Nutusia Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Do tego niebawem będzie 5 Chmurka i bywa Helenka. Tylko Lesio jest niskopienny i nie drapie się, gdzie go nie swędzi ;) Quote
ocelot Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 [quote name='Nutusia']Do tego niebawem będzie 5 Chmurka i bywa Helenka. Tylko Lesio jest niskopienny i nie drapie się, gdzie go nie swędzi ;)[/QUOTE] w sumie 7?:) Quote
AMIGA Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 A ja dalej ciągnę konkurs - wybieram opcję c. Nie wyobrazam sobie innej opcji Quote
Ellig Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 [quote name='ocelot']w sumie 7?:)[/QUOTE] Stali mieszkańcy to : Lesio / pies/, Helenka/ kotka/, Lili/bokserka/, Kreska / jamniczka/ = 4 szt. Zwierzaki na DT to: Gapcia, Hopka, Chmurka= 3 szt. Quote
Gosiapk Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 [quote name='Ellig']Stali mieszkańcy to : Lesio / pies/, Helenka/ kotka/, Lili/bokserka/, Kreska / jamniczka/ = 4 szt. Zwierzaki na DT to: Gapcia, Hopka, Chmurka= 3 szt.[/QUOTE] Zapomniałaś o TZ on jest na DS ;) Quote
jola_li Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 [quote name='Nutusia'] A teraz zagadka z cyklu "Jak miał na imię Adam Mickiewicz? a) Piotr b) Gerwazy c) Adam"?, a moje pytanie brzmi: "Gdzie dziś spała Chmurka"? a) na dywaniku przy łóżku b) w posłanku c) w łóżku?... Na odpowiedzi czekamy do końca dnia :)[/QUOTE] Trudny ten konkurs ;). A jak jest nagroda za prawidłową odpowiedź ;)? Okurczę, już następny dzień się zaczął :(. A to pech ;). Spóźniłam się i z nagrody nici - to nie będę się na darmo głowić nad odpowiedzią ;). Quote
Ellig Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='jola_li']Trudny ten konkurs ;). A jak jest nagroda za prawidłową odpowiedź ;)? Jolu nagroda jest calus "powadzacej" konkurs:) Okurczę, już następny dzień się zaczął :(. A to pech ;). Spóźniłam się i z nagrody nici - to nie będę się na darmo głowić nad odpowiedzią ;).[/QUOTE] Odpowiedz jest oczywista to sie Nutusia nacaluje od rana;) Quote
Nutusia Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 No pewnie, że odpowiedź "c"! :) A wczoraj Chmurcia dołączyła do klanu kanapowców! Sama wskoczyła, zachęcona i zawołana. Lili wspaniałomyślnie się rozwaliła na psim tapczanie, więc było nam wygodnie w piątkę i nikt nie musiał leżeć piętrowo:evil_lol: Potem Chmurka zeskoczyła i zniknęła... Znalazłam ją zwiniętą na... moim łóżku:crazyeye: Jak to się pies szybko do dobrego przyzwyczaja:eviltong: Quote
Ziutka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Nutusia']No pewnie, że odpowiedź "c"! :) [/QUOTE] Wiedziałam :) Ale skoro to był konkurs - to jaką mamy nagrodę za dobrą odpowiedź ? :diabloti: Quote
wilczy zew Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Ziutka']Ale skoro to był konkurs - to jaką mamy nagrodę za dobrą odpowiedź ? :diabloti:[/QUOTE] pieska :evil_lol: Quote
jola_li Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Nutusia']No pewnie, że odpowiedź "c"! :) [/QUOTE] Nigdy bym nie zgadła ;). Quote
Nutusia Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Jak to jaką? Weekend z Chmurką i resztą - na kanapie! :) A my w tym czasie pojedziemy na "wycieczkę" ;) Quote
Gosiapk Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Ciotencje, nie znacie kogoś o wielkim sercu, kto przygarnąłby psiego starowinkę na ostatnie miesiące życia? Psiaczek nie wychodzi z budy, w schronie dostaje tylko suche jedzenie, a on nie ma zębów i nie ma jak tego jeść. :-( Quote
jola_li Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Gosiapk']Ciotencje, nie znacie kogoś o wielkim sercu, kto przygarnąłby psiego starowinkę na ostatnie miesiące życia? Psiaczek nie wychodzi z budy, w schronie dostaje tylko suche jedzenie, a on nie ma zębów i nie ma jak tego jeść. :-([/QUOTE] A gdyby kupić karmę mokrą, to by mu dawali? Jedyne, co mogę zrobić, to zamówić parę puszek :(... Quote
Ellig Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='jola_li']A gdyby kupić karmę mokrą, to by mu dawali? Jedyne, co mogę zrobić, to zamówić parę puszek :(...[/QUOTE] Ja za Jola pytam rowniez czy dostawalby mokra karme w schronisku? Niestety moje doswiadczenie mowi mi ,ze nie:( Gdzie jest ten psiak, w jakim schronisku? Quote
Gosiapk Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='jola_li']A gdyby kupić karmę mokrą, to by mu dawali? Jedyne, co mogę zrobić, to zamówić parę puszek :(...[/QUOTE] [quote name='Nutusia']Nie dobijaj mnie, błagam :([/QUOTE] [quote name='Ellig']Ja za Jola pytam rowniez czy dostawalby mokra karme w schronisku? Niestety moje doswiadczenie mowi mi ,ze nie:( Gdzie jest ten psiak, w jakim schronisku?[/QUOTE] Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Nutusiu staram się nie dobijać, ale czasami po prostu się nie da inaczej. Wybacz. Wiem, że Cię to boli, jak nas wszystkich. Psiaczek jest w schronisku w Mielcu. Dzięki za ofertę mokrej karmy, obawiam się, że znając schroniskowe standardy, nie ma szans, aby dostał ją, może raz na początku, a potem pewnie wylądują gdzieś pod ścianą na stercie śmieci i to będzie koniec. Gdyby to było małe przytulisko to co innego, ale to jest miejsckie schronisko :( Psiakowi wystarczy buda w ogródku i ludzkie zaintersowanie. Quote
Gosiapk Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Tu jest Dyzio po lewej (ten czarnulek); po prawej jest sunia, która 2 tygodnie temu znalazła dom w którym zaczęła drugie życie: [IMG]http://imageshack.us/a/img713/6811/nabazarzdjecie.jpg[/IMG] Dyzio w głębi, podczas wizyty wolontariuszek, które przywożą gotowane jedzenie dla tych dziadeczków: [IMG]http://imageshack.us/a/img99/4144/dziadzie.jpg[/IMG] Dyzio przy człowieku (można oszacować wielkość): [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg692/scaled.php?server=692&filename=cie2.jpg&res=landing[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg585/scaled.php?server=585&filename=cie3.jpg&res=landing[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img13/4434/dsc7307l.jpg[/IMG] I wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232454-PILNE!-Mielec-Dwa-psie-dziadeczki-od-lat-oczekujące-na-dom-([/URL] Quote
Ellig Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Strasznie jest mi zle i smutno.................:( W takich chwilach kiedy widze te biede, wszystko sie we mnie buntuje! Biedne psiaki:( Quote
Gosiapk Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Ellig']Strasznie jest mi zle i smutno.................:( W takich chwilach kiedy widze te biede, wszystko sie we mnie buntuje! Biedne psiaki:([/QUOTE] Płąkać się chce nad tą biedą i własną bezsilnością. Quote
Ellig Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Gosiapk']Płąkać się chce nad tą biedą i własną bezsilnością.[/QUOTE] Starosc zwierzat i ludzi......................:( Quote
Nutusia Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 W rzeczy samej :( Ale ta sunia to też chyba babulinka, a domek znalazła. Poddawać się nie wolno... Quote
Gosiapk Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 [quote name='Nutusia']W rzeczy samej :( Ale ta sunia to też chyba babulinka, a domek znalazła. Poddawać się nie wolno...[/QUOTE] Tak, to są trzy dziadeczki. Sunia babulinka starutka, dom znalazła w Warszawie :) Teraz jeździ codziennie z panią swoją do pracy w sklepie :) Quote
Recommended Posts