Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:placz: :placz: TASMAN został porzucony przez adopcyjna matke!!!!!
Wykorzystywała go do walk!!!!!!!!!!!

A on chciał tylko kochać i mieć swojego człowieka.....

to jest link o odnalezieniu Tasmana
http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=9884&postdays=0&postorder=asc&start=0

a to link o samym Tasmanku
http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=8100&highlight=
Tasman ma półtora roku. Gdy był szczeniakiem, ktoś przywiązał go do płotu schroniska w Zabrzu. Zaadoptowała go młoda kobieta z Rudy Śląskiej. Tasman był bardzo spokojnym, przyjacielskim psem, bez cienia agresji - do momentu kiedy nie trafił do tej baby......

Przez jakiś czas nowa właścicielka opisywała na forum internetowym dla miłośników zwierząt swoje szczęście. Umieszczała tam fotografie psa. Na kilku zdjęciach widać, jak Tasman siłuje się z innymi psami.
ON BYŁ USTAWIANY DO WALK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tasman musiał walczyć !!!!!!!!

Kilka dni temu w Chorzowie znaleziono go poranionego na ulicy.
Był wystraszony, chował się. - Ktoś dał informację w internecie. Magda z Katowic przeczytała i ojechała do Chorzowa. BOdnalazłam psa i rozpoznała go.
To był Tasman! Złapała i zawiozła do lecznicy.
Był dotkliwie pogryziony.
Kochana Magda zkontaktowała sie ze mną

Jest po d opieka Dr Czogały w klinice w Brynowie
Tassman liczne rany na pysku. Blizny świadczą o tym, że systematycznie odnosił obrażenia. Dr Czogała mówi , ze nie ma wątpliwalczył z innymi zwierzętami ..............

Tasman wczoraj został wykoastrowany. Leczy rany i dochodzi do siebie w lecznicy.
Pilnie szukamy domu tymczasowego lub docelowego.

Pies nie przejawia agresjii - hoć to dziwne.

Biedny mały psiak choc ciałem duzy - zaufał .......

Kolejna psia tragedia- ratujmy go!!!!!!!!!!!!

Zostało złozone doniesienie do prokuratury ....
nie darujemy tego.....
prawne konsekwencje należy wyciagnąć...

To artykuł w dzisiejszej GW:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4007911.html

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aisaK napisał(a):
Co to się znów dzieje? :(:(:(
Nie rozumiem i nikt tego wcześniej nie zauważył? Czy takich rzeczy nie da się wcześniej zaobrerwować?

Ona pisałą na forum.... potem przestała....

Podobno wyadoptowała jeszcze jedna suke niedawno - ludzie zaczynają łączyć fakty!

Posted

A w schroniskach nadal nie zabezpieczone boksy, każdy je może otworzyć, byle kto może adoptować, byle pozbyć się psa,nie sprawdza się potencjalnych rodzin adopcyjnych-bo nie ma kto, a wolontariuszy, którzy mogliby to robić zniechęca się na wszystkie sposoby, m.in. zasłaniając się ustawą o ochronie danych osobowych.

Posted

masakra....:angryy:
na razie przeczytałam to zaraz wchodze na linki

niestety, ludzie wykorzystujący psy do walk będą, dopóki będą chętni na płacenie kasy w zamian za "spektakl"- walczących, cierpiących psów... Powiedzmy sobie szczerze- człowiek to jedyna istota która UWIELBIA PATRZEĆ NA CIERPIENIE INNYCH!!!
Podejrzewam że w każdym mieście mniej lub bardziej oficjalnie są organizowane walki psów. W Jastrzębiu podobno spotykają się trzynastolatkowie ze swoimi "bojowymi" szczując je na siebie... na razie jest to niewinna zabawa goowniarzy i psów, bardziej w ramach podjudzania... ale co będzie za pare lat??? Ten fakt sprawdzę, jak tylko przyjdzie lato- zimą miejsce ich spotkań jest tajemnicą :mad:

Drugą rzeczą jest karalność!!! wiadomo jak sądy zapatrują się na tego typu sprawy... kogo wzrusza los jakiegoś burka???
zbieraliśmy podpisy, rządamy zaostrzenia kar... ale ileż jeszcze psów musi przejśc to piekło zanim cokolwiek zmieni się w tym kraju??? mam wrażenie że nigdy nie doczekamy przepisów dających tym stworzeniom szansy na lepszy byt... :shake:

Posted

[quote name='amikat']TASMAN został porzucony przez adopcyjna matke!!!!!
Wykorzystywała go do walk!!!!!!!!!!!

A on chciał tylko kochać i mieć swojego człowieka.....

to jest link o odnalezieniu Tasmana
http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=9884&postdays=0&postorder=asc&start=0

a to link o samym Tasmanku
http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=8100&highlight=

czemu ja nie moge tego otworzyć ani zarejestrować sie na tym amstaffowym forum?:-(

Posted

Ania_Mor napisał(a):
czemu ja nie moge tego otworzyć ani zarejestrować sie na tym amstaffowym forum?:-(

ja sie wczoreaj zarejestrowałam bez problemu - próbujcie

Posted

[quote name='amikat']

On jest łagodny - coo dziwne... ZERO agresji - moze dlatego go wyrzuciła nie przydał sie....

Czy tu jest mowa o tym samym psiaczku?

tylko,że ja ma większy problem,bo nie zawsze wiem kiedy Tas zaatakuje,wogole nie warczy -odrazu gryzie,ale zawsze patrzę jak on spogląda na kogoś i już orientuje się kiedy zaatakuje
Na psa też nie warczy,piszczy jak idiota jak widzi psa,a jak już podejdzie to "cap" go zębami ale tylko psa powyżej 8-9 miesięcy suk nie rusza, nawet tych bardzo agresywnych w sumie gdyby któraś go zaczęła atakować ,napewno by sie bronił

Posted

amikat napisał(a):
ja sie wczoreaj zarejestrowałam bez problemu - próbujcie

Próbuje i próbuje i ciągle pokazuje mi się Istotna Informacja o treści: "Gościu siądz pod liściem i odpoczni sobie, nie wejdziesz mi na forum przyrzekam ja tobie..." :-(

Może ja coś nie tak robię...?

Posted

Mam konto na tym forum od czasu kiedy zaadoptowałam pitbulla, to jest straszne. Czy nie można dobrać się do tych innych ludzi którzy tam zachwycali się psem. Przecież oni coś musieli wiedzieć, jak to się teraz czyta to łatwo wyczuc te aluzje i niedomówienia. A najlepsze jest to, że większość ludzi wypowiada się na forum jako eksperci:diabloti: Poczytajcie sobie inne wątki.

Posted

Ci co mnie znają wiedzą, że nie lubię, a raczej boję się bulowatych.
Może ktoś mnie zlinczuje za przyznanie się do winy, ale trudno taka jest prawda.

Tym bardziej wiedząc, że mam taki a nie inny stosunek do tych psów powinniście uwierzyć moim słowom.

Tassman jest przekochanym, przesympatycznym psem. Jego sympatyczne oczka i całe psie ciałko poruszające się radośnie na widok człowieka spowodowało, że mój strach gdzieś się ulotnił, że chciałam go głaskać i przytulać, aż mi się wierzyć nie chce, że ten psiak tyle przeszedł i dalej jest pozytywnie nastawiony do ludzi i to takich jak ja, obcych i nieufnych.

Tassman jesteś przesympatycznym psem, trzymam za Ciebie kciuki.

Posted

słuchajcie, przecież ta laska jest tam na zdjęciach.... co to za problem ja odnaleźc i na polcję zgłosić? no i to, że teraz ma kolejnego psa, a raczej suke - powinno być zabronione!!! ??

Posted

[quote name='wandul 66']w moim podpisie jest link do artykułu o nim , chocbym miała Azora trzymać w piwnicy ,k nie skaże go na los worka treningowego!!!!

ja też wspieram Tassmanka w podpisiku :-(

Posted

Na tych zdjęciach to wogóle jakies dziwne towarzycho:(

Może warto sie zainteresować czy gdzies w tej okolicy nie urządzają walk:(

Dobrze że Tasman jest już bezpieczny i tylko odpowiedzialnego domku mu teraz trzeba poszukać.

Posted

Przeciez schron ktory wydal tej lasce psa powinien chyba posiadac jej adres. A moza w tym przypadku policja chociaz raz pokaze nam ze potrfi przeprowadzic sledzwo w tej sprawie i przeprowadzic akcje na ludzi ktorzy trudnia sie tak ochydnym procederm jakim jest walka psow. A nie tylko pisac ze slyszeli ale nigdy nie namierzyli. A moze nie chca bo maja konkretne profity z tego. Dlaczego potrafili to zrobic dziennikarze TVN w programie Uwaga ktory ogladalam osobiscie przed okolo 2 laty. Czy to znaczy ze tego typu proceder byl tylko raz na pokaz dla TVN?
Nawet wtedy dziennikarze mowili ze nie jest trudno ich namierzyc bo niejednokrotnie umawiaja sie przez internet.

Posted

Dziewczyna tłumaczy się dosyć mętnie, podobno oddała psa jakiemuś chłopakowi, który miał się z nią kontaktować niestety nie zna jego adresu a numer telefonu skasowała przez pomyłkę:crazyeye: Oczywiście bardzo kocha psa ale to nie ona, ona nie ma z tym nic wspólnego:shake: Taka jest oficjalna wersja, no i oczywiście pies miał paskudny charakter.:angryy: Pewnie skończy się jak zwykle na niczym. Ja dobrałabym się do tyłków tym jej koleżkom bo takiego psa nie da się wytresować w pojedynkę. Smutna sprawa. A jeszcze pewnie zrobią nagonkę na wszystkie bullowate tak przy okazji. Chociaż z tymi testami psychologicznym dla potencjalnych właścicieli to nie głupia sprawa.