agnieszka30 Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Ania na pewno jutro ustosunkujesię do twojej prośby, dziękujemy za pomoc. Quote
Ania_w Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 [quote name='Weronika18']chcialam wystawic aukcje dla goldena, tyle ze bym chciala (jak we wczesniejszych moich aukcjach) podac na stronie aukcji numer konta, by ludzie wiedzieli, na jakie konto przekazuja pieniadze. pozdrawiam dzisiaj wieczorem konczy sie aukcja ktora Iliada juz ma.. http://www.allegro.pl/item175726301_golden_retriever_iliada_daj_szanse_kup_zdjecie.html jesli nie jest to dla Ciebie problem to bardzo chetnie skorzystamy..:) Quote
asiak Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 piękne zdjęcia, piękna sunka:loveu: wierzę że znajdzie się wspaniały domek dla tak wspaniałej damy:lol: Quote
Asior Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 dziewczyny powiedzcie mi (bo nie mam czasu czytać watku :( ) czy adopcja nadal aktualna?????? Quote
Gonitwa Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 jaka śliczna sunia, a przeżyła taki horror... Quote
agnieszka30 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Asior napisał(a):dziewczyny powiedzcie mi (bo nie mam czasu czytać watku :( ) czy adopcja nadal aktualna?????? narazie nie, trzeba psa wyleczyć,doprowadzić do dobrego stanu psychicznego. Quote
Asior Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 oj to szkoda...miała bym świetny domek...Pani ma syna z porażeniem mózgowym 12-to leniego..... Jak wiadomo takie psy świetnie nadaja się do dogoterapii :( Jaki jest przewidywany czas leczenie??? Takk mniejwięcej Quote
agnieszka30 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Asior, nie wiem...ania_w wypowie się na ten temat... Quote
Ela_and_Krzys Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Asior, Iliada jest psem który spędził całe życie w kojcu i wymaga nadal sporo pracy. Przekochanym - ale mocno skrzywdzonym. Nie wiem czy 12-letnie chore dziecko to najlepszy pomysł - tu oczywiście potrzebna jest ocena Ani. Quote
Ania_w Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Z Iliada pracuje od prawie dwoch tygodni. Jest bardzo inteligentna, lagodna, delikatna. Gdyby nie jej przeszłość w 100% nadawałaby się na psa asystującego ale.. no niestety jest ale.. Iliada jest psem kojcowym. Przez około 5 lat nie wychodziła z niego. Praca nad nia to nie tylko wzmacnianie (rozwoj) miesni ale uczenie czytosci (na chwila obecna Iliada zalatwia się i na dworze i w domu), uczenie „swiata zewnętrznego” (mamy już zrobiona jazde samochodem, winda, zaczynamy schody, w weekend może uda się miejskie srodki lokomocji). Na „bycie miejskim psem” Iliada potrzebuje jeszcze jakies 2 tygodnie. Na „przystosowanie” jej do współpracy z osoba niepełnosprawną – miesiąc. Jeżeli sprawa jest pilna Asior zajrzyj na Szanse pomoc Goldenom: http://www.pomocgoldenom.fora.pl/viewforum.php?f=1&sid=db84a488455068f5760907dcad1ff349 Quote
rotek_ Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 asior..ja jestem zalogowana na forum labradorów....może tam poszukamy coś w typie labka albo glodeka(też są czasami) Quote
Ania_w Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 A skad jest ta rodzina? I przepraszam za pytanie ale czy jest to przemyslana decyzja? Niestety pare razy mialam już sytuacje kiedy rodzice chcieli psa dla dziecka ale zapominali ze pies to tez obowiązki których przy chorym dziecku nie brakuje.. A może byśmy zorganizowały spotkanie? Quote
qroqiet Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Moja siostra szkoli w Krakowie psy dla osób niepełnosprawnych z ramienia Fundacji Alaris. Myślę, że mogłaby pomóc. Quote
rotek_ Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [quote name='qroqiet']Moja siostra szkoli w Krakowie psy dla osób niepełnosprawnych z ramienia Fundacji Alaris. Myślę, że mogłaby pomóc. ale info:multi: Quote
Ania_w Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 [quote name='qroqiet']Moja siostra szkoli w Krakowie psy dla osób niepełnosprawnych z ramienia Fundacji Alaris. Myślę, że mogłaby pomóc. dziekuje.. Jezdzilam na zajecia w zakresie dogoterapii do Alterii, teraz pracuje z psami hobbistycznie :) wiec mysle, za dam rade.. w razie jakichkolwiek watpliwosci/problemow zawsze dzwonie do Jacka z gliwickiej Wesołej Łapki.. jestem pod ogromnym wrazeniem jego osiagniec w pracy z "trudnymi" psami..:loveu: Quote
Ela_and_Krzys Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Ania jest swietnym psim trenerem... na pewno da rade! Quote
anula1959 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Właśnie wpłaciłam pieniązki za cegiełki na aukcji Iliady/Anna581/. Trzymam kciuki za dobry za dobry domek i za twoje zdrówko sunieczko:lol: ! Quote
Ania_w Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 anula1959 napisał(a):Właśnie wpłaciłam pieniązki za cegiełki na aukcji Iliady/Anna581/. Trzymam kciuki za dobry za dobry domek i za twoje zdrówko sunieczko:lol: ! dziekuje..w imieniu moim i Iliady :) Quote
Asior Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 dziewczyny, moze źle się wyraziłam...Pani nie chce psa dla dziecka..... Pani poprostu napisała mi że chciała by jakiegoś duzego psa, (bo mniejszemu syn mógłby niechcący zrobić krzywde) a ja okresliłam że najlepszy byłby psiak w typie goldena czy labka..... Pani ma jeszcze jednego syna 14 letniego który napewno zajmował by się psiakiem. Nawet pytała o psiaka który byłby nieyfny do obcych bo syn często chodzi do lasu i wolała by,z eby psiak nie łasił się do obcych zeby syn był bezpieczny. Pani mieszka koło Krakowa (ok 30 km) Myśle,z ę mogła by poczekać na suńkę byłam na stronce Szansa - Na Pomoc Goldenom, ale nadal czekam na maila aktywującego :/ Patrzyłam tam na psiaki i kilka jest takich akurat w tym typie ale niewiem jakie one sa z charakteru a nie mam jak nawet zapytać bo nie jestem zalogowana :/ np PONGO ?? jaki on jest Quote
agnieszka30 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Pongo...ponoć ogródek rozkopywał... Nie wiem, co z nim dzisiaj, ale prawdopodobnie w łaścicielka oddała lub sprzedałą. Poproszę Anię o aktualizację Quote
agnieszka30 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Asior zalogowałąś się na SZansie, tam na bieżąco będziesz z goldasami Quote
Asior Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 dobra, ale powiedzcie mi czy pani mogła by czekać na Iliade????? Quote
Agata_Emi Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Asior, a może golden podhalański z tego wątku byłby dobry dla tej rodziny: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=53106 Quote
Asior Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 ok wysłąąm Pani, a co z tym pongiem, czy oprócz kopania ma jakąś "wade" ????? (jesli to można nazwać wadą :/ ) Quote
Recommended Posts