Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 335
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powinnam to zrobić jutro albo w sobotę, bo w niedzielę Iczing będzie w Ostrowcu, czyli nie tak daleko od Kielc, ale nie mam jak, wcale nie mam...

Posted

Poza tym, Szarka straciła starego kolegę z kojca - Czarek pojechał dzisiaj do Kielc, a w poniedziałek samolotem do Niemiec.
Teraz jest w kojcu z Franką.

Posted

Ważne, że nie jest sama. Czaruś tak długo czekał na domek, to mu się należy coś od życia. :p A czy niemiecki domek psiaka jest dobrze sprawdzony i pewny?

Posted

Piękna, młodziutka sunieczka czeka, a staruszek jedzie do domku :roll: , tak bywa...Ale pewnie dla Szarotki i jej towarzyszki, fFrani też nadejdzie szczęśliwy dzień.:p

Posted

A ja się zaczynam martwić o Szarkę!
Bo jak by nie było już troszkę długo czeka na swój domek!!!:shake:
A to sunia młoda, śliczna i bezproblemowa!
Co jest już nikt nie chce takiej niepowtarzalnej suńki!

Posted

Ja też się martwię. Wyrosła już z okresu szczenięcego, choć w ogłowie ma pewnie dalej zabawę. Ale ludzie wolą małe, puszyste kulki... A ona jest przekochana, wystarczy z nią poprzebywać i od razu łamie serce. :loveu:

Posted

Szarka jest już zupełnie zdrowa po sterylce, szaleje jak zwykle. Dzisiaj z wielkim trudem zdjęłam jej szwy - wierzgała jak szalona :lol: .
Jest bardzo zaprzyjaźniona z Franką. Dzisiaj do kojca przybyły im 2 maleńkie siostrzyczki, ok. 3 mies. szczeniaki wyrzucone na przejeździe kolejowym w Piekoszowie. Mam nadzieję, że się zgrają - zresztą nie mają wyjścia...

Wczoraj otrzymałam telefon od ewentualnego chętnego na Szarkę, mam bardzo ambiwalentne odczucia, dzisiaj postaram się zrobić przedadopcyjną. Pan jest dozorcą i potrzebuje psa na towarzysza w nocy. Na dzień zabierałby ją do domu na wsi, gdzie ma inną sukę. Nie przestraszył się informacji o kontroli, a to jest krytyczny moment rozmowy (wtedy najczęściej chętny na psa odkłada słuchawkę), podał mi chętnie wszystkie dane, nr telefonów. Wolalby suczkę, a to dobrze rokuje, bo tutaj jest taka ciemnota, że nikt nie chce słyszeć o sukach, nawet wysterylizowanych...
Wszystko zależy od wyników kontroli oraz Twojej opinii Eruane - wolałabym, żebyś ostatecznie Ty zadecydowała.

Posted

Decyzja należy do Ciebie, potter, bo Ty teraz zajmujesz się Szarką, ale coś mi sie nie podoba ten facet. Jak ma jedną sukę, to po co mu druga do towarzystwa? Gdzie trzyma ta druga suke i jaka ona jest? Mam nadzieję, że nie jest na łancuchu. Czy go stać na utrzymanie dwóch psów opiekę weterynaryjną, czy leczyłby psa? Mam pewne obawy. Ale poczekam do momentu, kiedy lepiej go sprawdzisz.