Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asior napisał(a):
dobra, ale powiedzcie mi czy pani mogła by czekać na Iliade?????

oczywiscie:) ale moze najpierw zorganizujemy spotkanie - zobaczymy jaka bedzie reakcja Iliady no i rodziny na Iiade..

• Replies 285
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Jacol123
Posted

Iliada wpadła do mnie z Anią i nasikała na "dzień dobry" na dywan. Poza tym jest wspaniałą suczką. Patrząc na nią (zrobiłem kilka szybkich "testów psychicznych") mam dużą nadzieję, że uda się ją "wyprostować" i będzie wspaniałym goldenem.

Posted

No nie ludzie to mają " niepoukładane w głowie"delikatnie mówiąc.Po co komuś pies (w dodatku Golden!) jeśli zamierza trzymać go wyłącznie w kojcu!!! :shake: Przecież NIE ma obowiązku posiadania zwierząt. A jeśli już ktoś się decyduje na żywe stworzenie to musi się liczyć z tym ,że jest za nie ODOPWIEDZIALNY! Nie wystawrczy tylko dać jeść , czy pić.Pies to żywa istota posiadająca UCZUCIA, POTRZEBUJĄCA BLISKIEGO KONTAKTU Z CZŁOWIEKIEM.Dobrze ,że sa i tacy ludzie ja Wy tu na forum umiejący nieść pomoc słabszym, bo ja to już zupełnie straciałbym wiarę w "ludzi", szczególnie ,że na co dzień spotykam sie przejawami okrucieństwa wobec zwierząt.Pozdrawiam wszystkich Dorota
www.weris.pl

Posted

trzeci tydzien z Iliada..

patrzac na Iliade z truden przypominam sobie psa ktory czolgal sie do czlowieka bo bardzo chcial byc blisko Niego ale sie go bal..
Psa, ktory godzinami potrafil dreptac w kolko..
Psa, ktorego ze wzgledu na zanik miesni meczyly spacery..
Psa, ktory z predkoscia swiatla pochlanial kazde ilosci jedzenia..
Psa, ktory wpojone mial, ze zalatwiac nalezy sie tam gdzie sie spi..
Psa, ktorego calym swiatem byl kojec 2x2.

Jaka jest teraz?
Iliada z psa kojcowego stala sie z cala pewnoscia juz psem miejskim:)
Jest bardzo inteligentna, lagodna, delikatna, spragniona milosci, pieszczot. Powoli zanika odruch "bączka" czyli biegania wokol wlasnej osi. Na spacerach dorownuje juz kroku Niki. Nie przepusci zadnej kaluzy:)
Nabiera coraz wiekszej pewnosci siebie, na spacerach radosnie podbiega do innych ludzi, psow. Przywolanie ma rewelacyjne - 100%. Kliker poszedl juz w ruch:) Zrobilismy juz jazde winda, samochodem, chodzenie po schodach, teraz "oswajamy" komunikacje miejska i przyswajamy podstawowe komendy.
Przy systemie spacerowym 5.30, 12.00, 16.30, 22.30 (a kazdy okolo 1,5 godziny) udaje nam sie eliminowac zalatwianie sie w domu.
Iliada stala sie szczesliwym psem:loveu:

Posted

Aniu kochana miód lejesz na moje serce :loveu: jeszcze jakbyś jakieś fotki dała to byłoby świetnie :) a jakie są dalsze konkretne plany co do Iliady? czy będzie miała RTG i powtórzone badanie krwi? no i będzie wysterylizowana, tak?

Posted

Matko jedyna, przeczytałam ten wątek jednym tchem i ryczę jak bóbr :-( Jak można goldika zamknąć w kojcu :angryy: SZOK.
Aniu jesteś wielka. Sama przygarnęłabym to cudo ale trzeci psiak w domu, nie mogę :placz::placz::placz: niestety.
Chociaż zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia. Jest cudna. Przekochana. Życzę jej wspaniałego domku.

Posted

Ania ta Pani z dzieckiem po porażeniu mózgowym poiważnie jest zainteresowana Iliadą i powiedziała że poczeka na nią jeśli tylko zgodziła byś sie ją wydać jej :)

Posted

Asior a gdzie Ci Panstwo mieszkaja? Chetnie bym dzisiaj do nich z Iliada podjechala, zobaczymy jaka bedzie reakcja Iliady na nich i odwotnie.

Iliada (prawie) nie zalatwia sie juz w domu ale osiagamy to tylko dzieki dlugim i czestym spacerom (5.15, 12.00, 16.30, 22.30 a kazdy okolo 1,5 godziny) i poki co trzeba bedzie to kontynuowac..

Ps. przy okazji bede mogla zabrac i przewiez do Ciebie to cos wszedobylskiego poruszajacego sie z predkoscia swiatla czyli fretke:)