Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak przestanie chłopak rosnąć to trzeba kupić już jakiś porządny wózek, bez oszczędzania, lepiej kupić jeden na lata, na którym małemu będzie wygodnie. Chociaż ja po cichu liczę, że może ten wózek jednak nie będzie taki potrzebny całe życie.. ;)

Posted

Rubisiowa rana zaczęła się paskudzić:(. Byliśmy u weta. Dostał antybiotyk. Jak się podgoi będziemy chłopaka ciachać razem z worem.

Posted

z facebook'a Pani Diana pyta: "a tych uchwytów na łapki nie da się owinąć jakąś gąbką? Na pewno się da. Dobrze sprawdza się pianka, taka do ocieplania rur-można ją przeciąć wzdłuż, nałożyć na pręty i całość owinąć taśmą izolacyjną. Nawet w dobrych wózkach, które mają piankowe osłonki trzeba je co jakiś czas wymieniać."

Posted

Biedny Rubinek :( Ewab, trzeba będzie jak najszybciej pomyśleć nad takim naprawdę porządnym wózkiem już na wiele, wiele lat, bo wiadome było, że to "prowizorka".

Posted

O ile dobrze pamiętam firma w Stanach gdzie ja kupowałam wózek oferowała również wózki używane.Może trzeba opisać przypadek Rubika i zapytać o rabat? Oni mają naprawdę super profesjonalny sprzęt,który jest opracowywany w ścisłej współpracy z ortopedami.Polecam:lol:

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']z facebook'a Pani Diana pyta: "a tych uchwytów na łapki nie da się owinąć jakąś gąbką? Na pewno się da. Dobrze sprawdza się pianka, taka do ocieplania rur-można ją przeciąć wzdłuż, nałożyć na pręty i całość owinąć taśmą izolacyjną. Nawet w dobrych wózkach, które mają piankowe osłonki trzeba je co jakiś czas wymieniać."[/QUOTE]

Tia... Właśnie tak jest zrobiony ten wózek:oops:. Wieczorem postaram się wrzucić zdjęcie.
Felko też myślałam o tej opcji od Eddiego. Chłopak ma zebraną kasę. Na utrzymanie wyrabiam, więc można mu porządny wózek zafundować.

Posted

[quote name='ewab']Tia... Właśnie tak jest zrobiony ten wózek:oops:. Wieczorem postaram się wrzucić zdjęcie.
Felko też myślałam o tej opcji od Eddiego. Chłopak ma zebraną kasę. Na utrzymanie wyrabiam, więc można mu porządny wózek zafundować.[/QUOTE]
jeśli już nie rośnie to nie ma się co zastanawiać tylko zamawiać porządny wózeczek :)

Posted

W weekend pomierzymy Rubika. Zobaczymy czy coś urósł.

Rubik pokonał dziś 1 schodek w dół. Tył w zasadzie zsunął, ale delikatnie :).

Posted

[quote name='ewab']W weekend pomierzymy Rubika. Zobaczymy czy coś urósł.

Rubik pokonał dziś 1 schodek w dół. Tył w zasadzie zsunął, ale delikatnie :).[/QUOTE]

Ewab, ile Rubinek teraz ma miesięcy? Można by się myślę powoli już przymierzać do zakupu tego wózka, bo chyba nie powinien już wiele urosnąć, a są przecież takie wózki, które są regulowane:roll:

Pytanie od mojego TŻ-a- czy dalej jeździ na gapę na ogonach innych psiaków?:evil_lol:

Posted

A jak jajka? :cool3:
Ewab czy po urazie kręgosłupa takim jak u Rubika nie ma przeciwskazań do kastracji?[/QUOTE]

Ja myślę Energy,że nie ma przeciwskazań,wręcz są wskazania,bo przecież wiadomo,że jajka u młodego psa bywają baaardzo ciężkie, a tu chodzi, aby było jak najmniej obciążeń na kręgosłup, chociaż jakby wziąć pod uwagę chwilowe dociążenie stawów biodrowych, ....to nie wiem:evilbat:

Posted

[quote name='Felka z Bagien']

Ja myślę Energy,że nie ma przeciwskazań,wręcz są wskazania,bo przecież wiadomo,że jajka u młodego psa bywają baaardzo ciężkie, a tu chodzi, aby było jak najmniej obciążeń na kręgosłup, chociaż jakby wziąć pod uwagę chwilowe dociążenie stawów biodrowych, ....to nie wiem:evilbat:[/QUOTE]

No ja nie wiem jakiej wielkości ma jajka:cool3:
Chodzi mi o trzymanie moczu;) bo wiadomo, że po kastracji sporadycznie mogą się pojawić problemy nawet u zdrowego psa, stąd pytanie.

Posted

Rubiś ma 7-8 m-cy.
Lekarze nic nie wspominali o przeciwwskazaniach do kastracji z racji urazu. Spotkałam się z nietrzymaniem moczu przez wysterylizowane suki, ale nie spotkałam się z tym, że u kastratów też taki problem występuje. Rubiś kontroluje siusianie, ale z racji sposobu poruszania się i tak spacery nie przebiegają tradycyjnie. Wskazaniem do kastracji jest natomiast to, że jajca przeszkadzają chłopakowi gdy jeździ na wózku.

Rubisiowi nie zakładamy pampersiora, żeby jajca szybciej się goiły. Teraz korzystamy z gustownych ubranek zasponsorowanych przez Andzię69 i Pasję Herę :). W ciągu dnia zmieniamy je nawet 7-8 razy:cool3:.

[IMG]http://img805.imageshack.us/img805/7347/aimg436.jpg[/IMG]

Oryginalne wykonanie wózka

[IMG]http://img248.imageshack.us/img248/9640/aimg440.jpg[/IMG]

A tak pyskuję w sobotę od samego rana

[IMG]http://img211.imageshack.us/img211/8572/aimg442.jpg[/IMG]

Rubik ostatnio sporadycznie jest pasażerem na gapę (chociaż bardzo by chciał):evil_lol:.

Posted

[quote name='Energy']Oj tam od razu pyskuje, rozmowę prowadzi:)
Odzywa się w nieodpowiednich momentach?;)[/QUOTE]
O tak. Najmniej odpowiednim momentem jest godz. 6-ta, kiedy marzy mi się jeszcze trochę pospać.

Posted

Trzeba te kóleczka owinąć paskiem mięciutkiego polaru z szalika,albo czegoś tam.Czy to,czym owinięte są kółeczka na nóżki, to jest jakaś taśma izolacyjna?Przecież można było tak, jak w wózku Roxi nasunąć, to "cóś" na ....zapomniałam jak to się nazywa ,coś na "sz".Służy to do izolacji chyba kabli i można kupić w każdym sklepie z takim "ustrojstwem".Ojej, biedny Rubik, ale jak on z tymi jajkami śmigał, to jest to dowód jak bardzo chce biegać.

Posted

[quote name='ewab']O tak. Najmniej odpowiednim momentem jest godz. 6-ta, kiedy marzy mi się jeszcze trochę pospać.[/QUOTE]

A co będziecie spać jak jemu już się nie chce?:razz:;)

U mnie jest podobnie, przychodzi mendzioch, bo mu się nudzi i budzi, żeby się nim zająć:eviltong: