Panna Marple Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='ewu']Wyciągnijcie Mikusia jak najszybciej. Muszę poprosić Toyotę,żeby odstąpiła mi 3 post na rozliczenia. Będę przelewała Violi pozyskane fundusze na leczenie i karmę dla Mikusia.[/QUOTE] Dostalam pw z numerem konta. Przelałam jednorazowo 50zł i deklaruję miesięcznie 20zł ( poszło już za trzy miesiące od października do grudnia) Quote
toyota Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 (edited) Była już decyzja, że Mikuś może opuścić schronisko i po pół godzinie została zmieniona. W schronisku znowu jest parwowiroza. Oby doczekał. Nie jest szczepiony. Zapraszam na wątek szczeniaka, który będzie leczony z Mikusiem w jednym gabinecie. Ciekawe, czy będą 2 trupy, czy może tylko jeden: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232527-Potrzebne-na-zakup-surowicy-na-parwo-dla-umierających-w-schronie-psów-([/URL] Przepraszam za cynizm, ale dzisiaj na moich oczach wsiury adoptowały psa i zapakowali go do bagażnika samochodu. Bardzo się wyrywał. Mają już jednego, ale cyt. "na co nam taki pies, który nie szczeka". Wybrali takiego, który szczekał najgłośniej. Znam tego psa, spał w łóżku z 8-letnią dziewczynką. Pewnie zawiśnie na łańcuchu. To ten Pręgusek z prawej. Czaili się na Frędzelka ([URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232156-Co-za-metamorfoza-!!!-Potrzebna-osoba-do-wizyty-PA-w-Płocku[/URL]), ale zarezerwowałam go w schronie, bo intensywnie szukamy mu domu: [IMG]http://img515.imageshack.us/img515/4130/50249586.jpg[/IMG] Edited October 15, 2012 by toyota Quote
mala_czarna Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Przepraszam, ale ja nie moge już tego czytać, własnie mi wszystko opadło :( Czy tam nie można jakiegoś nalotu zrobić???? Quote
ewu Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='Panna Marple']Dostalam pw z numerem konta. Przelałam jednorazowo 50zł i deklaruję miesięcznie 20zł ( poszło już za trzy miesiące od października do grudnia)[/QUOTE] Dziękuję, zamieszczę wszystko w trzecim poście , jak go dostanę. Na razie potwierdzę jak otrzymam przelew. Quote
ewu Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='toyota']Była już decyzja, że Mikuś może opuścić schronisko i po pół godzinie została zmieniona. W schronisku znowu jest parwowiroza. Oby doczekał. Nie jest szczepiony. Zapraszam na wątek szczeniaka, który będzie leczony z Mikusiem w jednym gabinecie. Ciekawe, czy będą 2 trupy, czy może tylko jeden: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232527-Potrzebne-na-zakup-surowicy-na-parwo-dla-umierających-w-schronie-psów-([/URL] Przepraszam za cynizm, ale dzisiaj na moich oczach wsiury adoptowały psa i zapakowali go do bagażnika samochodu. Bardzo się wyrywał. Mają już jednego, ale cyt. "na co nam taki pies, który nie szczeka". Wybrali takiego, który szczekał najgłośniej. Znam tego psa, spał w łóżku z 8-letnią dziewczynką. Pewnie zawiśnie na łańcuchu. To ten Pręgusek z prawej. Czaili się na Frędzelka ([URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232156-Co-za-metamorfoza-!!!-Potrzebna-osoba-do-wizyty-PA-w-Płocku[/URL]), ale zarezerwowałam go w schronie, bo intensywnie szukamy mu domu: [IMG]http://img515.imageshack.us/img515/4130/50249586.jpg[/IMG][/QUOTE] Trzeb Mikusia zabrać na CITO. Walczcie kochane..... Biedny psiak do d... taka adopcja...., smutne,że ludzie odbierają pieska dziecku i uczą bezwzględności...:( Quote
iwonamaj Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Ja juz nie mam chyba sily, strasznie duzo zdrowia mnie to kosztuje :-(:-(:-(... Quote
kolejna kobietka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='Panna Marple']Dostalam pw z numerem konta. Przelałam jednorazowo 50zł i deklaruję miesięcznie 20zł ( poszło już za trzy miesiące od października do grudnia)[/QUOTE] dziekujemy pieknie!!! :multi: :loveu: Quote
kolejna kobietka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='ewu']Trzeb Mikusia zabrać na CITO. Walczcie kochane..... Biedny psiak do d... taka adopcja...., smutne,że ludzie odbierają pieska dziecku i uczą bezwzględności...:([/QUOTE] nie wytrzymam juz, chyba mi serce peknie!!!!!!!!!!!!!!! pregusek, ktory spal w lozku z dzieckiem trafil do jakichs wsiurow!!! :shake::shake::shake: :bigcry::bigcry::bigcry::bigcry:nie wyrabiam juz psychicznie po prostu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ps. dla chorego szczeniaka zalozylam juz wydarzenie na fb z apelem o surowice: [url]https://www.facebook.com/events/306143802825115/[/url] Quote
Panna Marple Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Dlaczego pozwala się na takie adopcje do cholery! Quote
toyota Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 [quote name='ewu']Biedny psiak do d... taka adopcja...., smutne,że ludzie odbierają pieska dziecku i uczą bezwzględności...:([/QUOTE] Wyjechali do Włoch na 3 miesiące, a psa zostawili na ulicy. Sąsiedzi zawiadomili schronisko. Po powrocie nie mieli już go ochoty odebrać, mimo, że informowałam właścicielkę , że może go odebrac bez żadnych kosztów. Pies bardzo tęsknił w tym boksie. Quote
toyota Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 [quote name='Panna Marple']Dlaczego pozwala się na takie adopcje do cholery![/QUOTE] Próbowałam ludzi zniechęcić do adopcji, ale się nie udało. Jak załadowali go do bagażnika, pobiegłam na skargę do kierownika. Powiedział, że nic nie może zrobić. Był akurat wet, pobiegłam do niego, też na nic. Powiedział, że nie ma przepisów regulujących transport psów. Czuję się bezsilna i wyczerpana emocjonalnie. Już dłużej nie podołam, by tam chodzić. Tam prawie wszyscy mają znieczulicę. Quote
kolejna kobietka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 matko jedyna, juz nie mam slow na cos takiego :shake::shake::shake: ryczec sie chce po prostu, taki zal tego biedaka, a teraz trafil na pewno na lancuch bo najglosniej szczekal :shake::shake::shake: :bigcry: Quote
kolejna kobietka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 jak tak dluzej bedzie, to chyba pozostanie juz tylko jedno wyjscie!!! :angryy: Quote
Panna Marple Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='toyota']Próbowałam ludzi zniechęcić do adopcji, ale się nie udało. Jak załadowali go do bagażnika, pobiegłam na skargę do kierownika. Powiedział, że nic nie może zrobić. Był akurat wet, pobiegłam do niego, też na nic. Powiedział, że nie ma przepisów regulujących transport psów. Czuję się bezsilna i wyczerpana emocjonalnie. Już dłużej nie podołam, by tam chodzić. Tam prawie wszyscy mają znieczulicę.[/QUOTE] I psiaków mi żal.. I Ciebie.... Quote
Rudzia-Bianca Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Ależ tu się wszystko zmienia :) Cudowne wieści :) Oby tylko maluch nie zaraził się czymś :( A takie akcje jak z Pręguskiem odbierają chęć do wszystkiego :( Quote
toyota Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Siostra znalazła, nie wiem gdzie, cyt.: "Niedopuszczalne jest przewożenie czworonogów w bagażniku aut typu sedan lub w pudle bez dostępu świeżego powietrza. "Jeśli posiadamy samochód typu kombi, możemy umieścić klatkę w bagażniku, ale w takiej sytuacji, odsłaniamy oczywiście zewnętrzną płachtę, oddzielającą bagażnik od wnętrza samochodu. Przewożenie psa w bagażniku innego typu jest niedopuszczalne!" "Pamiętajmy, że za nieprawidłowe przewożenie psa możemy zostać zatrzymani przez policję i ukarani mandatem!" 6) transport zwierząt, w tym zwierząt hodowlanych, rzeźnych i przewożonych na targowiska, przenoszenie lub przepędzanie zwierząt w sposób powodujący ich zbędne cierpienie i stres; " To dlaczego wszyscy w schronie na to pozwalają i to akceptują ?!!! Quote
mala_czarna Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='toyota']Siostra znalazła, nie wiem gdzie, cyt.: To dlaczego wszyscy w schronie na to pozwalają i to akceptują ?!!![/QUOTE] Bo im to wisi. Jeden pojechał, przyjdą kolejne. Ot smutna, polska rzeczywistość. Quote
iwonamaj Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Dla mnie to nie sa cudowne wiesci :-(, Mikus nie jest szczepiony, w schronie parwo, kompletnie siadla mi psychika, chyba nie mam juz sily, zeby wchodzic na Dogo:shake:... Quote
Kryzia Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Toyota, to jest walka z wiatrakami. Ja jestem tu chwilę i już wysiadam. Żal Pręguska, ryczeć się chce, a oni jeszcze chcieli Frędzelka jako psa stróżującego - mnie się żyć odechciewa w tym kraju ! Quote
Rudzia-Bianca Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='iwonamaj']Dla mnie to nie sa cudowne wiesci :-(, Mikus nie jest szczepiony, w schronie parwo, kompletnie siadla mi psychika, chyba nie mam juz sily, zeby wchodzic na Dogo:shake:...[/QUOTE] Kochana , jak my nie wejdziemy to kto ... musimy a że zwariujemy przy tym , może uda się nie ... Quote
kolejna kobietka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 dokladnie, najlepiej i najlatwiej zrezygnowac, spokoj psychiczny, cudowne zycie bez problemow i udawanie, ze ten swiat jest taki piekny i nie ma cierpienia, ale jak nie my to kto im pomoze? :-( u nas cierpi nasza psychika, a popatrzcie co te psy musza znosic, w ich wypadku to juz nie "tylko" psychika, one nierzadko sa maltretowane fizycznie! nie mozna sie odwracac od tego... Quote
kolejna kobietka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='mala_czarna']Bo im to wisi. Jeden pojechał, przyjdą kolejne. Ot smutna, polska rzeczywistość.[/QUOTE] tak, dokladnie tak Quote
kolejna kobietka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Mikusiowi na pewno nic nie bedzie, szukamy rowniez pomocy na cito dla suni z parwo, tzn po wyleczeniu domku na cito, jest na tej stronie: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232527-Potrzebne-na-zakup-surowicy-na-parwo-dla-umieraj%C4%85cych-w-schronie-ps%C3%B3w-%28/page4[/url] ma takze juz wydarzenie: [url]https://www.facebook.com/events/306143802825115/[/url]... mysle teraz o pregusku, pewnie nie udaloby sie dowiedziec do kogo trafil? :sad: mozna by bylo podjechac i zalukac co z nim, a ostatecznie... Quote
iwonamaj Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 To jest watek Mikusia i ja mialam konkretnie jego na mysli, tzn. ze mogl byc wczesniej poza schronem... Quote
Recommended Posts