdjęcia pięknego naszego Walecznego Rupercika, a teraz takie wieści... bidulek malutki :(:(:(

Jak się cieszę, że jest w tak super odpowiedzialnym i troskliwym DT.

Posted

Wieści z DT:

Niestety stan Rupercika się specjalnie nie poprawił, chociaż mocz oddaje bardzie płynnie, ale stracił apetyt i nie można podać mu leków. A najgorsze, że nie chce pić. Jutro pewnie będzie musiał dostać kolejną solidną dawkę zastrzyków. Mam tylko nadzieję, że obejdzie się bez pozostawienia do w klinice, bo ma już dość traumy!!

Posted

Hmmm... Weszłam dziś na wątek o suni, którą wzięłam z Psiego Anioła i zobaczyłam w jednym z podpisów wątek Ruperta. Czy możecie mi podać nr konta, na który można wpłacać pieniądze i napisać jakie przedmioty mogą być fantami???? Może uda się choć trochę pomóc.

Posted

[quote name='Gabs_on']Hmmm... Weszłam dziś na wątek o suni, którą wzięłam z Psiego Anioła i zobaczyłam w jednym z podpisów wątek Ruperta. Czy możecie mi podać nr konta, na który można wpłacać pieniądze i napisać jakie przedmioty mogą być fantami???? Może uda się choć trochę pomóc.

Witaj serdecznie na wątku Rupercika :)

Pieniążki dla Rupercika można wpłacać na konto:

Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom "ŁAPA"
os. Batorego 24/10
64-300 Nowy Tomyśl

Bank Millennium SA
35 1160 2202 0000 0002 1858 8898
W tytule przelewu należy wpisać "Darowizna na cele statutowe-Ru[SIZE=4]pert+nick"

jeśli chodzi o to, co może być fantami - odpowiem WSZYSTKO :) (książki, biżuteria,ciuchy,torebki, zabawki,płyty,ręcznie robione robótki itd...)
gdzie je wysłać?
na adres stowarzyszenia :)

P.S. uściski i całusi dla pięknej Dusi :)

Posted

Info z DT:

[h=5]Wczoraj pod wieczór udało się podać Rupertowi coś do jedzenia i leki. Jego stan się odrobinę oprawił, nockę miał znacznie lepszą.

Dzisiaj też nie jest najgorzej. Troszkę pojadł, ale najważniejsze, że pije!!
Po 15 będą wyniki moczu i wtedy będzie wiadomo więcej.

Trzymajcie kciuki, bo niestety krwotoczne zapalenie pęcherza, to bardzo groźna przypadłość. Wyczytałam nawet, że jest dość wysoki procent śmiertelności u zwierząt, które nie zostały odpowiednio szybko i efektywnie poddane leczeniu, bo infekcja atakuje inne narządy.

Na szczęście Rupert trafił do weterynarza już w pierwszy dzień kiedy pojawiły się objawy. Jego organizm jest słaby, ale on sam ma w sobie tyle siły, że na pewno uda się wszystko zwalczyć.

Liczymy na waszą pozytywną energię dla naszego małego Bohatera.

[/h]