Jump to content
Dogomania

Kiara - wystraszona mix rottka, PILNIE SZUKA DOMU - BARDZO POTRZEBNA DIETA! ;(

Recommended Posts

Posted

dona20 napisał(a):
Ja też uważam ze z nią trzeba popracować.Ona teraz przecież nawet nie wychodzi na spacerki, kontakt z człowiekiem ma znikomy, więc jak ma się zmienic.Szkoda mi jej.Strasznie przypomina mi Sunię ktora kiedys sie zajmowałam(znalazla domek), nawet na początku zastanawialam się czy to nie ona. Myszko możesz mi napisac jak ona dogaduje sie z innymi psiakami(konkretnie chodzi mi o suczki)

no z Kiarą to własnie róznie bywa... Do niektórych psiaków zupełnie nic nie ma, a zaś innym nie chce odpuścić :oops:
Napewno ktoś by musiał nad nią pracowac... i to nie raz na miesiąc czy dwa tygodnie, a conajmniej raz w tygodniu....

• Replies 745
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Własnie zdaję sobie sprawe z tego, że ona potrzebuję w miarę częstej i regularnej pracy.Chciałabym jej pomóc, ale nie wiem czy dam radę czasowo, no ale jak Asia mi pomoże to nie będzie tak źle.

Posted

dona20 napisał(a):
Własnie zdaję sobie sprawe z tego, że ona potrzebuję w miarę częstej i regularnej pracy.Chciałabym jej pomóc, ale nie wiem czy dam radę czasowo, no ale jak Asia mi pomoże to nie będzie tak źle.

w sumie nawet lepiej by dla niej było jakby miała kontakt z róznymi osobami :razz:

Posted

Asia_Klero napisał(a):
znalazlam dla Kiaruni dwa spacerki...zobaczymy na ktorym sie ,,przyjmie":roll:mysle,ze damy rade:cool3:

na spacerze napewno nie będzie atakowała psiaków, bo są ludzie ;)

Posted

Co wy tutaj kombinujecie?! Ja pracuje z kiara na tyle ile czas mi pozwala. Chodze z nia na spacerki, wyciagam ją chociaz zawsze na 15 min. jak jestem. Z Satyrem tez pracuje i niewiedze tutaj potrzeby żeby ktos mi w tym pomagał są w schronisku inne wystraszone psy z ktorymi nikt nie pracuje jak np. suczka od Tobika to może jej zacznijcie pomagac!!!

Posted

Asia i jak masz jeszcze takie pomysły to może informuj o tym ludzi których to w jakimś stopniu dotyczy, bo jak bys sie czyła gdybym zaczeła wyprawiac niewiadomo co z twoim jakims pupilem????? :angryy:
I z Kiara juz wychodziłam zanim w twojej głowie stworzył sie pomysł by pomagac w schronisku!!!

Posted

Luca, rzecz w tym, że własnie Kiara potrzebuje dużo częściej spacerów i kontaktu z przeróżnymi osobami, bo niestety póki co żadnej poprawy na gołe oko nie widać :roll: Kiara jest jeszcze w miarę młoda suczką, ale czas ucieka, a razem z nim szanse na to, że Kiara kiedykolwiek zostanie adoptowana.
A z Tundrą (suczka od Tobika) pracujemy na tyle ile nam czas pozwola czyli mniej więcej tak samo jak Ty z Kiarą. Z tym, że tu jest taka różnica, że Tundra już jest stara, a do tego niezbyt urodziwa, więc i tak szanse na adopcje ma niestety dużo mniejsze niż Kiara, a Kiare trzeba zsocjalizować jak najszybciej ze względu na to, ze jej szanse na adopcje są jeszcze w miarę duże.

Posted

Niestety nie rozumiem czemu takie rzeczy odbywają się zawsze za plecami. Bo nie powiesz mi ,że to jest ok. Jeszcze dochodzi sprawa Styra może Asia niech zajmie się swoimi psami.

Posted

Manixsa napisał(a):
Niestety nie rozumiem czemu takie rzeczy odbywają się zawsze za plecami. Bo nie powiesz mi ,że to jest ok. Jeszcze dochodzi sprawa Styra może Asia niech zajmie się swoimi psami.

ale co się dzieje za Twoimi plecami? :roll: To chyba dobrze, że ktoś chce dać Kiarze szanse ;)

Posted

Z Satyrem nie chodzimy:roll:nie wiem o co takie oburzenie.....zal mi kiary ktora nie ma zadnych szans w tej chwili na adopcje...wiec chce dac jej szanse...i nic nie dzieje sie za plecami..wszystko tu na forum....Jesli jest szansa i okazja jej pomoc to trzeba jej ja dac a nie unosic sie honorem albo Bog wie czym,a zwierze na tym mialo by stracic..

Posted

Doskonale wiecie , żę jestem zadko na forum i takie sprawy jesli sa poruszane tylko tutaj to zwykle o nich nic niewiem. Asią, a czy nie powinnaś ze mna porozmawiac na ten temat?? Miałaś okazje w schronisku dzisiaj to nic mi nie powiedziałas, a mogłas ze mną pogadac i może razem byśmy coś wymyśliły co byłoby dobre dla Kiary.

Posted

Może ja też się w trące.Nie mam kompletnie pojęcia Luca dlaczego się tak oburzyłaś, przecież my nie chcemy Ci jej zabrać tylko pomóc(Kiarze oczywiście).Kiara jest psem który wymaga na prawdę ciężkiej pracy i tak jak już wspomniała wcześniej Myszka ona musi mieć kontakt z różnymi osobami, musi w miare często chodzić na spacerki, ona po prostu musi zrozumieć że przebywanie z człowiekiem jest na prawdę przyjemne.My Cię przecież nie ganimy za to co robisz dla Kiary, wręcz przeciwnie jesteśmy Ci wszyscy za to bardzo wdzięczni.Wiem, że kochasz Kiare i chciałabyś dla niej jak najlepiej, ale musisz też zrozumieć, że sama sobie z tym nie poradzisz(chodzi mi tutaj o czas a raczej jego brak).Nikt nie ma go za dużo, ja również chciałabym spędzać w schronisku o wiele więcej czasu, niestety codzienne obowiązki mi na to nie pozwalają :( Przecież jak my będziemy ja zabierały na spacerki nie będzie świadczyło o tym że ty nie będziesz mogła(wręcz przeciwnie im więcej spacerów będzie miała tym lepiej dla niej).Kolejnym problemem Kiary jest to że jest bardzo otyła, ostanio zauważyłam że ma problemy z podnoszeniem sie, na pewno w jej przypadku wskazany byłby ruch, duża ilość ruchu.Luca mam nadzieję, że się jakoś dogadamy, że obejdzie się bez kłótni(przecież nie o to w tym wszystkim chodzi).

Posted

Mi nie chodzi o to, że zabieracie Kiare na spacery bo to jest faktycznie dobry pomysł. Sadze, że gdy rodzi się taki pomysł mogły byście przyjś i ze mna go obgadac, w ten sposób dawała bym wam znac (czy wy mi) w które dni jestem w schronisku i jakoś bysmy sie podzieliły spacery. Niechce nikogo atakowac ale sadze , że w jakimś stopniu mam racje. Tutaj tylko chodzi o dobro Kiary, a może myślecie że ja lubie się z wami kłucic lub stwarzac niepotrzebne i nie miłe sytuacje.