Mattilu Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 [quote name='jola_li']Jako że Święta niedługo, może ktoś będzie zainteresowany bardzo smacznym (moim zdaniem ;)) i całkiem łatwym mazurkiem :). Pierwszy, który mi posmakował ;) ciasto: 3 szklanki mąki 1/2 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek 1 kostka margaryny (czasami dokładam jeszcze troszkę margaryny jak ciasto jest za "suche") masa: 30 dag orzechów włoskich 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 2 łyżki miodu do posypania płatki migdałowe cukier + margaryna + miód włożyć do rondelka i stopić mieszając dodać potłuczone lub starte na niezbyt drobnej tarce orzechy masę wylać na cienką warstwę surowego ciasta piec na papierze do pieczenia nie dłużej niż 25 minut w temp. 180 st. po wyjęciu szybko posypać migdałami (do ciepłego się przykleją) Smacznego :)![/QUOTE] O rany! A ja wlasnie szukalam przepisu na latwy mazurek, bo pierwszy raz od lat zostajemy w domu na Swieta i mnie naszlo, zeby upiec - teraz juz nie musze szukac :) Quote
Mattilu Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 [quote name='Ziutka']Hej Hopsalindko, jak się miewasz ? :)[/QUOTE] Witaj Kobieto z Bazarami :) Hopsalinda wlasnie lezy wtulona karmelowym noskiem w mojego syna, ktory ja caluje po szyi. Dobrze, ze moj syn nie ma na razie dziewczyny bo chyba bylaby zazdrosna...? Quote
jola_li Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 (edited) [quote name='inka33']Jolu, ja to sie właściwie na Ciebie gniewam, bo nie przyszłać po poezyję na bazarek do mnie :([/QUOTE] Mea maxima culpa :(..... Miałam właśnie napisać do Ciebie przeprosiny, bo choć (z opóźnieniem) przeczytałam zaproszenie, to zajrzenie odłożyłam "na potem", a ostatnio coraz częściej się przekonuję, że na peryferiach mojej świadomości powstaje biała plama i w zasadzie nic tam nie ma wielkich szans na przetrwanie :(... (Nie żebym była akurat przy kasie, bo mam psiaka w hoteliku i - nie tylko :() [QUOTE] Zamawiam Quasika o informatykach. ;)[/QUOTE] Kto mówi : „Informatycy nie lubią kundli ni krzynkę!”, temu wyślę 200 Giga i mu zablokuję skrzynkę. [quote name='Mattilu']O rany! A ja wlasnie szukalam przepisu na latwy mazurek, bo pierwszy raz od lat zostajemy w domu na Swieta i mnie naszlo, zeby upiec - teraz juz nie musze szukac :)[/QUOTE] Cieszę się bardzo, że się przyda przepis, tylko mała poprawka - tu orzechy, powinny być starte na drobno (na mniej drobno to inny przepis ;)). Najłatwiej uciera się (orzechy, ser, jajka na twardo, gałkę muszkatołową, itd.) taką tarką - polecam ;): [quote name='Mattilu']Hopsalinda wlasnie lezy wtulona karmelowym noskiem w mojego syna, ktory ja caluje po szyi. Dobrze, ze moj syn nie ma na razie dziewczyny bo chyba bylaby zazdrosna...?[/QUOTE] Ależ ta Hopinka ma szczęście..... Edited March 27, 2013 by jola_li Quote
Nutusia Posted March 24, 2013 Author Posted March 24, 2013 Założę się, że Jędrek będzie szukał dziewczyny podobnej charakterologicznie do Hopencji ;) :) Quote
Mattilu Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 [quote name='Nutusia']Założę się, że Jędrek będzie szukał dziewczyny podobnej charakterologicznie do Hopencji ;) :)[/QUOTE] No to ja, jako ewentualna tesciowa bylabym przeszczesliwa! zero zlosliwosci, zajadlosci, inteligentne stworzenie, dobre serce...sam miod! musze mu podsunac pomysl:evil_lol: Quote
Mattilu Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Wlasnie wrocilismy ze snieznego lesnego spaceru - Hopka znowu niuchala i ryla w sniegu. Ja bym chciala, zeby zima tej wiosny juz sie skonczyla, ale jak juz musi byc - to niech bedzie sniezna, bo psy i dzieci maja tyle zabawy ;-) Quote
jola_li Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Dzisiejsza Hopcia ze swoją przecudną Panią :) --- [CENTER][IMG]http://img546.imageshack.us/img546/651/hmarzec1.jpg[/IMG] [IMG]http://img543.imageshack.us/img543/1297/hmarzec2.jpg[/IMG] [IMG]http://img838.imageshack.us/img838/1087/hmarzec3.jpg[/IMG] [IMG]http://img43.imageshack.us/img43/726/hmarzec4a.jpg[/IMG] [/CENTER] I komentarz Mattilu: [I]Wlasnie wrocilysmy z Zosia ze spaceru w snieznym lesie z Hopka i teraz pies tak smacznie spi, ze nie moglam sie powstrzymac od zrobienia jej zdjecia, taka est bezbronnie ufna :)[/I] [I]A rano Hopka dotrzymywala towarzystwa Zosi w zabawie - i tez zrobilam im zdjecia, bo takie sa...kolezanki:) Siedza u Zosi pod biurkiem (tam czesto jest domek) i im dobrze. [/I] :loveu::loveu::loveu: (Normalnie można zgłupieć z tymi zdjęciami - wszystkie wstawiały się dobrze, a ostatnie - to spiące - do góry nogami. Kilka razy wstawiałam sprawdzając dokładnie czy wszystko jest ok i nic nie pomagało. W końcu wstawiłam do góry nogami i - jest dobrze :)). Quote
Nutusia Posted March 24, 2013 Author Posted March 24, 2013 O mamoooooo, jakie bossssskie Dziewczyny! :) Quote
Mattilu Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Dziekuje Jolu_li:loveu: a z tym wstawianiem zdjec to jak z zyciem - czasem trzeba na odwrot i wtedy jest ok ;) Quote
Ziutka Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 [quote name='Mattilu'] Hopsalinda wlasnie lezy wtulona karmelowym noskiem w mojego syna, ktory ja caluje po szyi. Dobrze, ze moj syn nie ma na razie dziewczyny bo chyba bylaby zazdrosna...?[/QUOTE] O boziiuullkkuu - ale zazdroszcze Hopsalindzie :):):):) Quote
Gusiaczek Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Cześć Siostra :) miło Cię widzieć :loveu: Quote
Nutusia Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Trzydziestka dwójka ma już swój wątek - zapraszamy :) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241450-%C5%9Amieszka-radosna-OMC-jamnisia-szuka-szcz%C4%99%C5%9Bcia-%29?p=20640321#post20640321[/url] Quote
Mattilu Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 [quote name='Nutusia']Trzydziestka dwójka ma już swój wątek - zapraszamy :) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241450-Śmieszka-radosna-OMC-jamnisia-szuka-szczęścia-)?p=20640321#post20640321[/URL][/QUOTE] już lecę oglądać i czytać! Quote
Mattilu Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 [quote name='Ziutka']O boziiuullkkuu - ale zazdroszcze Hopsalindzie :):):):)[/QUOTE] karmelkowego noska? czy tego że ją ktoś całuje po szyi?:evil_lol: Quote
inka33 Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 [quote name='jola_li']Mea maxima culpa :(..... Miałam właśnie napisać do Ciebie przeprosiny, bo choć (z opóźnieniem) przeczytałam zaproszenie, to zajrzenie odłożyłam "na potem", a ostatnio coraz częściej się przekonuję, że na peryferiach mojej świadomości powstaje biała plama i w zasadzie nic tam nie ma wielkich szans na przetrwanie :(... (Nie żebym była akurat przy kasie, bo mam psiaka w hoteliku i - nie tylko :() Kto mówi : „Informatycy nie lubią kundli ni krzynkę!”, temu wyślę 200 Giga i mu zablokuję skrzynkę.[/QUOTE] Cioteczko, nie martw się - jeszcze się te poezyje pojawią na bazarku. ;) Po za tym "zamówienie" zrealizowałaś cudnie, więc wybaczam! :loveu: [quote name='Mattilu']No to ja, jako ewentualna tesciowa bylabym przeszczesliwa! zero zlosliwosci, zajadlosci, inteligentne stworzenie, dobre serce...sam miod! musze mu podsunac pomysl:evil_lol:[/QUOTE] :mdleje: Pomysł wprost przedni! :) Tylko jeszcze nie zapomnij, że powinna lubić ryć w sniegu... [quote name='Nutusia']Trzydziestka dwójka ma już swój wątek - zapraszamy :) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241450-Śmieszka-radosna-OMC-jamnisia-szuka-szczęścia-)?p=20640321#post20640321[/URL][/QUOTE] Wobec powyższego oraz nieprzechrzczenia Sepi z braku jęczyduszenia oddaję "Duszkę" w Twe ręce, ale tylko i wyłącznie dla numerka 33. :diabloti: [quote name='Mattilu']karmelkowego noska? czy tego że ją ktoś całuje po szyi?:evil_lol:[/QUOTE] Boszszsz, znów wymiękłam... :mdleje: lecę sioo! Quote
Nutusia Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Dzięki za "Duszkę". Ciekawe jak będzie pasować do pynia 33 ;) :) Quote
Mattilu Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Boskie dziewczyny...:angryy: Dzien doberek! u nas w szkolach i przedszkolach juz ferie. Panow pognalam do Italii (wcale nie slonecznej) a dziewczyny zostaly ze mna - przeciagaja wlasnie kure szmaciana i rabanu robia tyle co cale psie stado. A ja mam pracowac!!! jak? :angryy: Quote
Ingrid44 Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Prosze [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/241082-Petycje-prosz%C4%99-podpiszcie"][SIZE=5][B][COLOR=#ff0000]PODPISZ PETYCJĘ [/COLOR][/B][/SIZE][/URL] . Bestialskie mordowanie psow :( Quote
Ziutka Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 [quote name='Mattilu']karmelkowego noska? czy tego że ją ktoś całuje po szyi?:evil_lol:[/QUOTE] Tego, że ją całują po szyjce :) Quote
jola_li Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 [CENTER]Kto mówi, że geodeci kundlom karmy nie zakupią, temu zadam kłam publicznie i mu potem będzie głupio. Kto powiedział, że malarzom w sprawie kundli wszystko jedno, temu kupię bilet w kosmos (ale tylko w stronę jedną!). Kto mówi, że listonosze kundle za psy gorsze mają, ja z nim sobie porozmawiam i w mig rentę mu przyznają. Kto powiedział, ze stoczniowcy lubią tylko psy rasowe, ten widocznie w swym dzieciństwie nie raz z krzesła spadł na głowę. Kto powiedział, że medycy nie chcą słyszeć o kundelkach tego, nie wiem jeszcze jaka, ale kara spotka wielka. Kto twierdzi, że na kundelki nie zważają romaniści, temu gwarantuję, że mu najczarniejszy sen się ziści. Kto powiedział, że biologom bez kundelków nie jest smutno, dla tego żadna tortura nie wyda się zbyt okrutną. Kto mówi, że dla pilotów kundelki nie znaczą wiele, tego zwiążę, zaknebluję i poczekam aż skruszeje. Kto mówi, że architektów kundle nie interesują, wskażę go pitbulkom, a te stosownie go potraktują. Kto mówi, że na kurierów kundelki liczyć nie mogą, ten dostanie taki wycisk, że uciekać będzie z trwogą. Kto powiedział, że drogowcy chętnie kundlom nosa przytrą, tego zaraz potraktuję gliceryną (i to nitro!). Kto mówi, że psycholodzy kundelków nie mają w głowie, o tym wkrótce nikt nie powie: „O, ten to ma końskie zdrowie”. Kto powiedział, że garncarze nie gustują już w kundelkach, niech nie zdziwi się jak w głowę uderzy go jakaś belka. Kto mówi, że dyrygenci wolą pieski z rodowodem, temu regularnie będę rzucała pod nogi kłodę. Kto powiedział, że blacharze to sami kundelkofobi, temu już w najbliższym czasie ktoś dotkliwą krzywdę zrobi. Kto mówi, że zdun na kundle obojętny jest do bólu, pożałuje wkrótce gorzko, że nie mieszka w Honolulu. Ktoś mówi, że iberyści gardzą rodem kundelkowym? Zaraz, niech się zastanowię gdzie mój kij jest bejsbolowy… Kto mówi, że fotografów serce dla kundelków z lodu, pokażę, co o nim myślę, no a potem szybko chodu. Jak ktoś powie, że kundelki nie są najpiękniejsze w świecie, tego po mojej wizycie nie rozpozna własne dziecię. Jak ktoś powie, że kundelki nie są najmądrzejsze w świecie, temu wkrótce tuż nad głową wiosenne rozkwitnie kwiecie. Jak ktoś powie, że kundelki nie są najkochańsze w świecie, nie czeka go nic dobrego (ale o tym pewnie wiecie). [/CENTER] Quote
Gusiaczek Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 Cześć Siostra :) Spylam na solarium póki słońce przy balkonie ;) Quote
Recommended Posts