Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']Ja tak tylko na marginesie. Wiem ile robią dla zwierzaków pajunia i ARKA.
Całe życie tych dziewczyn to pomoc innym...
Niepotrzebne tylko te wzajemne oskarżenia, insynuacje, pretensje i nerwy...

Kochane dziewczyny, dajcie spokój, proszę Was. Niech każdy z nas robi tyle ile może. Przecież wszystkich nas tutaj łączy jeden cel. Bądźmy więc ponad wszystkie prywatne spory, pomagajmy zwierzakom, bo one najbardziej cierpią na naszych kłotniach.
A przed Wami dziewczyny-pajuniu i ARKO, chylę czoła, za to co już zrobiłyście i robicie dla tych najbiedniejszych stworzeń :Rose: :Rose:

Dzięki, że jesteście.[/quote]
:klacz::klacz::klacz:

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ARKA']A ja jestem ciekawa czy pajunia zwrocila sie o pomoc do jakies niemieckiej organizacji, o pomoc w pokryciu kosztu leczenia Tiny.

Tina, jest w NIEMCZECH [B]i mysle, ze zadna organizacja niemiecka nie powinna odmowic pomocy, [/B]wiecej, sa tu na dogo tez organizacje niemieckie, ktore wlasnie pomagaj polskim schroniskowym zwierzętom np.:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6661373#post6661373[/URL]

[URL]http://www.hundehilfe-polen.de/[/URL][/QUOTE]

A ja jestem ciekawa, skad ty takie poronione pomysly bierzesz, ze zadna organizacja niemiecka nie powinna odmowic pomocy. Skad tak dobrze znasz realia niemieckie?
Jesli ich nie znasz, a tak wyglada z tej pisaniny, to sie nie wtracaj.
Tak tylko dla twojej wiadomosci celem wyjasnienia, moze jakas organizacja by czesc kosztow pokryla, ale warunkiem by bylo, ze musialabym im Tinke oddac. Tzn zrzec sie calkowicie praw do Tinki. Jakas organizacja by Tinke przejela, a ja bym nigdy nie miala mozliwosci sie dowiedziec, co sie dalej z Tinka dzieje. A zrzekac sie praw do Tinki nie bede, jak ronwniez nie moge z formalnych powodow. Moze tobie jest obojetnie, gdzie twoje psiaki trafiaja, mnie nie.
I chyba nigdy nie bede potrafila zrozumiec, dlaczego, skoro widzisz, jak jestes niepozadana na tym watku, wciaz probujesz nastepne klotnie rozdmuchowac.:angryy:

Posted

[quote name='pajunia']A ja jestem ciekawa, skad ty takie poronione pomysly bierzesz, ze zadna organizacja niemiecka nie powinna odmowic pomocy. Skad tak dobrze znasz realia niemieckie?
Tak tylko dla twojej wiadomosci celem wyjasnienia, moze jakas organizacja by czesc kosztow pokryla, ale warunkiem by bylo, ze musialabym im Tinke oddac. Tzn zrzec sie calkowicie praw do Tinki. Jakas organizacja by Tinke przejela, a ja bym nigdy nie miala mozliwosci sie dowiedziec, co sie dalej z Tinka dzieje. A zrzekac sie praw do Tinki nie bede, jak ronwniez nie moge z formalnych powodow. Moze tobie jest obojetnie, gdzie twoje psiaki trafiaja, mnie nie.
I chyba nigdy nie bede potrafila zrozumiec, dlaczego, skoro widzisz, jak jestes niepozadana na tym watku, wciaz probujesz nastepne klotnie rozdmuchowac.:angryy:[/quote]

dobrze powiedziane!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='pajunia']
Tak tylko dla twojej wiadomosci celem wyjasnienia, moze jakas organizacja by czesc kosztow pokryla, ale warunkiem by bylo, ze musialabym im Tinke oddac. Tzn zrzec sie calkowicie praw do Tinki. Jakas organizacja by Tinke przejela, a ja bym nigdy nie miala mozliwosci sie dowiedziec, co sie dalej z Tinka dzieje. A zrzekac sie praw do Tinki nie bede, jak ronwniez nie moge z formalnych powodow. [/QUOTE]

Czyli chcesz przez to powiedziec, ze jak kogos nie stac na leczenie psa to ma go oddac tam/komus gdzie to leczenie zapewnią lub zwrocic tam ,skad wzioł, tak?:roll:

[QUOTE]
Moze tobie jest obojetnie, gdzie twoje psiaki trafiaja, mnie nie.
[/QUOTE]
:evil_lol: słucham? trzymaj sie tego co Ciebie obowiazuje, w Niemczech-Twoj pies, Twoje zobowiazania wzgledem niego. A jak jakis psiak za rok,dwa, trzy zachoruje tez bedziesz lamentowala, jak zwykle, ze kasy nie masz, pomóżcie. Oglos na swojej stronie, zbiorka na pomoc, niezle ci idzie po obu stronach granicy a banki tez kredyty chetnie udzielaja;):
[URL]http://www.polnischehundeinnot.de/index.html[/URL]

[QUOTE]
I chyba nigdy nie bede potrafila zrozumiec, dlaczego, skoro widzisz, jak jestes niepozadana na tym watku, wciaz probujesz nastepne klotnie rozdmuchowac.:angryy:[/quote]

dmuchasz to ty,cyt: Jak czytam, po tym, gdy Arka zniszczyla watek, Tinka przestala byc wazna. Smutne to, Tinka musi jeszcze byc leczona, gdyz wylizuje i gryzie sie po jednej sutce, i trzeba to zdiagnostykowac. Niestety, ale ja nie mam za co tego sfinansowac. Prosilam o pomoc , ale nic. zadnego odzewu. Tinka widac , przestala byc interesujaca.

Posted

Nie mogę...Arka co Ty chcesz osiągnąć pisząc w ten sposób...
Nic co napiszesz nie zmieni tego,że Pajunia pomaga wielu psom...Nie umniejszając Twoich zasług...Niedawno na tym watku była prawdziwa jatka-awanturki,żale i wkońcu bany...Po co? komu to służy?
Obawiam się,że modzi będa znów mieli robote..
[B]Ale to watek Tinki...pamietaj Arka...W twoim poście nie ma nic o Tinusi...[/B]

Posted

[COLOR=Navy][B]najlepszym sposobem jest ignorowanie Arki i problem z głowy...

tak jakby jej tu nie było...

chyba sama z sobą nie będzie prowadzić rozmowy... chyba, że monolog...[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Evelin']Nie mogę...Arka co Ty chcesz osiągnąć pisząc w ten sposób...
Nic co napiszesz nie zmieni tego,że Pajunia pomaga wielu psom...Nie umniejszając Twoich zasług...Niedawno na tym watku była prawdziwa jatka-awanturki,żale i wkońcu bany...Po co? komu to służy?
Obawiam się,że modzi będa znów mieli robote..
[B]Ale to watek Tinki...pamietaj Arka...W twoim poście nie ma nic o Tinusi...[/B][/quote]

Jesli bys naprawde dokladnie czytala, ze zrozumienie, to bys zrozumiala, ze o nic innego mi nie chodzi tylko o dobro tej suni. Naprawde.

Posted

Czytam....Może nie umiem czytać ze zrozumieniem ,ale mi tez chodzi o dobro Tinusi..
I bez sensu sa awantury...Po to jest PW a nie forum...
I to wszystko co mam do powiedzenia...ale mam dość awantur na watku chorej suńki...

Posted

[quote name='pajunia']walsnie dostalam 2 punkty karne od Arki [/quote]

[quote name='Evelin']Mam tez jakies punkty za dawanie bezpodstawnych (?) ostrzeżeń...[/quote]

[quote name='Poker']ja też mam punkty karne [/quote]

[B][COLOR=green]Jak widzę "zabawa" znów się zaczęła ... [/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]W związku z tym informuję, że dawanie jakichkolwiek bezpodstawnych ostrzeżeń a tym samym "przydzielanie" punktów karnych będzie "promowane" banem.[/COLOR][/B]

Posted

Dziękuję Maupa 4 ,ze się zajęłas sprawą, bo nie jest miłe jak jedna dogomaniaczka ciągle zastrasza nas ,a to ona ma w sumie nie wyparzoną buzię i sieje zamęt gdzie sie tylko da.Sama uważa się za nietykalną.

Posted

[quote name='gwiazda0']a tak wogole,to ktos o mówił o niej co mysli????????? ja z checioł bym jej wygadała[/quote]

[COLOR=Navy][B]
przystopuj gwiazda ;) [/B][/COLOR]