Jump to content
Dogomania

Kiara - wystraszona mix rottka, PILNIE SZUKA DOMU - BARDZO POTRZEBNA DIETA! ;(

Recommended Posts

• Replies 745
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Manixsa']

Myszka a może przeniesc ja do boksu na jakiś czas, najlepiej do któregos z moich psow. To pewnie szybciej podziała niż te same spacerki.

ona w boksie nie wstanie z kafelek, nie ma szans....

Posted

[quote name='Manixsa']

Może zróbmy tak, wieczorem jak idziecie do domu chowac ja do boksu a po śniadaniu na wybieg wypuszczac.

a co jeśli rozjedzie się na kafelkach? :shake: napewno się nie podniesie, no i by mogła się połamać.... Przecież już pisałam powyżej :roll:

Posted

A może dawac ja do wolotaratiu, narazie z niego nie korzystamy ( wiem że to odważny pomysł ) ale lepsze to niż nic. Zrobic tam odpowiednio dużo miejsca , posłano i chyba wystarczy?? Po śniadaniu szła by na wybieg a w nocy do wolotariatu.

Posted

jakoś tego nie widzę :-( pies, który całe życie był na wybiegu - nagle zamknięty na tyle godzin w niewielkim pomieszczeniu.... Napewno pomyślę nad tym co by zrobić :roll: Wiadomo, że najlepszym rozwiązaniem był by DT....

Posted

Kiedyś czytałam o niej że jest lękliwa, czy jej zachowanie uległo zmianie, jakiego domu jej potrzeba. zajmowałam się kiedyś podobną sunią bardzo, ale to bardzo zestresowaną , dopiero psychotropy jej pomogły....Jak Kiara radzi sobie w rarunkach schroniskowych ? O jakiej diecie piszecie, sorry nie mam czasu na czytanie całego wątku...

Posted

Kiara jeśli chodzi o schronisko samo w sobie to radzi sobie dobrze, ona boi się kontaktu z nowymi ludźmi, chociaż już coraz bardziej się przełamuje. Boi sie kiedy człowiek czegoś od niej chce.. Kiedys były problemy ze złapaniem jej na smycz, teraz już raczej nie ma, bo wie, ze będzie spacerek. Ludzie, którzy ją kiedyś zabrali wzieli ją na ogród przy domu gdzie miała budę, podobno cały czas w tej budzie siedziała, dlatego myślę, że jesli miałaby gdzieś trafić to w warunki domowe, bo nowe miejsce + buda równałoby się pewnie poraz kolejny przesiadywaniem w budzie i potwornym stresem :shake:
Jest to napewno suczka, z którą da sie pracować i można by było jeszcze zrobić z niej super psiaka. Jednak na dzień dzisiejszy największym problem.. i to przeogromnym problemem.. jest jej nadwaga :shake: Jest bardzo gruba... Uwielbia jeśc - na wybiegu gdzie są inne psy ciezko przypilnować ile zje, a do tego ma mało ruchu, bo poprostu nie lubi się ruszac, dopiero kiedy ją się do tego zmotywuje np. spacerkiem. Boimi się, że poprostu kiedyś nie wstanie :shake:

Posted

ooo fotki :loveu:
Manixsa wiesz jak to z pracownikami jest, jeden wie drugi nie, treci zapomni, a czwarte jeszcze co innego :roll: Myśle ciągle jak to zrobić, ale musicie mi dac jeszcze trochę czasu....