Mattilu Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='Jagoda1']Już poprawiam... Hopcia ma cechy teriera walijskiego.... moze tak być? Hopciu, przepraszam za niefortunnie sformułowanie mysli. No i Nutusię tyż przepraszam:)[/QUOTE] To ja Was, Ciocie, pogodzę: otóż Hopcia z wyglądu przypomina szakala a z charakteru teriera walijskiego - potwierdzamy obserwacje Jagody - nasza najbardziej zaprzyjaźniona sunia jest właśnie terierem walijskim. Tylko się dziewczyny jeszcze nie spotkały, bo w rodzinie Doris właśnie urodziło się maleństwo i na razie mamy kwarantannę na odwiedziny z psem ;) Quote
Nutusia Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 O ja cię... baaaaaardzo jestem ciekawa jak dwa teriery - w tym jeden mazursko-mazowiecko-luksemburski - na siebie zareagują ;) Quote
Jagoda1 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='Nutusia']O ja cię... baaaaaardzo jestem ciekawa jak dwa teriery - w tym jeden mazursko-mazowiecko-luksemburski - na siebie zareagują ;)[/QUOTE] Mała poprawka regionalna... najpierw warmiński, potem mazurski, potem mazowiecki, no i wreszcie, luksemburski. Malizna, a jaki bogaty życiorys, i tyle szczęscia w króciutkim zyciu. "Mattilu", troche prywaty.;) Kilka lat temu, jadąc do Francji, zwiedzaliśmy Luxemburg. Zachwyt budziło przepiekne ukształtowanie terenu, historia (muzeum), zadbane "starocie", nocne oświetlenia... Szczególnie utkwił mi w pamięci i w sercu wieczorny spacer. A do tego był to okres kwitnących magnolii.:lol: Quote
Nutusia Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Tym razem ja przepraszam - za geograficzną ignorancję ;) Hmmmm.... poadpocyjna w okresie kwitnących magnolii? :) Quote
inka33 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Długo-odnóżowa, do twarzy Ci z Zosią! :evil_lol: Quote
Mattilu Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='Nutusia']Tym razem ja przepraszam - za geograficzną ignorancję ;) Hmmmm.... poadpocyjna w okresie kwitnących magnolii? :)[/QUOTE] Ja tam tych magnolii nie widziałam, ale i tak zapraszamy :) Ja zawsze mówię, że Luksemburg to ładne miasto, jak to mówią Włosi, takie: na miarę człowieka (i psa). Ja też jestem ciekawa jak Hopka zareaguje na Doris...mam nadzieję, że pozytywnie i nie będzie chciała jej zjeść :crazyeye: Quote
Mattilu Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='inka33']Długo-odnóżowa, do twarzy Ci z Zosią! :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol: Quote
jola_li Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [CENTER][IMG]http://images.tinypic.pl/i/00277/fg3l7nua88d2.jpg[/IMG] [/CENTER] Quote
Mattilu Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Rodzina Hopke cieszy ogromnie! Prawie tak samo jak zielona skoczna pilka, za ktora Hopka skacze na czterech lapach! Od wczoraj Hopka robi na spacerach siusiu "terytorialne" - po 20 dniach poczula, ze tu jest jej dom! Quote
Nutusia Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 A to mały niedowiarek był, no, no! :) Skakanie z czterech odnóży to zdecydowanie Hopusiowy znak rozpoznawczy ;) Quote
AMIGA Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Z Małopolski lecą pozdrowionka do warmińsko ... itd Szkalo-terieroprawieżewalijskiej sunieczki i dla Całej Rodzinki :-) Hopencjo - ile osób przyjmiesz na wizytę poadopcyjną w okresie kwitnących magnolii? ;) Quote
Mattilu Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='AMIGA']Z Małopolski lecą pozdrowionka do warmińsko ... itd Szkalo-terieroprawieżewalijskiej sunieczki i dla Całej Rodzinki :-) Hopencjo - ile osób przyjmiesz na wizytę poadopcyjną w okresie kwitnących magnolii? ;)[/QUOTE] Mamy dwuosobową kanapę gościnną, a poza tym trochę miejsca na podłogach dla osób zaopatrzonych w karimaty :) Za to w sercu duuużo miejsca :) Quote
AMIGA Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='Mattilu']Mamy dwuosobową kanapę gościnną, a poza tym trochę miejsca na podłogach dla osób zaopatrzonych w karimaty :) Za to w sercu duuużo miejsca :)[/QUOTE] Chyba jakąś listę kolejkowa trzeba by sporządzić ;):evil_lol: Quote
Nutusia Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Społeczną? Będziemy sprawdzać obecność co 2 godziny? ;) Quote
Mattilu Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Z tego co pamiętam, to kierownik kolejki też był potrzebny :evil_lol: Quote
Nutusia Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Obowiązkowo - on dzierżył w dłoniach rzeczoną listę! To był taki twardziel, że mógł nie jeść, nie pić, byle stać na czele :) Quote
AMIGA Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 [quote name='inka33']Proponuję Lesława. :p[/QUOTE]Myśl przednia, tylko trzeba by go nauczyć czytać:evil_lol: Quote
Nutusia Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Lesław nie musi umieć czytać - obsika kolejkowiczów i kolejność będzie ustalona ;) Quote
Mattilu Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Ale nie wiem, czy w ten sposób Nutusia nie znajduje się na pozycji uprzywilejowanej - nie liczyłabym za bardzo na bezstronność Lesława:-) Z drugiej strony Hopka też Nutusię by na uprzywilejowanej pozycji ustawiła, więc to chyba nie ma większego znaczenia :eviltong: Dziś idziemy do weta na kolejną szczepionkę, już nie pamiętam na co. Napiszę jak wrócimy co to było... Hopcik mości się w naszych sercach coraz bardziej. Już sobie nie wyobrażam życia bez niej. Quote
Nutusia Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 No dobra - to ja rezygnuję z funkcji dobrowolnie. Pojadę sobie na pakiet VIPowski :) Całkiem nie wiem na co się będziecie szczepić, szczerze powiem, bo miała komplet. No, chyba, że zagraniczny Doktor uważa, że powinno się powtórzyć wirusówki ;) Quote
jola_li Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Ja tam myślę, że przy Lesiu znakującym Nutusia w ogóle nie miałaby szans :shake:. No bo przecież Lesio nogi na własną Panią nie podniesie ;). Quote
Nutusia Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Żebyś się nie zdziwiła!!!! Z Lesława jest prawdziwy schizofrenik-autystyk ;) Quote
AMIGA Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Nutusiuuuuuuuuuuu to ja z innej strony - po znajomości (przecież Ci Krechulca oddałam) weźmiesz mnie ze sobą w ramach tego pakietu vipowskiego? ;) Quote
Recommended Posts