Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jagoda1']Już poprawiam... Hopcia ma cechy teriera walijskiego.... moze tak być? Hopciu, przepraszam za niefortunnie sformułowanie mysli. No i Nutusię tyż przepraszam:)[/QUOTE]

To ja Was, Ciocie, pogodzę: otóż Hopcia z wyglądu przypomina szakala a z charakteru teriera walijskiego - potwierdzamy obserwacje Jagody - nasza najbardziej zaprzyjaźniona sunia jest właśnie terierem walijskim. Tylko się dziewczyny jeszcze nie spotkały, bo w rodzinie Doris właśnie urodziło się maleństwo i na razie mamy kwarantannę na odwiedziny z psem ;)

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']O ja cię... baaaaaardzo jestem ciekawa jak dwa teriery - w tym jeden mazursko-mazowiecko-luksemburski - na siebie zareagują ;)[/QUOTE]
Mała poprawka regionalna... najpierw warmiński, potem mazurski, potem mazowiecki, no i wreszcie, luksemburski. Malizna, a jaki bogaty życiorys, i tyle szczęscia w króciutkim zyciu.

"Mattilu", troche prywaty.;) Kilka lat temu, jadąc do Francji, zwiedzaliśmy Luxemburg. Zachwyt budziło przepiekne ukształtowanie terenu, historia (muzeum), zadbane "starocie", nocne oświetlenia...
Szczególnie utkwił mi w pamięci i w sercu wieczorny spacer. A do tego był to okres kwitnących magnolii.:lol:

Posted

[quote name='Nutusia']Tym razem ja przepraszam - za geograficzną ignorancję ;)
Hmmmm.... poadpocyjna w okresie kwitnących magnolii? :)[/QUOTE]

Ja tam tych magnolii nie widziałam, ale i tak zapraszamy :) Ja zawsze mówię, że Luksemburg to ładne miasto, jak to mówią Włosi, takie: na miarę człowieka (i psa).

Ja też jestem ciekawa jak Hopka zareaguje na Doris...mam nadzieję, że pozytywnie i nie będzie chciała jej zjeść :crazyeye:

Posted

Rodzina Hopke cieszy ogromnie! Prawie tak samo jak zielona skoczna pilka, za ktora Hopka skacze na czterech lapach! Od wczoraj Hopka robi na spacerach siusiu "terytorialne" - po 20 dniach poczula, ze tu jest jej dom!

Posted

Z Małopolski lecą pozdrowionka do warmińsko ... itd Szkalo-terieroprawieżewalijskiej sunieczki i dla Całej Rodzinki :-)
Hopencjo - ile osób przyjmiesz na wizytę poadopcyjną w okresie kwitnących magnolii? ;)

Posted

[quote name='AMIGA']Z Małopolski lecą pozdrowionka do warmińsko ... itd Szkalo-terieroprawieżewalijskiej sunieczki i dla Całej Rodzinki :-)
Hopencjo - ile osób przyjmiesz na wizytę poadopcyjną w okresie kwitnących magnolii? ;)[/QUOTE]

Mamy dwuosobową kanapę gościnną, a poza tym trochę miejsca na podłogach dla osób zaopatrzonych w karimaty :) Za to w sercu duuużo miejsca :)

Posted

[quote name='Mattilu']Mamy dwuosobową kanapę gościnną, a poza tym trochę miejsca na podłogach dla osób zaopatrzonych w karimaty :) Za to w sercu duuużo miejsca :)[/QUOTE]

Chyba jakąś listę kolejkowa trzeba by sporządzić ;):evil_lol:

Posted

Ale nie wiem, czy w ten sposób Nutusia nie znajduje się na pozycji uprzywilejowanej - nie liczyłabym za bardzo na bezstronność Lesława:-)

Z drugiej strony Hopka też Nutusię by na uprzywilejowanej pozycji ustawiła, więc to chyba nie ma większego znaczenia :eviltong:

Dziś idziemy do weta na kolejną szczepionkę, już nie pamiętam na co. Napiszę jak wrócimy co to było...

Hopcik mości się w naszych sercach coraz bardziej. Już sobie nie wyobrażam życia bez niej.

Posted

No dobra - to ja rezygnuję z funkcji dobrowolnie. Pojadę sobie na pakiet VIPowski :)
Całkiem nie wiem na co się będziecie szczepić, szczerze powiem, bo miała komplet. No, chyba, że zagraniczny Doktor uważa, że powinno się powtórzyć wirusówki ;)