Jump to content
Dogomania

Pies, kot i kobylaste, czyli Nestor Wielki i przyjaciele :)

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Monita, przykro mi ale Nes nie ma jajek do wietrzenia:evil_lol:
Basiu, mieszkam przy Kolejowej, tj ta droga od dworca ;)
Dzisiaj miałam paskudny dzień, aż się muszę wyżalić:placz: Rano o 6 na plaży było już pełno ludzi, Nesa nawet na lince nie puściłam tylko zrobiłam kilka fot i usiłowałam ćwiczyć-wychodziło tylko siad-zostań:mad: Nes miał kolczatkę na lewą stronę, zapomniałam zwykłej obroży a nie chciałam ćwiczyć "na kolcach", wpadł na mnie i zdarł mi skórę z kolana:placz: Później byłam na zakupach "w mieście" tj. w Kołobrzegu, głupia liczyłam że może sprowadzili dla mnie obrożę z konikami-widziałam w zeszłym roku piękną skórzaną ze srebrnymi główkami koników na pewnym cane corso:loveu: Ponad miesiąc temu zapytałam w tym sklepie, czy może mieli takie, miła starsza pani powiedziała że owszem, może dla mnie zamówić. Ja uchachana że oczywiście, poproszę. Po ok. 2 tygodniach inna pani w tym sklepie powiedziała że pierwsze słyszy że mieli takie obroże, tydzień później właścicielka stwierdziła z żalem że owszem, dowieźli, ale nie wiedziała że to zamówione i dzień wcześniej sprzedała:angryy: Obiecała zamówić i kazała wpaść za 2 tygodnie. Byłam dzisiaj, rozmawiałam z dwiema, i w wielkim skrócie jedna pani wmawiała mi że szukam "obroży dla konia w pieski" , a druga, że oni nie mieli z końmi nigdy, tylko że to były... owczarki niemieckie:crazyeye: I jak tu się nie załamać?? Ale kupiłam Nesowi smycz, bo starą dzisiaj dobił, i trochę mi lepiej.

Wstawiam kilka fotek dzisiejszych:
Jeszcze dwie pozycje "na Nestora":evil_lol:

Z plaży:

Posted

Moja ukochana plaza :loveu:
Nesik ślicznie wygląda na tle morza :loveu:
A własnie, on nie lubi wchodzic do wody?
Widze, ze on jak moja Milka, cała mordka w piachu... Tylko, ze on ma dlugą siersc, gorzej go oczyscic...

Posted

Dziękujemy za pochwały:loveu: nie czytam głośno bo bestia i bez tego jest zarozumiała:diabloti: Nesik kocha pływać, wykorzystuje każdą możliwość, wtedy na plaży dwa razy prawie mnie wciągnął... Ale jak już pisałam, było pełno ludzi i nie mogłam go puścić:shake:
Więc, po pierwsze, zdjęcie potworka z nową smyczą(próbowałam go jakoś inteligentnie ustawić, wlazł na łóżko i przestał się ruszać więc skorzystałam z okazji;)):

Kilka fotek konikowo-różnościowych:cool3:
Chciałam zrobić fotkę żabie, ale znalazłam tylko ślimole:evil_lol:

Uwaga, coś naprawdę niesamowitego... moje kobyłki BIEGNĄCE:crazyeye:

Klucha z trawą w zębach:evil_lol:

Brudaska:oops:

Posted

A ja lubię ślimaki;) jak się przyjrzeć to są całkiem ładne... Tylko nie lubię jak jadę rano rowerem i nie uda mi się jakiegoś ominąć i mi się do koła przyczepia:placz:

Posted

Dla mnie ślimaki mogłyby nie istniec. Ale jak byłam mała to lubiłam się nimi bawić, tzn. robiłam wy,ścigi, który pierwszy dojdzie/dopełznie do mety... Spędzałam na tych "wyścigach" całe dnie i moja Mama miała wtedy święty spokój...
A ślimaki potrafiły iść w inną stronę, paskudy i trzeba było im pokazywać, którędy wiedzie trasa wyścigu...
Pzdr.

Posted

Ja jak miałam kilka lat to byłam sadystką i deptałam ślimaki bo mama mi powiedziała że kwiatki zjadają:placz: Dopiero ciocia mi powiedziała, że tak nie wolno, że to je boli... Do dzisiaj mam wyrzuty sumienia:oops:
A te moje kopytne bestie nieczęsto można zobaczyć w ruchu, nie wiem jakieś dziwne są:shake: Koleżankę-koniarę aż zatkało jak je kiedyś wypuściłam na duże pastwisko, a one poszły jedna za drugą spokojnym stępikiem... Zamiast wyrwać z prędkością światła jak to robi większość normalnych koni:evil_lol:
Eria, słyszałam że trzy najpiękniejsze rzeczy to kobieta w tańcu, koń w galopie i żagiel na wietrze. Ja bym do tego dodała śpiącego spokojnie Nesa:loveu:
O, na przykład takiego:loveu:

A tak wczoraj zbliżała się do nas ulewa(a nawet trzy:razz:)