Jump to content
Dogomania

Pies, kot i kobylaste, czyli Nestor Wielki i przyjaciele :)

Recommended Posts

Posted

despera napisał(a):
A na spacerach? "Ooo, człowiek, przywitajmy się z nim! Jak to równaj, ja chcę przodem, i zabieraj mi tą kiełbasę sprzed nosa!" Ale, nie zapeszając, przestaje już tak mocno reagować na psy mijane po drodze-ciągnie do nich, ale da się poprowadzić dalej, a nie zapiera się wszystkimi łapami robiąc korek na chodniku:evil_lol:

Czy Ty nie masz przypadkiem mojego psa?:evil_lol:
Robi identycznie, dlatego tez chcemy isc na szkolenie...

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

despera napisał(a):

Eria, kiedy idziemy przez zatłoczone chodniki, ludzie się rozstępują jak morze przed Mojżeszem:evil_lol:

mam tak samo!! Ja na dodatek chodzę z dwoma! A jak idziemy całym stadem , to jest - dwie osoby plus 4 psy(sznaucer olbrzym sztuk 2 ,doberman sztuk 1 i Foxi), to ludzie idą na druą stronę ulicy :evil_lol: to napewno z powodu Foxi!! :D

Posted

hihi mnie tez ludzie omijaja gdy ide z Blackym. Nie umie wtedy powstrzymac swojego usmiechu, ktory kieruje do tych ludzi :cool3:.
A Nestorek ladne wygibasy tworzy wczasie odpoczynku:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Witam wszystkich i przepraszam za nieobecność, trochę zabiegana byłam, a kiedy miałam czas, to spałam... to pewnie ta pogoda:shake: Jeszcze co do Nesa na ulicy... W zeszłym roku pewna pani skomentowała nas tak:"Zobacz, piesek wyprowadził panią na spacer" :oops: Ale już teraz jest lepiej:D
Powiem krótko-Nesik dostał w końcu kaganiec, wstawiam fotki:evil_lol: U Rity nie byłam, lało i wiało... Ale przestało i wychodzę do niej za parę minut:multi: Odezwę się jeszcze wieczorem.

Nes w kagańcu-wygląda okropnie, ale ma pełną swobodę, może nawet ziewać:razz:

śpiocham z zabawką:loveu:

Posted

Świetne są te kagańce!! Myślałam nad takim dla Kreona, ale w sumie to on niewiele w kagańcu chodzi,a kaganiec ma więc właściwie nie ma potrzeby kupować, czasem jak jesteśmy całym stadem to nosi no i w autobusie...Ale chyba bedzie głąb nosić częściej :mad: bo znowu się o mały włos na psa nie rzucił, w ostatniej chwili go złapałam :shake:

Fotki kotków cudne. Strasznie mi się ten rudy podoba :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Despera wróciłas :multi:
No to lec szybciutko do Ritki, biedactwo musi jej byc zimno w tym kojcu :angryy:
Ale to juz chyba ostatni dzien praaawda? Jedzie jutro do nowego doma?
Czekamy na wiesci !!

Fajny macie kaganiec... :razz:
Milka tez musi nosic kaganiec :angryy: na podwórku na działce, bo wynajduje rózne swinstwa i niestety, ale dla jej dobra zakłądamy jej to narzędzie tortór(tortur?:oops:) :shake:

Kotki oba śliczne, rudy cud, miód i malinki a ten drugi to juz całkiem :razz:
Taki intrygujący, pomieszanie wszystkich kolorów :evil_lol:
Rzeczywiscie te trzecie zdjęcie super ( co ona mu robiła?:diabloti:)

Posted

Wróciłam ze spacerku, streszczenia w temacie Ritki. Matko, jedna godzina z tą sunią, i się w niej zakochałam... Kiedy zostawiłam ją w kojcu, chciało mi sie płakać, nawet się nie odwracałam, bo chyba bym po nią wróciła:( Ale już niedługo będzie miała nowy, pełen miłości dom

Eria, polecam ten kaganiec dla agresora;) Nes nawet pił w nim wodę i ziewał, na początku przez chwilę próbował go zdjąć, ale mu sie nie udało- później było już ok.
Dobcia-kaganiec zainspirowany negrusiowym sprzętem;)
Paulina-Nes nosi kaganiec dokładnie z tego samego powodu:D (na marginesie-pisze się tortur ;))

A co do kociaków... Zabrałam paskudki do domu i mi na kanapie zapasy urządziły:mad: Rudy (zwany jednak Orzeszkiem;)) trochę się ucywilizował, daje się głaskać i sam domaga pieszczot-jeszcze do niedawna był raczej odludkiem. Demolka to wielki pieszczoch, przybiega do mnie już z daleka i domaga się zabawy:loveu: Chyba że mamusia przyniesie akurat jakąś padlinę, to ryczą nad nią jak wygłodniałe tygrysy i bez kija ani przystąp... Dzisiaj ta sadystka przyniosła jaskółkę:placz: Na szczęście zdążyłam ją im zabrać...

Na dobranoc-Nesik ze smoczkiem;)

Posted

Jaki Nesik ma fajny smoczek:cool3:

Ojj, ja też jak widziałam cioci koty łapiące jakieś ptaszki czy gryzonie, to je chciałam ratować, a w końcu koty po to kiedyś były, żeby myszy łapać:roll: A ja jeszcze każdą uratowana myszke do nas do ogrodu przynosiłam, zeby była bezpieczna:p

Posted

Nesik miał smoczek... Zjadł go już ;) U nas myszy nie ma, więc Micra dzieciom przynosi z pola, które jest za domem sąsiadów:mad: Jedną mychę kiedyś też wyniosłam, ale po dosłownie 10 min kocica już przyniosła następną:placz: Ale cóż, w końcu taka kocia natura...

Posted

Kocur cioci kiedyś miał w zwyczaju przynosić myszki na wycieraczke i tam takie nieżywe zostawiać, nigdy ich nie jadł;) Moja mama tak boi się myszy, że powiedziała-nigdy kota w domu! I tak już zostało do teraz, choć ja zawsze chciałam kota;)

Posted

[quote name='despera']Moja mama mówiła "nigdy psa w domu":evil_lol:

Myliła się.... i dobrze:evil_lol:

Mame wspierał tata, on znów do kotów ma uraz, jak w dzieciństie jego kot złapał wścieklizne i pogryzł babcie i jego ukochaneo psa... babcia dostawała bolesne zastrzyki a pieska musieli uśpić:roll:

Posted

To rzeczywiście niemiłe wspomnienia... W sumie nie dziwie się twojemu tacie. Może w przyszłości będziesz miała kotka, czego ci życzę-nie ma to jak mruczando na smutki:D

Posted

Tia, i to jeszcze kilka razy dziennie... Wylatują mi rano trzy pociski i zamiast biec do miski to urządzają slalom między nogami, a potem krzyk jeśli któregoś nadepnę:shake: Ale przyznasz, że warto pocierpieć:loveu:

Posted

Mój pies rano gdy wstanę to albo jest tak śpiący że ziewa, rozciąga się i porusza bardzo powoli, albo wyleci i pędzi do drzwi wyjściowych żeby na siusiu iść, ale jak deszcz pada to nie wyjdzie, trzeba go namawiać żeby łaskawie opróżnił pęcherz.