Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bajecznie piekna suka,. Takie mądre oczki...

Ciagle dzwoni telefon w sprawie Sary, bedę zachecać - może ktoś ja pokoch???
Nie tracic nadziei citeczki - znajdziemy domek

Posted

Oj, ........ domeczku gdzie jesteś...
Jak już pisałam Bella bardzo źle znosi pobyt w schronisku...
Najlepiej gdyby trafiła do prawdziwego znawcy rasy...bo jest to suczka z charakterkiem :evil_lol:

Posted

Możesz dokładniej opisac co to znaczy? Ona nie jest agresywna? Wiem tylko o warczeniu przy jedzeniu. I czy bedzie możliwe porobic jej teraz nowe zdjęcia?

Posted

Niestety foteczek nie zrobiłam ale sunia nie wygląda dobrze , bardzo schudła, chociaż dostaje specjalną karmę,sierść straciła blask... w niektórych miejscach pojawiły sie łyse placki....
ma dobra opiekę, ale bardzo, bardzo źle znosi pobyt w schronisku :-(
Bardzo przydałby sie domek tymczasowy..
Pytałam sie o zachowanie..
Bella ma charakterek, ale nie jest specjalnie agresywna
Pilnuje swojego, szczególnie jedzenia, ale merda ogonkiem kiedy idzie się do niej w odwiedziny i jest raczej spokojna:lol:

Posted

ABY MÓC RATOWAĆ DOBERMANY:

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL. JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

Numer konta:
78 2130 0004 2001 0388 0143 0001
VW Bank
z dopiskiem: NADZIEJA DOBERMANA

Nr konta dla przelewów z zagranicy:
INGBPLPW 78 2130 0004 2001 0388 0143 0001
Z dopiskiem "Nadzieja dobermana"

• 2 weeks later...
Posted

W sobotę byłam z Bellunią na spacerku, pogoda piękna, psia mordka uśmiechnięta :eviltong:
Ciekawa świata i nowych zapachów z zapałem penetrowała pobliskie łąki, każdy krzaczek został obwąchany,krzaczek po krzaczku,listek po listku ... :cool3: :cool3: :cool3:
Później smarowanko specjalnym płynem na choroby skórne, zastrzyk z antybiotykiem... sunia znosiła wszystko ze stoickim spokojem..
nie okazywała cienia agresji..
Micha z pysznym jedzonkiem i Bellunia zasnęła słodziutko na słoneczku :mdrmed:
Niestety jest potwornie chuda i ta choroba skórna :-( ......
Najważniejsze że apetyt i dobry chumor jej dopisują i myślę że teraz to z każdym dniem powinno być coraz lepiej..
Trzymam kciuki :thumbs:

Posted

Sobota - Spacerek, smarowanko, dokarmianko....:cool3: :cool3: :cool3: ..
a apetyt dopsywał i chumorek też... dostała aż 3 nadprogramowe miseczki pełne pyszniutkiego mięsiwa :eviltong:
i cieplutką kołderkę do kojca... a jaka zadowolona wymościła sobie w niej gniazdko....i z pełnym brzuszkiem i uśmiechem na pyszczku od razu zasnęła...:lol:
.....taka mała namiastka pradziwego domku.......słodkich snów malutka...

Posted

Wspaniale się nią opiekujesz. Oby jak najszybciej znalazła domek. Powiedz coś o niej więcej, Stafeczka. Jaka ona jest? Wobec ludzi?Innych zwierzaków? Czy jest bardzo uparta? Jak przy misce?

Posted

hmmm... a moze ze Slicznotka bedzie tak jak z Ivulą Śniegową Kulą? albo zrobi sie grzeczna i posluszna albo tak jak moja Krolowa bedzie siala postrach i sie rozbestwii :diabloti: :lol: :lol: :lol: