magdyska25 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 masakra..... ja mam jakieś rzeczy "wykończeniowe" kafelki do łazienki i kuchni...nie wiem czy coś jeszcze. muszę sprawdzić i popytać. co jest potrzebne? może popytać się firm budowlanych? w takiej sytuacji mogliby coś wspomóc? Quote
Jo37 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Zapisuję sobie. Na już mogę podzielić się pościelą, ręcznikami . Sprawę materiałów budowlanych musi ktoś koordynować . Łatwiej zbierać na konkretne rzeczy. Mam nadzieję ,że w pożarze nie ucierpiały zwierzaki . Quote
bubi-rybnik Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Może by stworzyć jakiś bazarek, ja mogłabym oddać komplecik nowych ręczników i kilka wazoników i świeczników, to tak narazie przychodzi mi do głowy, chyba że ręczniki bezpośrednio dla pań do mam nadzieję nowego domku ale to chyba jeszcze nie pora ;-(. Trzymam kciuki za dziewczyny Quote
bela51 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Mysle, ze bardzo potrzebna byłaby pomoc finansowa. Ale bazarków na ten cel chyba nie mozemy robic. Quote
anett Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 Dziękuję Kochani Wam ogromnie za odzew i chęć pomocy!!!:loveu::loveu: Najpotrzebniejsze są materiały budowlane i później wykończeniowe; powysyłałam trochę maili z prośbą o pomoc do okolicznych firm budowlanych, hurtowni materiałów; jeżeli ktoś ma jakieś znajomości w branży i mógłby popytać lub porozsyłać apel o pomoc byłaby to ogromna pomoc. Również jeżeli ktoś mógłby fizycznie pomóc przy budowie... W pożarze na szczęście nikt nie ucierpiał, dziewczyny nie zdążyły się przeprowadzić, były już spakowane, za tydzień miały się przeprowadzić... Niestety bazarków na taki cel wystawiać nie można, a pomoc finansowa również ogromnie potrzebna... 2 grudnia odbędzie się koncert charytatywny w gminie, dopytam jeszcze Iwonę o szczegóły, może ktoś zechciałby przyjechać?? Tydzień temu w sobotę udało się z pomocą mieszkańców rozebrać dom, niestety żadne materiały nie nadają się do wykorzystania, pozostały fundamenty i komin... Quote
dorobella Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Jak wyzutym z uczuć trzeba być, żeby celowo kogoś podpalić. Mam nadzieję, że uda się pomóc dziewczynom. Quote
justysiek Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 ehhh straszna tragedia:( pomyślę czy uda mi się jakoś pomóc... Quote
Shilomaniak Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Pytałam wśród znajomych ale nikt nie ma materiałów budowlanych do oddania. Trzeba koniecznie ruszyć temat w najbliższej okolicy, bo nawet jeśli ktoś coś będzie miał to przesyłka musi być opłacalna. Teraz końcówka sezonu budowlanego, może okoliczne firmy chciałyby pomóc. Przy najlepszych chęciach dla mnie za daleko żeby chodzić i pytać. Quote
fiorsteinbock Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Straszna tragedia! Sama jestem w trakcie budowy domu, działkę mamy raptem 15km od obecnego miejsca zamieszkania ale jest to już inna gmina. Niedorzeczny jest przepis, który ogranicza udzielenie pomocy pani Iwonie przez gminę bo nie ma jak rozumiem na swojej działce meldunku. No a jak ma mieć, skoro pewnie odbiorów jeszcze nie było. Będę zaglądać na wątek. Dziewczyny, na gumtree czasem widziałam ogłoszenia "oddam" - albo odstapię za symboliczną opłatę. Są tez ogłoszenia "przyjmę" np. ten dział: [url]http://katowice.gumtree.pl/f-Classifieds-W0QQAdTypeZ2QQPriceAlternativeZ3[/url] wybrałam woj. śląskie Quote
fiorsteinbock Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [url]http://katowice.gumtree.pl/c-Sprzedam-sprzedam-inne-Rozbiorka-domow-za-pozyskany-material-W0QQAdIdZ433184213[/url] tylko, że w przypadku domu Pani Iwony chyba nie wiele pozyskają z rozbiórki :/ Quote
anett Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 [COLOR=#b22222][B][SIZE=3]1 grudnia odbędzie się koncert charytatywny pod patronatem Wójta Gminy dla Iwony Zapraszamy gorąco !!![/SIZE][/B][/COLOR] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/1864/8a3623d392bf8f20.jpg[/IMG][/URL] Quote
Bjuta Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 [quote name='Bjuta']Zapisuję i wrócę po pierwszym.[/QUOTE] Wysłałam stówkę. Żałuję, że nie mogę więcej. Quote
anett Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 Bjuta ogromnie dziękuję!!:loveu::loveu: to wielka pomoc! Quote
krakowianka.fr Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 ojej, ale tragedia wysle gdzie sie da i po znajomych zajmujacych sie budowa... a czy mozna sie (jakos)dowiedziec, ile kosztowalaby odbudowa? komin i fundamenty sa drogie do zrobienia, nie trzeba juz kopac ich itd, czy mowimy o 50tys czy np 80tys aby dom odbudowac? tak zebym wiedziala, co wysylam... Quote
Agata Balu Posted December 6, 2012 Posted December 6, 2012 Porozumiałam się z gminą Bełchatów. Konto do wpłat jest subkontem założonym przez gminę na odbudowę domu Pani Iwony Drzazgi. Pod koniec roku pieniądze z tego konta będą do jej dyspozycji. Nie wiem czy konto nie zostanie zlikwidowane z końcem roku, więc należy sie spieszyć z wpłatami. W kazdym razie mam pewność ze to właściwe konto ;-) Już taka jestem przezorna :-) [CENTER][FONT=Times New Roman, serif][SIZE=4][U][B]Nr rachunku ING Bank Śląski [/B][/U][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, serif][SIZE=4][U][B]57 1050 1461 1000 0023 5719 3669[/B][/U][/SIZE][/FONT][/CENTER] Quote
anett Posted December 6, 2012 Author Posted December 6, 2012 [quote name='krakowianka.fr']ojej, ale tragedia wysle gdzie sie da i po znajomych zajmujacych sie budowa... a czy mozna sie (jakos)dowiedziec, ile kosztowalaby odbudowa? komin i fundamenty sa drogie do zrobienia, nie trzeba juz kopac ich itd, czy mowimy o 50tys czy np 80tys aby dom odbudowac? tak zebym wiedziala, co wysylam...[/QUOTE] Krakowianka nie mam pojęcia jakie to koszty... jedynie wiem, że Iwona absolutnie nie chce już drewnianego domu, odbudowany będzie w tradycyjnej murowanej technologii; Dzięki ogromne za rozsyłanie:lol::lol: jeżeli ktoś chciałby bezpośrednio skontaktować się z Iwoną podaję mail: [email][email protected][/email] [quote name='Agata Balu']... W kazdym razie mam pewność ze to właściwe konto ;-) Już taka jestem przezorna :-) ... [/QUOTE] i dobrze;) rozsyłając maile po znajomych i nieznajomych podawałam dane gminy z prośbą o zweryfikowanie wiarygodności informacji jeżeli ktoś miałby jakieś wątpliwości; im bardziej jasna i przejrzysta sytuacja tym chętniej ludzie angażują się w pomoc Quote
Recommended Posts