despera Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Lałooo... Dwa dni chyba. Za to dzisiaj cudnie, opalać się można:D Moja mama suszyła kota na słońcu, bo Demolka wlazła w jakiś rozpuszczalnik i musiałam ją wykąpać:diabloti: Nie polecam takich przeżyć:shake: Quote
Paulina. Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Aha, to zazdroszcze pogody... U nas dzisiaj lało jak nie wiem i ciągle burze są.. Ale co tam... mojego psa to nie obchodzi, ona chce na dwór i juz :roll: Więc chodzimy w błocie, po kaluzach, po wysokiej trawie :diabloti: W rozpuszczalnik?! To dobrze, ze jej sie nic nie stało... Futerka jej nie wyzarło? Quote
despera Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Nic jej nie było, tylko śmierdziała niemiłosiernie:shake: Nawet nie wiem, gdzie takie dziadostwo znalazła, musiała się prześliznąć do pokoju który jest remontowany:mad: Dzisiaj byliśmy na szkoleniu... Nie było tak źle, jak mogłoby być, ale co się naszarpałam to moje:painting: Ale muszę się pochwalić, że kiedy Nes był skupiony, wcale nie był gorszy od bardziej zaawansowanych kolegów :multi: Mam mnóstwo fotek, będę wstawiała po kilka. Pierwsza partia- "równaj" Co tam kiełbasa, ktoś mi robi zdjęcie:cool1: Na co mi twoja kiełbasa, tam za płotem jest KROWA:crazyeye: Tu już nieco lepiej ;) Ciąg dalszy nastąpi:diabloti: Quote
eria Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 weszłam na moment na poprawe nastroju przed egzaminem:cool1: a tu cudowne fotki, dopiero widać jaki on jest wielki!!!!!!:crazyeye: Kreon to chyba pół Nesa:evil_lol: Quote
Mi. Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 heloł:cool3: W tym avku to twoj kon jest? fajnie tam macie na tym szkoleniu :) cos mysle aby znowu sie zapisac:lol: Quote
despera Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 Eria miło że mimo braku czasu wpadłaś do nas :) Luthien w avku moja Kluseczka najkochańsza jest, na wcześniejszych stronach są fotki jej i jej siostry i matki :) A szkolenie świetne... Miła, wyrozumiała i uśmiechnięta trenerka i sympatyczni ludzie :D Kiedy chodziłam na szkolenie z Toudim(za TM:(), te dwa dni w tygodniu kiedy odbywały się zajęcia były dla mnie najcudniejsze z całego tygodnia... Tylko że Touduś był geniuszem i do tego posłusznym, w ogóle się z nim nie męczyłam jak z tym małym diablątkiem :shake: Kilka następnych fot: waruj zostań :oops: tu już wyszło, nie idealnie ale przynajmniej leży:evil_lol: zobaczcie, nie pobiegł do innych psów:multi: Nes zgubił gumkę z kiteczki. Potem ją znalazł i nie chciał oddać... Ale oddał:diabloti: a tu współuczniowie i pani trener:) Quote
Dobcia Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Na pewno zrobicie postępy, w końcu to dopiero początki;) Jak on ładny, błyszczący i duży:loveu: Quote
despera Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 Może to wina gorąca i zniechęcenia, a może moja wyobraźnia, ale Nes już dzisiaj wydawał mi się grzeczniejszy;) Duży owszem, ale nie jest aż tak błyszczący... Ale zobaczysz po strzyżeniu-już niedługo-będzie błyszczał prawie jak Negro:loveu: Quote
eria Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 jak to śmiesznie wygląda:evil_lol: wszystkie psy pięknie warują, nawet husky:-o , a Nesik się kręci :evil_lol: i pańcię ma w poważaniu:evil_lol: :evil_lol: Quote
Pianka Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Fajne szkolenie:evil_lol: Cos z warowaniem nie wychodzi, ale wszystko w swoim czasie:eviltong: Quote
Asiaczek Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Sztucerki uczą się powoli, ale skutecznie. Wiem coś na ten temat, bo moje 2 sunie właśnie tak opanowywały komendy... Obie, niestety, juz za TM (Teza i Cyga). Pzdr. Quote
Paulina. Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Super foteczki :loveu: Czy to szkolenie jest w samym Ustroniu? Czy gdzies obok? Ja bym chciała kiedys pojsc na szkolenie z psem..Ale w moim miescie nie organizują, ewentualnie mogłabym w Wawie, ale tylko w wakacje lub weekendy. Tylko ze..mam buldoga :diabloti: A to by była chyba nowosc na szkoleniach. A poza tym, jezeli szkolenie byłoby w wakacje, to pewnie w czasie upałow, które Milka marnie znosi :roll: A jezeli sie do Ciebie ładnie uśmiechne to wstawisz kiedys zdjęcia koników?:diabloti: Quote
despera Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 Pianko, Asiaczku, dziękuje za słowa pociechy, bo Eria to mnie chyba chciała zdołować :eviltong: Wszystkie pieski są na wyższym poziomie niż Nes, ale sunia husky czasem łapie "zawiechy"-po siad-zostań przeszliśmy za psy, potem po kolei miały przychodzić do nogi, ona jednak zapatrzyła się na pana obcinającego żywopłot za ogrodzeniem i nawet uchem nie zastrzygła na pancię ;) Dopiero po dotknięciu jakby się zbudziła i grzecznie wykonała polecenie:D Dzisiaj mamy szkolenie o 18... Jeśli nie zacznie lać bo cuś się zachmurzyło:angryy: Paulina, szkolenie odbywa się w Kołobrzegu niedaleko Ustronia-zależy jakim autobusem jedziesz, na biletach bywa 14-18 km ;) My jeździmy dalej niż autobus kursuje więc to będzie ok 20 km. Nasza pani trener wychodzi z założenia że każdy pies nadaje się do szkolenia:D Gorzej z upałami, Nesowi też ciężko, czarny i kudłaty... Ale już niedługo będzie prawie krótkowłosy:evil_lol: No więc ostatnia partia fotek ze szkolenia i moje królewny dla Pauliny :lol: siad zostań stój stój zostań Despera-mamuśka:razz: Dekada-Klucha, moje słoneczko:loveu: Dalia, najmłodsza damulka:cool1: P.S. Moja kocica przyniosła kolejną mysz dla dzieci, beztrosko bawi się nią na podwórku a moja mama "ciska gromy z oczu" ale boi się podejść:evil_lol: Idę załagodzić sytuację, pozdrawiamy wszystkich!! Quote
eria Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 cześć :p wszystkie fotki super, z koników najbardziej podoba mi się Klucha:loveu: nie mogę się doczekać Nestora pofryzjerowego:loveu: Quote
Czarna_Owieczka Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Zdjęcia fajniutkie, Nestor długowłosy piękny, ale jestem ciekawa jak będzie wyglądał wystrzyżony :D Koniki...mmm wszystkie śliczne :) Tylko lewa tylna noga mamuśki jakaś dziwna :? Quote
Dobcia Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Despera jest piękna:loveu: A jak tam było dziś na szkoleniu? Quote
monita Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Widzę, że ktoś uczęszcza na szkolenie :razz: Mojej suni, też by się przydało :mad: Quote
despera Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Cześć wszystkim :) Despera ma problemy z nogami, ma miękkie pęciny i odkąd skończyła 3 lata praktycznie co roku była zaźrebiana:shake: Teraz nogi jej trochę puchną ale nie kuleje, wet powiedział że już taka jej uroda-byle ciężko nie pracowała a będzie ok-ale w końcu jest na emeryturze, więc nikomu to nie przeszkadza. Szkolenie, hmmm... Wczoraj ogólnie był zły dzień, wszystkie pieski były rozkojarzone, może to wina dwóch ok. półrocznych szczeniaków które radośnie przeszkadzały w ćwiczeniach:evil_lol: Nesowi najlepiej wychodziły komendy związane z zostawaniem, zwłaszcza waruj-zostań:evil_lol: Ale jeśli chodzi o chodzenie przy nodze, zwłaszcza za innym psem, to po prostu tragedia:placz: Trenerka podzieliła nas na 2 grupy-4 zaawansowane psy w jednej i Nes i szczeniaki w drugiej... No cóż, kudłaty widocznie jest młody duchem;) Pani trener powiedziała, że będzie ciężej niż z młodszymi psami bo Nes ma już pewne nawyki, ale wszystko jest do zrobienia:D Więc ćwiczymy pilnie przed następnymi zajęciami:diabloti: Quote
Paulina. Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Dziękuje za fotki ślicznotek.. :loveu: :loveu: Piękne są, chciałabym miec konia.... A Ty je masz u siebie czy gdzies indziej są? No nie wiem jak z tym buldogiem do szkolenia, ja bardzo bardzo bym chciała, ale nie wiem... A kiedy Nesa obcinasz? Quote
despera Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Koniki mieszkają u mojej babci na gospodarce, ok 12 km od Ustronia, codziennie zajmuje się nimi mój tata a ja jeżdżę do nich jak tylko mam czas:) Do fryzjera chyba wybierzemy się pod koniec przyszłego tygodnia albo coś koło tego, muszę namówić rodziców do sponsoringu:evil_lol: A co do Milki... Buldog też pies, nie? ;) Zapomniałam, Nesik ma rodzeństwo:loveu: I to pełne:D Jakby ktoś chciał popodziwiać maluchy to tu jest stronka, fotki oczywiście w dziale "szczenięta": http://www.sznaucer-olbrzym.com/ Quote
Paulina. Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Buldog to najlepszy pies ! Tylko ze taki nieprzystosowany do róznych rzeczy :diabloti: A czy one są do ujezdzania? Jezdzisz na którejs z nich? Maluszki śliczne.. i jak ich duzo..az 9 :razz: Nes jest z tego poprzedniego miotu? Ciekawe, który to Nesik :razz: Kurde, juz wakacje, chyba bez Ustronia :placz: Napewno jade do Władysławowa, na kolonnie, a czy do Ustronia ... Quote
despera Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Tak, Nes jest z miotu "N", to pewnie ten najbardziej zakopany w misce z żarciem:evil_lol: Despera jest ujeżdżona, 10 lat temu, kiedy ją poznałam, uczyłam się na niej jeździć, teraz ma te problemy i już siodła nie widuje. No chyba że wpadnie kuzynka z kilkuletnią córką, ale kilka kroków na oklep to jeszcze nie tragedia;) Ale nigdy nie zapomnę tych szalonych terenów, galopów po plaży czy po lesie... Nie wiem, czy wspominałam, ale Siwa nie posiada hamulców:diabloti: Dalia ma prawie rok, Klucha niecałe 2 lata, mam zamiar zajeżdżać ją w przyszłym roku, ale nie klasycznie tylko western-jak tylko jeszcze się podszkolę w tym stylu jazdy, bo teraz miałam przerwę przed maturą a tu słyszę że się szkółka rozpada:placz: A west podoba mi się o wiele bardziej niż klasyka, ze względu na naturalne metody pracy z koniem. Ale cóż, mam jeszcze rok, jakoś to będzie... Do Ustronia może sie jeszcze wybierzesz, jak nie w tym roku to w przyszłym... Morze nie ucieknie;) Quote
Paulina. Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 despera napisał(a):... Ale nigdy nie zapomnę tych szalonych terenów, galopów po plaży czy po lesie... Eh... u mnie to marzenia... Ja umiem tak troszke jezdzic tylko.. u mnie w miescie to słaba jest ta szkółka.. a na wsie, gdzie są inne nie chce mi się jezdzic.. Ale coś wymysle :P Quote
despera Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 Może byś inaczej na to patrzyła, gdybyś przeżywała to, co ja wtedy-kiedyś mimo całej miłości do kopytnych bałam się ich, kiedy miałam jechać w teren pół nocy nie spałam ze strachu, ale mimo wszystko chciałam... Wjazd na plaże, Despera włącza dopalacze, zostawia inne konie daleko z tyłu i za Chiny nie daje się zatrzymać:shake: Ale w końcu przywykłam i pokochałam ten pęd:loveu: Kiedy trafiła do mnie była już starsza, także hamulce powoli zaczęły działać, zwłaszcza jak polna droga się kończyła;) Muszę jednak przyznać, że mimo tych szaleństw-w ciągu tych prawie 9 lat, podczas których na niej jeździłam-nigdy z niej nie spadłam. Przeżyłam 7 upadków, ale nigdy z Despery, choć ponad połowę czasu który spędziłam w siodle przebywałam na jej grzbiecie:D I za to kocham tą złośnicę;) Koniec końców-marzenia godne spełnienia:D Quote
Paulina. Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Eh... fajnie miec takie wspomienia,mimo tego, ze zaczynało sie niefajnie i ze strachem.. ja mam nadzieje, ze kiedyś spełnie swoje marzenie o koniu :loveu: Fajna jest despera, a jak ona do was trafiła? Uratowaliscie ją skąsc, czy tak o poprostu? Zamęcze Cię tymi pytaniami, ale fajnie jest takie rzeczy czytac...:diabloti: Quote
Recommended Posts